Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 133032 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #450 dnia: 9 Września 2011, 08:18 »
Jeśli zaproszenia będziecie wręczać osobiście to ewentualnie możesz wpisać same imiona... ale fak faktem chyba raczej jest to malo stosowane i nazwiska się pojawiają. Tak jak dziewczyny napisały zależy ile czasu minie od cywila :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #451 dnia: 9 Września 2011, 10:31 »
Ja się w sumie jeszcze nie wypowiedziałam :) a wyszło jakbym już powiedziała, że jestem przeciwna takim akcjom :P

ja po prostu nie mam zdania w tym temacie :) początkowo wydawało mi się, że ja bym użyła już nazwiska męża, ale potem pogadałam z  moim mężem tak z ciekawości, co on sądzi na ten temat. Naświetlił mi inny punkt widzenia, powiedział, że to jest chyba bardziej kwestia tradycji niż formalności (z tym nazwiskiem, nie z zapraszaniem). Zależy pewnie też ile osób zapraszacie na cywilny, czyli ile osób będzie o tym wiedziało. A może to zależy od rodziny jaką macie? No trudno powiedzieć.

Ja pewnie jeśli używałabym dwóch nazwisk, to też dwóch użyłabym na zaproszeniu, ale jeśli jednego, tak jak teraz, to miałabym zagwozdkę :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #452 dnia: 9 Września 2011, 22:15 »
w moim przypadku cywilny był sponatnicznym wynikiem brania kredytu i odległość między ślubami wynosiła 4 m-ce, zaproszenia na kościelny już dawno były zamówione na panieńskie nazwisko więc oczywiste dla mnie było, że tak już na tym zaproszeniu będzie. Nasz cywilny to była kameralna uroczystość i nawet cała rodzina chyba o nim nie wiedziała więc dla wszystkich gości jak i dla nas było naturalne, że nazwiska będą różne. Zresztą powiem Wam szczerze, że dopiero po kościelnym czuję się panią M., przedtem mimo, że nosiłam już nazwisko męża nadal czułam się panną S.  ;D musicie tak zrobić żebyście Wy się z tym dobrze czuli, to jest najważniejsze. Mi się wydaje, że lepiej to wygląda ( tj. bardziej tradycyjnie) jeśli nazwiska będą Wasze rodowe niż wspólne bo to jakoś dziwnie by wyglądało np. Anna Nowak i Sławek Nowak zapraszają na swój ślub...  ale decyzja należy do Was  ;)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #453 dnia: 10 Września 2011, 14:33 »
Dzięki dziewczyny ;) rozjaśniłyście mi trochę sprawę ;) i pomimo, że od cywilnego do kościelnego jest rok przerwy to chyba jednak na zaproszeniu wystąpię z samym panieńskim... bo właściwie to z cywilnym specjalnie się nie rozgłaszamy - do urzędu idą tylko rodzice i dziadkowie, a rodziny specjalnie powiadamiać nie będziemy. Heheh....sentyment pewnie da o sobie znać przy powrocie (chociaż na chwilę) do panieńskiego...

Dziękować bardzo ;)

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.06.2012
« Odpowiedź #454 dnia: 11 Września 2011, 01:32 »
Dobra to teraz ja, jestem nowa ślub mam w czerwcu, niby to jeszcze sporo czasu, ale już poszukuję firmy dekoracyjnej ktoś mi poleciłą eventus design, słyszałyście coś o niej.  Czy może, któraś z was spotkała się z wódką "Polanin", sami nie możemy się zdecydować jaki wybrać samochód, a co wy wybrałyście?

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #455 dnia: 11 Września 2011, 11:54 »
Witamy Lulu  :hello:

Ja o takiej wódce, szczerze mówiąc, nie słyszałam więc za dużo Ci nie pomogę :-\ my z samochodem kombinować nie będziemy za dużo i prawdopodobnie będzie to jakieś auto od kogoś z rodziny:P jakoś tak szkoda mi wydać parę stów na parę chwil przyjemności przejechania się do kościoła i na salę... ::)

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #456 dnia: 11 Września 2011, 21:57 »
Dobra to teraz ja, jestem nowa ślub mam w czerwcu, niby to jeszcze sporo czasu, ale już poszukuję firmy dekoracyjnej ktoś mi poleciłą eventus design, słyszałyście coś o niej.  Czy może, któraś z was spotkała się z wódką "Polanin", sami nie możemy się zdecydować jaki wybrać samochód, a co wy wybrałyście?

Eventus Design jest sprawdzona firmą. Lubię focić śluby, które oni "oprawiają". Na prive mogę podesłać foty z ich wystrojem.

Piotr Ulanowski

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #457 dnia: 12 Września 2011, 00:08 »
Polanin to wielkopolska wytwórnia wódek, mają przystępną cenę i super butelki, ale nie wiem jak z ich zawartością, dlatego szukamy kogoś kto może miał okazję degustować i może podzielić się opinią.  Odnośnie samochodu to też tak chcieliśmy, aby ktoś z rodzinki nas zawiózł, ale w końcu to ten jeden raz jeszcze szukamy może znajdziemy coś w przystępnej cenie w sumie to jeszcze mamy czas.  Co do dekoracji to pewnie, jak Pan ma taką możliwość to proszę podesłać zdjęcia.  Srawdzałam stronę tej firmy dekoracyjnej, ale one zawsze są fajnie zrobione gorzej z wykonaniem w rzeczywistości. 

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #458 dnia: 12 Września 2011, 08:16 »
Lulu ja słyszałam o tej wódce- widziałam ich butelki - maja tak świetnie zdobione typowo ślubne - pierwszy raz spotkałam się z ta firmą na targach ślubnych w łuczniczce - może i na następnych będą. Niestety też nie miałam możliwości sprawdzenia zawaartości - wiem że tą wódkę można kupić w makro. Pytałam kiedyś już tu na forum ale niestety nikogo nie udało mi się znależć kto by ją próbował :)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #459 dnia: 15 Września 2011, 16:06 »
przyszłe Panny Młode zapraszam do zakupu bucików ślubnych w dziale 'sprzedam' naszego forumowego komisu, oto link:

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=25319.0

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #460 dnia: 17 Września 2011, 09:35 »
Buuuś ma rację * na targach na łuczniczce było specjalne stoisko z ta marką wodek. Oni chyba specjalizuja sie w tych specjalnych etykietach wselnych na butelkach :). Nawet gdzies mam od nich ulotke . Nie wiem jak z cena niestety ani z smakiem :|

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #461 dnia: 17 Września 2011, 13:06 »
Jest jakaś wódka typowo weselna, o której jakiś czas temu słyszałam. Nie powiem Wam, czy to akurat polanin, wiem tylko tyle, że to jakaś wódka, która jest już zorbiona tak, że nie trzeba dodatkowych zawieszek.  Slyszałam, że jest wyjątkowo niesmaczna. Ale to tylko pogłoski. Najlepiej sobie kupić butelkę usiąść z kimś kto więcej tej wódki w życiu wypił (tata, wójek, przyszły teść) i zapytać o opinię. Tak wydaje mi się być najrozsądniej.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #462 dnia: 19 Września 2011, 21:00 »
myślę że chodzi właśnie o fiemę polanin...ceny maja na stronce - moim zdaniem całkiem przystepne - oczywiście czym fajniejsza butelka tym droższa - ale to tak jak ze wszystkim :d widziałam najtańsze ok 17 zl.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #463 dnia: 19 Września 2011, 21:35 »
teraz dopiero zobaczyłam jakiego byka niesamowitego strzeliłam ....  :Nie_powiem: :Blee:   

*wUjek oczywiście ...

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #464 dnia: 20 Września 2011, 00:04 »
Dziewczyny za waszą poradą mój kochany"M" nabył taką wódkę i w rodzinnym gronie przeprowadzaliśmy degustację ogólnie wszyscy stwierdzili, że nie jest zła, jest łagodna i to za taką cenę więc warto, ale jeszcze poczekamy na targi może będą inne wódki jakieś rabaty :)   

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #465 dnia: 20 Września 2011, 12:56 »
albo degustacja hehehe :D co by każdy mógł spróbować jak smakuje ;) zart oczywiście z tą degustacją ;) ale dziękuję za opinie :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #466 dnia: 20 Września 2011, 22:20 »
Każdy liczy na te rabaty .. 2 x w roku na targach, ale co tam, raz w życiu taka okazja, warto poświęcić dwie niedziele :D ..

Uwielbiam degustacje :P hiehh

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 21 Września 2011, 00:33 »
Ja na targach widziałam rabaty, ale dostępne tylko jeśli się na miejscu ktoś zdecydował.

Dlatego polecam zorientować się najpierw w całym dobrodziejstwie kuj-pomorskiej branży, zeby mieć porównanie w razie co i troszkę ponegocjować. Biznes ślubny bardzo się rozrasta i każdemu zależy na klientach. Posprawdzajcie też kogo polecają już dziewczyny po ślubach, może akurat ta polecana osoba będzie miała jakiś rabacik :)

Mnie osobiście targi głównie rozjaśniły wiele kwesti np. miałam prawie wszystkie salony sukien na miejscu, i choć wcześniej już w nich byłam, mogłam sobie jeszcze raz obejrzeć wybrane modele i utwierdziło mnie to tylko w moim wyborze.

A rok wcześniej targi nieco rozjaśniły nam zamęt "salowy", ale tu większość z Was już ma salę wybraną.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #468 dnia: 21 Września 2011, 16:28 »
Właścnie Precious dzięki targom w lutym my sie na sale zdecydowalismy .. oczywiscie pojechalismy osobiscie sprawdzic miejsce i takim sposobem decyzja zapadła:)..

Rabaty do dziś mam w torbie z ulotkami, niestety przeterminowane, bo max do czerwca 2011 byly do zrealizowania, ale liczy się fakt.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #469 dnia: 21 Września 2011, 21:05 »
tak, tak targi to dobra rzecz. Dwa razy w roku to dobry pomysł, bo można się pierwszym razem zorientować a za drugim razem wybrać.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #470 dnia: 22 Września 2011, 09:27 »
mój Ł twierdzi że wiele mamy załatwione i że do końca roku nie chce słyszeć o niczym co ze ślubem jest powiązane ;) :D ale jak mu o najbliższych listopadowych targach napomknęłam to się zdziwiłam bo nie było "nieeeeeeeee" ani żadnej innej formy sprzeciwu :D :D :D a to już dobrze bo u niego to prawie zgoda :D jedynie wyścig F1 może mi szyki popsuc :P muszę sprawdzić czy wtedy jeszcze będą jeżdzić ;) :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #471 dnia: 25 Września 2011, 20:41 »
F1 mnie dobija w sobote, bo kwalifikacje i w ndz, bo wyścig .. Buuuś sprawdz terminarz i bedziesz miała z glowy jedno zmartwienie :)..

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #472 dnia: 26 Września 2011, 00:27 »
No to widzę, że wszystkie mamy to szczęście do miłośników F1, ale muszę was pocieszyć, że zostało jeszcze tylko 5 wyścigów.  Huraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #473 dnia: 26 Września 2011, 00:31 »
Buuuś niestety w listopadzie jest jeszcze F1, ale w dzień kiedy są targi nie ma wyścigu. :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #474 dnia: 26 Września 2011, 10:53 »
no to suuuper dzięki za wieści Lulu :D  ;D ;D ;D to widzę że na targi wszystkie się wybieramy :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #475 dnia: 26 Września 2011, 16:11 »
:D jestesmy uratowane !!

Offline Pati1262
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9CZERWCA
« Odpowiedź #476 dnia: 26 Września 2011, 17:04 »
Witam wszystkich, to ja też sie przedstawię Patrycja, nasza data ślubu 9 czerwca 2012 roku, zespol muzyczny juz mamy, rstauracja tez, zastanawiam sie nad podziekowaniami dla gosci aniołki, czekoladki, migdały???

Offline Pati1262
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9CZERWCA
« Odpowiedź #477 dnia: 27 Września 2011, 14:44 »
hej hej,  polecam zespol kamerton z inowrocławia, 2. 22 za wesele a poprawiny 1000zł

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #478 dnia: 27 Września 2011, 18:52 »
Pati my jeszcze nie kupiliśmy ale opcje wstępnie mamy wybrane : dla gość i w Kościele czekoladki a dla gości weselnych aniolki - każdemu wręczymy osobiście na weselu i wtedy też będzie opcja by fotograf zrobił nam fotkę z każdym z gości :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #479 dnia: 11 Października 2011, 12:35 »
Chyba jestem staroswiecka w tej kwestii, ale ja nie kupuje zadnych dodatkow jako podziekowania za przybycie. Po slubie i weselu mam zamiar kazdemu wyslac pisemne podziekowanie wraz z wspolnym zdjeciem, ktore bedzie zrobione przed kosciolem, albo przed sala, jako pamiatke ..