Autor Wątek: Hotel Zacisze - Dąbrowa Górnicza  (Przeczytany 56722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
Odp: Hotel Zacisze - Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #60 dnia: 1 Grudnia 2010, 12:59 »
No to spytaj się jej jak możesz i podziel sie informacjami

Offline zuzulla
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2 Grudnia 2010, 14:05 »
no własnie , miałam tam robic wesele, a słyszę od ludzi że jedzenie poniżej średniej i mało. . . poza tym właściciele pazerni za małe wesele płacisz tyle żeby zarobili tak jak na takim 140 osobowym,jedyny plus to duża sala , wystrój średni,poza tym latem nie ma gdzie wyjść z drzwi wyjściowych wychodzisz prosto na betonowy płot i domy sąsiadów. Już lepiej zrobić wesele na Pogori cena nie wiele wyższa i  zupełnie inne warunki łącznie z plenerem        

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #62 dnia: 3 Grudnia 2010, 21:38 »
Piszecie o "wpadce", ale nikt się nie zastanowił z czego ta "wpadka" wynikała (o ile była naprawdę). Czasami są małe wpadki, które wyolbrzymia się do kosmicznych rozmiarów, nie słusznie.  Mówi się jakie to straty ponieśli młodzi (finansowe, moralne). A tak naprawdę to jest tylko bicie piany, tak dla sportu, żeby komuś dołożyć, żeby zaistnieć chociaż na chwilę na Forum, żeby poczuć się ważnym i mądrym. Powiem szczerze, że w najlepszych restauracjach zdarzają się "wpadki" i co z tego?. Samo życie. Ważne jest żeby się nie powtarzały. Krytykujemy, ale popatrzmy najpierw na siebie jacy jesteśmy sami, jak my załatwiamy swoje sprawy prywatne czy też zawodowe (za te ostatnie nam też przecież płacą) i dopiero uderzmy się we własną pierś i zastanówmy się czy warto komuś szargać opinię. Jeżeli naprawdę ktoś zasłużył na krytykę to jak najbardziej należy go piętnować, ale jeżeli nie, to jest to po prostu wielkie świństwo.

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #63 dnia: 4 Grudnia 2010, 13:52 »
Obserwator, skoro decyduję się napisać o czymś na forum, m in o tej jak sama ją nazwałam "wpadce" to mam 100% pewność, że miało to miejsce na prawdę, a nie, że tak mi się wydaje. Nie oczerniam nikogo, nie szargam opinii, tylko piszę o zaistniałym fakcie. Poza tym nie wyolbrzymiam tego, tylko piszę o zdarzeniu, co kto o tym myśli to już każdego indywidualna sprawa i zaznaczyłam wyraźnie, że dla jednych to mały, nieistotny szczegół a dla innych koniec świata, dla mnie osobiście to po prostu wpadka, zapewne jednorazowa ale jednak nie chciałabym takiej sytuacji na swoim weselu. Chyba nie jestem jedyna która ma takie zdanie. Wierz mi, że młodym wcale nie było do śmiechu w tej sytuacji. Zaznaczałam wyraźnie w moim poście, że nie chce nikogo ani zachęcać ani zniechęcać, sami pracują na swoją opinie, tak? Absolutnie nie pisze tego żeby komuś dowalić, oczernić - przeciwnie jak pisałam również wcześniej sama mam tam wesele. Miałam duży wybór i zdecydowałam się na tą właśnie salę i wręcz nie mogę się doczekać. A już na pewno, zapewniam Cię, nie piszę tego drogi Obserwatorze żeby jak to pięknie nazwałeś "zaistnieć chociaż na chwilę na forum" - żenada. Forum jest od tego aby wymieniać się m in wiadomościami na temat różnych firm, tak? Poza tym, że napisałam, o wpadce, pisałam również, że sala jest piękna, nowoczesna, elegancka, ma świetny parkiet, gustowne pokoje, piękny apartament dla nowożeńców, na zewnątrz altana itd itd itd - to są moje prywatne wnioski, a to, że pojawiła się ta wpadka, jest faktem który słyszałam od osób organizujących tam wesele. A z czego ona wynikała to nich mało istotne. Pisałam również, że oczywiste jest, że nie da się każdemu dogodzić i aby nie dać dać się zwariować w całym tym wirze przygotowań. Przeczytaj drogi Obserwatorze wyraźnie co jest napisane na forum zanim zaczniesz swoje filozofie, bo mam wrażenie, że piszesz to tylko po to aby poczuć się taaaakim mądrym.

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 4 Grudnia 2010, 22:43 »
Widać mieli słabe żołądki:P:P
Mogli tyle nie pić:P:P

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #65 dnia: 5 Grudnia 2010, 10:39 »
Ja nie słyszałam o żadnym zatruciu. To na pewno nie moi znajomi. Też wątpię, aby to była wina jedzenia z sali. Prędzej jakiś dostawca nawalił, może jakieś cukiernie? A może to tak omosia napisała po prostu za dużo alkoholu.

Offline Edi28

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 5 Grudnia 2010, 12:25 »
Cytat: tomo22 link=topic=21693. msg1418903#msg1418903 date=1291118105
Jedzenie pod pesem bylem na Andrzejkach tam i po prostu maskara !!

Ja też byłam na Andrzejkach, i jestem w szoku ???.  Jedzenie było super.  Zresztą to nie pierwsza impreza na której byłam w tym Hotelu, i muszę przyznać, że kuchnia jest smaczna.  Kucharze to prawdziwi mistrzowie.  Chlebek sami wypiekają i jest taki pyszny, że goście zamiast wędlin jedzą sam chleb z masłem.  Jeśli chodzi o przystawki, nie ma wędlin z hipermarketów, tylko wszystko jest własnej roboty.  Ktoś tam wcześniej pisał o zatruciu.  Może faktycznie to ciasta, albo konkurencja ocenia konkurencję.  Bardzo mi się podobała na Andrzejkach obsługa kelnerów.  Ogólnie bardzo mi się tam podobało, i cieszę się, że idę tam na Sylwestra.   :)

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 5 Grudnia 2010, 14:14 »
Trzeba byc dobrej mysli i byc pozytywnie nastawionym.
Ja właśnie tak nastwiona jestem i nie przejmuje sie tymi negatywnymi opiniami. Wiadaomo przeciez, że kazdy ma inne wymagania, gust i smak takze ilu ludzi tyle opini.
Jeśli ktoś jest przesadnie wymagający to już jego problem:)

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 5 Grudnia 2010, 14:19 »
Edi28, a tak  to na jakich to jeszcze imprezach tam byles???????

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #69 dnia: 5 Grudnia 2010, 16:59 »
moi znajomi byli na Andrzejkach ale na Sylwestra już się tam nie wybierają.
Ale tak jak mówię to jest opinia poszczególnej jednostki.

Nie ma się co sugerować aż tak bardzo opiniami..
zwłaszcza że te słabsze opinie pozostają w pamięci bardziej niż te pochlebne
najlepiej iść samemu na jakąś imprezę i ocenić

bo ile ludzi tyle będzie opinii, a co do zatrucia to może się przecież przytrafić z różnych przyczyn...
i nie ma co siać paniki bo zostaje w ludziach na długo (np. w Sali Finezja była taka sytuacja)

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #70 dnia: 5 Grudnia 2010, 20:52 »
Edi28, fajnie że masz takie pozytywne wspomnienia andrzejkowe. Ja zdecydowałam się na tą salę m in dlatego, że mają własne wyroby. No i stara jak świat teza znów się sprawdza, że ile ludzi tyle opinii.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #71 dnia: 6 Grudnia 2010, 09:36 »
Żenadą jest droga madziaw powtarzanie nie sprawdzonych rzeczy zasłyszanych od innych. Pisząc mój wcześniejszy post nie miałem Ciebie na myśli ani nikogo innego personalnie. Post dotyczył tematu, a nie osoby.  Nadal uważam, że bardzo ważną rzeczą jest przyczyna dzięki której doszło do tzw. "wpadki". Dla Ciebie to może nieistotne, ale dla mnie tak. Z różnymi sytuacjami spotykałem się na weselach w których winę za wpadkę ponosili młodzi (chociaż nie dopuszczali takiej myśli do siebie), obarczając za nią personel lokalu czy też właściciela. Zdarzają się niedomówienia, brak jakiś uzgodnień pomiędzy stronami itd. itd. Później są żale i pretensje. Bardzo ważną zasadą jest uzgodnienie wszystkiego w szczegółach.
Na koniec życzę Ci aby Twoje wesele odbyło się bez żadnej wpadki i abyś mogła napisać na forum, że wszystko było o.k.

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #72 dnia: 6 Grudnia 2010, 10:50 »
Powtarzam jeszcze raz Obserwatorze, że to o co napisałam jest SPRAWDZONE. Nie jest to zasłyszane w kolejce w spożywczaku, tylko są to informacje od osób organizujących tam swoje wesele, więc są to wiadomości z pierwszej ręki i ani ja, ani oni nie mają powodu żeby coś wymyślać. Nie wiem na jakiej wogóle podstawie podważasz prawdziwość tych informacji i za wszelką cenę chcesz zwalic winę na młodych, nie znając kompletnie sytuacji. Skoro nie znam sprawy to nie zabieram głosu. Poza tym temat tej wpadki robi się po prostu męczący więc propnuję go zamknąć. Dziękuję za życzenia, bardzo bym sobie tego życzyła. Pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #73 dnia: 6 Grudnia 2010, 11:17 »
Żenadą jest droga madziaw powtarzanie nie sprawdzonych rzeczy zasłyszanych od innych. Pisząc mój wcześniejszy post nie miałem Ciebie na myśli ani nikogo innego personalnie. Post dotyczył tematu, a nie osoby.  Nadal uważam, że bardzo ważną rzeczą jest przyczyna dzięki której doszło do tzw. "wpadki". Dla Ciebie to może nieistotne, ale dla mnie tak. Z różnymi sytuacjami spotykałem się na weselach w których winę za wpadkę ponosili młodzi (chociaż nie dopuszczali takiej myśli do siebie), obarczając za nią personel lokalu czy też właściciela. Zdarzają się niedomówienia, brak jakiś uzgodnień pomiędzy stronami itd. itd. Później są żale i pretensje. Bardzo ważną zasadą jest uzgodnienie wszystkiego w szczegółach.
Na koniec życzę Ci aby Twoje wesele odbyło się bez żadnej wpadki i abyś mogła napisać na forum, że wszystko było o.k.

Nie wiem dlaczego bierzesz to do siebie. Gdybym był złośliwy to powiedziałbym, że jest może coś na rzeczy, ale tak jak wspomniałaś temat robi się męczący.  Nie było moim zamiarem zarzucania Ci mówienia nieprawdy. Jeszcze raz pozdrawiam i zamykam z mojej strony temat.

Offline Edi28

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 6 Grudnia 2010, 17:39 »
Cytat: omosia link=topic=21693. msg1422560#msg1422560 date=1291555196
Edi28, a tak w ogóle to na jakich to jeszcze imprezach tam byles???????

Byłam tam na jednym weselu.  Po wrażeniach zdecydowałam się na Andrzejki.  Po wrażeniach z Andrzejek- na Sylwestra.  Tak jak pisałam wcześniej, bardzo smakuje mi ich kuchnia.   :)

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #75 dnia: 6 Grudnia 2010, 20:06 »
 :D
No ten koniec dyskusji to dobre rozwiązanie.
A sprawa jest taka że prawda obiektywna jest różna od prawdy subiektywnej. I nigdy osoby trzecie nie powinny wyrabiać sobie zdania o lokalu na podstawie postów innych osób !!!
ZASADA stara jak świat! Pozdrawiam!
Pokój jest najczystszą formą szczęścia

Offline tomo22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 8 Grudnia 2010, 16:39 »

Ja też byłam na Andrzejkach, i jestem w szoku ???.  Jedzenie było super.  Zresztą to nie pierwsza impreza na której byłam w tym Hotelu, i muszę przyznać, że kuchnia jest smaczna.  Kucharze to prawdziwi mistrzowie.  Chlebek sami wypiekają i jest taki pyszny.

To Ten chlebek na Andrzejkach był raczej nie robiony przez nich samych, bo nie czułem tego zeby on byl robiony godzine czy tam pare godzin przed impreza. Zwykly chleb z ich własnego sklepu. A najlepsza była woda z cytryna hehe tzn taka nazwa była,ale cytryny w tej wodzie napwen nie bylo no soryy

Offline tomo22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 8 Grudnia 2010, 16:40 »
To Ten chlebek na Andrzejkach był raczej nie robiony przez nich samych, bo nie czułem tego zeby on byl robiony godzine czy tam pare godzin przed impreza. Zwykly chleb z ich własnego sklepu. A najlepsza była woda z cytryna hehe tzn taka nazwa była,ale cytryny w tej wodzie napwen nie bylo no soryy Kazdy ma inne zdanie ja mam akurat takie jakie wyrazilem dziekuje

Ja też byłam na Andrzejkach, i jestem w szoku ???.  Jedzenie było super.  Zresztą to nie pierwsza impreza na której byłam w tym Hotelu, i muszę przyznać, że kuchnia jest smaczna.  Kucharze to prawdziwi mistrzowie.  Chlebek sami wypiekają i jest taki pyszny.

To Ten chlebek na Andrzejkach był raczej nie robiony przez nich samych, bo nie czułem tego zeby on byl robiony godzine czy tam pare godzin przed impreza. Zwykly chleb z ich własnego sklepu. A najlepsza była woda z cytryna hehe tzn taka nazwa była,ale cytryny w tej wodzie napwen nie bylo no soryy

Offline piotreksa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.12
« Odpowiedź #78 dnia: 2 Stycznia 2011, 13:30 »
Ktoś był na Sylwestrze i może podzielić się wrażeniami ?

Offline ajka12

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 2 Stycznia 2011, 16:59 »
Witam, odpowiadam na zapytanie odnosnie Sylwestra.
Byłam z grupą znajomych i nie wim od czego zacząć. . . byliśmy w wielkim pozytywnym szoku!!!.  Więc tak: powitanie przy wejściu przez właścicieli i zaprowadzanie do stolika-profesjonalizm, jedzenia w brud!!! stoły zastawione do bólu nigdy nie byłam na sylwestrze (jeszcze za tak niską cenę) aby tak stoły były zastawione na dzień dobry, jedzenie wyśmienite, pyszne i duzo, piękne dekory, kelnerzy cały czas jeszce coś dokładali jak tylko zwolniło się jakieś miejsce na stole, dbali o wymianę talerzyków i sztućców, byli na każde zwołanie zwłaszcza ze pięknie byli podzieleni na stoły, (właścielka widać było ze ich dość pilnowała:), oprócz tego był wiejski stół. . . ten słynny pieczony ich chlebek, i wszystkie wyroby-pychota ale nie do przejedzenia:).  zespół grał jak dla nas super choć zdania były podzielone bo nie każdemu się podobał, ale był też DJ który dogodził tym których zespół nie zaspokoił.  Był pokaz fajerwerków od właścieli - super:) szkoda ze na dworze było zimno ale i tak było warto bo na sali atmosfera panowała gorąca - dobrze ze była klima hahha:)
Z tego co wiem bo widziałam już plakat organizują 12 lutego zabawę karnawałowo-walentynkową z innym juz zespołem i DJ też chyba będzie.  Właściele stanęli na wysokości zadania impreza trwała do prawie 7 rano!!!!
w skrócie; pełny profesjinalizm!!!!! ja na pewno do nich wrócę:)
pozdrawiam wszystkich - Ajka12:)

Offline CarpeDiem
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 3 Stycznia 2011, 00:23 »
czytajac opinie warto sprawdzac wiarygodnosc wypowiadajacego sie :) np.  liczba postów:P

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #81 dnia: 3 Stycznia 2011, 08:01 »
Owszem, ale niekoniecznie. Przede wszystkim trzeba kierować się własnym rozumem :).

Offline karolaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 3 Stycznia 2011, 09:23 »
też byliśmy na sylwestra i było tak jak napisane wyżej .  Będziemy robic tam wesele .  Orkiestra no grali całkiem spoko ale furore to zrobił DJ  grał fajna muzyke imprezową chociaż pewnie z racji smierci BONY M kilka razy lecialy te utwory  My bawiliśmy się świetnie .

Offline anet13
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30042012
« Odpowiedź #83 dnia: 14 Lutego 2011, 10:44 »
witam wszystkich .  jak wygląda z Waszej strony opinia na temat ostatniej zabawy w Hotelu ??????

Offline wrzesien01
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 14 Lutego 2011, 16:10 »
witam, ja również proszę o jakieś info od osób które były ostatnio na zabawie w Zaciszu.  My planujemy tam wesele.  Ciekawią nas głównie opinie na temat jedzenia. . . 

Offline martitka85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 14 Lutego 2011, 18:51 »
Dołączam się do prośb o opinie :)
Bo nasze wesele taż najprawdopodobniej się tam odbedzie :)

Co do zespołu TOP MIX również proszę o opinie.  Wiadomo, że trochę innaczej grają na weselu a inaczej na Sylwestrze itp imprezach, ale skoro Hotel zarezerwował ich na Sylwestra 2011/2012 musi oznaczać, że to całkiem dobry zespół. 

Offline irek.now
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21,062012
« Odpowiedź #86 dnia: 15 Lutego 2011, 00:22 »
witam,
byliśmy na imprezie w Zaciszu razem ze znajomymi a więc tak , wystrój sali perfekcja ;) odpowiedni klimat i nastrój co do imprezy walentynkowej  :) co do obsługi zdania podzielone ale wg Nas wypadli ok , odnośnie jedzonka bez dwóch zdań REWELACJA - co do nazwijmy ,,zespołu''  :-\ dawne dzieje disco polo choć muzyka w miarę rytmiczna ale na jedno kopyto prosto z płyty - saksofon jakby się zaciął choć to on tylko grał :)  i za to punkt dla niego  ;)
ogólnie impreza pozytywna .  następna impreza 5 . 03 pewnie też będziemy poraz kolejny choć mały dylemat jest  ??? ??? zobaczymy ;)   pozdrawiam

Offline tomo22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 15 Lutego 2011, 17:28 »
Jedzenie pychaaa :) sala piekna , a zespoł Top-Mix mnie sie bardzo podobal i wszytskim moim znajomym ktorzy z nami byli :) I oczywiscie na moim weselu tez oni beda grac. Nitk z parkietu nie schodzil np: tak jak to bylo na Andrzejkach z zespolem R...

Offline irek.now
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21,062012
« Odpowiedź #88 dnia: 15 Lutego 2011, 23:24 »
tomo22  ,
 nie wiem coś wydaje mi się ,że delikatnie kręcisz bo patrząc troszeczkę w tył twoje spostrzeżenia októrych pisałeś są inne co jakiś czas :D jak i odnośnie sali ,jedzenia czy też zespołu takżę weź się określ >:( .  wydaje mi się ,iż ten portal jest stworzony byśmy sobie w jakiś sposób pomagali a nie pisali na opak  no ale cóz może dobrze się bawisz lub jesteś tak zmienny(a).  Pozdrawiam.

Offline Edi28

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 16 Lutego 2011, 21:32 »
Co do opinii  irek. now o zespole, to muszę niestety zaprotestować.  Byłam na imprezach z tamtym zespołem, który zaczynając grać długo czekał aż ktoś w ogóle się ruszy do tańca.  Gdy grał DJ większość zaczynała się dopiero bawić.  Ten zespół, czyli TOP MIX zaskoczył mnie i nie tylko.  Pierwsze nagranie i nikogo nie było przy stole! Wszyscy wyszli na parkiet.  Później naprawdę niewiele osób siadało.  Po każdym utworze były oklaski.  Grali do rytmu, nigdy na jedno kopyto, muzyka była zróżnicowana.  Owszem było też starsze Disco Polo, ale to co lubimy i zawsze będziemy do tego wracać.  Zrobili na mnie i na moich znajomych bardzo pozytywne wrażenie.  Tak więc opinia Irka jest dla mnie dziwna.  Każdy ma swój gust. 
Jeśli chodzi o kwestię jedzenia, oczywiście rewelacja.  Atmosfera super. 
Pozdrawiam.