Autor Wątek: Hotel Zacisze - Dąbrowa Górnicza  (Przeczytany 56663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline M...
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2012
Odp: Hotel Zacisze - Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #150 dnia: 23 Czerwca 2011, 20:11 »
Są nowe zdjęcia . . . .
M.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #151 dnia: 28 Czerwca 2011, 11:07 »
Przeslalby mi ktos aktualny cennik alkoholi???

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #152 dnia: 28 Czerwca 2011, 11:29 »
ja mam aktualny cennik, ale nie mam skanera w domku, a w pracy jestem dziś ostatni dzień przed urlopem. A oni na maila Ci nie prześlą? Jak znajdę czas to Ci napiszę, ale nie obiecuję bo trochę zabiegana jestem. Chyba że jakiejś konkretnej nazwy szukasz?

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #153 dnia: 28 Czerwca 2011, 15:58 »
chcialabym caly cennik ale tak na szybko to bym poprosila o pana tadeusza i o wyborowa:)

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #154 dnia: 28 Czerwca 2011, 16:01 »
tak na szybko Ci nie podam bo jestem w pracy  ;)
postaram się nie zapomnieć i napisać Ci późnym wieczorkiem, albo jutro rano

Offline M...
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 28 Czerwca 2011, 16:44 »
Omosia przesłałam na meila aktualny cennik :)
M.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #156 dnia: 28 Czerwca 2011, 21:36 »
Dzieki wielkie:)

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 28 Czerwca 2011, 21:49 »
No musze przyznac ze ceny alkoholi przez rok znacznie poszly w gore. Szczerze mowiac bardzo sie zawiodlam. Liczylam sie ze wzrostem ceny, ale nie az w taki sposob;/;/;/ BUUUUUU

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 30 Czerwca 2011, 11:26 »
a czy ja również mogłabym poznać ten cennik?

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #159 dnia: 30 Czerwca 2011, 15:55 »
Delta wyslalam Ci

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 30 Czerwca 2011, 23:21 »
.... uhhh faktycznie... Omosia sprawdziłam, kiedy pisałaś pierwsze posty na temat tej sali i widzę,ze już rok temu... zakładam więc,ze masz cennik z tamtego roku... czy Ty masz na swoim cenniku tą dopiskę pod spodem?

poza tym nam również mówili,ze ceny maja hurtowe... ten nowy cennik jest tego zaprzeczeniem. i w sumie nie wiem jak do tego się odnieść... ehh na pewno będzie trzeba z nimi porozmawiać.. bo tak sobie teraz myślę,ze jak o tyle podnieśli ceny w tym roku to ja Wam szczerze, dziewczyny, współczuję, bo tak naprawdę nie wiadomo co Was czeka w następnym roku.. przykre

Offline M...
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 1 Lipca 2011, 06:46 »
Nam mówili, że ceny mają detaliczne - więc to by się zgadzało.  To jest jednak ich biznes więc chcą na tym napewno zarobić :/ 

Jeżeli ktoś ma dużo gości i planuje zakupić sporo alkholu to może warto rozważyć zakup wódki we własnym zakresie? Ja się własnie nad tym zastanawiam.

Ja ostatnio widziałam w sklepie osiedlowym Pana Tadeusza 0,5 l za 32 zł - to dopiero różnica :/
M.

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: 1 Lipca 2011, 10:24 »
hmmm sądząc po Twoim poście zmienili śpiewkę- chyba za dużo osób podważało ich zdanie na temat tego, ze alkohol maja w cenach hurtowych...tylko,ze nam również to powiedzieli... a teraz mówią co innego? ... wiecie co? najbardziej przeraża mnie brak konsekwencji w tym, co mówią każdej parze...  rozumiem,ze są nowi, ale nim zaczęli podpisywać pierwsze umowy powinni się zastanowić co chcą i jak ma to wyglądać... a tak to jest jakiś absurd... wypowiada się tu zaledwie parę osób i chyba każdemu mówili coś innego w jakieś kwestii...najlepiej na tym wyszły pary z 2010 r.... a teraz?

M...  a czy słyszałaś o korkowym? to jest 300 zł... więc w sumie i tak wyjdzie na ich...

Offline M...
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: 1 Lipca 2011, 15:07 »
To o korkowym to w umowie jest napisane . . .  niby 300 zł - ciekawe czy to jest bez względu na ilość:/
M.

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 1 Lipca 2011, 15:10 »
ale mam wyczucie ;)

odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: niestety tak :(

Offline M...
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #165 dnia: 1 Lipca 2011, 19:35 »
Czyli co zależy od ilości? a w jaki sposób oni to korkowe wyliczają?
M.

Offline M...
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: 1 Lipca 2011, 19:46 »
Chodzi mi o to czy korkowe już większe nie będzie? :)
M.

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: 1 Lipca 2011, 20:41 »
chyba się nie zrozumiałyśmy ;) korkowe płaci się w sytuacji, gdy wódka będzie zakupiona w innym miejscu niż u nich, nieważne ile butelek będzie, kwota jest jedna... tylko nie wiem, czy wiesz, że oni tej wódki nie zmrożą...

Offline M...
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 1 Lipca 2011, 21:04 »
:) Dzięki . . .  już blisko rok został i napięcie zaczyna narastać ;P

Gdyby któraś z osób, która miała w tym roku wesele napisała jak całe wesele wypadło i ewentualnie na co zwócić uwagę byłabym wdzięczna :) i pewnie nie tylko ja :)
M.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: 1 Lipca 2011, 21:13 »
Rok temu jak dostałam cennik to najtanszą wódką byla czysta deluxe. Obecnie jej cena wzrosla o 3zł. Masakra. Natomiast najbardziej zdrozala wyborowa bo az o 4zl.
Nie wiem co o tym myslec. a znowu po co mi swoja wodka za ktora musze zaplacic 300zl do datkowo i ktora nie bedzie zmrozona.
w innych lokalach placi sie korkowe ale normalnie chlodza alkohol.

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #170 dnia: 4 Lipca 2011, 09:44 »
Moje wesele odbyło się z Zaciszu. Jestem z tego powodu przeszczęsliwa. LEPIEJ TRAFIĆ NIE MOGŁAM Chciałam uspokoić wszystkie pary które martwią się wódką. Ja miałam wesele na 80osób, mieliśmy własny alkohol i płaciliśmy korkowe 300zł, wyszło na to samo, ale chcieliśmy mieć swój. Korkowe jest kwotą stałą bez względu na ilość. Mieliśmy też dużo kolorowych alkoholi na osobnym stole więc bardziej opłacało się mieć swój alkohol.  Dzień przed weselem przywieźliśmy go do restauracji, gdzie dostaje się kluczyk do pomieszczenia na alkohol, wkłada się go od razu do chłodni!! Alkohol roznosi albo kelner, albo ktoś z rodziny - Wasz wybór, u nas roznosił kelner.
Z właścicielami na prawdę można się w wielu kwestiach dogadać, są bardzo otwarci i nie robią problemów.
Sala jest cudowna, goście byli zachwyceni, świetne efekty światła. Do tego rewelacyjny zespół który sprawił że nie było osoby niebawiącej się. Poprowadzili wesele fantastycznie.
A teraz jedzonko. Dziewczyny: NIE DA SIĘ TEGO WSZYSTKIEGO ZJEŚĆ. Jedzenia jest mnóstwo, co prawda ja z emocji prawie nic nie mogłam przełknąć  :) ale goście byli bardzo zadowoleni. Zostało mnóstwo jedzenia które rano spakowaliśmy do domku. Oczywiście zabiera się mięska, ciasta, pieczenie, roladki, babeczki z kawiorem, owoce, oczywiście jajek czy sałatek nie zabieraliśmy. Na prawdę nie było z tym problemu żadnego
Płonący udziec był świetny, na prawdę super efekt. Również tort wyglądał pięknie, na takim wielkim sercu z naturalnymi kwiatami.
Nie wiem co jeszcze mam Wam pisać. Obsługa kelnerska rewelacja, spisali się świetnie, ciągle nas pytali czy czegoś nam nie brakuje, czy czegoś nam nie donieść, czy nie mamy na coś ochoty. Na prawdę ŚWIETNA ekipa. Jestem pod ogromnym wrażeniem porannym porządków. Posprzątali salę w tempie ekspresowym, w ciągu pół godz sala wyglądała jakby żadnego wesele nie było. Jesteście niesamowici.
Nie wiem która była nawet godzina zanim poszliśmy na górę spać, ale zanim tam trafiliśmy Pani Agatka kazała memu mężowi kochanemu mnie tam zanieść no i chłopak musiał zebrać resztki sił i wnieść swą ukochaną żonkę na 2 piętro, co Pani Agatka uwieczniła na zdjęciach.
Powiem Wam, że jeśli macie jakiekolwiek obawy, na prawdę nie warto ich mieć. Goście jeszcze wczoraj zachwycali się świetnym weselem. Super atmosfera, cudowny klimat a jednocześnie pełen profesjonalizm.
Z CAŁEGO SERCA SZCZERZE POLECAM, sprawili że nasze wesele zawsze będziemy cudownie i z uśmiechem wspominać. Szkoda że ta noc tak szybko zleciała. JESZCZE RAZ BARDZO BARDZO BARDZO GORĄCO POLECAM I POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!!!!
Ps. Przepraszam że tak trochę chaotycznie to opisałam ale jeszcze trochę emocje mnie trzymają  ;)

Offline M...
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: 4 Lipca 2011, 18:19 »
madziaw - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :) i gratuluje, że wszystko się udało :)

Ps.  jaki miałaś zespół??
M.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #172 dnia: 4 Lipca 2011, 20:50 »
Jak miło jest czytać takie rzeczy:)WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:)

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #173 dnia: 4 Lipca 2011, 21:18 »
dziękuje serdecznie  :-* :-* :-*

Miałam zespół SONAR z Mysłowic. Jest ich "tylko" dwóch ale wierzcie mi że są REWELACYJNI.

Świetnie prowadzą, mają fantastycznie poczucie humoru, świetny repertuar, nawet tańczą i bawią się na scenie. Wyciągali dosłownie wszystkich do zabaw. Wzięliśmy ich z polecenia kuzynki która wcześniej miała okazję bawić się z nimi. Na początku miałam pewne obawy że 2 to za mało, ale na prawdę takiego dali czadu że szczerze mogę polecić.

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #174 dnia: 5 Lipca 2011, 00:23 »
GRATULACJE!!!! :)

Uspokoiłaś mnie swoim opisem... przy czym jest jeszcze parę spraw, które mi się nie podobają, ale mam nadzieję, ze dogadamy się z nimi (żeby nie było,ze jestem jakaś konfliktowa, czy coś, bo jeszcze 2 miesiące temu było ok... dopiero po wpisach forumowiczów na niektóre sprawy oczy mi się otworzyły ;))

tak z ciekawości zapytam:

jaki kolor przewodni sali wybrałaś?
o której miałaś tort?
miałaś zdjęcia robione u nich na zewnątrz?

Offline ola83
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.11.2013
« Odpowiedź #175 dnia: 6 Lipca 2011, 13:23 »
Na początku chciałam pogratulować madziw udanego wesela i życzę Wszystkiego Naj Naj.
Byłam ostatnio w Zaciszu pytać o wesele bo planujemy z moim narzeczonym wesele na 160os na 2013r. 
A wydaje mi się że ta właśnie sala jest najbardziej odpowiednia jeżeli chodzi o wielkość i wystrój bo miałam okazję ją zobaczyć na żywo jak to wszystko jest pięknie nakryte i przygotowane.   :)
Rozmawiałam z właścicielami miedzy innymi na temat alkoholu i tak:
Opłata koncesyjna jest stała i wynosi 300zł ale tylko w przypadku jeżeli mam swój alkohol.  Dostaje klucz do pomieszczenia gdzie jest lodówka do naszej dyspozycji i możemy sobie ją schłodzić już nawet w piątek.  (tu chciałam uspokoić Delte)
Pytałam również o ceny alkoholu u nich i powiem wam, że ceny mają porównywalne do cen sklepowych a na pewno nie droższe bo np.  Żołądkowa czysta de lux kosztuje 19. 90 a u mnie w sklepie kosztuje 21. 50  
Ja jeszcze troszkę mam czasu do mojego wesela ale będę często tu zaglądać

Pozdrawiam Wszystkich Pa Pa

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #176 dnia: 6 Lipca 2011, 13:34 »
kolor przewodni miałam pomarańcz, jest taki żywy, intensywny, przed młodymi też były ozdoby w tych kolorach, tort również.

tort i cały harmonogram imprezy ustalasz po swojemu, możesz spytać o sugestie, ja chętnie zdałam się na ich doświadczenie. Ustalaliśmy harmonogram na sali chyba tydzień czy dwa tyg. przed weselem. Co do tortu to sami pytają czy chcecie mieć po obiedzie czy na wieczór. Dużo zależy o której zaczyna się impreza, jedni przyjeżdżają na salę o 15 a inni o 18. Mój harmonogram wyglądał tak:
przyjazd, szampan 17.00
obiad 17.30
I taniec : po obiedzie
deser: 18.15
zimna płyta: po deserze
kolacja I: ok. 20.00
Tort: ok. 21.30
Kolacja II ok. 22.45
oczepiny: 00.00
Kolacja III: 2.00
Koniec: 5.00

na zewnątrz nie miałam zdjęć bo po pierwsze nie było na to zbytnio pogody, chociaż każdy mówi że mamy chyba wtyki tam na górze bo cały tydzień przed weselem lało, suknie dzień przed ślubem odbierałam w strugach deszczu. Po weselu również cały dzień lało. A w dniu naszego ślubu wyszło słonko  ;D ;D ;D Poza tym skalniak nadal się robi. Chociaż i tak planujemy mieć plener naturalny, nie lubie takich pozowanych więc nawet nie planowaliśmy tam zdjęć robić

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #177 dnia: 6 Lipca 2011, 14:09 »
Madziaw zapomniałam się jeszcze o jedna rzecz zapytać: czy mogłabyś mi napisać (tutaj albo na priv) jaki alkohol mieliście, po jakich cenach i gdzie był kupowany?

Ola- mi ta sala również się podoba... w moim odczuciu jest przepiękna, elegancka, klasyczna, nieprzesadzona, co nie zmienia faktu,ze nie podoba mi się ta sytuacja z alkoholem. Po prostu co innego nam mówili, więc mam prawo denerwować się tym. I to nie jest tak,ze swoje zdanie opieram tylko na tym forum- mam kolegę, który również ma wesele w Zaciszu. Umowę podpisywał po nas. I jemu w pewnych kwestiach mówili co innego niż nam. Przy czym mam nadzieję,ze wszystko będzie ok.

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #178 dnia: 6 Lipca 2011, 16:01 »
Delta info poszło na priv.

Sala jest piękna, elegancka, przestronna, ślicznie oświetlona. Moim gościom bardzo się podobała

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #179 dnia: 6 Lipca 2011, 22:38 »
W Auchanie w Sosnowcu czysta delux kosztuje 17.97 sprawdzalam wczoraj