Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 132506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #570 dnia: 9 Listopada 2011, 13:09 »
no ja wygramyy to sobie kupimy i może skode lub coś innego np nowsza wersję naszej ibizki :D
póki co w takich tematach motoryzacyjnych to ciesze się ze zdecydowaliśmy się na autko slubne i na dniach będziemy załatwiać :)  bbbrrrruuuummm  :D

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #571 dnia: 9 Listopada 2011, 14:58 »
Też zdarzył mi się kiedyś sen o ślubie - również był to sen-koszmar. Było to coś w stylu, że nadszedł dzień mojego ślubu, za chwilę miał przyjechać do mnie MN, a ja nie byłam w ogóle gotowa - nie miałam sukni ślubnej (nie tylko na sobie , ale w ogóle jej nie posiadałam!), nieumalowana, nieuczesana... Masakara. Ale miło wiedzieć, że nie jestem jedyna, która tak świruje :P

Co do targów, to zgadzam się - bieda, o połowę mniej wszystkiego - i stoisk i ludzi. Na górze to już całkiem pustki!  ::)
Ale co ciekawe, jestem zadowolona :) Podpisaliśmy umowę z fotografem - Marcinem Kwaśniewskim. Już wcześniej się nad nim zastanawialiśmy, nawet byliśmy po spotkaniu z nim, no ale nie byliśmy pewni. I choć na targach nie było tak wiele stoisk, jak w lutym, to ciekawym trafem byli wszyscy czterej fotografowie, nad którymi wcześniej się zastanawialiśmy. I tak porównawszy sobie w ciągu jednego dnia i w jednym miejscu oferty i zdjęcia ich wszystkich, stwierdziliśmy że nasz wybór pada właśnie na Kwaśniewskiego ;)
Spotkaliśmy panów z naszej grupy wodzirejskiej - co ciekawe ich główny reprezentant poznał nas  :o Z resztą wspomniani już "nasi" fotografowie też nas kojarzyli :P
Poza tym w najbliższą sobotę wybieram się do dwóch salonów przymierzać suknie -  bo zainteresowało mnie parę modeli wystawionych na targach. :) Mimo ze chyba tylko 4 salony były, jeśli nie mniej... W lutym było wielokrotnie więcej i nic ciekawego nie znalazłam, a teraz taka garstka i coś wypatrzyłam... Zatem dziwnie trochę - niby biednie na targach, mały wybór wszystkiego, a jednak dzięki tym targom jakieś postępy u nas są. :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #572 dnia: 9 Listopada 2011, 15:51 »

Spotkaliśmy panów z naszej grupy wodzirejskiej - co ciekawe ich główny reprezentant poznał nas  :o Z resztą wspomniani już "nasi" fotografowie też nas kojarzyli :P
Poza tym w najbliższą sobotę wybieram się do dwóch salonów przymierzać suknie -  bo zainteresowało mnie parę modeli wystawionych na targach. :) Mimo ze chyba tylko 4 salony były, jeśli nie mniej... W lutym było wielokrotnie więcej i nic ciekawego nie znalazłam, a teraz taka garstka i coś wypatrzyłam... Zatem dziwnie trochę - niby biednie na targach, mały wybór wszystkiego, a jednak dzięki tym targom jakieś postępy u nas są. :)

Natalusia, on miał z nami i z Wami tyle zamieszania tuż po naszym ślubie i tyle odbytych rozmów telefonicznych, że nic dziwnego, że zapamiętał :)
Fakt faktem, pewnie i bez tego by pamiętał, wydaje mi się, ze stara się pamiętać kazdego klienta i przykłada do tego dużo uwagi. Dla mnie pełnym zaskoczeniem było, jak po 8 miesiacach od podpisania umowy zadzwonił do mnie i zapytał czy u nas wszystko w porządku i jak idą przygotowania :) plus pamiętał pewne "niuanse" o których wcześniej rozmwialiśmy :)

Natalka, cieszę się, że wszystko idzie ku przodowi, trzymam kciuki za dalsze przygotowania :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #573 dnia: 10 Listopada 2011, 12:04 »
moje kochane:) ogłaszam:) sala znaleziona, dj zaklepany, w kościele załatwione Nasza data to 21.09.2012 :) <jupi>

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #574 dnia: 10 Listopada 2011, 12:34 »
gratuluje :) a jaka część bydgoszczy reprezentujesz?

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #575 dnia: 10 Listopada 2011, 13:07 »
mój dom rodzinny jest na Wzgórzu Wolności, ślub biorę w parafii pw. św. JADWIGI KRÓLOWEJ

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #576 dnia: 10 Listopada 2011, 16:51 »
moje kochane:) ogłaszam:) sala znaleziona, dj zaklepany, w kościele załatwione Nasza data to 21.09.2012 :) <jupi>

Gratuluje, szybko poszło co. A sala jaka, ile osób planujecie?
Ja się pochwalę, że wybraliśmy dziś obrączki, musimy tylko donieść swoje złoto i zamawiamy w sobotę... ;D
:) :) ;) ;)

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #577 dnia: 10 Listopada 2011, 17:20 »
sala Gościniec nad strugą, na około 60 osób:) Dj Starzecki, na około 60 osób:) ale się cieszę :)

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24 września 2011
« Odpowiedź #578 dnia: 10 Listopada 2011, 17:35 »
ja sie tak zastanawiam czy rzeczywiście dobry fotograf musi brać dużo?? i czy rzeczywiście to, że fotograf będzie tani oznacza, że instnieje prawdopodobieństwo, że nie będziemy zadowoleni:( nie ma nikogo w miare przystępnych cenach a specjalistów w swoim fachu?? jest to dla mnie bardzo ważne bo to jedyny taki dzień, tymbardziej, że jak juz pisałam nie chcemy kamerzysty, więc jak ktoś mi zawali zdjęcia będę bardzo zła!!

Również chciałam zapytać jakie są Twoje widełki cenowe, bo dla każdego określona suma ma inną wartość.
Nam podobnie jak Tobie ogromnie zależało na dobrych zdjęciach i postawiliśmy tylko na to. Byłam w szoku, kiedy okazało się, że fotograf, którego zdjęcia rzuciły mi się w oko życzył sobie od 4000-6000. Wpadłam także na stronę Piotra Kaczmarka z agencji Snapshot i bałam się po raz kolejny prosić o ofertę cenową, bo myślałam, że mnie powali. Nie powaliła- zajrzyj do niego...
Współpracowało się z Nim wspaniale, a w jego zdjęciach jest tyle magi i uczucia, że nabierają one niesamowitej mocy.

Ja polecam teraz już oficjalnie z czystym sercem... (dodam tylko, że na Jego stronie zdjęcia w cale nie się jakoś szczególnie "powybierane"... teraz wiem na pewno, że po prostu wszystkie są na tym samym, bardzo dobrym poziomie)...

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #579 dnia: 10 Listopada 2011, 21:39 »

Ja się pochwalę, że wybraliśmy dziś obrączki, musimy tylko donieść swoje złoto i zamawiamy w sobotę... ;D

Ooo, to nie tylko ja miałam pomysl z wlasnym zlotem.. ile dajecie z 1 g przerobionego zlota? ..

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #580 dnia: 10 Listopada 2011, 22:26 »
Pandi, jeżeli chodzi Ci o to ile z 1g zrobią nam gramów albo inaczej, ile musimy dać gram naszego złota żeby zrobili nam na przykład 15 gramowe obrączki to na to pytanie chyba nie do końca znam odpowiedź... ale teraz uświadomiłaś nam, że luka w tej wiedzy jest naszym błędem... Pani powiedziała nam żebyśmy na obrączki które sobie wybraliśmy przynieśli max 20 gram a jak to będzie zbyt dużo to nam "oddadzą" ale teraz myślę sobie że to kur* dużo... nie sądzicie? Ile gram ważą Wasze jeżeli już kupiłyście dziewczyny?

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #581 dnia: 10 Listopada 2011, 22:31 »
nasze obraczki maja niecale 10g, my wlasnego zlota dalismy 15g i praktycznie nie placilismy za obraczki, poza pieniazkami za diamenciki dodane do mojej ;)...

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #582 dnia: 10 Listopada 2011, 22:40 »
Czyli nadpłaciliście złotem nawet za "wykonanie" A jeszcze powinnyśmy to odnieść jak szerokie są obrączki. Jeszcze dodam, że za sama robocizna u nas cena 500 zł.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #583 dnia: 10 Listopada 2011, 23:01 »
my daliśmy 10 g swojego złota a nasze obrączki mają 10,5 g złota plus zapłacilismy 650 zł

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #584 dnia: 11 Listopada 2011, 00:33 »
Jak ja sie dowiadywałam, to za 1 g przerobionego zlota chcą 72 zł .. ale najpierw musza wycenic zloto, okreslic probe .. z tego, co ja kojarze suma sumarum bardziej oplacalo sie zaplacic nam za nowe, niz przerabiac wlasne zloto .. jeszcze decyzji nie podjelismy,dlatego tak usiluje dociec o co chodzi w tej waszej wymianie katarina25 .. 20 g złota to strasznie duzo  :-\

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #585 dnia: 11 Listopada 2011, 01:17 »
Nasze ważą 16g plus ja mam pięć diamencików, zapłaciliśmy 3 000zł

Złota takiego na przerobienie, nienoszonego w sensie, nie mieliśmy, wykopałam jakieś niesparowane kolczyki i jeden malusieńki pierścionek z komunii razem okolo 2g, dostałam za nie 200zł i było na przedpłatę.

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #586 dnia: 11 Listopada 2011, 12:30 »
Pandi takiego pytania ile kosztuje oddanie 1 g złota nie zadawaliśmy. Nie wiem to brzmi jakbyś sprzedawała złoto. Ja zrozumiałam to tak, że przetopią przyniesione przez nas złoto, będą je rodować (nie jestem pewna czy dobrego terminu użyłam), czyli z żółtego otrzymamy białe złoto. I wniosek z tego taki, że te obrączki które sobie wybraliśmy będą ważyły może nie 20 g ale coś w tych granicach i dlatego tyle (choć pewnie na górkę) złota mamy dostarczyć. A filozofia w tym jest taka, że za to co sobie wybraliśmy musielibyśmy zapłacić 2900, my sami. A tak ktoś podarował nam swoje zbędne pierścionki i możemy (ja i mój narzeczony) zaoszczędzić nasze pieniążki bo zapłacimy za ich wykonanie i kamyczki.
Moja obrączka będzie miała 7,5 mm a mojego M 7 mm. Dlatego zapewne ta waga.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #587 dnia: 11 Listopada 2011, 12:57 »
katarina a gdzie zamawiacie te obrączki?

my zanieślimy 10g złota i takie też miały być nasze nowe obrączki ale podczas wykonywania okazało się, że zabrakło pół grama więc za te pół grama musieliśmy zapłacić 50 zł i za tzw. koszt robocizny 600zł. Nasze obrączki mają 6 mm szerokości.

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #588 dnia: 11 Listopada 2011, 13:11 »
U Głebockiego

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #589 dnia: 11 Listopada 2011, 19:11 »
my swoje obrączki też robiliśmy u Głębockiego: ważą 14g, szerokie są na 7mm . Swojego złota niestety nie mieliśmy i zapłaciliśmy 2100zł ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #590 dnia: 11 Listopada 2011, 21:10 »
Pandi takiego pytania ile kosztuje oddanie 1 g złota nie zadawaliśmy. Nie wiem to brzmi jakbyś sprzedawała złoto. Ja zrozumiałam to tak, że przetopią przyniesione przez nas złoto, będą je rodować (nie jestem pewna czy dobrego terminu użyłam), czyli z żółtego otrzymamy białe złoto. I wniosek z tego taki, że te obrączki które sobie wybraliśmy będą ważyły może nie 20 g ale coś w tych granicach i dlatego tyle (choć pewnie na górkę) złota mamy dostarczyć. A filozofia w tym jest taka, że za to co sobie wybraliśmy musielibyśmy zapłacić 2900, my sami. A tak ktoś podarował nam swoje zbędne pierścionki i możemy (ja i mój narzeczony) zaoszczędzić nasze pieniążki bo zapłacimy za ich wykonanie i kamyczki.
Moja obrączka będzie miała 7,5 mm a mojego M 7 mm. Dlatego zapewne ta waga.

Juz sie gubie.. podjedziemy na bartodzieje w miejsce, ktore nam polecono i dam wam znac jak to wygladac bedzie u nas  :)

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #591 dnia: 12 Listopada 2011, 12:21 »
Ja też już nic nie wiem. Jak pójdę złożyć zamówienie to muszę wyjaśnić kwestię tej ogromnej ilości gram jaką niby musimy dostarczyć...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #592 dnia: 12 Listopada 2011, 14:33 »
katarina wasze obrączki gabarytowo są podobne do naszch chyba, my mamy soczewkowe i 7mm, więc i cena podobna. My zapłaciliśmy 3000zł bez swojego złota, na moje ilość złota, jaką macie dostarczyć jest analogiczna do wielkości obrączek. Poza tym złoto po przetopieniu waży mniej niż początkowo.

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #593 dnia: 13 Listopada 2011, 19:15 »
katarina wasze obrączki gabarytowo są podobne do naszch chyba, my mamy soczewkowe i 7mm, więc i cena podobna. My zapłaciliśmy 3000zł bez swojego złota, na moje ilość złota, jaką macie dostarczyć jest analogiczna do wielkości obrączek. Poza tym złoto po przetopieniu waży mniej niż początkowo.
Precious, to prawie ok. Ale wciąż nie zgadza mi się ilość złota o którą nas poproszono... Wiem, że z nadwyżką ale Myszk@ ma 7 mm a waga to zaledwie 14 g, Twoje 16 g a my też mamy mieć soczewkowane. Chyba aż tyle złota im się nie rozpływa w czasie ich wykonywania  :drapanie: Zdrażniłam się tym szczerze Wam powiem...

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #594 dnia: 13 Listopada 2011, 20:17 »
Nie ma sensu strzępić nerwów, poki sie nie ma odpowiedzi na wlasne pytania. Rozwiejecie watpliwosci przy nastepnym spotkaniu. Szkoda zdrowia, macie zloto juz zgromadzone, wiec na spokojnie podejsc do sprawy.
Odnosnie tego oddawania zlota, to nam nie chodzi o odkupienie go przez jubilera jako "zlom" i odliczenie roznicy, a ile biora za przerobienie go na wasz wybrany wzór  ;).
Jak tu slucham o waszych szerokosciach obraczek to mnie to zaskakuje - nam wychodzi skromnie max po 4 mm.  :-[

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #595 dnia: 13 Listopada 2011, 20:22 »
Czyli chodziło Ci o koszt wykonania, robocizny, czyli u nas te 500 zł.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #596 dnia: 13 Listopada 2011, 21:40 »
rozmiar też przeceiz wpływa na wagę, może Myszka i jej PM mają mniejsze dłonie, dlatego inna waga ? :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #597 dnia: 13 Listopada 2011, 22:05 »
Okaże się ..  ???

katarina25 dzieki wam przejdziemy sie tez na Cieszkowskiego, a co tam, trzeba przeanalizować oferty

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #598 dnia: 13 Listopada 2011, 22:54 »
Jak my rok temu kupowalismy obrączki, to wg nas na Cieszkowskiego było najkorzystniej, nie wiem czy nadal tak jest, ale podejście do klienta, cierpliwość i świetne wykonanie, są warte nawet dopłaty :) Powodzenia w poszukiwaniach :)

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #599 dnia: 14 Listopada 2011, 23:36 »
Ja też poszłam tam bo moja koleżanka, która brała ślub w tym roku, udała się tam po tym jak w innym miejscu coś jej spier*. Tam obrączkę doprowadzili do stanu pożądanego i idealnego i obsługę również chwaliła. Ja może jutro zweryfikuje to wszystko (zabieram koleżankę ze sobą) bo niestety nawet nie mam 20 g. A paluszki mam raczej malutkie 6,5, mój PM 23 więc chyba standard...