Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 133029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #60 dnia: 1 Marca 2011, 22:33 »
Witamy kolejną '12'  :hello:

I czekamy na szczegółowe informacje dotyczące ewentualnie już poczynionych przygotowań  ;D

Offline ripo

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
« Odpowiedź #61 dnia: 4 Marca 2011, 07:35 »
My po za salą i obrączkami mamy już podpisaną umowę  z Fotografem, a raczej panią fotograf oraz mamy załatwione video-filmowanie  :).  Na ten rok została jeszcze orkiestra i załatwienie spraw w kościele.  Co do kościoła to ciężko coś załatwić bo biuro parafialne jest czynne od pn do pt między 10-12.  Co prawda pracuję w gastronomi więc czasem mam wolne w tygodniu ale chcieliśmy iść razem, a mój Miś w tych godzinach zawsze jest w pracy.  No cóż chyba będę musiała się zebrać i sama to załatwić.   Co do orkiestry czy istnieje w ogóle szansa znaleźć porządną orkiestrę za mniej niż 3500 zl? Jeżeli znacie jakąś to proszę o informacje  :)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #62 dnia: 4 Marca 2011, 21:08 »
Ripo, a na jaką pani a fotograf się zdecydowaliście?  :)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 4 Marca 2011, 22:25 »
Zdecydowaliśmy się na Kamilę Mądrzyńską, dowiedziałam się o niej od znajomego który pracuje z nią w ITV24.  ;) To młoda dziewczyna ale naszym zdaniem bardzo utalentowana, no i cena za jej usługę różni się dość mocno od ceny takich fotografów jak Piotr Ulanowski.  Kamila spełnia wszystkie nasze oczekiwania więc wybór był dość prosty.   :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #64 dnia: 4 Marca 2011, 23:06 »
ripo my nie mamy orkiestry ale 2 os. zespół MARSEB spr. sobie w internecie ich stronę może Ci sie spodobają i biorą mniej niż 3 tys ;)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Marca 2011, 10:03 »
A ja niniejszym mogę już ogłosić wszem i wobec, że moja data ślubu 9.06.2012 jest już pewna, a weselicho z MN będziemy mieć w Telimenie. ;D

W wolnym czasie podzielę się wrażeniami z naszych poszukiwań sali w temacie o Restauracyjkach. ;)

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Marca 2011, 10:24 »
super ;) fajnie, że data wreszcie ustalona :D oczywiście czekamy na relację  ;)

Offline kawas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Marca 2011, 21:32 »
Jeśli ktoś ma wątpliwości co do informacji o "Carinie" w Brzozie niech dyskretnie popyta kelnerki i zaraz się dowie jaka jest kondycja finansowa tej restauracji

Offline kawas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Marca 2011, 18:10 »
Cytat: Daisy87 link=topic=23320. msg1479700#msg1479700 date=1299276386
ripo my nie mamy orkiestry ale 2 os.  zespół MARSEB spr.  sobie w internecie ich stronę może Ci sie spodobają i biorą mniej niż 3 tys ;)

Byłem na weselu gdzie grał MARSEB i muszę powiedzieć że totalny przerost formy nad treścią! 3 tys za 2 osoby to myślę że naprawdę sporo skoro można za tę sumę wynająć zespół 3-osobowy i to nie jakiś grajków od 7-smutków.  Oczywiście o gustach się nie dyskutuje - ktos inny może być zachwycony zespołem MARSEB - ja szukając na swoje wesele przesłuchałem 8 zespołów więc jakieś wyobrażenie mam

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #69 dnia: 14 Marca 2011, 23:37 »
jasne, że o gustach się nie dyskutuje każdy zresztą ma inny ten gust, inne oczekiwania i wyobrażenia ;) np. dj Starsky wychwalany jest tutaj pod niebiosa a jak dla mnie to on szału wcale nie robi więc każdy musi wybierać zespół/dja wg. własnych upodobań a nie tylko wg. "opini"
a samo przesłuchanie 8 zespołów też wcale Ci nie gwarantuje,  że wybierzesz dobrze ;) jak będzie to tak naprawdę okaże się na weselu

i mało sprostowanie za MARSEB płacimy 2000zł nie 3000zł

Offline TusiaBZG
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Marca 2011, 20:24 »
Witam Wszystkie Szalone i Zwariowana :)

Widać nie jestem jedyna, która oszalała . . .  a może to i lepiej bo chce mieć wybór a nie brać to co zostało.  Jeśli o nas chodzi to termin ustalony 22. 09. 2012 . .  już widziałam tu jedną PM z taką samą datą.  Kocioł św.  Trójcy - moja parafia z lat dziecięcych . . .  teraz Osowa Góra ale na ślub wracam do korzeni. 
Wesele będzie w Telimenie - chociaż bardzo mocno rozważaliśmy Gościniec nad Strugą - też piękny lokal. . . miła atmosfera. 

Jeśli chodzi o fotografa to ciągle się nie mogę zdecydować.  MN nie wtrąca się tylko pilnuje abym nie zwariowała - no ale to jest ten jedyny dzień w Twoim życiu --- prawda dziewczyny ;) (przynajmniej tak powinno być ;) ).  Muzyka na weselu to DJ - raczej - głównie ze względów finansowych (niestety ;( ) ale zespoły mi się nie podobają.  W kwietniu idziemy się spotkać ze Starskim. 

Makijaż jeszcze nie wiem . . .  ceny mnie przerażają. 

A tak przy okazji to jestem Marta i jeśli czyta to teraz mój Kochany Narzeczony to go serdecznie pozdrawiam ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #71 dnia: 21 Marca 2011, 20:39 »
Witaj Marta :)
powiało świeżością i optymizmem, nie ma co : )

im dalej będziesz w przygotowaniach tym więcej cen będzie Cię przerażać / dziwić :)

Poczytasz forum, porozjaśnia Ci się conieco :)
Dowiesz się, że Dj nie zawsze jest tańszy od zespołu, a no i jak zajrzysz do mojego odliczanka, to przeczytasz  na temat sali (mamy tę samą), aczkolwiek tam nie powiewa optymizmem aż takim :P

Powodzenia w przygotowaniach i gratuluję zaręczyn :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline TusiaBZG
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 21 Marca 2011, 20:47 »
Co masz dokładnie na myśli piszą o sali, że nie powiewa optymizmem?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 21 Marca 2011, 20:57 »
zajrzyj do mojego odliczanka (link pod suwaczkiem), za duzo pisania :)

Offline TusiaBZG
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Marca 2011, 21:17 »
Hej,

no właśnie skończyłam czytać . . .  trochę mnie to przeraziło . . .  ogólnie babka jest taka dziwna ale myślę, że do dogadania . . .  my na razie mamy wpłacone 500 zł i dopiero w styczniu 1000 zł i wtedy podpisujemy umowę.  Jeżeli chodzi o cenę za osobę to jest powiedziane od 150 do 200 zł.  U nas będzie gdzieś ok 80 osób i kwota 170 zł od osoby nie jest aż tak straszna dla nas ale rozumiem że przy 100 jest to mega dodatkowy wydatek.  Lokal ogólnie bardzo nam się podoba tylko boję się tego parkingu . . .  dwa wesele !!! Tam się auta nie pomieszczą :( Czekam oczywiście na Twoje relacje i ostateczne koszty wraz z menu w sensie ilość porcji.

Pozdrawiam i głowa do góry - będzie dobrze ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Marca 2011, 21:29 »
Mogłaś odpisać w moim wątku, bo teraz wiekszośc dziewczyn nie wie o co chodzi ;) ale to nic, zapraszam do śledzenia i udzielania się, postaram się na bierzaco informować co i jak.
Widzę, ze ceny na przyszły rok nieźle wywindowali, masakra. Jak my podpisywalismy umowę, bylo nam mowione, ze ceny we wszystkich 4 restauracjach są takie same i mamy sie nie martiwc a tu widzisz.
Ja się parkingiem nie martwię, bo będziemy miec tylko my imprezę, więc luzik, jakos w ogole o tym nie myślałam. Zastanawiam się jak to jest z muzyką jak są dwa weselicha, czy się nie gryzą, bo jakos nie wierzę w jakieś super wygłuszenie, no ale może może. A no i pokoje sobie zaklepcie od razu. Pytałam ostatnio z ciekawości jak to jest gdy są dwa wesele, a tak mało pokoi, usłyszałam odpowiedź "kto pierwszy ten lepszy", więc się nie daj :) ale swoją drogą współczuję drugiej parze, zabulić tyle kasy i nawet nie mieć opcji z pokojem. Jakaś średnia polityka.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Marca 2011, 21:43 »
u nas jest podobnie, tzn moga byc dwa wesela jednego wieczoru - jedno na pietrze, drugie na tarasie i podobno jeszcze nikt nie narzekal, dj czy zespol dadza sobie rade i na prawde nic nie slychac - przynajmniej tak mowily dziewczyny, ktore mialy wesele w palacu, wiec mysle, ze mozna im wierzyc ;)...

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #77 dnia: 22 Marca 2011, 21:03 »
TusiaBZG witam Cię serdecznie :D zwłaszcza dlatego, że mamy tą samą datę ;) tyle tylko, że my kościół na Osowej i wesele w Akorze :D (nad Telimeną też myśleliśmy, ale zbyt mało noclegów niestety)...

Nie Ty jedna jesteś szalona, ale ja uważam, że to dobrze, że zabieramy się za takie rzeczy wcześniej bo przynajmniej mamy większe pole manewru :D i tak jak napisała Precious - forum na prawdę rozjaśnia mnóstwo rzeczy ;)

Offline TusiaBZG
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 23 Marca 2011, 20:14 »
Witaj Myszk@ :) ja tak na serio to z Osowej jestem ale wszystkie sakramenty przyjmowałam w św.  Trójcy i tym sakramentem też chce być wierna :) z przygotowań to powiem Ci że już trochę mam kościół, lokal, prawie dj . . .  jeszcze muszę się z nim spotkać . . .  ;) no i wizażystkę sobie zamówiłam teraz w poniedziałek.  Myślę nad fotografem ale to jest bardzo ciężkie bo nie myślałam że aż takie pieniądze się tego trzymają.  A co do noclegów to my nie potrzebujemy dlatego nie musimy na to zwracać uwagi.  ;)

Pozdrawiam i pisz jak tam przygotowania :)

Offline Marcella82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02,06,2012
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Marca 2011, 11:04 »
Witam dziewczyny

Ja również w 2012roku  wychodzę za mąż i z przyjemnością weszłam na ten temat.  Mam nadzieję że dowiem się od was wiele ciekawych rzeczy.
Przed nami jeszcze sporo załatwiania.  Mamy dopiero załatwioną salę na działkach na Siedleckiej, kościół Św.  Marka w Fordonie chociaż proboszcz Powiedział że nas zapisuje na ten termin ale mamy jeszcze potwierdzić na początku roku 2012.  A i mamy zabukowany termin u pań które będą dekorowały nam salę i kościół.  To akurat mam sprawdzone bo Panie dekorowały u mojej kuzynki więc wiem jak to będzie wyglądało.
Nie mamy jeszcze orkiestry i ciasta bo moje kucharki nie pieką ciast.  e mi coś polecicie??

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Marca 2011, 12:58 »
witamy Marcella82  :hello:

Co do ciasta, to jak dla mnie najlepsza jest staropolska :) ale złoty lis z osielska też ma dobre ciasta (tortów niestety nie próbowałam)... A możesz coś więcej powiedzieć o tych paniach dekorujących ;> jak cenowo i terminowo to wygląda ;> ;)

Offline Marcella82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02,06,2012
« Odpowiedź #81 dnia: 28 Marca 2011, 16:38 »
Dzięki Myszka za info.  Staropolska ma rzeczywiście dobre ciasta  ale zobaczę jeszcze w złotym lisie jak to się kształtuje cenowo.  Co do dekoracji to ja podpisałam umowę w tamtym roku i załapałam się jeszcze na stare ceny tzn. 1500zl  sala i 350zl kościół.  Kościół normalnie kosztuje 450zł ale że moja kuzynka już brała dekoracje od Pań to dostałam rabat -100zl. Można się z Paniami dogadać i negocjować.   A co do sali to Panie będą dekorowały wszystko tzn.  podwieszane sufity tzn sufit zakryty białym materiałem i jeszcze ustrojony pasami innego koloru plus girlandy z balonów.  Bardzo się cieszę że panie będą mi zakrywały sufit bo jest on straszny tzn pomalowany na czarno.  Wszystkie pokrowce na krzesła tzn.  130 szt z kokardami, obrusy, organza na stołach, dekoracja za parą Młodą, dekoracja podestu gdzie będzie orkiestra, falbana do stołu, dekoracja wejścia po prostu wszystko co sobie zażyczę udekorują mi w tej kwocie.  A zapomniałam w cenie jest jeszcze bukiet z żywych kwiatów na stół dla Pary Młodej i dekoracje na stoły gości jakieś pływające świeczki i kwiaty w kulach itd.  Bardzo podobała mi się dekoracja u kuzynki ale jeszcze dla orientacji dzwoniłam po innych tego typu firmach bo zależało mi aby było ładnie i najtaniej jak się da i powiem szczerze że nie znalazłam nic tańszego.  wszystkie firmy liczą sobie wszystko osobno i wychodzi dużo drożej.  Ale się rozpisałam a nawet nie napisałam jak ta firma się nazywa www. KMdeko. pl.  wejdz na stronę z zobacz co potrafią zrobić z sal działkowych.
Mam jeszcze jedno pytanie czy orientujecie się gdzie można kupić najtaniej obrączki?

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Marca 2011, 21:07 »
Marcella82 dzięki za info :D widzę, że z kościołem nie liczą sobie aż tak dużo... bo jak usłyszałam od 'etatowej' kwiaciarki mojego proboszcza 650zł, to myślałam, że padnę  :bredzisz:

co do obrączek... my zamawialiśmy u Janickiego na cieszkowskiego i płaciliśmy 150zł/1 gram. Ale podobno że na błoniu przy targowisku są cenowo przystępne (ale to tylko ze słyszenia od znajomej mojej mamy)...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 28 Marca 2011, 22:07 »
Cukiernia "Złoty Lis" nie znajduje się w Osielsku, tylko na Lisim Ogonie, za Miedzyniem.
Byłam, widziała, smakowałam :)

a w centrum mają swóją cukiernię na przeciw szpitala Jurasza na ul. Curie - Skłodowkiej :)

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #84 dnia: 29 Marca 2011, 21:14 »
no właśnie :D wiedziałam, że coś pomyliłam ;) dzięki Precious ;D

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #85 dnia: 18 Kwietnia 2011, 19:11 »
widzę, że nasz wątek zamarł :P  żeby go trochę ożywić, pochwalę się Wam naszymi obrączkami ;) mamy je już co prawda od lutego, ale dopiero teraz znalazłam chwilę na zrobienie zdjęć ;) oto one:

Uploaded with ImageShack.us

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #86 dnia: 18 Kwietnia 2011, 19:13 »
hehe... pierwsza próba wklejenia fotki wyszła, więc wrzucam jeszcze dwie ;)

a to grawery...

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 18 Kwietnia 2011, 20:41 »
Ładne - proste a zarazem ciekawe wykończenie boczków... :) Ogólnie szybcy jesteście...  :o My dopiero po nowym roku planujemy za obrączki się brać... Generalnie podoba mi się dużo modeli i to bardzo zróżnicowanych, więc będę mieć problem z wyborem... Ale całe szczęście, że decyzji dotyczących wyboru obrączek nie podejmuje się samemu...  ;D

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 19 Kwietnia 2011, 09:33 »
Bardzo ładne i muszę przyznać, że nasze są bardzo podobne.  My nasze kupiliśmy pod koniec stycznia, a ja nawet nie pomyślałam o tym żeby zrobić  zdjęcie i dodać.  Nasze różnią się chyba głównie tym, że przy mojej jest 1 oczko ;-)  Muszę złapać za aparat i jeżeli mi się uda to też dodam zdjęcie :-)

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #89 dnia: 19 Kwietnia 2011, 19:58 »
nooo... to czekamy na fotki :D