A jak u was wyglądają bilanse młodszych dzieci? bo u nas na razie każdy bilans i przy okazji szczepienia to samo: u pielęgniarek - ważenie, mierzenie i seria pytań dotyczących umiejętności dziecka ( czy mówi, jak się zachowuje itp.). Później osłuchanie lekarskie plus dodatkowe pytania ( co umie, czy np. chodzi, robi papa, co je i ile , jakie mleko pije itp.) i później powrót do pielęgniarek na szczepienie. Ja jestem bardzo zadowolona z tych wizyt, bo wiem, że dziecko prawidłowo się rozwija. Myślałam, że to taki standard wszędzie....
Pisałam wam, ostatnio o nocnych wymiotach mojego dziecka i niestety powtórzyły się w tym tygodniu (myślałam wcześniej, że z przejedzenia - ale w tym tygodniu nie miała w ogóle apetytu) także poszłam z nią do pediatry. Podejrzewa refluks

Miała któraś mama z tym doczynienia u swojego dziecka? jak było leczone i ile trwało? wiem, że to się zalecza, a nie da się wyleczyć

Mamy zlecony szereg badań plus USG brzucha. Mam nadzieję, że to jednak będą np. zęby, albo coś innego lżejszego. I samo przejdzie!