Autor Wątek: Wierzę w nas czas w coś uwierzyc,żyjmy tak jakby jutra miało nie byc(04.06.2011)  (Przeczytany 118631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline m_lena

• uzależniony
dlaczegoż ja tu jeszcze chyba nie trafilam????  :-*

Patrycja a gdzie ta praca, bo nie doczytaam?
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Aha zapomniałam dodac,że babka z salonu powiedziała to co wszystkie wiemy-że trzeba mierzyc,ale chodziło jej o to że jak jakaś kiecka się spodoba to oni dowiedzą się czy będzie przeceniona...twierdziła,że nie wszystkie suknie są przeceniane nawet w późniejszym czasie bo niektóre modele przechodza do kolekcji na przyszły rok.Nie wiem czy to prawda,ale tak powiedziała.Może wy się orientujecie jak to naprawdę jest z tymi wyprzedażami ?  ::) ::) ::) ::)

W najbliższym czasie(chyba w tym tyg)będziemy zamawiac zaproszenia,mam teraz jakieś drobne z wypłaty więc chciałabym to rozsądnie wydac  :D :D :D :D Poza tym jakoś te koszta się rozłożą...

Ze spraw innych mój R.pomalutku rusza z fotografią-pod koniec lipca robi sesję za kasę.Co prawda,poszedł na rękę parze i opuścił i tak już niską cenę...ale cóż jest to rodzina naszej bardzo dobrej koleżanki więc niech jej będzie  :nerwus:

Swoją drogą śmieszy mnie bardzo to jak ludzie chcą miec wszystko za darmo i tylko czekają na okazję  ::) Ja rozumiem,że każdy szuka oszczędności ale bez przesady! Kurde mój R.kupe kasy zainwestował w sprzęt,nie wspominając o czasie jaki poświęcił na naukę tego wszystkiego...No nic nie będę wam tu marudziła  :D :-* :-* :-* :-*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Z nowej kolekcji suknie kosztują koło 6-5 tyś ::) ::) ::) I tak jak Jola pisze, te przecenione to sa te z wystawy sklepowej ::) ::) Ja jadę najpierw do Świdwina..novie zostawiam na deser :D ;D ;D ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
dlaczegoż ja tu jeszcze chyba nie trafilam????  :-*

No właśnie nie wiem dlaczego,nie powinnaś się tu do tego wcale przyznawac  :D :D :D :D :D Żarcik oczywiście  :-* Najważniejsze,że jesteś  :-*

A nie doczytałaś gdzie dokładnie jest praca bo nie napisałam-tak żeby nie zapeszyc...chociaż i tak nie wierzę,że mi się uda  :buu: :buu: :buu:[/color]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
To też mi wyprzedaż  :obrazony: :obrazony: :obrazony: :obrazony: w tyłek niech se taką wyprzedaż wsadzą  :D

mka a kiedy wybierasz się do Świdwina?To będzie 1wszy salon jaki odwiedzisz?Ja najpierw chciałabym się do Chwalęcic wybrac-ale tam ceny też są niezłe  :mdleje: Może,zrobię tak jak Ty i Novię zostawię na później...chociaż podejrzewam że po wizycie w Chwalęcicach nie będę musiała gdzie indziej szukac  ;D

Offline m_lena

• uzależniony
Ojjj no bo żeś taki mały ten link w podpisie dała, ze przeoczyłam! Co Ty nie wiesz, ze ja ślepnę na stare lata i drukowanymi do mnie trzeba? :D  ;)

Ojjjj dziewczyny troszkę Wam zazdroszczę tego "luzu" posiadania masy czasu do ślubu  ::) Ja sie zastanawiam keidyż to minęło, co jeszcze trzeba zrobić i dlaczego tak mało zostało kurde  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
O proszę panienki z 2011 zaczęły się za sukniami rozglądać  ;D ;D ;D ;D No widzę, że słabe przeceny, tzn. zależy co kogo interesuje  ::)

Pati, wiesz jak jest ze ślubem...pary oszczędzają na czym się da, a zawsze ze strony usługodawcy wygląda to nieco inaczej (kursy, nauka, czynsz, drogi sprzęt itd.)

Patrycja, Ty nie wierzysz, ale my wierzymy  :P

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Aga dobrze,że chociaż wy bo ja kompletnie  :'( Tak już mam  :'(

Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką ze studiów,która zrobiła ostatnio dokładnie to co ja-czyli porozwoziła CV bo fabrykach,sanepidach itp itd...więc pewnie ją przyjmą  :D :D :D

Wiem,wiem że ślub a raczej wesele to jest MEGA wydatek i najlepiej by było gdyby wszystko można miec za darmo...ale tak nie jest niestety! Ja strasznie nie lubię jak się nie ceni czyjejś roboty  :nerwus: ale ok dosyc o tym,za gorąco jest na marudzenie  ;D ;D ;D

A co do sukienek,to ja na razie przeglądam strony www i mniej więcej mam kilka swoich typów (o dziwo jedna kompletnie inna od drugiej  :D ),wiem że na mierzenie jest jeszcze za wcześnie.Tylko ta info o wyprzedaży mnie jako s skusiła  :D :D :D :D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
No ja mam w Świdwinie upatrzona która muszę zmierzyć i jadę jakoś w wakacyjny weekend czyli lipiec albo sierpień ;D ;D ;D ;D Novię zostawiam na koniec bo boję się zakochać w sukni za 6 koła co zdecydowanie naruszy nasz budżet :D :D :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja szanuję pracę fotografów, czy kamerzystów, a nawet wszystkich pseudo artystów, którzy grają po weselach, ale uważam, że ceny jakie ustalili są z kosmosu. Postanowiłam, że nie zapłacę im tyle ile chcą i znalazłam rozwiązanie. Zdjęcia zrobi nam kolega - pasjonat fotograf, oczywiście amator, ale też zacznie się wkręcać w tę branżę, ale będzie miał naprawdę konkurencyjne ceny :) dla nas zrobi to z sercem i darmo.
Kamerzystę wyszukałam za 600 zł i mam nadzieję, nie zapeszając, że dojdzie do podpisania umowy. Zespół - 2200 zł.. 3 osobowy, niestety nie jest to zespół moich marzeń, ale bez przesady, nikt się nie będzie na mnie dorabiał.
Tak samo suknia, zamierzam ją uszyć za max. 1000 zł i w ten o to sposób, mam naprawdę dużo kasy w kieszeni :)

Offline m_lena

• uzależniony
Hmmm 10 m-cy do slubut o wcale nie za wcześnie na pierwsze mierzenie :) Ja na pierwsze meirzenie wybrałam się rok temu w sierpniu, a zamówiłam upatrzoną wtedy sukienkę pod koniec października, czyli ponad 9 m-cy przed slubem ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Anjuszka zgadzam się z tym co napisałaś.Dobrze wiem,że wszyscy jak słyszą hasło "Ślub"to podnoszą cenę o 100%,jeżeli ktoś się godzi na robienie zdjęc,kręcenie filmu za niską cenę bądź za darmo to ok.Mój R.napstrykał się już takich zdjęc,i teraz jeszcze będzie pstrykał kilka za darmo żeby miec materiał na www.Ekipy do takich darmówek już zebrał a dla reszty przygotował cennik,który i tak wg.mnie jest konkurencyjny jeżeli chodzi o nasze okolice.
Mnie wkurza to,że para ma cennik,chce jego ale kombinuje jak by tu mniej zapłacic...No nic,wiem że póki tak konkretnie nie wystartuje to będzie musiał iśc na takie ustępstwa  ::)

Offline m_lena

• uzależniony
eee Pati, sami też szykujecie się do ślubu, nie powiesz mi, ze nie próbwoałaś na czymś zbić ceny ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Wiesz, ja tam Wam życzę powodzenia, tylko nie potrafię zrozumieć skąd te ceny i czemu się dziwisz, że każdy chce na czymś zaoszczędzić. Gdyby ceny były ludzkie, nikt by ich nie chciał zbijać. Założę się, że też byś chciała tu i tam przyciąć koszta...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Dziewczyny no owszem,chcę przyciąc-każdy chce,ale...od początku wiedzieliśmy jakiego chcemy miec fotografa,płacimy za jego usługi 3400...
i nawet przez chwilę nie przeszło nam przez głowę,żeby negocjowac z nim cenę.Same przyznacie,że cena jest duza ale jednak coś za coś-chcemy,wiemy na co się piszemy i bierzemy.Jakbyśmy go nie chcili to po prostu byśmy szukali tańszego.
Koszta tniemy w taki sposób,że nie będziemy mieli kamerzysty(chociaż kto wie  ;) ).
Wiecie o co kaman?

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
No spoko :) każdy sobie wszystko urządza jak uważa...
3400 za fotografa  ??? musiałabym chyba upaść na głowę  ;D ;D ;D ;D

Offline m_lena

• uzależniony
Pati bierzecie Dzikiego?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Pati bierzecie Dzikiego?
Dokładnie  ;D a co znasz?

Anjuszka to jest tak,że jak on 1wszy raz zrobił nam zdjęcia to ja osobiście zakochałam się w jego pracach.Pewnie,gdyby nie fakt że R.zajmuje się fotografią to szukalibyśmy tańszego bo nie zwracalibyśmy AŻ takiej uwagi na zdjęcia...jednak jak się siedzi w fotografi,ogląda setki prac to oko robi się jakieś takie wypaczone bardziej,a może bardziej wymagające  :drapanie:
Szukaliśmy innego,ale nasz fotograf to miłośc od 1wszego wejrzenia  :D :D :D :D :D[/color]

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
A więc na pewno będziecie zadowoleni :) a to się liczy przede wszystkim :)

A jakie masz zaproszenia na oku?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Nie wiem czy KAcha podawała Ci linka kiedyś?Podawała? Nie chce mi się teraz fot wyszukiwac...  :P
To jest kolekcja SMOOTH 02 z jd style

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Powiem tak, wiadomo, ceny za samo słowo "ślubny" są zawyżone, myślę że każdy usługodawca jest przygotowany na negocjacje, stąd wysokie ceny, aby było z czego zbijać, a jak klient bierze bez gadania, no cóż, ma kasę to ok., jego strata. Równocześnie zdaję sobie sprawę, że są pewne granice tych zniżek, w końcu usługodawca ponosi pewne koszty...Jak się zna sprawę od drugiej strony (jak poznała Patrycja), to się wie, że niektóre ceny nie są z lamusa wzięte (skoro już trzymamy się fotografa - profesjonalny sprzęt fotograficzny, to są spore tysiące...i nie mówię tu o powszechnych teraz lustrzankach cyfrowych dla "ludu", chcącego robić sobie lepsze zdjęcia)...ale to samo może powiedzieć dekoratorka itd. Kwestia, kto czego chce, komuś wystarczą lepsze fotki niż by zrobił wujek za mniejsze pieniądze, komuś to za mało i weźmie fotografa za 3-5 tys., ale chce mieć swoiste "dzieła sztuki"...Bronię tych profesjonalistów w swoim fachu, bo różnicę potem widać...choćby w relacjach forumek  :) Ja akurat nie miałam nigdy parcia na ślub, by wszystko było z wyższej półki, może gdybym robiła prawdziwe wesele...? Po prostu trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czego się oczekuje i szukać w danych przedziałach cenowych i jakościowych  ;D
Ufff, oczywiście mogłam to zawrzeć w trzech linijkach, ale ja zawsze muszę się rozpisać  :P

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
No, a Wy już zaczęłyście pisać o czym innym, zanim ja wystukałam monolog  :P

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Aga ALLELUJA!  ;D :-* Dokładnie o to mi chodziło  ;D :-* :-* :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Sprawdziłam - bardzo ładne :) a nie chcesz sama spróbować zrobić?  Ja tam spróbuję :) też na tym trochę zaoszczędzę, a co :)

Aga, masz rację.. ale jeszcze 3 lata temu, naprawdę dobry fotograf brał 1,5 tys. zł, nagle jeden podniósł cenę i od razu wszyscy, nawet ci słabsi, więc jak tu teraz coś negocjować, jak konkurencja nie robi konkurencji... wiecie o co mi kaman? Ja zdaję sobie sprawę ile kosztuje dobry sprzęt, bo ten mój znajomy kupuje co rusz coś nowego, ale on po prostu kocha pstrykać foty i nie chce się na tym dorobić, a po prostu dzielić się z innymi swoją pasją i takie podejście fotografa strasznie mi się podoba - to dla mnie prawdziwy artysta :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Wiesz Anjuszka, ja nawet nie miałam pojęcia jakie są ceny, jakie były. Możliwe że co niektórzy sobie pofolgowali, wiem jedno, że nigdy bym nie wzięła danej usługi ślubnej bez choćby małego negocjowania ceny wyjściowej. Z każdym negocjowałam  :D i np. w przypadku dekoratorki, okazało się, że to samo, może tylko z mniejsza ilością kwiatów, może zrobić nagle za prawie pół ceny, jaką mi podała w e-mailu...wszystkie inne śpiewały podobną zresztą kwotę do niej, a ona jakoś tak mi się spodobała  :)...powiedziała, że i tak zarobi...

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Dlatego ja też wszystko negocjuję i zamierzam tak dalej ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
No i bardzo dobrze  :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Eeeeee Anjuszka ja to jestem noga do takich spraw  :'( :'( :'( :'( :'( Mój słomiany zapał i te sprawy...  :D
Myślę,że winietki zrobię sama bo to trochę łatwiejsza sprawa  ;D ;D ;D ;D ;D

A wracając jeszcze do foto...Tutaj Aniu również sie zgodze z tym co napisałaś-jeszcze pare lat temu cena u chyba każdego z fotografów była niższa.
Nie wiem ile nasz brał,ale inny Ze Stargardu na rok 2009 brał 1500 a na 2011 już 2500,także chyba co roku sa skoki do góry-chociaz nie wiem czym to jest spowodowane...a może wiem  ::)

Powiem tak:rozmawialiśmy z kilkoma foto żeby dobrze wybrac i jeden (nie nasz tylko inny) powiedział,że jakiś czas temu brał 2000 ale podnióśł cenę bo chciał się "pozbyc" mało wymagających i takich których nie stac  :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :boks_4: Strasznie mi się to nie spodobało,jego podejście i dlatego chociaż gotowi byliśmy zaplacic za jego uslugi to zrezygnowaliśmy...

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
..Bronię tych profesjonalistów w swoim fachu, bo różnicę potem widać...choćby w relacjach forumek  :)

święte słowa:)

Pati jak będziesz miała czas i chęci to wrzuć fotki tych zaproszeń, chętnie zobaczę:) Ja też teraz się rozglądam:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline m_lena

• uzależniony
Znam jego twory i za dużo wiem, by tyle płacić. Cenę wywindował kosmicznie w ciągu 2 lat, fotki wywołuje w zwykłym zakładzie fotograficznym, kiepsko wykonuje retusze (mojej znajomej zmienił kształt twarzy na wszystkich fotkach tak, że była nie do poznania). Naprawdę wolałabym zatrudnić innego fotografa w podobnej cenie, ale to moja opinia na jego temat ;)