Autor Wątek: Wrześniowe Panny Młode w 2011roku!  (Przeczytany 68246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
Odp: Wrześniowe Panny Młode w 2011roku!
« Odpowiedź #540 dnia: 23 Sierpnia 2011, 08:48 »
ja też na razie mam luz.
tzn wiem, że  zbliża się poważna sprawa ale nie stresuje sie, no bo czym... mąż przyszły najwspanialszy na świecie.
martwie sie, ze pogoda nie wypali i ze bedzie jakaś przerwa w dostawie prądu... ale to i tak nie zależne ode mnie.
a reszta... wszystko dopięte. zostały drobiazgi.
ksiezna_kluska masz piękną sukienkę - bardzo Ci pasuje.
żałuję trochę, że nie zmierzyłam żadnej takiej koronkowej sukienki bo bardzo mi się takie podobają...
może to co shar3ware pisze ma sens... do kościoła długi welon - bo ewidentnie bedzie pieknie pasował, a na impreze krótszy i wygodniejszy.
nie ma co wrzesień się zbliża :D

Offline M-J-K
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #541 dnia: 23 Sierpnia 2011, 09:59 »
Ja już odczuwam stres... Jest to spowodowane tym, że tańczyć jeszcze nie umiemy, trzeba kupić wódkę i popitkę na poprawiny, suknia jeszcze nie dopasowana, nadal czekam na podziękowania, czekam już na winietki a liczba gości nadal się zmienia :/ a ponadto praktycznie wszystko na mojej głowie, bo moi rodzice za granicą mieszkają i przyjeżdżają na tydzień przed ślubem, a teściowie nie bardzo są skorzy do pomocy :/:/:/ Dobrze, że jeszcze trochę ponad 2 tygodnie czasu, bo inaczej to bym się załamała  :(:(:(

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #542 dnia: 23 Sierpnia 2011, 16:43 »
U mnie cały czas zmienia się liczba gości. Wczoraj było 100 dzisiaj 103, nagle ktoś odwołał, później ktoś inny potwierdził. Goście to największa zgroza na świecie!

Offline agniecha82

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.09.2010r.
« Odpowiedź #543 dnia: 23 Sierpnia 2011, 23:22 »
u nas wszystko pod górkę najpierw sukienka zamówiłam przez neta miała być taka jak na zdjęciu a przysłali beznadziejną podróbkę odkupiłam używaną taką jak miała być ta pierwsza i troszkę ją mi przerabiają fotograf się walną i okazało się że termin ma zajęty musieliśmy szukać innego a zależało nam na tym pierwszym podziękowania będziemy mieć świeczniki ręcznie robione ze spodkami na których będzie napisany refren tekstu piosenki z podziękowań zrobili ale nie pasowało im jak zrobili i robią jeszcze raz (w sumie to miło z ich strony ale wolałabym żeby nie było z tym problemu) a tak w ogóle to miała być inna piosenka napisana na tych świecznikach ale cztery mieś przed ślubem autor usunął ją z neta do tego tydzień temu kobieta od makijażu powiedziała mi że nie może mi go zrobić bo nie zdąży do mnie z pracy przyjechać już znalazłam miałam nawet próbny ale chyba jak dla mnie za mocny ale o nie problem powiedzieć makijażystce  no i był problem z dobraniem garnituru dla pana młodego bo jest nie wymiarowy doszedł problem z moim uzębieniem i musiałam przez trzy tyg biegać do dentysty po dwa razy w tyg. mieliśmy mieć robioną wędlinę z własnej roboty no i pan który ją przyrządził przesolił ją  a później zaniemógł i musieliśmy szukać kogoś kto nam uwędzi no i chciałam mieć własne paznokcie i do dzisiaj miałam ładne i już nie są dwa mi dzisiaj połamały  :-\  do tego goście ciągle ktoś odmawia ze 115 zrobiło się 79 i to jeszcze dopraszaliśmy miesiąc temu dodatkowo  także dziewczyny mamy masakrę z tymi przygotowaniami ale myślę że nam już nie wiele zostało także nie będzie źle tylko czasu brakuje ale pewnie nie tylko mi. a dzisiaj zrobiłam swój próbny bukiet z eustomy i frezji popsikałam lakierem dla utrwalenia zobaczymy jak się zachowa jak dla mnie jest ok :) pozdrawiam i życzę żeby wam dziewczyny szło gładko w przygotowaniach

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #544 dnia: 24 Sierpnia 2011, 00:08 »
u nas miało być 130 osób, a miesiąc temu okazało się że zostało 60 więc też dopraszaliśmy. Pamiętajmy w tym wszystkim o jednym. Najważniejszy jest moment powiedzenia "tak" mężczyźnie, którego się kocha, reszta to tylko dodatek. Ja juz mam wyrąbane czy się uda czy nie ;)

Offline marix
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #545 dnia: 24 Sierpnia 2011, 09:56 »
Ja w sumie trochę się stresuję pogodą. . .  i przymiarką ostatnią sukni bo jest szyta na wzór tej którą przymierzałam ale innymi detalami i się martwię jak to będzie w końcu wyglądać. . . .

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #546 dnia: 24 Sierpnia 2011, 10:42 »
Patrzyłam na pogodę dłuuuugoterminową ;) :p
I jak na razie zapowiadają słoneczko za chmurkami ,ale bez deszczu.
Mówię o 3 września! :)
W ogóle...jak a razie...mówią...,że tydzień naszego ślubu...ma się wypogodzić,a potem dalej brzydko  :-\
Martwię się o naszą sesję... ::) skoro ma by tak brzydko ,to kiedy ją zrobimy... ::)
Nie ma co gdybać...tylko trzeba czekać na prognozy bliżej Tego dnia.
Ale jak na razie...to one mi się podobają ;) :p

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #547 dnia: 24 Sierpnia 2011, 10:51 »
Ty cicho bądź z tym brzydko...  :protestuje:
ja też widziałam długoterminową i jeszcze 08.09 jest ładnie... i 24 stopnie... idealnie
oby tak  sie utrzymało ładnie  :blagam: :blagam:
i potem jeszcze na wyjazd... :)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
« Odpowiedź #548 dnia: 24 Sierpnia 2011, 11:06 »
Będzie ładnie ,będzie! :D
W końcu tyyyle czekania...nie może być inaczej! :D
Tak będzie, mówię CI! :D

Offline ksiezna_kluska

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.09.2011
« Odpowiedź #549 dnia: 24 Sierpnia 2011, 12:07 »
a ja znalazłam taką prognozę długoterminową:

"Wrzesień chłodny i słoneczny
Lato zakończy się w tym roku wcześniej niż zwykle z powodu częstego napływu chłodnych mas powietrza z północy. Zimnej aurze towarzyszyć będzie pogodne niebo, które będzie sprzyjać silnemu wychładzaniu się gruntu w godzinach nocnych i porannych. To oznacza wczesne przymrozki. Na baczności powinni się mieć rolnicy i ogrodnicy.

Październik chłodny i suchy
Jesień przyniesie nam niewiele opadów i wczesne chłody. Temperatura może się utrzymywać na poziomie nieco poniżej normy wieloletniej."

zdecydowanie mi to wystarczy. byle nie padało!

a stres u mnie jest już porządny  :-\ zawsze tak mam, że przed ważnym wydarzeniem szaleję z nerwów a jak już przyjdzie co do czego to jest ok. wierzę, że i tym razem tak będzie  :)

z organizacją jestem w d***, ale nadrobi się.

Offline M-J-K
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #550 dnia: 24 Sierpnia 2011, 18:51 »
Oby ta prognoza się sprawdziła :) nie jest aż tak istotna temperatura, ważne aby słonecznie było :):):)

Offline josephinega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #551 dnia: 24 Sierpnia 2011, 21:00 »
też gdzieś czytałam , że na początku września ma być słonecznie, a później się sknoci, oby nie!!!!!!! wrrrrrrr, ważne żeby nie padało :) uf uf uf

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #552 dnia: 24 Sierpnia 2011, 21:23 »
Pogoda będzie piękna :) Już ja się o to wymodlę :)

Offline marix
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #553 dnia: 24 Sierpnia 2011, 21:28 »
No ja myślę że calutki wrzesień będzie piękny:)

Offline josephinega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #554 dnia: 28 Sierpnia 2011, 22:49 »
dziewczyny nie patrzcie na pogodę na 10 września ;(((((  masakra. ale wierze, że to się zmieni. będę się modlić

Offline Renatka
  • bywalec
« Odpowiedź #555 dnia: 29 Sierpnia 2011, 07:51 »
dziewczyny nie patrzcie na pogodę na 10 września ;(((((  masakra. ale wierze, że to się zmieni. będę się modlić
hej powiem ci tak ja pogodę sprawdzam na pogodynka.pl i sprawdzałam w czwartek na 16 dni pokazywali słonecznie na 10.09 a teraz looknełam i dupa pochmurnie ale pociesz się tym że pogoda długoterminowa zazwyczaj nie sprawdza się bo jest to tylko PROGNOZA a tak wogóle to mimo deszczu na zewnątrz w waszych i w waszych gościach sercach tego dnia będzie śliczna słoneczna pogoda i tego wam zycze pogody w sercu i na twarzy :)

Offline Renatka
  • bywalec
« Odpowiedź #556 dnia: 29 Sierpnia 2011, 09:05 »
NO I PATRZ Sobota 10.09.2011
Noc    17 (13,8)   992 hPa    4 m/s   Bezchmurnie
Dzień    26 (24,6)   992 hPa    4 m/s   Bezchmurnie PROGNOZA Z TEJ SAMEJ STRONY 2 GODZ POZNIEJ

Offline josephinega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #557 dnia: 29 Sierpnia 2011, 18:17 »
masz racje :))))) ile razy tak było, że mówili, że będzie deszcz a było słońce :) i ja w to wierzę! pozdrowionka!

Offline ksiezna_kluska

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.09.2011
« Odpowiedź #558 dnia: 31 Sierpnia 2011, 15:45 »
jutro już wrzesień!
rany, jak to zleciało...

trzymam kciuki za te z Was, które już w najbliższą sobotę staną się żonami  :D

Offline M-J-K
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #559 dnia: 31 Sierpnia 2011, 18:39 »
Ja też trzymam mocno kciuki za pogode i za udany ślub i wesele :)

jak ten czas szybko zleciał...
Wątek od lipca zeszłego roku, ja z Wami od grudnia....a tu już 9 miesiecy strzeliło.... i juz ślub zaraz!!! dobrze ze juz praktycznie wszystko zalatwione i mozna sobie pozwolic na takie rozmyslania :D:D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
« Odpowiedź #560 dnia: 1 Września 2011, 00:04 »
Jeeejkuuu...ja cały czas nie dowierzam ,że za 2 dni te wszystkie przygotowania się skończą... ::)
I co ja bieda teraz będę robiła ;) :p

W ogóle...czuję ,że ja będę cały ślub ryczała ;) :p
A stresa mam takiego ogrooomneeego .. ::)  :o
Czy aby dobrze policzyliśmy gości i starczy dla wszystkich starczyło ... ? :drapanie:
Czy będę zachowywała się jak na Pannę Młodą przystało... ? :drapanie: :los:
W ogóle...mam tyle wątpliwości czy aby wszystko...czy aby dobrze...chociaż wiem ,że wszystkim się nie dogodzi... ::)

Tak naprawdę wczoraj i przedwczoraj zaczęło do mnie docierać ,że to już!  :o :mdleje:
Wczoraj jak ugadywaliśmy się z kamerzystą i fotografem... ::)
I przedwczoraj...jak odbierałam moją suknię! :D

Nienawidzę być w centrum uwagi!  >:(

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #561 dnia: 1 Września 2011, 11:50 »
Właśnie, dziewczyny :)
już wrzesień  :skacza:
ja w przeciwienstwie do Moniki jestem zupelnie wyluzowana...
wkurzam sie, ze goscie odmawiają jak już za nich zapłacone... ale na to sie nic nie poradzi :)
no i ta pogoda...
nie wiadomo co to bedzie
ale  zamówiłam wielki biały parasol :) więc bedziemy bezpieczni jakby co ;)

ja też trzymam kciuki w sumie to za nas wszystkie :)

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #562 dnia: 1 Września 2011, 12:16 »
a ja was czytam z zapartym tchem i myślę sobie jak dobrze że to dopiero siedemnastego a miało być trzeciego  :tak_2:
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • data ślubu: 12
« Odpowiedź #563 dnia: 1 Września 2011, 13:24 »
 Ponieważ  mamy już wrzesień   to ja Wam wszystkim "wrześniówkom" życzę jak najmniej stresu,żeby wszystko było po waszej myśli bo piękne i szczęśliwe to na bank będziecie . . . . . . . . . . . . . wszystkiego najlepszego na nowych drogach życia :)
Pozdrawiam serdecznie

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #564 dnia: 1 Września 2011, 14:27 »
a mnie dziś dopadł kryzys :-) mam już dość , niektórzy z gości zamiast pomagać tylko utrudniają ehh :/

Offline yaffka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17 września 2011
« Odpowiedź #565 dnia: 1 Września 2011, 19:03 »
Cytat: ksiezna_kluska link=topic=21307. msg1572073#msg1572073 date=1314180472
a ja znalazłam taką prognozę długoterminową:

"Wrzesień chłodny i słoneczny
Lato zakończy się w tym roku wcześniej niż zwykle z powodu częstego napływu chłodnych mas powietrza z północy.  Zimnej aurze towarzyszyć będzie pogodne niebo, które będzie sprzyjać silnemu wychładzaniu się gruntu w godzinach nocnych i porannych.  To oznacza wczesne przymrozki.  Na baczności powinni się mieć rolnicy i ogrodnicy.

Październik chłodny i suchy
Jesień przyniesie nam niewiele opadów i wczesne chłody.  Temperatura może się utrzymywać na poziomie nieco poniżej normy wieloletniej. "

zdecydowanie mi to wystarczy.  byle nie padało!

a stres u mnie jest już porządny  :-\ zawsze tak mam, że przed ważnym wydarzeniem szaleję z nerwów a jak już przyjdzie co do czego to jest ok.  wierzę, że i tym razem tak będzie  :)

z organizacją jestem w d***, ale nadrobi się.

Ja powiem tak. . .  w zeszłym roku 17 września było zimno i mżyło. . .  oby w tym roku nie było powtórki z rozrywki.  Z drugiej strony ostatnio czytałam, że wrzesień i październik są miesiącami które cechują się największą ilością dni słonecznych i bezdeszczowych. . .

Uff. . .  16 dni. . .

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #566 dnia: 2 Września 2011, 18:00 »
Ja jedynie stresuje się pierwszym tańcem na weselu i tym że w ramach niespodzianki dla mojego "męża" zaśpiewam piosenkę. Będę musiała sobie nieźle golnąć:P W sumie już wszystko jest dopięte na ostatni guzik. Pazurki mam zrobione i są przepiękne, suknię odebrałam wczoraj i jest piękna, kwiat we włosy który będę miała jest odebrany i oczywiście piękny... Eustoma biało różowa. Martwią mnie buty. Są bardzo niewygodne.... Powodzenia jutro!!!!!!!!! ma być pięęękna pogoda, bo ja tak mówię! :)

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #567 dnia: 2 Września 2011, 19:33 »
na pewno będzie idealnie :) ja mam jeszcze swoje 28 dni także całkiem sporo :D dziś Łukasz pojechał juz na swój 2 dniowy kawalerski, ja swój panieński mam dopiero za dwa tygodnie ale to fajnie bo wszystko jeszcze przede mna a on już swój będzie mógł tylko wspominać :)
a jak Wasze panienskie wieczory sie udały??? :) bo nikt tu o nich nie pisał

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #568 dnia: 2 Września 2011, 20:22 »
ja właśnie łaże po domu w swoich butach i też stwierdzam, żę pieruny są niewygodne... zobacze. jak się rozejdą to dobrze. ale jak nie to mam jeszcze podobne srebrne sandałki... i w nich najwyzej bede. nie bede teraz na ostatni moment latac za butami kolejnymi...
a wieczor panienski mam jutro. PM ma tez kawalerski. wiec jak sie pozbieram to dam znać  :pijaki: :luzak:

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #569 dnia: 2 Września 2011, 23:06 »
Mój panieński wyglądał tak : Przyjechały po mnie dziewczyny, założyły chustę na oczy i kazały wsiąść do samochodu. Jechałam kilka minut, wysiadłam, przeszłam kilka metrów i wsiadłam z powrotem do jakiegoś auta, który prowadził jakiś facet. Wysiadłam ( mając zawiązane oczy) i szłam i szłam, później kazały mi wejść po schodkach i kucnąć. Okazało się że jestem na ślizgawce dla dzieci. Musiałam zjechać. Wywiozły mnie nad jezioro. Moim zadaniem było wejśc do jeziora tak daleko jak upadnie butelka z listem w środku. Później dziewczyny robiły mi wymarzoną suknię ślubną z białej bibuły. Dostałam 2,8 m welon i miałam sesję zdjęciową. Otwierałam szampana. No i zaczęło się. Wcisnęły mi kit że pojadę samochodem z jakimś panem gdzieś ale nie powiedzą mi gdzie a one pojadą autobusem. Okazało się że jak przyjechał autobus to wcisnely mnie do niego i dały kopertę z zadaniami. Przypominam, mialam na sobie 2,8  m. welon i wstęgę z napisem" wieczor panienski". A zadania mialam takie . 1. Jechan na przystanek taki i taki. 2. Pojsc do pubu i wreczyc talon na orgazm- czyli wodka z malibu i sokiem jakims. 3. zebrac 5 zyczen typu " powodzenia na nowej drodze zycia". Jak już udało mi się to zrobić, skierowałam się w welonie do domu świadkowej i tam zaczęła się impreza i zadania różnego rodzaju. najfajniejszy był quiz gdzie moj narzeczony czytal pytania a ja musialam odpowiadac tak jak on by odpowiedział ( nagraly wczesniej z nim filmik), i co tam jeszcze, z kabaczka wyrzeźbić męskie przyrodzenie, zjeść tort w obsceniczny sposób, wyszyć na koszuli serduszko, zawiązać krawat, po zapachu i smaku rozpoznac przyprawy, przebijanie balonó w których był różne pozycje seksualne, i kalambury :) na koniec balety. Duużo się działo :) Opowiedzcie swoje. A ja mykam spać bo jutro będę żoną :) Buziaki i życzę powodzenia na nowej drodze życia :)