Autor Wątek: Hotel Zacisze - Dąbrowa Górnicza  (Przeczytany 56998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
Odp: Hotel Zacisze - Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Października 2010, 09:39 »
Ja również czekam na osoby które organizowały tam wesele, a póki co, oglądam nowe fotki, które mają na stronie, tym razem z wesela.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Października 2010, 14:47 »
Oooo faktycznie są zdjęcia:):)Całkiem ciekawie sie prezentuje:)

Offline smosia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.10.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Października 2010, 00:44 »
Ja mam wesele za dwa tygodnie w Zaciszu wiec dam wam znac jakie bylo jedzenie i obsluga. 
Z tego co wiem to można samemu załatwić sobie ciasta i alkohol.  Co do ciast to w tych 18 zlotych jest też tort wliczony i jakby to tak przeliczyć zamawianie w cukierni kilku rodzai ciast i tortu to nie wiem czy nie wyszlyby podobnie na osobe.  A wodke jak dla mnie mają tanio, wiec też u włascicieli kupuje.  Z korkowym juz sie spotkałam kiedys wiec wcale mnie to nie dziwi.  Za to spotkałam sie tez z tym ze trzeba bylo conajmniej polowe wodki kupic w lokalu (a cena tam byla 40 zł za soplice - gdzie tu jest ok 18 zł).  Spodobało mi sie tez, że  jest możliwość dokupienia wodki w trakcie wesela lub odsprzedania im jesli wam tej wódki zostanie a nie chcecie już jej brać do domu po weselu.  Mnie sie to bardzo podoba - mam pewność ze mi wodki nie braknie i nie bede kasy na darmo wydawać, bo tak naprawde ciezko jest przewidziec kto ile wypije, kto o której wyjdzie itp
Tomo22 w Finezji byłam w tamtym roku na weselu.  Sala ładna ale jak na mój gust nie umywa się do Zacisza.  Szczególnie jak zobaczyłam ośwetlenie sali w zaciszu, no poprostu bomba!
Omosia ja mam wesele ( a w sumie takie przyjęcie) na 50 osob i nie wydaje mi się żeby była sala za duża.  Podzielimy ja na dwie cześci.  na jednej stoły, druga - do tańczenia i zabaw.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Października 2010, 21:27 »
No i bardzo dobry pomyśł z tym podzieleniem sali:)
Co do wódki to też podoba mi się to, że w kazdej chwili mozna dokupić lub później oddać.
Mój znajomy mial wesele w Zaciszu i chwalił. Mówił, ze obsluga ok i jedzenie też dobre, ale im więcej opini tym lepiej takze czekam:)

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Października 2010, 12:46 »
slyszalam ze umowe podpisuje sie na 80 osob..tak to jest?ja szukam sali na 50-60 osob i nie chcialabym placic za wieksza liczbę gosci niz spodziewam sie na weselu..a jak wyglada sprawa z rezerwacja sali?jaka zaliczke sie wplaca?bardzo prosze o informacje na priv..:)

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Października 2010, 14:11 »
Ja mam min 80osób, ale to chyba zależy od sezonu. Tak mi się wydaje, ponieważ okres letni jest najbardziej oblegany dlatego chyba jest minimalna liczba osób. Ja to tak rozumiem.

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Października 2010, 18:17 »
Nie rozumiem co znaczy minimum 80 osób . Za tyle musicie zapłacic nawet jak będzie np 66 ?
Cos mi tu nie gra. Raczej nie możecie byc pewni czy goście dopiszą..chyba ze zapraszacie 100 lub 120 osób.
Pokój jest najczystszą formą szczęścia

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Października 2010, 17:41 »
Cena zaproponowana na osobę to cena skalkulowana na minimum 80 osób. Jeśli ktoś chce zrobić mniejsze przyjęcie to cena na osobę ulegnie zmianie. O ile - nie mam pojęcia. Trzeba by pytać u źródła.

Moje weselisko też odbędzie się w Zaciszu więc z niecierpliwością czekam na kolejne opinie :)

Offline martitka85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2 Listopada 2010, 17:34 »
A wiecie może ile mają miejsc noclegowych dokładnie???
Ile orienatacyjnie płaci się za osobę??? I czy jest możliwość zrobienia poprawin???

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #39 dnia: 2 Listopada 2010, 18:23 »
Pokoi chyba jest 11. Jeden chyba 3 osoby reszta to 2 -osobówki. Można też wstawić dostawki.  Dodatkowo mają taki domek na zewnątrz chyba na 8 osób - tam są 2 pokoje i łazienka.
Przy organizacji wesela nocleg za osobę to 50 zł.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 3 Listopada 2010, 12:04 »
Jeszcze mają robic domki za budynkiem. Pokoje są jedno, dwu i trzyosobowe z mozliwoscia dostawki, ale ile dokladnie miejsc jest to nie wiem. Dla gości weselnych cena jest troszke niższa
Oczywiście, że robią równiez poprawiny:-):P

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Listopada 2010, 21:08 »
SMOSIA czekamy na wrazenia z Twojego wesela:-)

Offline martitka85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Listopada 2010, 20:28 »
a skąd wiesz o tych domkach?  :) i ile ma być ?? U Nas kluczowym elementem są noclegi dlatego tak wypytuje :)

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 6 Listopada 2010, 19:32 »
No bo właściciele mówli. To bedzie nalezalo do hotelu i też taki będzie standart. A ile to nie pamiętam.

Offline smosia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.10.2010
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Listopada 2010, 17:44 »
Przepraszam, że tak długo nie pisałam. 
No wiec tak jak już wspomniałam wcześniej moje wesele nie było duże.  50 osob razem z orkiestra , fotografem.  Sala była podzielona, wcale a wcale nie była za duża.  Wystarczająco miejsca do tanczenia oraz wystarczająco miejsca do siedzenia.  Nikt na nikogo nie właził, ale też nikt nie był od innych oddzielony w żaden sposób.  Właścieciele staneli na wysokości zadania.  Sala była pięknie udekorowana, wszystko było idealnie przygotowane.  Wielu gości zaznaczało, że sale mamy super.  Światełka robiły wrażenie a filar wcale nie przeszkadzał
Jedzonko było pyszne i niczego nie brakowało.  Podawane cieplutkie i bardzo sprawnie.  Nie tak, że jedni goście już zjedzą a inni jeszcze nie zaczną bo nie mają podane.   Po weselu można zabrać wszystko co zostanie (oprócz ryb i jaj) tak więc przez tydzień jeszcze nie trzeba gotować :) Co do obsługi chciałabym jeszcze zaznaczyć, że kelnerzy całą noc pilnowali czy niczego mi i gościom nie brakuje.  Gdy czegos potrzebowałam nie musiałam nikogo szukać z obsługi, zawsze ktoś był pod ręką.
Nie ma się co rozpisywać.  Jedzonko super, sala wspaniała, obsługa jak trzeba.  Wszystko idealnie. 
Dodam jeszcze tylko, że gdybym miała drugi raz wybrać sale na swój najważniejszy dzień w życiu byłoby to Zacisze.  Jestem zadowolona w 100% :) i gorąco polecam :)

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #45 dnia: 13 Listopada 2010, 10:05 »
Smosia super, że wszystko Ci się udało. Przyznam szczerze, że Twoje milczenie trochę mnie martwiło, myślałam już, że coś poszło nie tak. Pewnie nie ja jedna czekałam na Twój wpis, ulżyło mi wreszcie gdy przeczytałam Twoje wrażenia. Cieszę się, że wesele było udane, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Listopada 2010, 15:14 »
Aż usmiech sie cisnie jak się czyta taką super opinię:) Strasznie sie ciesze, ze tak wszystko super wyszlo oby wszyscy mogli wypowiadac sie w ten sposob:)
Wszystkiego dobre na nowej drodze zycia!!!!!:):*

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Listopada 2010, 16:12 »
Słyszałam o niezłej wpadce ze strony właścicieli. Młodzi przyjechali z gośćmi już z kościoła ale nie mogli wejść gdyż sala była nie gotowa i kazano im czekać. Co Wy na to?

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Listopada 2010, 19:01 »
Heh no to ostro:P ciekawe czy to  prawda jest.

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #49 dnia: 26 Listopada 2010, 14:34 »
Ano prawda prawda. Dowiedziałam się z samego źródła. Dla jednych to mały szczegół dla innych koniec świata. Dla mnie to po prostu coś co nie ma prawa się zdarzyć. Zresztą nie tylko tego się dowiedziałam. Powiem tylko, że trzeba na prawdę wszystkiego na weselu pilnować i mieć oko na wszystko.

Offline martitka85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Listopada 2010, 15:45 »
A czego jeszcze się dowiedziałaś???  Twoja wiedza może wielu osobom pomóc w podjęciu bardzo ważnej decyzji, także mam nadzieje, że podzielisz się swoją wiedzą :)

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Listopada 2010, 09:40 »
Nie chcę nikogo zniechecać ani zachęcać, nie w tym mój cel. Niech sami zapracują na swoją opinie. Ja sama mam za rok weslele w Zaciszu. To co napisałam usłyszałam po jednym z wesel tam organizowanych. Ale proszę sie tym nie sugerować, bo wiadomo, że ile ludzi tyle opinii, każdy ma swoje zdanie na dany temat i swój wybór. To co słyszałam to same ogólniki, że młodzi przyjechali i nie mogli wejść bo sala była niegotowa (mam nadzieję że to tylko taka jednorazowa sytuacja). Poza tym, że nie ma zbyt dużo jedzenia (to pojęcie też względne, dla każdego moze co innego oznaczać) i że rano była jakas niemiła sytuacja z zabraniem jedzenia które zostało niezjedzone, że niby zostało zmielone, a nie zostało. Acha, no i jest zakaz wejścia na kuchnie, może dla jednych istotne, dla innych nie, pewnie ze względów sanitarnych. W sumie dobrze, że pojawiają się też takie opinie, bo same pozytywne to też niedobrze, a wiadomo, ze jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził. Każdy ma swoje zdanie ale pamiętajcie żeby nie dać sie zwariować.

Offline martitka85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 27 Listopada 2010, 10:06 »
A jak wygąda sprawa z menu??? My się tam wybieramy, ale póki co dużo obowiazków mamy i ciężko nam to idzie :P

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Listopada 2010, 18:19 »
Nie bardzo rozumiem pytanie. Co z menu? Myślę, że musicie sami pojechać, popytać co i jak. Menu jest do wyboru, sami wybieracie.  Trzeba sobie podjechać, zobaczyć. Ja podjechałam, pobaczyłam, zaakceptowałam, zaklepałam termin.

Offline piotreksa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.12
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Listopada 2010, 12:30 »
Cytat: madziaw link=topic=21693. msg1416964#msg1416964 date=1290847243
Nie chcę nikogo zniechecać ani zachęcać, nie w tym mój cel.  Niech sami zapracują na swoją opinie.  Ja sama mam za rok weslele w Zaciszu.  To co napisałam usłyszałam po jednym z wesel tam organizowanych.  Ale proszę sie tym nie sugerować, bo wiadomo, że ile ludzi tyle opinii, każdy ma swoje zdanie na dany temat i swój wybór.  To co słyszałam to same ogólniki, że młodzi przyjechali i nie mogli wejść bo sala była niegotowa (mam nadzieję że to tylko taka jednorazowa sytuacja).  Poza tym, że nie ma zbyt dużo jedzenia (to pojęcie też względne, dla każdego moze co innego oznaczać) i że rano była jakas niemiła sytuacja z zabraniem jedzenia które zostało niezjedzone, że niby zostało zmielone, a nie zostało.  Acha, no i jest zakaz wejścia na kuchnie, może dla jednych istotne, dla innych nie, pewnie ze względów sanitarnych.  W sumie dobrze, że pojawiają się też takie opinie, bo same pozytywne to też niedobrze, a wiadomo, ze jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził.  Każdy ma swoje zdanie ale pamiętajcie żeby nie dać sie zwariować.

Potwierdzam, również słyszałem o wpadce z małą ilością jedzenia na stołach, dodatkowo o tym iż zaginął tort (powiedzieli że cały został zjedzony co było nieprawdą bo przecież każdy widział ile go zostało jak kelnerzy zwozili), więc czekam na dalsze opinie na ich temat.  Mam tylko nadzieję że to jednorazowa sytuacja.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #55 dnia: 29 Listopada 2010, 15:40 »
MadziaW można wiedzieć kiedy jest Twoje wesele?

Co do opisywanej wpadki to faktycznie nieciekawa sytuacja. Ciekawa jestem jakie będą opinie innych na temat ilości jedzonka.

Offline tomo22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Listopada 2010, 12:55 »
Jedzenie pod pesem bylem na Andrzejkach tam i po prostu maskara !!

Offline tomo22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Listopada 2010, 12:57 »
Jedzenie pod psem bylem na Andrzejkach tam i po prostu maskara !!

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Listopada 2010, 13:01 »
tomo22, daj spokój, aż taaaak?????? Nie strasz, opowiadaj wszystko ze szczegółami.

Offline qmadzik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Listopada 2010, 22:34 »
Cytat: madziaw link=topic=21693. msg1416964#msg1416964 date=1290847243
Nie chcę nikogo zniechecać ani zachęcać, nie w tym mój cel.  Niech sami zapracują na swoją opinie.  Ja sama mam za rok weslele w Zaciszu.  To co napisałam usłyszałam po jednym z wesel tam organizowanych.  Ale proszę sie tym nie sugerować, bo wiadomo, że ile ludzi tyle opinii, każdy ma swoje zdanie na dany temat i swój wybór.  To co słyszałam to same ogólniki, że młodzi przyjechali i nie mogli wejść bo sala była niegotowa (mam nadzieję że to tylko taka jednorazowa sytuacja).  Poza tym, że nie ma zbyt dużo jedzenia (to pojęcie też względne, dla każdego moze co innego oznaczać) i że rano była jakas niemiła sytuacja z zabraniem jedzenia które zostało niezjedzone, że niby zostało zmielone, a nie zostało.  Acha, no i jest zakaz wejścia na kuchnie, może dla jednych istotne, dla innych nie, pewnie ze względów sanitarnych.  W sumie dobrze, że pojawiają się też takie opinie, bo same pozytywne to też niedobrze, a wiadomo, ze jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził.  Każdy ma swoje zdanie ale pamiętajcie żeby nie dać sie zwariować.

Potwierdzam, również słyszałem o wpadce z małą ilością jedzenia na stołach, dodatkowo o tym iż zaginął tort (powiedzieli że cały został zjedzony co było nieprawdą bo przecież każdy widział ile go zostało jak kelnerzy zwozili), więc czekam na dalsze opinie na ich temat.  Mam tylko nadzieję że to jednorazowa sytuacja.

hej, ja też słyszałam o tej wpadce. Niestety wieść już po wsi poszła ;)

znam osobiście właścicielkę i zapewnia że wszystko zawsze jest ok. Ale ja wychodzę z założenia że prawda zawsze leży po środku. moja koleżanka (dalsza) miała tam wesele, ale niestety wrażeń nie znam:(
"To, co nie zabija, wciąż wzmacnia nas
A to, co nas czeka pokaże czas..."