Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 132310 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aga29

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.07.2012
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #90 dnia: 13 Maja 2011, 13:36 »
Dołączę się i ja:)

Data naszego ślubu to  07. 07. 2012 r.  Kilka załatwionych spraw za nami.  Wybraliśmy salę i zespół.  Teraz intensywnie zastanawiamy się nad wyborem fotografa. . .  muszę powiedzieć, że to dość trudna decyzja, biorąc pod uwagę ceny. . .
Pozdrawiam wszystkie Panny Młode z 2012!

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #91 dnia: 13 Maja 2011, 18:04 »
 aga29 Witamy Cię serdecznie  :hello:

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #92 dnia: 21 Maja 2011, 00:06 »
no i jestem ja po dłuższej nieobecności ;))) ech sporo spraw na głowie się zrobiło, 2 obrony mgr (pierwsza już 31.05!) przygotowania na studia doktoranckie, pisanie artykułów itp... no i trochę zapał ślubny zszedł na drugi plan... ale czas nadgonić! i nadrabiamy;]
no to raz jeszcze co i jak na jakim etapie...
1) Sala - Pałacyk w Ostromecku (zaliczka wpłacona, termin zarezerwowany)
2) Kościół - Bazylika (zaliczka wpłacona, termin zarezerwowany)
3) Zespół Zwierzband (termin zarezerwowany, niebawem podpisanie umowy)
4) Fotograf - Łukasz Nowaczyk (termin zarezerwowany, niebawem omawianie szczegółów + umowa)
5) Kamerzysta - Stelmotion (na etapie umawiania się na rozmowę - termin naszego ślubu na razie jest wolny!)
6) Obrączki - w przeciągu tygodnia zakupimy, bo w sierpniu b.r. przecież cywilny ;) mamy już na oku kilka... Wrzucę fotki po zakupie :))
7) Sukienka - już kupiona :)))) czekam na nią niecierpliwie :))))  kolor alabaster (jak na zdjęciach...) suknia moich marzeń...
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?keywordText=ambrosia&keywordType=any&page=0&pageSize=15&style=A3365

właśnie jesteśmy na etapie umawiania się na termin rozmowy wstępnej z firmą Stelmotion ;] podoba mi się ich pakiet za 3000zł, ale dopięłabym do niego 2 rzeczy z pakietu za 5500... Więc myślę, że w 3500 powinno się zamknąć. Mam nadzieję, że będą elastyczni ;) Ze Zwierzbandem niedługo będziemy podpisywać umowę, już się nie mogę doczekać :D a co do fotografa - to gorąco polecam! właściwie nie spodziewałam się, że padnie akurat na Łukasza Nowaczyka..mój narzeczony w pewnym stopniu się z nim zna, razem uczestniczyli w akcjach na rzecz naszego miasta... fotografuje dużo... kiedyś nie specjalizował się w ślubach, teraz natomiast rozwija się prężnie, ma świetny sprzęt i robi przepiękne zdjęcia... różnorodne...styl reporterski - czyli to, co uwielbiam! Naprawdę, mogę polecić z czystym sumieniem. Jakby ktoś chciał konkretne namiary na jego stronę to podam na priv :)

ufff no to trochę już do przodu z załatwianiem spraw :)

teraz jeszcze zostają w najbliższym czasie do załatwienia...
1) fajerwerki
2) bryczka - no i właśnie... czy ktoś ma jakieś namiary na bryczki ślubne w bdg?

Jak tam Wasze przygotowania przyszłe Panny Młode? :) pozdrawiam wszystkich ;)

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #93 dnia: 21 Maja 2011, 00:10 »
no prosze, prosze ile juz do przodu ;)...
jesli moge zapytac to jaki sklad wybraliscie zwierzbandu?
a o bryczki zapytaj w myslecinku w stadninie, podobno maja ;)...

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #94 dnia: 21 Maja 2011, 00:32 »
Kinia87 - Ja dotychczas przymierzałam jedną suknię i przejrzałam chyba wszystkie, które można przejrzeć w necie na stronach bydgoskich salonów ... i nic... Chyba nie ma sukienek Maggie Sottero w bydzie... czy są? gdzie? Ta Twoja jest jak z bajki...
A lista załatwionych spraw rzeczywiście imponująca albo przerażająca - jak kto woli;)
:) :) ;) ;)

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #95 dnia: 21 Maja 2011, 01:04 »
wiesz co Żaba... chyba decydujemy się na ten podstawowy skład... Chociaż jeszcze musimy raz przedyskutować całą sprawę i obliczyć inne finanse, żeby zobaczyć, czy będziemy mogli się też w tym rozpuścić... Ty masz tą opcję z saksem i drugą wokalistką prawda? ile to wyniosło w sumie? bo ja o ta wokalistkę nie pytałam hmm

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #96 dnia: 21 Maja 2011, 01:06 »
Kinia już nie odpowiadaj, odświeżyłam sobie wątek zaglądając na początek i już wiem, że tej sukni w Bydgoszczy nie znajdę... ::)

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #97 dnia: 21 Maja 2011, 01:11 »
Katarinko, Maggie Sottero nie ma w BDG, najbliższy salon w poznaniu... Ale to też nie jest tak, że wszystkie suknie z kolekcji będzie miał dany salon... moją ambrosię miały tylko 2 salony w PL, jeden w Rzeszowie, drugi w Katowicach. Koszt kupna to rząd 4-5 tys zł (jeszcze kilka dni temu obdzwaniałam wszystkie salony w PL) wypożyczenie 3000-3500 (w zależności od sukni). Teraz powiem Wam najlepszy numer... nie mierzyłam jej w ogóle (o zgrozo!). Heh, po prostu uznałam, że musi leżeć na mnie wybitnie :D Udało mi się ją dostać za niecałe 1800zł. Więc uważam to za niebywały fart... nie zastanawiałam się więc, że nawet jej nie mierzyłam..po prostu kupiłam..no i czekam z drżeniem rąk i nóg oraz palpitacją serca ;))) Ale powiem Wam, że na cywilny też zamawiałam bez mierzenia i leży cudnie:) Aaaaa właśnie, nie pochwaliłam się jaką będę miała na cywilny! ha :)
kolor..uwaga... czerwony! a co tam, na cywilnym można zaszaleć :)))) od razu dodam, że troszkę ją przerabiam (tzn zamiast tej taśmy pod biustem srebrnej będą naszyte jedna obok drugiej malutkie białe różyczki). Już je kupiłam, przyłożyłam, wygląda cudnieeeee!
zdjęcie z aukcji:
http://www.anianick.strefa.pl/pf6.jpg

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #98 dnia: 21 Maja 2011, 01:15 »
no niestety :( ale tutaj masz wykaz salonów w PL, które mają sukienki z kolekcji MS.
http://www.maggiesottero.com/stores.aspx
w search international kukaj na PL
Ale mówię, trzeba dzwonić  i pytać, czy mają taki i tak model w takim kolorze i rozmiarze...

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #99 dnia: 21 Maja 2011, 01:17 »
Acha, i Katarinko, miałam dokładnie tak samo. Przez 1,5 roku oglądałam różne sukienki - no nic kompletnie mi się nie podobało..dopóki nie trafiłam na MS i moją ambrosie... Do tego kupna w ciemno jeszcze w dodatku namówiła mnie babka z Poznania, z którą rozmawiałam tel. Powiedziała mi tak "Powiem Pani jedno, sukienki MS są tak piękne, że nawet nie trzeba ich mierzyć... każda Pani, która u nas mierzy wygląda w niej cudownie". No to ja oczywiście pod wpływem impulsu bach ;D

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #100 dnia: 21 Maja 2011, 11:08 »
oj musze sie zgodzic z kinia ;) ja mierzylam kilka sukienek ms i faktycznie leza idealnie, nawet takie, na ktore na wieszaku nikt by nie zwrocil uwagi na ciele leza przepieknie - tylko niektore sa strasznie ciezkie :P...a co do bydgoszczy to mozna dosta kilka sukienek w salonie na gdanskiej chyba angela ale nie jestem pewna...
no my wlasnie wybralismy full zestaw, razem z saksem, trabka i wokalistka...cena dodatkowa za dziewczyne to 700zl, my sie zgodzilismy w ciemno i to na szybko, bo jak podpisywalismy umowe to sie dowiedzielismy, ze jest taka mozliwosc...a nawet jej nie slyszelismy ;) ale mysle, ze skoro wspolpracuje ze zwierzakiem to musi miec ladny glos, bo on by sobie nie pozwolil na popsucie reputacji :P...
a sukienka na cywilny jest swietna - szukam podobnej, tylko boje sie zamowic z neta nie przymierzajac...

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #101 dnia: 21 Maja 2011, 11:33 »
no to Żaba ja widzę, że u Ciebie wersja LUX Zwierzaka ;)))) muszę dziś do niego przedryndać umówić się na spisanie umowy...
i w tym momencie utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że moja decyzja zakupu sukni ślubnej w ciemno (!) była prawidłowa... miejmy nadzieję, że ambrosia nie będzie ciężka. Oglądałam na yt filmik z dziewczyną, która wybierała suknie MS i mierzyła różne. Pięknie się w ambrosi prezentowała, bardzo płynnie się ten tren zachowywał. Babeczka z obsługi mówiła, że sukienka pomimo swoich gabarytów pięknie się zachowuje w tańcu. Się okaże :D
A właśnie.. będziecie mieć drużbę? ja tak sobie myślałam... bo mam w rodzinie 2 smyków...w przyszłym roku będą mieć po 4 latka. Chłopiec i dziewczynka... :) tylko ja już mam wizję mojego przydepniętego trenu na wejściu i zawodowego orła w drodze do ołtarza.... :D

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #102 dnia: 21 Maja 2011, 11:49 »
aaa jeszcze co do sukienki na cywilny.. ona była szyta na miarę. Tzn obmierzyłam się wzdłuż i wszerz, wymiary podałam, dałam zapas oczywiście długości z tyłu na buty i powiem Ci, że została uszyta w sposób idealny. Z tyłu na całej długości pleców aż do tyłka masz wiązanie (coś jak w ambrosi;P), więc nie ma problemu z regulacją szerokości :) jednak ja jeszcze tą sukienkę nieco przerabiam... bo oczywiście zawsze coś muszę dodać po swojemu... ;) Ale z tym moim pomysłem różyczek zamiast tasiemek naprawdę wygląda o niebo lepiej. Zastanawiam się teraz jakie kwiaty do tego.. niby czerwono białe... ale coś mi się wydaje, że mi się ta czerwień może pogryźć...
ale np. coś takiego?

jak myślicie?

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #103 dnia: 21 Maja 2011, 13:08 »
kinia87 widze, że jesteście bardzo do przodu :D ... jak ja Ci zazdroszczę już sukienki - ja po moją wymarzoną udam się dopiero w październiku, bo liczę na to, że będzie na wyprzedaży :P :P zresztą, do ślubu jeszcze mnóstwo czasu, więc coś na pewno zdążę wybrać. Twoja sukienka jest trochę nie w moim stylu, ale muszę przyznać, że i tak śliczna ;)  Co do tej na cywilny.. odważna trochę :D ja będę miała raczej coś skromniejszego (aaa... bo nie pisałam, ale my też bierzemy cywilny wcześniej - teraz we wrześniu ;D ;D)

a bukiet jak najbardziej mi się podoba  :) a z czerwonym musisz uważać, żeby Ci się z sukienką nie zlał, ani nie pogryzł :P

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #104 dnia: 21 Maja 2011, 15:11 »
O rany Kinia, jak to zrobiłaś, że kupiłaś ją za 1800??!! Ja też chcę! ???

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #105 dnia: 22 Maja 2011, 01:27 »
Myszk@ - stwierdziłam, że na cywilny trochę zaszaleję ;))) a co tam :) no to widzę nie tylko ja odeszłam od konkordatu :P
Katarina - udało mi się dorwać moją wymarzoną ambrosię na ebayu. Dziewczyna sprzedawała ją za 1200$. Wystawiła jako używaną, więc napisałam jej, że daję jej 600$ i płacę od ręki. Tak chciałam dać niższą cenę zaporową, żeby można było więcej wynegocjować:P Napisała mi jednak, że to zdecydowanie za mało.. że dała za nia 1600$...itp itd. No i była cisza przez tydzień. Po czym napisała, że ponieważ nie ma chętnych, to jest mi ją w stanie sprzedać za 600$. Poryczałam się z radości. Nie dość, że to był mój rozmiar, nie dość, że mój kolor, to jeszcze się okazało, że ona jej nie używała... 2 dni przed ślub odwołano...  :-\ Trochę przykra sprawa...więc jedyne co zdążyła zrobić, to ją przymierzyć i trochę skrócić. Trochę mnie to skracanie zmartwiło, bo ona ma 166 a ja 173cm. Ale kontaktowała się ze swoją krawcową, bo to jej znajoma i powiedziała jej, że skróciła to w taki sposób, żeby zawsze można było parę cali na długości dodać w razie czego. Trochę popuści się falbanę i pójdzie w dół. Więc już jestem spokojna :) ale fakt, farta miałam niebywałego. Od 1,5 roku polowałam na jakieś promocje/przeceny. Mam nawet siostrę, która mieszka w NY, ona też dzwoniła do salonów pytała w jakich cenach mają tą sukienkę. Nigdy nie była poniżej 1600$... I nagle takie coś... ech :) ryczałam jak bóbr kiedy klikałam "buy it now" :D ech...

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #106 dnia: 22 Maja 2011, 01:30 »
acha, dodam, że dziewczyna z Kanady, a kupiłam na ebay.com
Ogólnie polowałam też na ebayu brytyjskim (ebay.co.uk) i niemieckim (ebay.de). Oczywiście oprócz tego ebay polski i allegro. Raz na allegro trafiła się ambrosia, ale śnieżnobiała. To bym wyglądała jak trup z moją karnacją...
więc generalnie polecam polowanie na portalach aukcyjnych, zagranicznych...

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #107 dnia: 22 Maja 2011, 16:27 »
ale farciara z Ciebie  ;D ;D

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #108 dnia: 22 Maja 2011, 21:54 »
Myszk@, to fakt... pozostałym szukającym życzę równie dużego farta... :)
teraz z kolei zaczynam poszukiwania jakiegos dobrego biustonosza, co mi podniesie co nieco :)))) co jak co, ale w ślubnej sukience biust musi wygladac najlepiej z mozliwych opcij bez ingerencji chirurga ;)

Offline ladyangel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.09.2012
« Odpowiedź #109 dnia: 23 Maja 2011, 08:47 »
to i ja dołączam do Panien Młodych 2012.  dużo czasu poświęcam na tym forum czytając Wasze wypowiedzi, więc postanowiłam zacząć w nim uczestniczyć.  czy któraś z Was zdecydowała się na wesele w Telimenie?

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #110 dnia: 23 Maja 2011, 09:41 »
Ja i to całkiem zaraz.

zapraszam do mojego odliczanka, znajdziesz tam różne mniej lub bardziej stworzone historie dotyczace sali :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #111 dnia: 7 Czerwca 2011, 09:34 »
Witam serdecznie,

.. czas na mnie, aby dołączyć do wątku .. ślub 30 czerwca 2012 :)
większość spraw mamy już załatwione, dzięki targom ślubnym w Bydgoszczy :]
pozostał jedynie kamerzysta, suknia [co widzę będzie dość sporym przedsięwzięciem :D] , dekoracje, ciasta, alkohol i dodatkowo musimy wyposażyć tzw "chatę wiejska" [bo nam sie zamarzyła na weselu] > jednym słowem sprawy na początek 2012 :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #112 dnia: 8 Czerwca 2011, 09:53 »
Choć na forum jestem już ok jakiegoś czasu to dopiero teraz postanowiłam do tego wątku:)
Witam wszystkie pary (Panny ;) ) Młode 2012:)

Mój (Nasz) ślub odbędzie się 30. 06. 2012 (tak samo jak koleżanki Pandi :) ) data wybrana nie przez przypadek - dzień po naszych zaręczynach ;)

Z tego co mamy już załatwione:

1) restauracja - Telimena (wpłacona kaucja.  Mimo, że umowa ma być podpisana w styczniu to przymierzamy się na wcześniejsze podpisanie, aby uniknąć niemiłych sytuacji, że coś było niedopowiedziane)
2) fotograf i kamerzysta - Agencja Artystyczna EMOTION
3) zespół - Prestige Duo
4) kościół Matki Bożej Fatimskiej na Wyżynach - dobrze, że już to załatwiliśmy bo ku naszemu zdziwieniu w tym dniu również odbędzie się ślub ale wcześniej :)

Co do sukni to mam w planach pod koniec roku zakupić, kiedy to będą wyprzedaże:)

Pandi, a Ty gdzie będziesz miała swoje wesele??

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #113 dnia: 8 Czerwca 2011, 11:49 »
Witamy Olimpię87 :) Fajnie, że jest nas tu coraz więcej  :brawo_2: ;)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #114 dnia: 9 Czerwca 2011, 15:02 »
Dziś 9 czerwca.... Został mi równy rok do ślubu...  :shock:  Dziwne uczucie...  Tzn dziwne, ale fajne...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Offline Monika1991
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.05.2012
« Odpowiedź #115 dnia: 9 Czerwca 2011, 20:45 »
 Witam.  Mam na imie Monika i ślub mamy 5 maja 2012 ;) wszystko juz prawie załatwione sala w Karczmie Rzym prawie juz załatwiona , Zespół NEW STAR z Bydgoszczy,  sprawdzony bo juz sie bawiłam na weselu gdzie grali i naprawde rewelacja polecam z całego serca, została suknienka i tu mam własnie problem,  foto oraz video , straszne sa ceny za te usługi. . . . .   :-\

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #116 dnia: 9 Czerwca 2011, 21:51 »
Monika1991 witamy Cię :D  :hello:

Natalusia ten rok tak szybko zleci, że nie zdążysz się dobrze obejrzeć :P a pomyśleć, że mi zostało 470 dni....

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 10 Czerwca 2011, 08:19 »
W końcu zrobiłam kilka zdjęć obrączek.  Mam nadzieję, że teraz uda mi się je wstawić   :)

hxxp: imageshack. us/photo/my-images/805/dscf5501x. jpg/

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 10 Czerwca 2011, 08:21 »

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #119 dnia: 10 Czerwca 2011, 08:23 »
Coś mi chyba nie wychodzi  :( Jakby ktoś mógł wpisać mi jak to zrobić będę wdzięczna.