Autor Wątek: Hotel Zacisze - Dąbrowa Górnicza  (Przeczytany 56680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: zaręczona
Odp: Hotel Zacisze - Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #240 dnia: 18 Lutego 2013, 18:18 »
Delta! Masz rację właśnie klima miała być ale jakoś nie bardzo działała. Fakt , że duszny dzień był w ogóle. W nocy było bardzo ciepło i goście sobie spacerowali, moczyli nogi, leżeli jak na majówce :(

Niby fajnie tylko, że to wesele byłoa nie majówka....ale może goście byli po prostu  żle wychowani ::)

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: 19 Lutego 2013, 11:20 »
albo wiesz- teren Zacisza jest zbyt ciekawy, wiele osób poszło pooglądać, co i jak ;)
 w sumie jak tak pomyślę to tylko na moim weselu teren wokół sali był zagospodarowany, zazwyczaj wszędzie była tylko trawka ;) a tu tyle atrakcji :)

i przypomina mi się taki moment, gdy fotograf robił nam sesje w ogrodzie to w pewnym momencie przyszedł przedstawiciel zespołu z uwagą, iz za długo nas nie ma i gości ubywa z sali... a goście przyglądali się naszej sesji ;) Po zdjęciach wszystko wróciło do normy

Offline pan_w_garniturze
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21/09/2013
« Odpowiedź #242 dnia: 19 Lutego 2013, 15:24 »
Mi się osobiście ta sala średnio podoba, rzecz gustu.

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14 Czerwiec 2014
« Odpowiedź #243 dnia: 17 Kwietnia 2013, 07:26 »
A moim zdaniem jest elegancka i mnie się podoba ;)
Jeden plus zero "gierka" idealnie dopasowane wszystko ;) ślicznie ;)
obawiam się tego filaru ale ma swój urok no i lustra na nim ;) zawsze każda kobieta może luknąć czy wszystko ok ;)
Szprotka

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #244 dnia: 11 Września 2013, 07:24 »
Hallo Hallo co taka cisza ;)
Czy małżonki które brały tam ślub nie chcą nic pisać? ;)
Może ożywimy wątek?
Szprotka

Offline Ollenka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Lato 2013
« Odpowiedź #245 dnia: 3 Listopada 2013, 23:24 »
No to ja się przywitam i odezwę :)

Więc tak, szukaliśmy z mężem sali w całej okolicy.  Zależało nam na nowoczesnym lokalu, z ładnym, spokojnym "idyllicznym" otoczeniem.  Mieliśmy ponad 100 osób na liście gości, dużo dzieciaków i sporo gości z daleka.   
Przy pierwszej wizycie w Zaciszu zostaliśmy oczarowani :) I tak już nam zostało.  Przywieźliśmy rodziców i bliskich - to samo wrażenie.  Decyzja jak można się domyśląć nie była łatwa. . .  porównywaliśmy szczegóły oferty i koszty w tabelkach w excellu nawet :) zaczytywałam się w opiniach na forach. . .  No i podpisaliśmy umowę - z Zaciszem :)   

Nasze wesele odbyło się 27/07 tego roku  i jesteśmy przeszczęśliwi że wybraliśmy to miejsce! :))) Z przyjemnością polecamy :)))

Mogłabym się godzinami rozwodzić nad zaletami tego miejsca.  Sympatyczni, konktretni, godni zaufania właściciele.  Profesjonalna, uśmiechnięta obsługa z fantastycznym nastawieniem na gości.  Dbałość Pani Agaty o wszystkie szczegóły - nie do przecenienia, naprawdę pomagała nam spinać wszystko w całość, mogliśmy liczyć na jej rady i doświadczenie w wielu kwestiach, niejednokrotnie wykraczających poza temat samej sali.  Jesteśmy jej za to mega wdzięczni.  Mieliśy sporo pomysłów, które pomogła nam świetnie zorganizować i kilka dylematów, które z jej pomoca łatwo się rozwiazały.

Jedzenie - ogromne ilości pysznych dań :) Nie do przejedzenia.  Jedyne czego żałuję z tej nocy to tego, że nie miałam już siły próbować tych wszystkich pyszności.  Mnóstwo jedzenia do zabrania do domu - ogromne niewyobrażalne wręcz ilości! Brakowało nam pojemników! Pyszny tort i ciasta.  Nowoczesna zastawa, żadnej "lipy", piękna aranżacja sali (wybraliśmy bordowo kremową kolorystykę), świeże kwiaty.  No i teraz - po 3 miesiącach - już mogę powiedzieć, że sala naprawdę pięknie prezentuje się na zdjęciach i filmie.  A okolica - rewelacja, dzieciaki biegały po trawie, bawily się w chowanego i huśtały na huśtawkach.  Dorośli mieli gdzie wyjśc i podyskutować.  Właśnie o to nam chodziło.

Cóż jeszcze? Mieliśmy gości z daleka, którzy meldowali się wcześniej i zostawali na drugi dzień.  Wykorzystaliśmy wszystkie pokoje, plus domek dla "młodzieży".  Rano - śniadanie w małej sali - świetny klimat porannego przeżywania nocy przy pysznym śniadanku.  Potem nieformalne poprawiny przy grillu w drewnianej chatce przy skalniaku.  I znów taka masa jedzenia że naprawdę nie dało się rady tego zjeść.  A jeść lubimy :) Biesiadowaliśmy do nocy.  Cudny, relaksujacy dzień.  Wszyscy żeganli się zachwyceni miejscem.  100 % zadowolonych całokształtem gości! Ci z zagranicy podkreślający gościnność i obfitość, Ci z daleka - wygodę i urok, Ci z Dąbrowy zaś - najbardziej byli zdziwieni faktem, że takie miejsce istnieje tak blisko, choć ukryte gdzieś na krańcu miasta :)

Podsumowując  - jesteśmy naprawdę szczerze zadowoleni z wyboru sali.  Najchętniej przeżyła bym tę noc jeszcze i jeszcze raz - i absolutnie nic bym w niej nie zmieniła! Czułam się jak w bajce :)

Szukacie idealnego miejsca - zadzwońcie do nich i umówcie się na spotkanie.  Mąż dołącza się do mych zachwytów, rzecz jasna :)

Ola i Tomek

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #246 dnia: 27 Marca 2014, 08:06 »
I co tu taka cisza?
Za 79 dni Nasz wielki dzień ;)a ja coraz większy mam stres.
W sobote byliśmy dobierać kolorystykę.
Podziwiam Naszą Organizatorkę ;)Agatka ma MEGA MEGA wielką cierpliwość a przy mnie trzeba ją mieć ;)
Wybraliśmy brąz i biel…po czym wczoraj zadzwoniłam bo chciałam lekko zmodyfikować koncepcje hehe i o dziwo wszystko na spokojnie wytłumaczyła ;)
Jedynie różnimy się tym że ja lubię dużo ozdób i na Styl wesel lat 90 ;)a Nasza organizatorka  i mój ukochany na nowoczesność i minimalizm.
Ojj ciężko znaleźć kompromis ;) ale wieżę że znajdziemy.
Tydzień temu zaproszenia rozwiezione.
Od 05.04.2014r. zaczynamy kurs tańca ;)
W maju pierwsza przymiarka a teraz pozostałymi rzeczami trzeba się zająć ;)

Polecam w 100% sale i Agatkę ;) organizatorka na wyłączność zawsze dostępna , uśmiechnięta……..;) wiele by tu pisać ;)
Za 80 dni opowiem jak było a tymczasem dalej bierzemy się za przygotowania trzymajcie kciuki ;)

Pozdrowionki dla Agaqtki i reszty ekipy ;)
Ps. kelnerzy zawsze uśmiechnięci ;) nic więcej nie piszę sami zobaczcie ;)
Szprotka

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #247 dnia: 14 Maja 2014, 07:38 »
I równiutki miesiąc do ślubu!!!!!!
Szprotka

Offline Urszula81
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #248 dnia: 29 Maja 2014, 12:13 »
Witam, sama szukam fajnego miejsca z noclegami dla wszystkich 50 gości.  Podjęłam wstępny kontakt z bardzo miłą Panią z Zacisza i cena mnie niestety powaliła - z noclegiem za osobę 300zł, więc raczej odpuszczę sobie to miejsce.  Wiem, że to miejsce ma rewelacyjne opinie za całokształt, ale nie dajmy się zwariować, menu weselne jest bardzo podobne w sporej większości domów weselnych.  Mimo euforii, radości i wyjątkowości tegoż wyczekiwanego  dnia, nie dajmy się zwariować, pieniądze z nieba nie spadają (przynajmniej mnie:).

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #249 dnia: 29 Maja 2014, 12:35 »
Masz jeszcze tańsze menu nawet za 200,00 zł.
Ceny są dość wysokie ale miejsce fajne pamiętajmy że to tylko jeden jedyny dzień w życiu!!!!

A U nas jeszcze tylko 2 tygodnie i jeden dzień ;)
Szprotka

Offline Urszula81
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 30 Maja 2014, 12:29 »
Cytat: szproteczka1988 link=topic=21693. msg2090778#msg2090778 date=1401359755
Masz jeszcze tańsze menu nawet za 200,00 zł -               jasne ale im tańsze menu, tym nocleg dla gości droższy :).  Nie chodzi o mi o ceny menu bo są ciut droższe niż  w większości domów weselnych ale za to mają w cenie dekorację z żywych kwiatów, a samo to już kosztuje coś około 1000 zł i standard to 3 gorące kolacje.  Menu jak najbardziej ok, gdyby nie konieczność przenocowania gości bez wahania tam robilibyśmy imprezę jednak do tego 90 zł /os za noc - to za pokój 2 osobowy 180 zł - jak w hotelu :).   
Życzę pięknego dnia ślubu i ogromu szczęścia przez całe życie.  Koniecznie napisz jak było.
 Tylko proszę również o konkrety, tzn ceny, rabaty, promocje.  Mało ludzi o tym pisze, a myślę, że jednak oprócz tego czy Pani jest miła, a jedzenie pyszne to też jest ważne.  Wesele to jednak spory wydatek, a są tacy, którzy muszą liczyć każdy grosz. 

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #251 dnia: 30 Maja 2014, 15:13 »
Wiesz dla Nas to mniejszy problem bo jest ok 8 osób ale u Was mega dużo więc musicie się liczyć z kosztem!!!!
Szprotka

Offline lampart11
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2014
« Odpowiedź #252 dnia: 5 Czerwca 2014, 15:05 »
Przed naszym przyjęciem weselnym wszyscy powtarzali, że nad ranem będziemy ze zmęczenia modlić się, aby goście już sobie poszli.  Tymczasem my mimo dwudniowej imprezy chętnie przetańczylibyśmy trzecią noc z rzędu.  Nasze perfekcyjne przyjęcie weselne zachwyciło wszystkich gości.  Sama jestem zdziwiona, bo myślałam, że jeszcze się taki nie urodził kto by wszystkim dogodził! Tymczasem ktoś taki istnieje! Jest to Pani Agata Krzemińska i jej profesjonalna ekipa.  Przyjęcie udane w 100%!! Jedzenie przepyszne (przystojny szef kuchni :D) i świeże, obsługa kelnerska idealna i uczciwa, nie ma się do czego przyczepić! Pani Agata pilnowała wszystkich szczegółów, nie musieliśmy się o nic martwić! Sali bankietowej wróżę wiele imprez, bo wszyscy nasi goście stanu wolnego chcą mieć tam swoje przyjęcie  Także telefon Pani Agaty pewnie już się urywa.  Jeśli chcecie mieć tam swoje przyjęcie to lepiej już rezerwujcie terminy.
Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem :)
Widzę, że ostatnio toczył się temat cen.  Każdy kto decyduje się na wesele musi się liczyć z kosztami.  Ja wychodzę z założenia, że jeśli coś nie kosztuje to nie ma jakości.  My płaciliśmy 200 zł/os.  Myślę, że obecnie jest to standardowa cena.  A jedzenia było nie do przejedzenia! Nie zapominajmy też o tym, że jest o biznes.  Ci ludzie nie robią tego w formie wolontariatu.  Muszą na tym zarobić.  I nie chodzi o koszt samego jedzenia.  Dochodzi koszt obsługi, energii, wody, prania i jeszcze coś z tego musi zostać dla właścicieli.  Nie wydaje mi się żebyśmy przepłacili.  Zresztą jesteśmy tak zadowoleni, że przestało to mieć znaczenie :) Wielu gości mówiło, że jest to najlepsze wesele na jakim kiedykolwiek byli! Życzę wszystkim podobnego wesela!

P. s.  Przy okazji polecam zespół Muzyk Nocy z Zawiercia.  Grali na naszych poprawinach i są ZAJEBIŚCI!

Pozdrawiam,
Marta

Offline zgryźliwa jędza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #253 dnia: 31 Stycznia 2015, 12:59 »
Hej!
Mamy z narzeczonym termin na ten rok w Zaciszu. Wstępnie planowaliśmy  ok.  120 osób, teraz zaczęliśmy się zastanawiać, czy to nie będzie za dużo:/ nasi goście dużo tańczą i obawiamy się ścisku na parkiecie, również nie chcielibyśmy, żeby goście obijali się łokciami przy stołach.  Czy ktoś z was miał tam wesele na podobną liczbę osób? jak myślicie, czy to nie będzie za dużo?

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #254 dnia: 19 Lutego 2015, 13:04 »
Witam ;)
My mieliście ok 100 osób (sporo niestety nam odmówiło a w planach było ok 140 osób)
Sala jest idealna pod względem stolików oboętne czy prostokątne czy okrągłę lub owalne.
Miejsca na parkiecie mnóstwo i nikt się nie ślizgał.

SALA JEST ZJAWISKOWA JEDYNA NIEPOWTARZALNA ;)
BUZIAKI DLA AGATKI , JUTYNKI DAMIANKA ORAZ INNYCH CZŁONKÓW OBSŁUGI BYLI NASZĄ OZDOBĄ WESELA ;)
Jak skońćzymuy remont (ok miesiąc dodam zdjęcia i wszystko dokładnie opiszę ).

Pozdrawiam SYLWIA
PS wesele poszło zgodnie z moim planem ;)
Szprotka