Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 133101 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline knatalia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.09.11
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #510 dnia: 31 Października 2011, 18:03 »
może kogoś zainteresuje

hxxp: forum. e-wesele. pl/index. php?topic=25925. 0
hxxp: forum. e-wesele. pl/index. php?topic=25923. 0

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #511 dnia: 31 Października 2011, 19:55 »
heh... dawno mnie tu nie było :) ale widzę, że rzeczywiście cicho się u nas zrobiło ;)

Buuuś, Pandi - super, że znalazłyście swoje wymarzone sukienki ;) oczywiście byłoby miło, jakby się pojawiły jakieś fotki :D i  muszę Wam się przyznać, że moja wymarzona też ma tren, którego nie chciałam  ba... ona ma nawet ramiączka, których nie chciałam :D

Buuuś
a powiedz jakiego macie DJ'a? Bo nasz w stosunku do nas zastosował taką samą zasadę - płacicie po usłudze, żeby nie było żadnych nieporozumień co do jakości oprawy muzycznej ;) my mamy Romka Cabaja (Czarnego)

katarina25 przyznaję Ci rację - ja w ogóle Romantici nie brałam pod uwagę właśnie ze względu na ceny sukienek. Gdyby nie to, że są wyprzedaże to nie byłoby mnie stać na sukienkę z tego salonu..

a w ogóle to z moją sukienką dłuższa historia - zmęczona dwudniową wyprawą po bydgoskich salonach w których na nic nie mogłam się zdecydować, stwierdziłam że to bez sensu i rozejrzę się po salonach jak będą w nich już nowe kolekcje, czyli gdzieś bliżej Nowego Roku. Ale oczywiście mój kochany PM musiał mnie dnia następnego wyciągnąć do miasta pod pretekstem obejrzenia czegoś na Starym Rynku - nieświadoma niczego zgodziłam się. Po czym idziemy Focha, a on do mnie, że zanim pójdziemy na Stary to on się jeszcze w jednym miejscu umówił - okazało się, że właśnie w Romantice... Byście widziały jaka byłam na niego wściekła :protestuje: ale koniec końców opłaciło się - sukienka zakupiona 1000zł taniej, w stanie idealnym (nie przymierzana wcześniej, bo była wożona jako model na targi i wystawy), którą jak założyłam to poczułam,że to TA  :hopsa:

Rozpisałam się trochę... więc teraz obiecana fotka :D

Uploaded with ImageShack.us

i z tyłu :D

Uploaded with ImageShack.us

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #512 dnia: 31 Października 2011, 22:17 »
Natalusia wierze w regionalne pomysly, pomimo tego, ze bydgoszcz sama w sobie nie kipi salonami sukien slubnych, wizja warszawy jest dla mnie przerazajaca :D..

Myszk@  - przyjdzie czas bedzie rada ;).. piekna suknia, wybor odpowiedni!

Buuuś hawanna :P tylko, ze biała totalnie inaczej wyglada niz ta na zdjeciach - a na mnie to juz zupelnie, moze to przez moj wzrost :>

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #513 dnia: 1 Listopada 2011, 10:02 »
ja swoich zdjęć w sukni nie wkleje ;) niech pozostanie slodka tajemnica  :)

fason wyglada tak [moja suknia jest biała]

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #514 dnia: 1 Listopada 2011, 23:33 »
A szkoda Pandi, że nie wkleisz. Tak fajnie zobaczyć jak wygląda osoba, z którą się rozmawia Myszk@ ! Ślicznie wyglądasz i jak możesz się złościć kiedy Twój przyszły ma takie *cenzura* konspiry ;)
:) :) ;) ;)

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #515 dnia: 2 Listopada 2011, 06:44 »
Myszk@ suknia dokładnie mój styl :) ślicznie w niej wyglądasz
Pandi mimo,że takie suknie w moim przypadku w ogóle nie wchodziły w grę(ze względu na figurę) to bardzo ładnie się prezentuje, ale szczerze jestem pewna,że ten kolor odbiera jej dużo ale to dużo uroku, a biała będzie przepiękna
Na przymiarce swojej sukni będę dopiero w lutym i wtedy jakieś fotki mogę wklejać:) jak na razie wciskałam się w model 2 rozmiary za mały więc efekt żaden,
też będzie biała :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #516 dnia: 2 Listopada 2011, 09:06 »
Pandi - gratuluję wyboru - fajna suknia (choć jak dla mnie za szeroka spódnica - ja wolę ciupek węższe ) ale chyba nawet ją oglądałam :) moja z kolei to rinnelle :) na zdjęciu w katalogu dokładnie nie widać jej szczegółów ale na żywo jest pięęęęękna  ;D i w salonie też mieli w wersji ecru ale ja wybrałam białą :)

myszk@ - super się składa - my też mamy Romka  ;D ;D ;D a zdradż jeśli możesz skąd masz na miego namiary - wiem że on się wcale nie reklamuje - tylko ludzie go polecają i ma fuuulll kalendarz imprez do prowadzenia. Nam poleciła go kierowniczka hotelu ale nieststy oprócz niej nie znamy nikogo kto by był na jego imprezie (ale zaufaliśmy pani Karolinie i upewniliśmy się po spotkaniu z Romkiem ze zna się na swojej pracy ) :D a może ty  znasz kogoś kto miał go na swoim weselu? daj znać bo strasznie ciekawa jestm :D i cieszę się że narteszcie znalazłam kogoś kto też będzie go miał na swoim weselu :)  ;D

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #517 dnia: 2 Listopada 2011, 09:43 »
Buuuś my dostaliśmy na niego namiary od innego DJa - od Starskiego do którego udaliśmy się na początku naszych poszukiwań i od niego dostaliśmy namiary na innych bydgoskich DJ. Starski też super człowiek, ale ostatecznie bardziej do gustu nam przypadł Romek :D niestety, też nie znamy nikogo, kto miałby go na swoim weselu, ale osobiście uważam, że skoro człowiek ma zapchany kalendarz na rok 2012 już w styczniu 2011 (jak my rezerwowaliśmy u niego termin) to o czymś musi to świadczyć :D teraz to cieszymy się nawet podwójnie, bo Wy macie wesele przed nami więc liczę, że informacje będą z pierwszej ręki  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #518 dnia: 2 Listopada 2011, 09:47 »
nam kierowniczka hotelu tez mówiła o Starskim i własnie o Romku - zdecydowaliśmy się bo ona sama miała go na własnym weselu - więc pomyśleliśmy że lepszej relkamy mieć nie możę :D
a tak z kategorii ciekawostek to czy mówił wam ze grał na poprawinach u Liszowskiej? :)

no ale teraz jesteśmy we dwie ro moze yda nam się do lipca znaleść kogoś u kogo grał Romek albo kto był na weselu na którym grał :D a jeśli o mnie chodzi to napewno wszytsko dokładnie opowiem :D to moja forumkowa obietnica - forumkowe info dla innych forumek :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #519 dnia: 2 Listopada 2011, 11:19 »
Ojj, wiem, ze nie powinnam skoro juz sie pochwaliłam, ale znajac mojego narzeczonego, zaraz tu zajrzy i efekt pierwszego spojrzenia na przyszla zone w sukni slubnej szlag trafi :).. wszystko robimy wspolnie, niech to zostanie ciut tajemnicze :P ..

Buuuś ona na mnie jest o wiele mniejsza, moze kwestia halki i koła :).. elastyczna, bo i sie siedzi wygodnie i jak napotyka opor z prawe, lewej strony, bda z przodu to sie dopasowuje .. sprawdzone ;)

burberry84  fiszbiny robia swoje ;) .. mam pieknie podkreslona talie, a winnych kiepsko sie prezentowała  :D

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #520 dnia: 4 Listopada 2011, 10:10 »
Witam wszystkich bardzo serdecznie :) mam na imię Patrycja i ślub wstępnie planujemy na 15. 09. 2012 póki co jesteśmy na etapie poszukiwania sali.  Nie mamy nic więcej i po przeczytaniu waszych postów jestem przerażona, że tak późno się zabraliśmy:) w związku  z tym chciałam zapytać gdzie macie zaplanoane wesela?? i jakie sale odwiedziliście i mogłybyście polecić.  Nam bardzo spodobał się "Gościniec nad struga:)  Szczerze mówiąc czekamy do niedzielnych targów i mamy nadzieje, że tam uda nam się wiekszość rzeczy załatwić, widziałam, że większość z Was już w takich uczestniczyła jakie są wrażenie? myślicie, że załatwimy tam sobie dja kamerzyste i fotografa no i ostatecznie zdecydujemy się na sale? pozdrawiam

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #521 dnia: 4 Listopada 2011, 12:23 »
Patrycja, witamy na forum :) Myślę, że nie masz co się martwić, do września macie jeszcze trochę czasu :) Jeśli chodzi o restauracje, to polecam zajrzeć do tematu Restauracje Bydgoszcz :) Warto przejrzeć cały temat, ale chyba najwięcej uwagi poświęcić na posty od stycznia 2011, bo tam są najświeższe informacje - zwłaszcza jeśli chodzi o ceny. ;) Myślę, że dużo przydatnych wiadomości i opinii można tam znaleźć - zarówno o lokalach w Bydgoszczy, jak i w okolicy ;).

Co do kamerzysty i fotografa, to sugerując się ostatnimi targami, sądzę, że nie powinniście mieć problemu, by ich na owych targach znaleźć :) Z muzyką na wesele może być już trudniej, bo ostatnio nie było wielkiego wyboru. No ale kto wie - może na najbliższych targach będzie inaczej :)
A co do wyboru sali, to ja raczej proponowałabym zrobić sobie spis tych, które by Was interesowały i w wolnej chwili przejechać się, spotkać się z kierownictwem, obejrzeć salę na żywo - dobrze jak jest przygotowana właśnie do jakieś uroczystości, bo wiadomo że sala inaczej wygląda na co dzień, a inaczej przed weselem czy chociażby np. komunią. ;) No i przede wszystkim wiele sal wygląda zupełnie inaczej na zdjęciach, niż na żywo - czasem lepiej a czasem gorzej.  :( Dlatego ja nie odważyłabym się na targach podpisać umowę z salą, no chyba że już byłabym na jakąś zdecydowana i wcześniej bym ją widziała. Ale to tylko moje zdanie ;)

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #522 dnia: 4 Listopada 2011, 19:28 »
Natalusia też się z Tobą zgodzę. Odwiedziłam wiele stron internetowych restauracji, hoteli itp pamiętam,że jedną z pierwszych restauracji jaką widziałam była Kresowianka-bardzo ładnie wyglądała na zdjęciach i tylko na zdjęciach bo na żywo niestety nie powaliła nas.
patrycja_g87 również serdecznie witam wsród przyszłych Panien Młodych

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #523 dnia: 4 Listopada 2011, 19:37 »
dziewczyny czy macie już sny typowo ślubne? albo mężatki czy Wy takowe miałyście??
jeszcze pozostało pięć miesięcy z hakiem i praktycznie o ślubie teraz nie myślę bo mam małą przerwę ale już śniło mi się,że tir stanął przed kościołem i zdjęć nie mogliśmy zrobić, innym razem w sukni siedziałam i wyłam bo nie przyjechała wizażystka, fryzjer, zaproszenia i podziękowania, cholera co to przed ślubem będzie jak ja już takie akcje mam.
Nauka tańca idzie nam wyśmienicie:)
mamy teraz wspólnie weekend wolny więc znów będziemy tańcować. Mój "chop" na poważnie się do tego zabrał by taniec wyszedł nam naturalnie oraz by sobie go dobrze przyswoić. A tańczymy sami:)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #524 dnia: 4 Listopada 2011, 21:09 »
Mi sie snilo raz, ze chcieli ukrasc mi moja suknie.. az mojego narzeczonego obudzilam .. hhe .. przerazajace  ;D ;D hehe, za bardzo przezywamy i efektem sa dziwaczne sny

patrycja_g87  nie sugeruj sie zapisanymi kalendarzami tych fotografow i kamerzystow.. z tego, co pamietam Ci ktorzy wolali wiecej niz 2500 zł niby nie mieli terminow wolnych, a po dluzszej chwili okazywało się, że jednak da radę "obsluzyc" nasze wesele .. pff - sciema.. obejdz, zrob selekcje, pooglądaj, porownaj i wynik gotowy ..

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.05.2012r.
« Odpowiedź #525 dnia: 5 Listopada 2011, 12:51 »
Mi sie czesto sni, ze juz niedlugo wesele, a ja nie mam albo sukni albo kosmetyczki umowionej albo fryzjera i taka bezradna jestem, nie wiem gdzie isc i jak wszystko zalatwic. Chyba faktycznie za duzo o tym myslimy i takie sa efekty ;p

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #526 dnia: 5 Listopada 2011, 13:54 »
witam wszytskich jeszcze raz:) ja tez mylę, że nie będzie problemu z fotografem :) nad kamerzystą będziemy się jeszcze zastanawiac.  Wstępnie mamy już zaklepanego DJa bo po dluższym namyśle zdecydowaliśmy się wlasnie na owego a nie na orkiestre Michał Starzycki:) słyszełyście cos o nim?? ps.  zaraz ide na spotkanie do rest Tango:)

Offline maala89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15 wrzesień 2012
« Odpowiedź #527 dnia: 5 Listopada 2011, 14:44 »
Witajcie dziewczyny:)dawno mnie tutaj nie było.  Na razie mamy załatwiony tylko kościół na 22. 09. 2012 godz 17.  Rozglądamy się za zespołem wpadła nam w ucho trzyosobowa kapela i stąd moje pytanie życzą sobie za występ 10 godzinny plus prowadzenie zabaw 3 300 zl czy jest to odpowiednia cena?z góry dziękuję za odpowiedź:)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #528 dnia: 5 Listopada 2011, 16:13 »
3300 auć  :-[ :-[
szukajcie a znajdziecie - trzeba poswiecic troche czasu a faktycznie mozna odszukac zespoly profesjonalne, ktore mniej zadaja za swoj wystep. 

Offline ripo

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
« Odpowiedź #529 dnia: 5 Listopada 2011, 17:22 »
ja jestem zdania takiego : kto jest dobry ten się ceni :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #530 dnia: 5 Listopada 2011, 17:40 »
bez przesady

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #531 dnia: 5 Listopada 2011, 19:09 »
Ja też jestem zdania że bez przesady. A salę trzeba zobaczyć na żywo. Patrycja_g87 a na ile osób planujecie wesele? Ja zaczęłam tak wcześnie załatwiania właśnie ze względu na salę bo bałam się że ktoś mnie ubiegnie. Na ostatnich targach znaleźliśmy naszego fotografa. A sny też mam okropne i to już od jakiegoś czasu i podobno strasznie zgrzytam zębami podczas snu - to też nerwy. Patrycja witamy na forum i nic się nie martw;)

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #532 dnia: 6 Listopada 2011, 18:08 »
Powiem to głośno - dzisiejsze targi ślubne to najgorzej wydane 16 zl!!  :frajer:

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #533 dnia: 6 Listopada 2011, 19:38 »
 katarina25 troszkę egoistycznie powiem,że miło to słyszeć, będę mogła przyjechać dopiero za dwa tygodnie i żałowałam,że nie będę na targach ale dzięki Tobie wiem,że nie mam czego :D

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #534 dnia: 6 Listopada 2011, 19:46 »
bez szału rzeczywiście.  Fotografa ostatecznie nie znaleźliśmy ale ulotki zebrane :) przeprażźają mnie ceny bo jak dla mnie 2300-3300 za fotografa to conajmiej przesada, ale pewnie kto potrafi-się ceni.  Standard przecietnych fotografów to 1400-1700 ale jakos mnie nie zachwycili?? polecicie kogoś za przywoitą cenę? :)

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #535 dnia: 6 Listopada 2011, 20:42 »
patrycja_g87 salę już wybraliście? umowę podpisaliście? by będziemy mieć marcina łaukajtys, płacimy za pakiet bodajże 1600(bez zdjęć błogosławieństwa i przygotowań) pewnie i pakiety droższe też posiada. Możesz go sobie wygooglować i zobaczyć czy zdjęcia Ci się podobają bo jak wiadomo gusta są różne.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #536 dnia: 6 Listopada 2011, 20:54 »
katarina25 mam tak samo  >:( .. tragedia, a jak mowilam, ze tak bedzie, to wszyscy byli oburzeni - bywa.

patrycja_g87 ja jako maniaczka zdjęc, najpierw postanowiłam poswiecic kamerzyste kosztem fotografa .. uwielbiam zdjęcia, wiec dla mnie profesjonalny fotograf w taki dzień to konieczność. Na początku tez przerazily mnie ceny i pamietam te dziesiaki telefonow, aby wbic sie w wolny termin - zapisywanie cen, ogladanie portfolia itd. itp. Tragedia. Padło na snap shot - cena miesci sie w tych górnych, ale co tam, zakochałam sie w tych zdjęciach  :) mojemu K tez sie spodobalo .. zero kosztow przed, dopiero po wykonanej pracy i ogromna elastycznosc - to co sobie wymarzylismy.. ehh
Koncem konców jest i fotograf i kamerzysta, bo ten drugi z polecenia chce naprawdę mało  :)

cos kosztem czegos, widzialam galerie "profesjonalnych' fotografow z zdjeciami gorszymi niz ja jestem w stanie wykonac moim zwyklym aparatem, a potem oborbic  :-[ a ceny tez nie byly przystepne

Szukajcie- w google wyskoczy wam mnóstwo adresow, a jak chcesz moge Ci na priv podeslac moje zapiski z poszukiwań z cenami itd.

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #537 dnia: 6 Listopada 2011, 21:00 »
salę mamy wybraną Gościniec nad strugą, ale umowa jeszcze nie podpisana mam nadzieje, że nie będziemy żałować:) a co do kamerzysty to my też z niego zrezygnowaliśmy na koszt dobrego fotografa ale 3 tys to dla nas zdecydowanie za duzo nie mieści się to w naszych wstępnych widełkach :) poprosze bardzo na prv poleconych fotografów :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #538 dnia: 6 Listopada 2011, 21:10 »
Zmienajac temat dziewczyny szukam spinek :D znalazlam jedna aukcje, ale zakonczona w pazdzierniku .. zalezaloby mi na ich kupnie, jak cos wiecie dajce znac  :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #539 dnia: 6 Listopada 2011, 21:25 »
My mieliśmy fotografa własnie w okolicach 3tys i szczerze powiem, że nie załuje wydatku!

Never run faster than your guardian angel can fly ....