Autor Wątek: Wierzę w nas czas w coś uwierzyc,żyjmy tak jakby jutra miało nie byc(04.06.2011)  (Przeczytany 118272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
W sumie Marcella ma racje,skoro oni sa tacy dziwni to moze lepiej bedzie jak Twoja mama zadzwoni i zapyta czy wielmozne panstwo zjawia sie na swiatecznej kolacji,no nie ma innego wyjscia,moze akurat przez telefon T
:*:*:*

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
kurde tekst mi ucielo :P chcialam napisac ze moze akurat Twoja mama i jego spokojnie pogadaja sobie przez telefon i od razu sie kontakt zlapie a pozniej juz bedzie tylko lepiej.
:*:*:*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Kochana, no to nieciekawie... ::)
Również myślę, że nie warto zaostrzać atmosfery i wykonać telefon...

A nie możecie poczekać z tym spotkaniem do wykończenia mieszkanka?
Skoro będzie już w połowie stycznia, to właśnie fajnie byłoby zaprosić ich wszystkich do Was na parapetówę i już! :P

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
o matkooo boska idż i jeszcze ich w tyłek pocałuj !
Masakra jakie mają trzaski niczym hrabiostwo !
Złote zaproszenie na rumaku trzeba im zawieźć !

Po prostu robią problem ! Udają wielkie damy ... oby tylko Wam zycia nie zatruli po slubie ;/

Zaproszenie dostali  i teraz w ich gestii jest zadecydowanie co zrobią .
Rownie dobrze Twoi rodzice mogli focha walnąc że ich nie zaprosili pierwsi .

Czoś czuję ze jak się spotkają to będą grać co to nie oni ...że tak dobrego syna wydają takie zlej córce ... wiesz o co chodzi ...
U mnie nie wiem kiedy było pierwsze spotkanie bo przed ślubem znaliśmy się już 7 lat !!!! Więc i tak nasi rodzice się od czasu do czasu spotykali :)

A oni ze St są ? Ciekawe czy kojarzę Panią ...moży była kiedys u mnie ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Kasia*

• Chuck Norris

Również myślę, że nie warto zaostrzać atmosfery i wykonać telefon...

też tak uważam, warto zadzwonić i spytać. Na pewno nie odmówią. A nawet jeśli to przynajmniej Twoi rodzice będą miec spokojne sumienie że zachowali sie fair.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
O matko... Co za ludzie...
U mnie też M. zaprosił w imieniu moich rodziców swoich i nie było żadnych problemów... I też byli w święta, tylko, że rok temu...

Ale wszystko zależy od pokroju człowieka... Może zaproszenia gołębiem im wyślij... A najlepiej kwiaty pocztą i pana, który będzie grał na gitarze przed ich drzwiami  :P

Jak zrobili taką szopkę, to strach myśleć czy na spotkaniu nie będą się dąsać  :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Już Ci współczuję na przyszłość!
Nie będziesz miała łatwego życia...
Nie daj się!  :-* :-* :-*

p.s no chyba, że faktycznie dopiero zróbcie zapoznanie w Waszym wspólnym mieszkanku  ::)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Dziewczyny niby mogłabym poprosić mamę,ale wiem że będzie jej zaj... przykro jak się dowie, że tak zostali odebrani to po pierwsze.
Po drugie wiem,że moja mama nie zadzwoni- zbyt wiele tamci wyrządzili złego.
Ja doskonale zdaję sobie sprawę,że moi rodzice z nimi nigdy nie znajdą wspólnego języka-gdzie prostym ludziom do takiej szlachty ::) ::) ::)
Powiem wam,że jest to temat rzeka...mogłabym pisać i pisać,ale nie zrobię tego bo wiadomo jak jest  ::)
Chodzi o to,że jak ma być dobrze skoro oni nigdy nie poczuwają się do winy.Wg.nich zawsze fair się zachowują i zachowywali.
Mój R. bardzo dużo im już wybaczył i zawsze to on wyciągał do nic rękę,ale powiedzcie same-ile można?Przecież oni takim zachowaniem nie krzywdzą mnie-bo mi to WISI!
po raz kolejny pokazują,że swojego syna mają głęboko w D!
Ja uważam,że za dużo było im zapominane,zbyt często przechodziło się nad pewnymi sprawami do porządku dziennego i teraz uważają,że wszystko im wolno.
Wolno obrażać,upokarzać a inni będą nadal nadstawiać drugi policzek  >:(
Z tych właśnie powodów ja nie chce wykonać tel.bo chyba pora żeby się trochę ogarnęli co?
Złote zaproszenie na rumaku trzeba im zawieźć !
O tak!Wtedy poczuliby z pewnością,że jesteśmy godni aby nas odwiedzili!  ::)

EluZ ST jest,ale  na pewno jej nie znasz bo ona jest zbyt piękna,aby dodatkowo coś ze sobą robić a ponadto uważa że to zbyt duży wydatek  :pogrzeb: :pogrzeb: :pogrzeb:

My też jesteśmy już ponad 6 lat razem.3 w zaręczynach  ::) ale jak R.po oświadczynach powiedział im,że chyba pora aby się poznali z moimi rodzicami to co oni na to?"""że po oficjalnych zaręczynach""""  :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: Po jakich oficjalnych?Ja miałam jedne zaręczyny  :mdleje:

p.s no chyba, że faktycznie dopiero zróbcie zapoznanie w Waszym wspólnym mieszkanku  Roll Eyes
Dziewczyny zaproszenie już "poszło"więc jeżeli teraz nie skorzystają to moi rodzice na pewno go nie ponowią,a ja już i tak nie będę miała na to ochoty!Tym bardziej,że tak naprawdę całe wesele ze swojej strony R.sam opłaca,więc nie ma żadnych szczegółów ad.ślubu jakie trzeba by z nimi omówić  ::)

PS. już wiecie dlaczego nie chcę błogosławieństwa???

Offline justys0101
  • Chuck Norris
OMG !!!
Nie cierpię takich ludzi ...

Nie dziwię się, że nie chcesz powiedzieć rodzicom...
Poczuliby się upokorzeni - przynajmniej ja bym się tak poczuła...

Skoro po raz kolejny wyciągacie do nich rękę a oni dalej fochują, to ja tu szans porozumienia nie widzę...

I wcale się nie dziwię, że nie zależy Ci na ich błogosławieństwie.
Sama bym takowego nie chciała...
Obłuda, obłuda, obłuda...

Pati, a z czego to wynika jeśli można wiedzieć...
Uważają, że nie jesteś godna ich synka czy co...
Żenada!

Powodzenia życzę!
Może się ogarną i przyjdą.
Ale niesmak i tak pozostanie.
W końcu Ty będziesz wiedziała jak się zachowali  ::) ::) ::)

Odcięłabym się od nich po ślubie kompletnie, bo inaczej będą mącić...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Justynko wynika to z faktu,że mają takie charaktery!
To jak w tym dowcipie ad.szefa:
Pkt1.Szef ma zawsze rację
Pkt2.jak szef nie ma racji patrz pkt1  ::) ::) ::)
Nie potrafią uszanować własnego syna a co dopiero mnie  >:(

Offline justys0101
  • Chuck Norris
 :uscisk: :uscisk: :uscisk:

W d.u.p.i.e ich miej !!!
Teściowie to nie rodzina  ;)
Hrabiostwo się znalazło  :P
Wrrr... Jak ja nie cierpię takich ludzi   :ckm: :ckm: :ckm: :protestuje: :protestuje: :protestuje:

BUZIAKI !!!  :-* :-* :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Pssss ...jacy dziwni.Ja w tym nic dziwnego nie widze ze zaproszenie bylo przez R!Niech sie ciesza ze w ogole zapraszacie ich!
U nas bylo troszke inaczej ze wzgledu na to ze mnieszkamy w irl.
R tata przylecial do irl do pracy , my wtedy chodzilismy ze soba pare miesiecy , wiec o zareczynach nawet nie myslelismy.Moj tata z R tata pracowal razem.
Wiec moi rodzicie znajli R tate.
Ale juz po zareczynach , jakos tesciowa przyleciala do nas (oczywiscie my kupilismy bilet , bo tak sama nie kupi sobie :-\ :P), wiec wtedy rodzicie moi poznali mame R.Nie ukrywam ze moi rodzice nie lubia R rodzicow ... zwlaszcza R mamy.
R mama siedziala u nas 3 tyg i nawet nie spytala sie czy pmoc mi w czyms , cokolwiek , czy odkurzyc , czy zrobic obiad  :-\.Na szczescie chociaz sobie saa sniadanie robila :P.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Pati powiem szczerze nie masz za ciekawie....  ::) ::) I wcale Ci się nie dziwie że nie chcesz błogosławieństwa.... ja też bym nie chciała  ::) Masakra jakaś...  :o Nie wiem ja bym powiedziała swoim rodzicom żeby mnie pobłogosławili przed przyjazdem PM-a i już.... Ewentualnie przed kościołem....
A co do zaproszenia rodziców PM-a do Ciebie to jeśli teraz nie skorzystają z zaproszenia miałabym ich głęboko w du.... Nie to nie....
Jeśli się nie znają to szczerze mówiąc głupio by to wyglądało gdyby Twoja mama nagle zadzwoniła do nich i ich zaprosiła  :nie: :nie:
Wydaje mi się że zaproszenie powinno być przekazane przez PM-a albo przez Ciebie  ::) Tacy wielcy Państwo a nie znają zasad savoir vivre ??
U mnie było to łatwe bo nasi rodzice się znali wcześniej PM mieszkał przez dłuży czas na przeciwko mnie także nie było spięcia ... Ale i tak zaproszenie ja przekazałam, że rodzice zapraszają w drugi dzień świąt.
Nie martw się Pati dobrze Justyś napisała że teściowie to nie rodzina!! A po ślubie jak najmniej bym się z nimi kontaktowała!!

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
My mamy podobna sytuacje z ojcem M. Na błogosławieństwie byli tylko moi rodzice, bo mama M nie zdarzyła :mdleje: współczuję Ci takich teściów, a najbardziej Twojemu Pm, takich rodziców ::) no cóz niektórzy mają wyżej dupę niż srają i nic już z tym nie zrobisz :-\ :przytul: :przytul:

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Ewcia chyba wyżej srają jak dupę mają  ;D  :terefere: :terefere: :terefere: :terefere:
Tak czy tak sens ten sam  ;D ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Hmm co by tu wymyślić... ::)
Może niech PM powie im, że przez ich zachowanie, Twojej Mamie będzie przykro i uważa, że powinni przyjąć to zaproszenie.
Niech wjedzie im na sumienie! :P ;)

A może jednak zakombinujecie i powiecie, że przemyśleliście sprawę, i że fajniej byłoby spotkać się wszyscy u Was w mieszkanku...?!
...że będzie okazja się napić, że lepiej bo na neutralnym gruncie itp...
No chyba nie są ograniczeni (na tyle), żeby to zrozumieć ??!!! :P ;D

Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy :przytul: :przytul: :przytul:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Absolutnie nie prosiłabym Mamy, żeby tam dzwoniła i ich zapraszała. Co innego, gdyby się znali, ale się nie znają, inicjatywa wyszła z Waszej strony, i co? ich syn nie jest godny tego, aby zaproszenie przekazać? Nie pozwól sobie na takie zachowanie... skoro nie przyjdą, to ich więcej nie zapraszaj, niech się poznają dopiero na weselu... Ty chciałaś, Narzeczony chciał, Twoi Rodzice też... a że oni nie, to już jest ich problem! Pokaż im, że oni klasy wcale nie mają, a takie zachowanie Cię bawi, a nie smuci ;)
Głowa do góry!!

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Pati, ja bym naciskała, zeby PM porozmawiał ze swoimi rodzicami i wyjaśnił conieco.
Nie uważam, zeby Twoja mama była zobligowana do wykonywania jakichkolwiek telefonów.
Zgadzam się z Anjuszką.
Moim zdaniem to narzeczeni powinni ustawić spotkanie rodziców obu stron, a rodzice powinni bez gadania na takim spotkaniu się zjawić.

My swoich rodziców zapoznaliśmy w wielkanoc. PM porozmawiał ze swoimi, ja ze swoimi - uzgodnilismy daty - PM przywiozl swoich rodzicow do naszego domu. Bylismy pełni obaw, ale spotkanie skończylo się przyjemnie z wyznaczonym terminem rewizyty. To był bardzo stresujący dzień, ale z miłym zakończeniem i liczę, że i u Was tak to przebiegnie. Trzymamkciuki  :uscisk: :ok:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Kasiu moja szanowna przyszła teściowa zasady savoir vivre ma w małym paluszku-w końcu nie na darmo od rana do nocy ogląda TVN Style  ::) :Maruda: :Maruda: :Maruda:

Jolanga mój Pm już tyle razy z nimi rozmawiał i za każdym razem kończy się tak samo-mega awanturą,bo jak oni zostali "potraktowani" :-X Im się nie da nic wytłumaczyć-oni wiedzą lepiej i tyle!
W tej sytuacji zgadzam się z Tobą i Anjuszką bo ile można...
Dla mnie tel.do nich byłby kolejnym przyzwoleniem na takie chamskie zagrywki,a przecież ja nie muszę tego znosić-bo niby czemu?
Mówię wam-jestem tak wściekła że nawet sobie nie wyobrażacie!!!

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Hm faktycznie ciężka sprawa. Ja chyba i tak nie naciskałabym na przymusowy telefon...
Trudno powiedzieć jak ja bym postąpiła, ale wydaje mi się, ze przypomniałabym rodzicom PM o umowionym przez Was spotkaniu, podkreśliłabym, że to Wasza inicjatywa, nie Twoich rodziców, że Twoi rodzice są tak samo poinformowani jak jego -  i tak bym zostawiła. Jeśli rodzice PM by się nie pojawili to świadczy tylko o nich.
Na chwilę obecną wydaje mi się, ze tak bym to rozegrała. :drapanie:

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
A olać gadziny!!!!
Niech teściowa zrobi u siebie przyjęcie zapoznawcze, a co!
Taka mądrala, to niech sama się narobi.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
No teraz to wszystko zmienia postać sprawy.. kurcze ale nie fajnie.. Myślę, że olej to bo im i tak nigdy nie dogodzisz.. a skoro nie dokładają się do wesela to już w ogóle nie powinnaś mnieć wyrzutów sumienia.. współczuję tylko na przyszłość.. mimo wszystko odciąć zupełnie będzie pewnie ciężko.. a nie chcę nawet myśleć jak to u Was będzie jak się pojawią dzieci......

Offline magda19285

• uzależniony
  • data ślubu: 01.10.2010
Boze ... co za rodzina....

Pati ja jestem tego samego zdania co ty ....nie masz ochoty dzwonic nie dzwon ...

Twoi rodzice ich zaprosili a ci stroja fochy  :o

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Powiem szczerze,że sama sobie też już współczuję!!!
Mi nie utrzymywanie z nimi kontaktów nie sprawi żadnych problemów,gorzej z moim R.bo jakby nie patrzeć to jego rodziciele...  ::) ::) ::) Niestety w chwili obecnej wydaje mi się,że całkowite odcięcie jest jedynym rozwiązaniem.Może wtedy choć trochę otworzą oczy na swoje zachowanie...Szkoda tylko,że za pół roku nasz ślub i nawet tego nie potrafią uszanować.
 W ogóle nie rozumiem jak człowiek może być takim egoistą i patrzeć tylko na siebie  ::)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Pati, no nieciekawa sytuacja...przychylam się do tego, że jeśli nie skorzystają z tego zaproszenia, to w du.. z nimi. Sami nie wychodzą z żadną inicjatywą, nie potrafią przyjąć zaproszenia przekazanego za pośrednictwem własnego syna, to NIE! Nie ma co ich dłużej utwierdzać w przekonaniu, ze płynie w nich rzekomo błękitna krew  ;)
Szczerze współczuję Twojemu PM'owi, zupełnie sobie nie wyobrażam takiego traktowania przez własnych rodziców  :-[ Dobrze, że ma Ciebie  :-*

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Pati u mnie spotkanko odbędzie się też 2 dnia świąt. Moi rodzice zaproponowali datę, PM przekazał rodzicom, później czekaliśmy z decyzją bo nie było wiadomo jak z ich pracą, ale ostatecznie wzieli urlop i przekazali informację przez Pm że dziękują i będą. Teraz dogadujemy godzine spotkania :D Odbyło się bez oficjalnych zaproszeń, a powinno bo znamy się 10lat, jesteśmy od 4 lat zaręczeni i mieszkamy u mnie od 3 lat. Jakoś rodzice się do tej pory nie spotkali... =] Także teściów masz bardzo dziwnych. Ja bym poprosiła PM aby stanowczo z nimi pogadał i powiedział żeby nie robili trzody bo będzie się za nich wstydził i tyle.... . I drugiego zaproszenia przekazywał im nie będzie.
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Pati, na zbliżające się świąteczne dni, życzę Ci wielu radosnych chwil w gronie rodzinnym, ciepłej, pełnej miłości atmosfery i odpoczynku  :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
I ode mnie wszystkiego dobrego na święta.. i oby spotkanko odbyło się w miłej, świątecznej atmosferze :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Dzisiaj z nieba gwiazdka spada,
już przy stole każdy siada.
Śnieg za oknem mocno prószy,
stoi bałwan, marzną uszy.
Sanki dzwonią dzwoneczkami, a na stole barszcz z uszkami.
Karp ma minę niewesołą, dzisiaj wszyscy go pokroją.
Dźwięk kolędy pięknie płynie, wzruszenie w całej rodzinie.
Życzenia sobie składają, prezentami wymieniają,
Bo Gwiazdor nie ma urlopu w najważniejszą noc w tym roku.
W dzień Bożego Narodzenia ślemy Tobie te życzenia:
Szczęścia, zdrowia i radości, pieniędzy i pomyślności,
Żebyś zawsze uśmiech miała, smutki z życia wyrzucała.
Z innych miejsc w niebo patrzymy, lecz to samo też widzimy.
Ile gwiazdek jest na niebie, taka moc życzeń dla Ciebie !!!
J&M

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
OMG... ::)ale ci sie trafili TESCIOWIE ::)

Trzymam kciuki za ciebie...Nie poddawaj się!!!i nie dajcie sobą rządzić :P

Buziaki :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
.**.**..**.**.
Świąt radosnych,
przeżyć wzniosłych,
w zdrowiu, szczęściu i miłości.

Niech Święta radością
wypełnią Wasz dom
A Nowy Rok blasku doda
Waszym dniom.