Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4056326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #41760 dnia: 12 Lipca 2016, 15:09 »
Książeczki. ..

Elmer..
Tupcio Chrupcio..
Nudzimisie. ..
Seria Mądra Mysz...
Wróbelek Elemelek. .
miś uszatek..
Wesoly Ryjek...
Pan Kuleczka...
Bajki przedszkolaka..

Te przetestowaliśmy... tych niesprawdzonych nie wypisuje...

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #41761 dnia: 12 Lipca 2016, 15:51 »
dziekuje :)
z tych co nie znalismy wyszperalalam  i spoobaly mi sie nudzimisie i pan kuleczka :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #41762 dnia: 12 Lipca 2016, 15:59 »
Kicia Kocia

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #41763 dnia: 12 Lipca 2016, 16:56 »
Ja planuje w najbliższym czasie kupić jeszcze

Tappi...
Albert Albertson..
złamałem trąbe..
jak dobrze ze Cię znalazłem. ..
o wilku który chciał zmienić kolor...
Świerszczyk -wielka księga. ..

Reszty z listy nie pamiętam a lista na kompie

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #41764 dnia: 12 Lipca 2016, 21:17 »
Marcela i jak Adaś? lepiej?

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #41765 dnia: 12 Lipca 2016, 21:18 »
u nas tupcio chrupcio kroluje mamy juz kilka i wszystkie codziennie czytane od deski do deski :)
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41766 dnia: 12 Lipca 2016, 21:42 »
u nas juz tupcio sie przejadl.. dlatego bede zamawiac kolejne,
procz pana kuleczki i nudzimisiow wrzucilam jeszcze do koszyka dwie ksiazeczki z cyklu Basia, dwie z pixi ja wiem (spory i zgoda oraz moje cialo), Zuzia nie korzysta z pomocy nieznajomego, Żakiet Żaby -opowiadania logopedyczne, Z muchą na luzie ćwiczymy buzie, czyli zabawy logopedyczne dla dzieci, plus jedna Dore, ksiege przedszkolaka i cos tam jakies podobne dla 3-4latkow, jakies zagadki, szlaczki, ksiege gier i zabaw i jeszcze  i czu czu kilka. Starczy.. i tak jej to bede dozowac stopniowo ;)

moze na zywo cos mi wpadnie w oko to kupimy na miejscu.. mam w glowie jeszcze cos w stylu encyklopedii albo atlasu zwierzat takiego wlasnie ze szczegolami.. gdzie mieszka, z czego slynie, co je (dzis padlo pytanie co je jaszczurka.. odpowiedz 'male muszki' nie byla wystarczajaca.. dziecko chyba czeka na czterodaniowe menu :P )

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #41767 dnia: 12 Lipca 2016, 21:51 »
Z muchą na luzie. ..Moja Natalia uwielbia :) opowiadanie o muszce Fefe! Jest super.
Natalka 4.11.2012

Offline _GosiA_

• zapaleniec
« Odpowiedź #41768 dnia: 13 Lipca 2016, 08:08 »
A Ja Wam polece zwlaszcza mama dziewczynek Serie z Mysia Marysią (wydawnictwo debit)na stronie maja możliwość kupna i wysyłki. super seria.Fajnie sie czyta.Mojej tupcio chrupcuo nie spodobal sie.A te wprost uwielbia.Jest ich sporo i nie sa drogie.☺
« Ostatnia zmiana: 13 Lipca 2016, 08:11 wysłana przez _GosiA_ »
Wiktoria     12.05.2014
Wojtuś       12.09.2016

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41769 dnia: 13 Lipca 2016, 09:47 »
Milosników Basi informuje, że sa dwie nowe ksiazki "Basia i przyjaciele", które własnie do nas jadą :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #41770 dnia: 13 Lipca 2016, 10:50 »
Anusia, chodzi o Anielkę i Franka? Mamy i nie ma szału. Starsza córka już nie interesuje się Basią. Młodsza zaczęła.

Na urodziny Młoda dostanie książeczkę o Maszy. Bajkę lubi. Nie chciałam jej kupować kolejnej lalki czy maskotki z Maszą, więc stanęło na książce.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #41771 dnia: 13 Lipca 2016, 11:12 »
A ja potrzebuje książeczki o sikaniu na nocnik no i o rodzenstwie które się pojawi ktoś coś?

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41772 dnia: 13 Lipca 2016, 11:26 »
Kiedy powinnam iść z Niną do dentysty?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41773 dnia: 13 Lipca 2016, 12:14 »
CIRI o rodzenstwie jest sporo, np tupcio chrupcio, basia i nowy braciszek,  Marysia jest starsza siostrzyczka,albo z serii madra mysz jest zuzia i nowy dzidzius ja mam naawet z Dory taka mala ksiazeczke Big sister Dora, jest Franklin i dzidzius
o nocniku tez, np tupcio chrupcio, zegnaj pieluszko, albo podobne zegnaj pieluszko jak mis polubil nocniczek, albo z kicia kocia jest o nocniku albo jest jeszcze nocnik nad nocnikami, MArysia zegna pieluszke, itp itd

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41774 dnia: 13 Lipca 2016, 12:25 »
A ja potrzebuje książeczki o sikaniu na nocnik no i o rodzenstwie które się pojawi ktoś coś?

Nocnik nad nocnikami Alona Frankel mamy wersje dla dziewczynki Luśka ja lubi choć na nocnik i taka nie robi
z serii obrazki dla maluchów czekamy na dzidziusia  tam jest ciąża wyjaśniona co i jak mogę Ci to Gosiu wysłać .
ostatnio zamówiłam tupcio chrupcio ma rodzenstwo, Zuzia mądra mysz i kicia Kocia ma braciszka  nunusia

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #41775 dnia: 13 Lipca 2016, 13:10 »

tupcio chrupcio ma i taka i taka
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline _GosiA_

• zapaleniec
« Odpowiedź #41776 dnia: 13 Lipca 2016, 13:15 »
Misia Marysia tez ma o pozegnaniu pieluszki i o braciszku.Ale to wersje dla dziewcxynki.Nocnik nad nocnikami mamy i nie polece. nam do gustu nie przypadł zwlaszcza z3 tam nocnik to taki stary jak kieedys nasze babcie mialy.
Moge Ciri Ci wysłać Nocnik nad nocnikami u nas należy Oczywiscie jesli ci przypadnie do gustu.
« Ostatnia zmiana: 13 Lipca 2016, 13:17 wysłana przez _GosiA_ »
Wiktoria     12.05.2014
Wojtuś       12.09.2016

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41777 dnia: 13 Lipca 2016, 13:18 »
Jak zobaczyłam nocnik to pomyślałam że to niewypał a okazało się inaczej ;) nigdy z dzieckiem nie wiadomo :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41778 dnia: 13 Lipca 2016, 13:26 »
Kurcze, dziewczyny, a ja myślałam, że 1,5 roczniak żegna pieluszkę, a tu jeszcze tyle czasu będę Młodą musiała przewijać? No masakra  ::) Teściowa ciągle mi nad uchem buczy, że już powinnam Ninę nauczyć co mnie wpienia nieziemsko, bo ewidentnie córa jeszcze nie rozumie i nie kuma o co chodzi. A ta mi ciągle gada, że to z lenistwa, bo jak ona syna chowała to 8-9 miesięcy i na nocnik się sadzało i dziecko się uczyło szybko. A teraz jednorazowe pieluchy i wygodnictwo...  :glowa_w_mur:

Pewnie później wszystkie ubrania zasikane do 2 roku życia, ale tego już nie powiedziała  :P

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #41779 dnia: 13 Lipca 2016, 13:40 »
Mysia u mnie te sam temat wałkuje moja mama :P

Tylko fakt, że dziecko zrobi siku na nocnik akurat jak na nim siedzi to przypadek. Dziecko w tym wieku to jeszcze nie wie, że jak w mózgu pojawia się informacja chce mi się siku to trzeba zawołać siusiu ;) Dopiero ok. 2 roku życia dziecko łączy te fakty.
Oczywiście są dzieci które kumają to trochę wcześniej ale nie ma co czarować, że dzieciaczek co ledwo rok skończył będzie siusiu wołać.

Ja chcę powoli przyzwyczajać Julę do nocnika we wrześniu. Ale bez spiny. Mi tam przewijanie nie przeszkadza. Wręcz jestem leniwa, żeby oduczać od pielucj :P

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #41780 dnia: 13 Lipca 2016, 13:44 »
Mysia, przygotuj się na więcej opowieści różnej treści,jak to było za moich czasów;-))) Ty jesteś matką i to Ty wybierzesz wraz ze swoim dzieckiem odpowiedni moment;-) Jak ja niby miałam sadzać Alana w wieku 8 miesięcy,jak samodzielnie usiadł chyba jak miał 10;-))) i tu już teoria by padła????
Pamiętaj- każde dziecko zrobi siku na nocnik w innym czasie, jeden szybciej, inny nie;-) Oczywiście każda matka też ci da złote rady,że najlepiej 8 miesięczniak,albo 2 latek, a w ogóle super to 4 latek;-)) Zresztą ty to wiesz, bo clever babka z ciebie;-)))
Życzę ci,aby Ninka pozbyła się pieluch  jako półtoraroczniak ;-))) Sama pamiętam jak Alan uciekał przy przebieraniu, to była jakaś masakra;-)))) Jak miałam złamaną rękę, to jednego bąbla- 10 miesięcznego przebieraliśmy w trójkę;-)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #41781 dnia: 13 Lipca 2016, 13:46 »
Kurcze, dziewczyny, a ja myślałam, że 1,5 roczniak żegna pieluszkę, a tu jeszcze tyle czasu będę Młodą musiała przewijać? No masakra  ::) Teściowa ciągle mi nad uchem buczy, że już powinnam Ninę nauczyć co mnie wpienia nieziemsko, bo ewidentnie córa jeszcze nie rozumie i nie kuma o co chodzi. A ta mi ciągle gada, że to z lenistwa, bo jak ona syna chowała to 8-9 miesięcy i na nocnik się sadzało i dziecko się uczyło szybko. A teraz jednorazowe pieluchy i wygodnictwo...  :glowa_w_mur:

Pewnie później wszystkie ubrania zasikane do 2 roku życia, ale tego już nie powiedziała  :P
Mysia, moja to samo. Twierdzi, ze P. juz w tym wieku (8 mcy) sam sikal na nocnik :/ Chyba ja pogielo.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41782 dnia: 13 Lipca 2016, 13:49 »
No to piona Laski... trochę mi raźniej, że nie tylko ja słucham w kółko tej samej zdartej płyty ;)

Daruda, hehe, no racja racja, każdy ma swoje mądrości ;)

Ja kiedyś przeczytałam, że sygnałem tego, że dziecko jest gotowe na odpieluchowanie jest sucha pieluszka po nocy - że może to świadczyć o kontrolowaniu pęcherza. Może tam było napisane, że mniej więcej 1,5roczniak tak robi i sobie wbiłam do głowy? ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41783 dnia: 13 Lipca 2016, 13:50 »
hihih, bo często jak się chłopakowi zdejmie pieluchę ,to sika, ptaszek uwolniony to dawaj;-)))) pewno teściowa szybko na nocnik ,to sikał;-)))

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #41784 dnia: 13 Lipca 2016, 13:58 »
He he he u nas jest to samo, na szczęście nikt mi nie marudzi że Lena już powinna chodzić bez pieluchy, aleeeeee za wzór stawiana jest córka mojej kuzynki, dwa miesiące starsza od Leny i juz od 9-10 miesiąca chodzi bez pieluchy. mi to lotto :) dopiero teraz widzę że Młoda zaczyna czaic o co chodzi, czasami sama siada na nocnik, albo przychodzi do mnie pokazuje na pieluchę i mówi "kuka,  siii" nie mam spiny, musi sama byc gotowa,, dojrzeć " do tego.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41785 dnia: 13 Lipca 2016, 14:05 »
Dzisiaj była u mnie kumpela, zauważyła że Alan zna większość flag- ogarnął to w kilka dni, oczywiście spina,aby swojemu synkowi też to kupić,bo ja to on jeszcze nie zna a rok starszy, już zrobiła zamówienie na tą grę co mamy.....nic się nie odzywałam.....Te złote rady i porównywanie nigdy się chyba nie skończy;-))))

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #41786 dnia: 13 Lipca 2016, 14:07 »
bo mamuśki uwielbiają się chwalić ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #41787 dnia: 13 Lipca 2016, 14:08 »
To u mnie z tego co Mysia2piszesz Igor nie jest gotowy....pieluchy nocna zasikana  :p

W dodatku jak go puszczę z gola pupa to lata....jak mu w majtkach mokro to ja się bawi to mu nie przeszkadza....nawet nie chce się dać wtedy przebrać...a ja jiebezpiecznie mam siły teraz na latanie za nim więc pieluchy zakładam.  Jak się komuś nie podoba niech jiebezpiecznie patrzy

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41788 dnia: 13 Lipca 2016, 14:16 »
anulla no pewnie tak,wiesz co u mnie to bardziej  jest duma chyba,jestem szczęśliwa,że moje dziecko coś potrafi, ale jak osiągnie coś sam,a nie jest do tego popychane.....można troszkę stymulować rozwój,ale nie robię czegoś takiego,o kupię to bo ktoś to ma i masz to opanować...wiesz o co mi chodzi????Podchwyciłam zainteresowanie w danym kierunku i pomagam mu to rozwijać ,a nie patrzę na to co inne dziecko lubi....
A z odpieuchowaniem to myślisz,że mamuśki lubią się chwali???że co,że dziecko sika w wieku 8 miesięcy??? no super niech se sika;-)))) Moje też sika .hihihihhi

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41789 dnia: 13 Lipca 2016, 14:36 »
Moja córka chodziła bez pieluchy w wieku 15 mcy. Gutek ma 21 mcy i za cholere nie kuma o co chodzi. Moze inaczej...kuma, ale nie chce. Sika gdzie popadnie. Nie zmuszam go. Jak widzislam,ze sika i sadzalam na nocnik to wstrzymywal. Tak samo kupe. To chyba niezdrowe ;) i odpuscilam. Będzie gotowy to się nauczy.