Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 133128 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Czerwca 2011, 08:54 »
W zakładce pomoc (hxxp: forum. e-wesele. pl/index. php?action=help;page=post) znalazłam tylko opcje dodatkowe. . . .  nie wiem czy to pomoże, bo jeszcze nie miałam okazji wstawiać zdjęć na tym forum;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #121 dnia: 10 Czerwca 2011, 10:03 »
Choć na forum jestem już ok jakiegoś czasu to dopiero teraz postanowiłam do tego wątku:)
Witam wszystkie pary (Panny ;) ) Młode 2012:)

Mój (Nasz) ślub odbędzie się 30. 06. 2012 (tak samo jak koleżanki Pandi :) ) data wybrana nie przez przypadek - dzień po naszych zaręczynach ;)

Z tego co mamy już załatwione:

1) restauracja - Telimena (wpłacona kaucja.  Mimo, że umowa ma być podpisana w styczniu to przymierzamy się na wcześniejsze podpisanie, aby uniknąć niemiłych sytuacji, że coś było niedopowiedziane)
2) fotograf i kamerzysta - Agencja Artystyczna EMOTION
3) zespół - Prestige Duo
4) kościół Matki Bożej Fatimskiej na Wyżynach - dobrze, że już to załatwiliśmy bo ku naszemu zdziwieniu w tym dniu również odbędzie się ślub ale wcześniej :)

Co do sukni to mam w planach pod koniec roku zakupić, kiedy to będą wyprzedaże:)

Pandi, a Ty gdzie będziesz miała swoje wesele??

Wesele odbędzie sie w Dworku Biesiadnym w Rojewie :)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Czerwca 2011, 12:44 »

Uploaded with ImageShack.us

Obrączki, które wstawiła Ripo :)

Ripo, miałaś poniżej 10 postów. Teraz masz już 11, więc powinnaś już móc normalnie wstawiać :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #123 dnia: 10 Czerwca 2011, 13:32 »
baaardzo ładne :)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #124 dnia: 10 Czerwca 2011, 16:40 »
Może się uda  ;)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #125 dnia: 10 Czerwca 2011, 16:41 »
No to jeszcze 1 :)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #126 dnia: 10 Czerwca 2011, 16:44 »
ripo śliczne obrączki :D podobają mi się tym bardziej, że są baaardzo podobne do naszych  :hopsa:

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #127 dnia: 10 Czerwca 2011, 16:50 »
Trochę czasu trwało nim je zrobiłam i dodałam, ale chyba mamy podobny gust  ;D

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: 10 Czerwca 2011, 16:57 »
A i zapomniałabym podziekować za pomoc Natalusii i Olimpii. Wiec teraz dziekuje :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #129 dnia: 10 Czerwca 2011, 17:10 »
Nie ma za co:) trzeba sobie pomagać:)
też mi się podobają takie obrączki i napewno w tym stylu zakupimy nasze;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #130 dnia: 10 Czerwca 2011, 18:22 »
Świetne, musze sie zgodzić :]

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #131 dnia: 10 Czerwca 2011, 18:31 »
jak można wiedzieć - gdzie je kupiliście?? i cenowo jak wyszło mniej więcej ;)

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #132 dnia: 10 Czerwca 2011, 18:39 »
nie wiem jak ripo, ale my swoje daliśmy robić u Janickiego. mają 6mm, ważą w sumie 14g (bo chcieliśmy, żeby było je czuć na palcu) i daliśmy równe 2000 :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #133 dnia: 10 Czerwca 2011, 18:42 »
My właśnie taką kwotę przeznaczyliśmy na obrączki ale kupimy je dopiero w przyszłym roku;)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #134 dnia: 10 Czerwca 2011, 19:07 »
Ripo, drobiazg ;) Ja też na samym początku miałam problem z fotkami ;) Myślałam, że coś robię nie tak, a to po prostu o ilość postów chodzi...

Też podobają mi się Twoje obrączki - zwłaszcza te zaokrąglone brzegi są ciekawe :) Również skojarzyły mi się z obrączkami Myszki ;)
A powiedz mi - czy te brzegi są z białego złota, czy to tylko tak na zdjęciu wygląda.....?

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #135 dnia: 10 Czerwca 2011, 21:43 »
Jak zobaczyłam obrączki Myszki również od razu zauważyłam podobieństwo do naszych   ;D.
Nasze są całe z żółtego złota. Kupiliśmy je u Jubilera Cardano (sklep w Toruniu), zamówiliśmy je na miejscu w sklepie ale znaleźliśmy na aukcji na allegro dzięki czemu wyszły nas dużo taniej. Mimo, że nie różniły się niczym od innych. Zapłaciliśmy za nie 640 zl ale czekaliśmy za nimi trochę ponad 2 tygodnie.  :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #136 dnia: 12 Czerwca 2011, 08:31 »
Tam był jeszcze diamencik, on tez podbija cenę.

Co do obraczek to faktycznie zrobienie u jubilera obniza koszty o połowę, sama sprawdzałam. :)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: 15 Czerwca 2011, 10:08 »
Hm to nam dzisiaj przypada równy rok do ślubu. Ciekawa jestem jak to szybko zleci  :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #138 dnia: 15 Czerwca 2011, 11:38 »
zleci i to baaaardzo szybko nawet nie będziemy wiedziały kiedy ;)
za kilka dni będzie rok jak mój PM mi się oświadczył...a pamiętam jakby to było wczoraj;) wiec do ślubu będzie podobnie:)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #139 dnia: 16 Czerwca 2011, 17:10 »
Dziewczyny, co sądzicie o tym, by ślub i wesele organizować w piątek...? Myślicie, że to duże utrudnienie dla tych gości, którzy są osobami pracującymi, w sensie że byłby to problem dla nich, by brały dzień wolny od pracy lub przyszły po 8h pracy na ślub i wesele.......??  :-\

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #140 dnia: 16 Czerwca 2011, 20:50 »
pod koniec maja byłam na ślubie oraz weselu, który był właśnie w piątek. dla mnie nie było żadnego problemu aby wziąć dzień wolny. Jeżeli Para Młoda tak sobie zaplanowała ślub w taki dzień  to goście powinni uszanować tą decyzję. oczywiście tym, którym zależy na uczestnictwie w ważnym dniu dla Młodych na pewno wszystko zrobią aby zjawić się :)to jest moje zdanie...zawsze więcej dni na "odpoczynek" pozostaje :P

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #141 dnia: 16 Czerwca 2011, 23:17 »
z perspektywy gościa weselnego może być to problem, dojezdni i nie tylko muszą wziąć urlop, ja np. miałabym problem z urlopem w pt. ale to już Wy musicie rozważyć wszystkie za i przeciw ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #142 dnia: 17 Czerwca 2011, 00:08 »
Natalka, to jest tak jak Ci mówiłam.
Najwiekszy porblem jest dla gosci przyjezdnych, bo jednak muszą mieć ten piatek wolny, goście z Bydgoszczy sie wyrobią na 17 na przykład. Mogą sie zwolnić troszke z pracy, sa inne wyjscia niz branie urlopu.

Idziemy za miesiac na piątkowe wesele, rozmawialam dziś z tą piątkową Panną Młodą i mówi, ze nikt im nie odmówił ze względu na PIĄTEK.
Piątki sa coraz popularniejsze, więc i goście się przestawiają.

Poza tym, Natalka, zobacz jakie masz "fory". W piątki nie ma kolejek na makijaż ani do fryzjerki :P no i masz mnóstwo czasu np do 17 :) 
najwazniejsze żeby M. się zgodził i pogodził z tym faktem. Nie ma nic gorszego niz marudzacy przez rok chlop :P

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #143 dnia: 20 Czerwca 2011, 09:36 »
Dla chcącego nic trudnego.. zaproszenia wysyła sie tak, aby goście mieli czas sie zorganizować :)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #144 dnia: 20 Czerwca 2011, 14:06 »
Dzięki Dziewczyny :) :) Myślę, że każda z Was dobrze pisze - też mi się wydaje, że jeśli gościom lub osobom powiadomionym o ślubie będzie zależeć na tym, by uczestniczyć w ceremonii ślubnej / weselu, to postarają się zjawić. No i zdaję sobie sprawę, że może być to problem zarówno dla przyjezdnych, jak i osób pracujących, ale wydaje mi się, że jeśli wszystkich odpowiednio wcześniej zawiadomimy, to powinno to się wszystko wyklarować... :) Planuję nawet jeszcze w grudniu lub zupełnie na początku stycznia, zanim wyślę zaproszenia, najpierw wysłać gościom zawiadomienia o dacie ślubu, by byli przygotowani, że to piątek i może by wiedzieli, żeby przy planowaniu urlopu wziąć ten piątek pod uwagę.......tak myślę...ale zobaczymy jeszcze.;)

Generalnie ... ślub i wesele mamy przełożone o niecały tydzień później - 15 czerwca 2012 r.
Powód niektórym osobom może wydać się dziwny... chodziło o muzykę, mianowicie grupa, na której mi zależało, by poprowadziła nasze wesele, miała zajęty już nasz poprzedni termin (9czerwca). Mowa o Merlinie... W sumie sama nie wiem, na co tak długo czekałam... ??? Wiem przecież, że niektóre sprawy dotyczące wesela trzeba załatwiać z wyprzedzeniem - salą zajęliśmy się w odpowiednim czasie - zaczęliśmy po restauracjach jeździć już w grudniu i na początku roku zarezerwowaliśmy tę jedyną  ;D (choć to się okaże :P). No a z muzyką, mimo, że miałam upatrzonego dja/wodzireja, to jakoś tak zamuliliśmy...... :-\ Mogłabym dużo opisywać, ale mówiąc pokrótce - spotkaliśmy się z Merlinem, MN był początkowo nieco sceptycznie nastawiony - wolał zespół, a nie dj/wodzireja. Ale dał się przekonać, podczas prezentowania przez Merlina jego oferty, MN zaczął dawać mi znaki, że jednak mu się podoba  ;D ;D ;D

Pozostała wtedy jeszcze Telimena... Wiedziałam, że czerwcowe piątki są wolne, ale byłam niepewna, jak kierownictwo zareaguje na naszą zmianę terminu, czy się w ogóle zgodzą i czy nie będą chcieli wpłacenia nowej kwoty za rezerwację. Przyjechaliśmy na miejsce, kelner powiedział, że pan kierownik u góry pomaga , bo mają tam 4 imprezy czy jakoś tak ( :o ) To jeszcze bardziej mnie wystraszyło - kurczę, jest niedziela, pewnie będzie niezadowolony, że przeszkadzamy, zwłaszcza, jeśli faktycznie dużo pracy tam ma...cokolwiek znaczyło to, że "u góry pomaga"... ::) Stresowałam się przed spotkaniem z nim, ale już nie chodziło o to, że to kierownictwo z Telimeny, ale ogólnie gdziekolwiek nasza wizyta mogłaby w takiej sytuacji zostać trochę źle odebrana-bo niedziela, bo dużo pracy jest... Ale na szczęście , gdy po jakimś czasie przyszedł, wszystko przebiegło w porządku, nie był jakoś niezadowolony że prosimy o zmianę, bez problemu nas przepisał na 15 czerwca, przy okazji kilka pytań mu zadałam, na wszystkie udzielił wyczerpującej odpowiedzi (korciło mnie by o te ubranka na krzesła zapytać, ale nie odważyłam się........), powiedział, że możemy spotkać się już w listopadzie, a nie tak jak wcześniej było mówione, że w styczniu, tak więc to też dobra wiadomość, bo myślę, że im szybciej podpisywanie umowy, nawet jeśli tylko przedwstępnej, to tym lepiej.. No i jeszcze jedna miła informacja - powiedział, że jako że wesele w piątek, będziemy mieć 10% zniżki :) Mam nadzieję, że tak też się stanie w rzeczywistości ;). Wyszliśmy zadowoleni :)

d. Uradowani, że wszystko dobrze się złożyło. W Telimenie zmiana terminu bez problemu no i ta zniżka 10% . Tak samo u Merlina - w piątki też ma 10% zniżki  :)

Ale oczywiście nie mogłoby być zbyt kolorowo.......  Usiedliśmy w domu nad kalendarzem i obliczylismy, ze przyszloroczny 15 czerwca to dzień po zakończeniu oktawy Bożego Ciała... Wtedy jest uroczystość Najświętszego Serca Pana Jezusa... A w parafii, w której planujemy ślubować, zawsze jest bardzo uroczyście obchodzone to święto i nie wiadomo, czy proboszcz zgodzi się na ślub w tym dniu....... :-/  No i zaraz nerwy i emocje, że przez zmiany terminu tylko dodatkowe problemy są... Ale  okazalo się, że stres i tu był niepotrzebny. Wieczorem udalo się spotkać jeszcze z proboszczem i dowiedzielismy się, że 15 czerwca jednak mozemy brac slub...
Tego dnia i ja i MN już tak byliśmy zmęczeni całym tym napięciem, że az nie mieliśmy siły cieszyć się z pozytywnej informacji....... Tylko lekki uśmiech w koncu na twarzach się pojawił.........  każde chyba w swoich myślach się cieszyło   

W sumie wszystko zaczęło układać się tak, jak chcieliśmy... Będą rabaty, jest msza na 16, z tym terminem piątkowym to chyba nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;)
Wybaczcie, że tak się rozpisałam, ale czułam potrzebę zdania relacji z wczorajszego dnia... :P Może jakiś blog założę, albo naprawdę odliczanie...choć raczej za wcześnie jeszcze... :)

Miłego tygodnia wszystkim życzę;)
« Ostatnia zmiana: 27 Czerwca 2011, 00:00 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #145 dnia: 20 Czerwca 2011, 17:23 »
SUPER - zuch dziewczyna ;)

Ja Ci mowiłam Kochana, że Twój M. sie przekona do Merlina, jak się z nim spotka.
Bardzo sie cieszę Waszym sukcesem.  :*

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: 20 Czerwca 2011, 17:48 »
Dzięki Precious  :D :-*

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #147 dnia: 20 Czerwca 2011, 22:17 »
Natalusia ale się rozpisałaś  ;D ale super, że udało Wam się wszystko dograć i pozałatwiać ;)

piątek to rzeczywiście dobre rozwiązanie z punktu widzenia i rabatów i dostępu do makijażu i fryzjera (jak już dziewczyny wcześniej wspomniały), goście też pewnie będą zadowoleni, bo to zawsze trochę więcej czasu na odpoczynek po weselu ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #148 dnia: 21 Czerwca 2011, 22:08 »
Bez nerwów :] jak dla mnie przyszlej PM nie ma rzeczy niemozliwych i sadze ze lepiej na ten tryb sie przestawic.

Ciesze sie z wami, ze tak gładko poszło..

Offline makita
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7-07-2007
« Odpowiedź #149 dnia: 29 Czerwca 2011, 11:26 »
Drogie Pary Młode,

Jeśli przerastają Was pewne sprawy związane z przygotowaniami do ślubu lub po prostu brakuje Wam na to czasu, to jestem osobą, która może Wam pomóc.

Od jakiegoś czasu zajmuję się organizowaniem ślubów w szerokim zakresie - mogę polecić świetną wizażystkę i fotografa, zająć się wystrojem kościoła, załatwianiem bukietów, zaproszeń, opiekunki do dzieci na czas wesela, podziękowania dla gości, rodziców. . . .  itp.

Zawód konsultanta ślubnego jest coraz bardziej popularny, ludzie zwyczajnie chcą zaoszczędzić na czasie i energii.

Jeśli zatem potrzebujecie profesjonalnej pomocy, proszę o kontakt na priv.  maila.

Magda