Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 132711 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #420 dnia: 31 Sierpnia 2011, 10:30 »
u nas tak może być z piwkiem - kilka osób je lubi  :piwo_2: więc weźmiemy kilka butelek ale na ogólny stół.
Słyszałam że na poprawinach ponoć jest preferowane przez gości ...na kacyka ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #421 dnia: 31 Sierpnia 2011, 10:58 »
Buusiu z doświadczenia wiem jadną rzecz. Jeśli będzie piwo na weselu - kilka butelek na wspólnym stole, to na 100% będa je pili wszyscy a nie tylko Ci dla których jest. W pewnym momencie może sie zrobić niezręcznie, bo zabraknie piwa, a jak czegoś na weselu zabraknie to najczęsciej ktoś leci do Pary Młodej. I w moim mniemaniu nie ma nic gorszego niż wysyłanie kogoś do sklepu po coś - bo zabrakło. Niestety taki zabieg z piwami widziałam na 3 weselach i niby wszędzie miało być bo kilkoro wujków lubi, ale nagle znalazło się wiecej koneserów, a potem ktoś leciał do sklepu.

My się też nad tym zastanawialiśmy i siostra męża również. Ale jednak nauczeni doświadczeniami piwo na wesleu odpuściliśmy. Wódka i wonko "wchodizły" wszystkim, a na poprawinach mieliśmy dwie palety piwka i też super zeszło. Na weselu nikt nie mieszał alkoholu a na poprawinach już nikt nie miał ochoty na wódkę :) I wszyscy byli zadowoleni.

To taka moja rada, bo czasem ludzie chcą dobrze, a potem wychodzą niepotrzebne nerwy.
Poza tym goście wcale nie są przyzwyczajeni do piwa na weselu, w mniemaniu standardowego gościa na weselu powinna głównie wódka ... niektórzy i na wino się dziwią :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #422 dnia: 31 Sierpnia 2011, 15:15 »
Mi właścicielka sali też odradzała zbyt dużą ilość alkoholu(w sensie rodzajów), była obserwatorką sytuacji gdzie ludzie za bardzo mieszali alkohol i do 12-tej "już ich nie było". Sama nie raz widzialam(nie na weselu) jak to "chopy" potrafią wódkę popijać piwem-mnie taka jedna mieszanka zcieła by z nóg.
Macie racje dziewczyny skoro nie muszę wstawać wcześnie rano do pracy dłużej niż dwa dni-to już jest urlop, naprawdę chociaż się wyspię jupi:D
Wcale bym się nie przejęła tym alkoholem gdyby to nie był ojciec mojego przyszłego męzusia-nie wiem o co chodzi. Do ślubu jest jeszcze sporo czasu więc mam nadzieję,że o temacie zapomni.
Precious zgodzę się z Tobą jeśli innego alkoholu dana osoba nie pije to można coś takiego zorganizować. W moim jednak przykładzie jest inaczej-pije wódkę-okazjolalnie ale pije.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #423 dnia: 31 Sierpnia 2011, 16:03 »
i jak tu wszytskim dogodzic?  :P
precious dzięki za rady -będziemy musieli to przemysleć - może rzeczywiście lepiej dać na stolik kolo osoby dla której jest w szczególności (jedna osoba -ważna - pije tylko piwo) to może lepsze rozwiązanie? ale za to jak inni zobaczą że tylko ta osoba ma to też dziwnie może byc?  ???
Precious pisałaś że dla teściowej kupiliście inne wino niż te które bylo dla wszytskich - ale gatunek alkoholu został ten sam i goście pewnie uwagi nie zwrócili że jest inne dla niej, ale boję się że piwo każdy zauważy, że stoi tylko dla tej osoby? pomóżcie jak to rozwiązać?

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #424 dnia: 31 Sierpnia 2011, 16:23 »
buuuś łłłooooo matko teraz dopiero zauważyłam,że ślub bierzesz w lipcu-więc gwarantuje Ci,że jak będzie upał to na początek wszyscy rzucą się na piwo, potem już pewnie przejdą na coś mocniejszego-ale jeśli faktycznie jesteście zdecydowani na piffffko:) to chyba musicie się zaopatrzyć w większą ilość.  Wino w przypadku Precious  było pewnie niezauważalne. Myślę, myślę i naprawdę nic mi do głowy innego nie przychodzi. Gdybyś postawiła przy niektórych osobach-to potem będzie marudzenie,że "ja chętnie też bym się piwa napił ale nie bylo dla mnie" Jak kupisz kilka sztuk to tak jak Precious  pisała ktoś będzie na CPN biegał, może gdzieś osobno jak np bedziesz miała bufet z kawą, herbatą-ale wtedy pierwsza osoba będzie się bała tam podejść a jak już ktoś podejdzie to obawiam się,że zrobi się tam kącik piwoszów(kilka osób ustanie i będzie browarka pić-jest to też sposób na zapoznanie się rodziny hehe) może dziewczyny coś wymyślą bo ja już koncepcji nie mam

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #425 dnia: 31 Sierpnia 2011, 16:37 »
co do piwka to ja nie polecam tego trunku na wesele - robia sie wtedy takie male piwne kaciki gosci i wtedy ludzie sie nie bawia, a to potrafi cale wesele rozwalic...a co do stawiania piwka tylko dla kilka osob - moim zdaniem niecekawe rozwiazanie, mozna sklocic rodzinke "bo dlaczego on ma, a ja nie"  :P...
polecam za to piwko na poprawiny, faktycznie wtedy na wodke juz nikt nie ma ochoty, a piwko sie leeeje ;)...
a jesli chcecie urozmaicic menu alkoholowe to drineczki sa bardzo dobrym rozwiazaniem ;D...a jesli ktos sie boi, ze goscie zmieszaja alkohole i szybko skoncza pod stolem - to moge uspokoic, gdy sa drinki ludzie bardziej uwazaja, a jesli ktos sie chce spic to sama wodeczka tez da rade, zalezy od ludzkiej kultury...
u nas bylo do wyboru chyba 8 drinkow i jesli sie ktos upil to tylko po samej wodce (moze ze 2-3 osoby) - ale wtedy ladne go rodzinka zabierala do hotelu i obylo sie bez wiekszych ekscesow ;)...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #426 dnia: 31 Sierpnia 2011, 21:57 »
Wiecie co, w sumie nie wiem czy się rzucało to wino w oczy czy nie. Było całkiem inne, bo w czarnej butelce, ale było podane tylko do jednego stołu to po pierwsze a po drugie my mieliśmy okrągłe stoły, wówczas też troszkę mniej cokolwiek się rzuca w oczy.

Wydaje mi się, że jeśli piwo byloby podawane przez kelnera tylko jednej konkretnej osobie, pozostałoby to mniej zauważone. A tym bardziej jeśli byłby to ojciec Pana Młodego, lub inna równie ważna osoba, mogłaby powiedzieć coś na zasadzie, że ma specjalnie od synowej czy zięcia. Tak z żartem do tego podejść. Z resztą moja teściowa nawet się komuś tam pochwaliła, ale nikt się nie obruszył.

Burberry pisałaś, że ta osoba pije wódkę, ale okazjonalnie. Wesele niezaprzeczalnie jest OKAZJĄ ;) ale tak sobie myślę, czy to ni była tzw. "próba sił" pokazania, żeby mieć swoje zdanie. Rodzice bardzo różnie przeżywają nasze wesela i może się wydawać, że to niedorzeczne, żeby właśnie w ramach rodzaju alkoholu, ale jednak. Może rozważcie to w taki sposób. Ja bym póki co nie wdawała się w dywagacje na temat czy piwo, ile i jakie.
Sprawa do wesela i tak ucichnie. A jeśli to Wy kupujecie alkohol i większość rzeczy załatwiacie. Możecie dwa tyg przed weselem na rpzykłąd powiedzieć, że podjeliście decyzję, że rezygnujecie z piwa, ale za to na poprawinach będzie go pod dostatkiem.

Jesli rodzic, okazjonalnie jednakowoż pijący inny alkohol, próbuje "przekabacić" w formie foszków o piwo swoje zdanie, to co to będzie dalej. Wiem, że chcecie tej osobie dogodzić, ale niestety później w wielu życiowych sytuacjach również chce się dogadzać i gumy siebie. To jest Wasze wesele i Wasz wspólny początek i rodzice muszą do tego dojrzeć (a ciężko im to czasem idzie :)  )

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #427 dnia: 31 Sierpnia 2011, 23:37 »
Zamiast "gumy siebie" powinno byc "gubimy siebie"  :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #428 dnia: 1 Września 2011, 10:30 »
dzięki dziewczyny za porady  :przytul: poprostu musimy usiąść z narzeczonym i na serio obgadać jak to rozwiązać - ale jedno wiem - wszystkim się nie dogodzi  ;) :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #429 dnia: 1 Września 2011, 10:59 »
Precious przytoczyłam, bo watek byl ciut odległy a mi jak zwykle zebrało sie na podusmowanie :D ..

Moje drogie zespół to Fusion .. zlepek osob z dwóch bandów .. na YT są nagrania, ale nie ma to jak na żywo tego posłuchać .. 3 utwory wysłuchalismy i na spokojnie postanowiliśmy sprawę przemysleć - cena itd. Wybór od początku wydawał sie oczywisty po tym jak zjechaliśmy Żnin, aby wysłuchać laski, która bełkotała "Morene" [to był akurat niewypał i żałowalismy czasu, który na droge zmarnowaliśmy] .. nasze perypetie z zespołami byly dość pokręcone, ale na tym zakończe :D..

Aaaa odnośnie piwa - u mnie na sali zaplanowana jest chata swojska - kielbasy suszone, smalec, chlebek wiejski, itp itd bimber i do tego piwko, wiec u nad sprawa była oczywista od początku.
Byłam na weselu, gdzie główną atrakcja była sliwowica- powiem wam troche blad, bo po 3 kieliszkach panowie odpadali i byl koniec imprezy dla nich - miała moc to akurat niezaprzeczalne, hehh.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #430 dnia: 1 Września 2011, 13:43 »
jesli mozna zpytac to ile sobie zyczy taki zespol?

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #431 dnia: 1 Września 2011, 14:48 »
ale z tego mix Precious zrobiłaś hehe to Buuuś chciała piwo-ja tam piwa nie bedę miała a poprawin też nie. Nie ma co zmieszałaś w swojej wypowiedzi ale wiem o co Ci chodziło:D  Piąteczka za ocenę sytuacji Ci się należy:D Jestem pewna,że sprawa alkoholu do wesela ucichnie ale zdaje sobie również z tego sprawę,że pojawi się masa róznych innych fanaberii-rodzinki. Niestety jest to "syndrom opuszczonego gniazda" a,że za wesele nie płacą to nie mają dużego pola do popisu więc łapią się czego mogą ehhh. Do tego trafili na zosię samosię-która robi wszystko sama(bo tak lubie) i nawet mój PM się nie wtrąca. Wie,że jak będe potrzebowała pomocy to go o to poproszę. Cóż pozostaje mi pić meliskę, uprawiać jogę-może jakoś będzie hehe. A przed weselem idę o zakład,ze jeszcze coś odstawi byśmy wiedzieli kto tu rządzi. Chociaż mam tego świadomość więc może nie będzie to dla mnie aż takie zaskoczenie. Koniec marudzenia:D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #432 dnia: 1 Września 2011, 16:23 »
o matko! miałam takie poczucie, że coś popierdzieliłam, ale nie wiedziałam co :P

najważniejsze, że sens wiadomości nadal zachowany :)

U nas też rodzice trafili na dwie samosie :) My zawsze wolimy sami się namachać, ale żeby wyszło najlepiej jak się da, więc Cię rozumiem, pomimo, że z Ciebie wersja solo :)

Ja przed ślubem dwa tygodnie, ba nawet 3 dni przed doświadczyłam próby sił ze strony i rodziców i teściowej, kazdy miał nagle trzy grosze do dorzucenia :) ale opanowaliśmy. Czasem wystarczy uciąć rozmowę, a czasem wysłuchać i mówiąc brzydko olać. I wszystkiego to dotyczy i slubów i życia.

Ale ja nawet nie czaje takiej sytuacji gdy to rodzice finansują i w związku z tym para młoda nie ma nic do powiedzenia. FInansowanie finansowaniem, ale żeby się skichali, to nadal pozostaje Wasz/ Nasz ślub. Błąd popełnia się w podejściu do sprawy :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #433 dnia: 1 Września 2011, 17:59 »
jesli mozna zpytac to ile sobie zyczy taki zespol?

My ustaliliśmy 2500 zł. W sumie niewiele więcej od Dj'a, który cała impreze prowadzi sam. :]

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #434 dnia: 1 Września 2011, 18:04 »
albo i mniej :) ;) a mówią, że to dj są tańsi :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #435 dnia: 2 Września 2011, 09:12 »
dj'e chyba załapali że ludzie coraz częsciej biorą ich na wesele więc i cene z malutkiej kwoty windują sobie coraz bardziej... tym bardziej jak jest dobry dj :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #436 dnia: 2 Września 2011, 10:56 »
Nas przekonał fakt, że mamy aż 4-osobowy zespól - 3 wokale, więc nie ma co sie zastanawiac nad jednym facetem, który tylko stoi za konsola :).

Jak mowie kwestia gustu!

Ide 10tego na wesele, gdzie właśnie maja dj'a - moze sie przekonam :D .. heh, ale zdania nie zmienie :]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #437 dnia: 2 Września 2011, 11:14 »
Pandi tak jak piszesz wszystko to kewstia gustu :) my np od razu wiedzieliśmy że chcemy dj'a bo nie lubimy jak zespoły się silą na śpiewanie piosenek gdy im nie wychodzi, a na to złozyło się jeszcze doświadczenie, że na jednym z wesel gdzie byliśmy zespół grał tylko same polskie piosenki... a nam to nie dokonca pasowało bo wolimy trochę nowszych utworków :P acha jedyna "nie polska" piosenka to ... kanikuły :P :P :P

Offline Minojaka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #438 dnia: 2 Września 2011, 11:23 »
Nie zawsze DJ to jedna osoba...jedni biora DJ bo tanszy, a inni bo bardziej im odpowiada, lub poprostu w ich ocenie jest lepszy niz zespol....Precious a Ty bylas na weselu z DJ Zbynkiem...i jak Ci sie podobało? Pandi wiesz który DJ bedzie grał moze tego 10?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #439 dnia: 2 Września 2011, 12:34 »
U nas na weselu był Wodzirej w zasadzie a nie Dj - Wodzirej Merlin. Również były to trzy osoby z tej drupy wodzirejskiej, kóre zajmowaly sie organizacją. Szczerze to czułam się takbyśmy mieli koordynatora wesela, który wszystko ogarnął na najwyższym poziomie profesjonalizmu.
NIestety w jego przypadku, slowo dj i bydgoscy dj, to trpche nieporozumienie, ale o tym się przekona tylko ktoś kto był na weselu z Merlinem.

Bylam na weselu ze Zbynkiem i mnie się nie podobał jego sposób pracy, taki dość bym powiedziała przaśny, jak na zabawę karnawałoąwstołówce szkolnej. Nie przypadły mi do gustu jego wypowiedzi ani zabawy. Trzeba mu oddać jedno - dobrze trafił w gusta muzyczne przynajmniej moje i się w miarę wytańczyłam na tym weselu. A i poza tym bardzo miły facet, podobno fajnie z nim przebiegały ustalenia - tyle wiem.

Nasze wesele jakby z założenia było innne - bardziej eleganckie, że się tak wyrażę i takich ludzi szukaliśmy z myślą o naszym. Ja sobie tak Dj Zbynka nie wyobrażam, ale na tym weselu teraz się sprawdził.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #440 dnia: 5 Września 2011, 15:26 »
Minojaka szczerze .. nie zapamietałam jakis koles na S ... postaram sie zapamietac i po weselu naskrobie :]

Precious - rozmawiałam z nimi na targach slubnych 2011 Bdg :] zabiła mnie cena, niestety to okazał sie zbyt duzy wydatek jak dla nas, a wodzirej to było moje marzenie :D [ juz wiem skad ten tekst ze niektorzy biorą wiecej kasy, ale w tym przypadku ze cena idzie jakosc - bardzo sa chwaleni w miejscach, gdzie organizowali wieczory karnawałowe 2010/2011 ;) ]..

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #441 dnia: 6 Września 2011, 09:35 »
Dziewczyny a czy polecicie jakis super sklep z bielizna ślubna? chodzi mi nie o zwykłą ale taka ładną, taką wyjątkową na ten szczególny dzień?  :)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #442 dnia: 6 Września 2011, 14:28 »
moje koleżanki w sprawach bielizny wysyłają mnie do gorseterii Scarlett - to w fordonie jest gdzieś koło piotra i pawła. Szczerze mówiąc nie wiem dokładnie co i jak, bo jeszcze tam nie byłam, ale skoro większość kumpel jest zadowolona to coś w tym musi być  ;D

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #443 dnia: 6 Września 2011, 14:35 »
sprawdzę napewno  ;D to bliżiutko mnie ale jeszcze tam nie byłam :)

dzięki za wieści :D

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #444 dnia: 6 Września 2011, 16:16 »
Buuuś to ja oczekuję na wieści ze scarlett, bo zanim ja się z osowej tam wybiorę to jeszcze trochę czasu może minąć  :tupot:

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #445 dnia: 7 Września 2011, 11:46 »
Jak się tam wybiorę to napewno dam znać   :)

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #446 dnia: 8 Września 2011, 19:52 »
dziewczyny muszę się Was poradzić, bo nie mam pojęcia jak rozwiązać jedną kwestię  ::) chodzi o zaproszenia... jak wiecie bierzemy ślub cywilny, ja będę miała dwa nazwiska i tak się zastanawiam jak rozgryźć zaproszenia?? Jak napisać, że zapraszamy? Same nasze imiona, czy z nazwiskami: moimi dwoma czy panieńskim? Mam mętlik, a mój PM jak zwykle nierozgarnięty i wszystko mu jedno :P  ja osobiście skłaniałabym się ku opcji z nazwiskiem panieńskim, ale nie jestem do końca przekonana..

więc... :blagam: o pomoc :D

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #447 dnia: 8 Września 2011, 21:39 »
Odległość między jednym ślubem a drugim zapewne nie będzie duża, więc zdecydowanie poleciłabym napisanie nazwiska panieńskiego. W świadomości wielu gości będziecie nadal narzeczonymi...tak mi się wydaje:)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #448 dnia: 8 Września 2011, 21:47 »
a nie przypadkiem rok odtepu jest? czy ja czegoś nie pokumałam ?

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #449 dnia: 8 Września 2011, 21:56 »
...przyznaję, że nie wczytywałam się w wątek, ale rok to dla mnie i tak niedługo. Robiłam zaproszenia dla par, które ślubowały w Kościele po kilkunastu latach od cywilnego...i tu juz nie było wątpliwości jak się nazywają. Ja nadal obstaję przy panieńskim (zwłaszcza, że będziesz mieć dwuczłonowe).