Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym  (Przeczytany 29957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
Odp: Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
« Odpowiedź #210 dnia: 23 Sierpnia 2010, 10:03 »

:Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:  :serce: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:  :serce: :Serduszka: :Serduszka: :serce:  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Dziś nasza 100dnióweczka!!! 

:Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :serce: :Serduszka: :Serduszka: :serce: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Jestem przeszczęśliwa!!! Niech żyje Miłość!!! :serce:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #211 dnia: 23 Sierpnia 2010, 11:47 »
Gratuluję studnióweczki :) Wklej nam jeszcze fotki :P ;) A tak w ogóle, to co u Ciebie, u Was słychać, jak Wam się układa i w ogóle? :) Mam nadzieję, że coraz bardziej się dogadujecie! :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #212 dnia: 23 Sierpnia 2010, 12:14 »
Gratulacje Wercia!!  :-* :-*

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #213 dnia: 23 Sierpnia 2010, 12:24 »
Gratulejszyn! :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #214 dnia: 23 Sierpnia 2010, 14:17 »
gratulacje :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #215 dnia: 23 Sierpnia 2010, 15:43 »
Gratulacje :D

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
« Odpowiedź #216 dnia: 23 Sierpnia 2010, 19:41 »
gratuluje ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 23 Sierpnia 2010, 19:43 »
No to gratuluję!! :-*

Wrzuć nam kochana jeszcze jakieś fotki!! Nie daj się prosić! ;D ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #218 dnia: 23 Sierpnia 2010, 19:47 »
Gratuluję i ja  ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #219 dnia: 23 Sierpnia 2010, 19:58 »
Gratuluję studnióweczki! Ojj jak to zleciało :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #220 dnia: 24 Sierpnia 2010, 08:01 »
gratuluję 100dniówki Wercia :)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 25 Sierpnia 2010, 13:51 »
hej :)

wisienko  :-* cirines  :-* maggi  :-* agatko :-* madziulka  :-* castia  :-* madziu  :-* agulka  :-* anjuszka  :-*

dziękuję za gratki!! ;) ;)

a co u mnie? hm... nie chce tu wam marudzić hehe i wylewać żale :P :P

w małżeństwie wszystko oki... uczymy się ze sobą rozmawiać, docieramy nio wiadomo... przezywamy wzloty uczuć i małżeńskie sprzeczki hehe normalka chyba  ;) ;) ale mam odczucie jakbym zakochiwała się w moim mężusiu nadal... każdego dnia kocham go mocniej, bardziej i głębiej... uwielbiam patrzeć na niego kiedy śpi, uczy się, prowadzi autko etc. ale i uwielbiam kiedy on na mnie patrzy, przytula czasem i pociesza oj....  :serce:  tego nie da się opisać bo słów mało :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:

po wakacjach i remoncie balkonu zaczęłam ostro szukać pracy...  ruszam od następnego tygodnia  z rozwożeniem cv :) i myślę o podjęciu kolejnych studiów  ;D ;D

gorzej u mnie zdrowotnie.... niestety i to mnie przybija... mamy takich specjalistów (bynajmniej ja na takich trafiam) że z problemem zostaje praktycznie sama i bezradna w tym co sie dzieje :( eh... boje się ze to może wszystko sie w końcu źle skończyć  :'(

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #222 dnia: 25 Sierpnia 2010, 13:53 »
To fajnie, że tak sielankowo Wam się żyje!!! ;)

A co do zdrowia, to życzę go jak najwięcej i trzymam kciuki byś odnalazła jak najprędzej specjalistę, który będzie umiał Ci pomóc!!

:-* :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 25 Sierpnia 2010, 13:58 »
Cieszę się że u Was wszystko ok :) Miło się czyta takie Twoje posty :) :) :)
A co do zdrowia, to mam nadzieję ze w końcu trafisz na specjalistę który doprowadzi je do porządku!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 25 Sierpnia 2010, 14:04 »
To zdrówka życzę! i dobrego specjalisty  :-* :-* :-*
Ale małżeńska sielanka  :D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 25 Sierpnia 2010, 18:22 »
Trzymam kciuki aby było wszystko dobrze!
Dużo zdrówka kochana i jeszcze więcej miłości!! ;D :-* :-* :-*

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #226 dnia: 25 Sierpnia 2010, 19:55 »
to super że małżeńskie życie ok :)
coś wiem o trudnościach w znalezieniu dobrych specjalistów, więc trzymam kciuki

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #227 dnia: 25 Sierpnia 2010, 20:21 »
Tak, doskonale wiem, co masz na myśli, pisząc o polskich "specjalistach" ::) Pamiętam, jak sama z jednym problemem byłam u 3 różnych lekarzy i żaden mi nie pomógł a dwóch zapisało mi przy okazji "w ciemno" drogie leki, które więcej zaszkodziły, niż pomogły :nerwus: Nie wiem, jakiego rodzaju masz problemy, ale czasem lepiej samemu poszukać sposobu na wyleczenie się, np. przez zmodyfikowanie diety, niż faszerować się chemią. Podobno 90% chorób można wyleczyć (lub choćby złagodzić objawy) przez zmianę nawyków żywieniowych ;) Ja w ogóle jestem zwolenniczką medycyny naturalnej i takich metod jak akupresura czy chiropraktyka. Skoro lekarze nie są w stanie Ci pomóc, to może warto poszukać jakiejś alternatywy? :)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 25 Sierpnia 2010, 22:10 »
dziękuję kochane za sowa otuchy  :-* :-* jest mi to teraz bardzo potrzebne  :) :)

oj.... nie zapeszając ale oby takich cudownych okresów w naszym małżonkowie było jak najwięcej i wam tego tez życzę  :-* :-*

nemezis hm... ja w czary mary nie wierze hehe  ;) na pewno dieta, aktywność fizyczna mogą pomóc i nastawienie ale w jakieś tam różdżki, ziółka, na energetyzowane wody nie wierze  :oops: :oops:

eh... gdybym ja wiedziała tak na 100% co jest grane  ::) nie wiem czy jest sens zaczynać o tym tutaj...

jutro idę do lek. rodzinnego może chociaż usłyszę jakaś wskazówkę  ::)... choć w ogóle zastanawiam się czy w ogóle jest sens  :-\ :-\

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #229 dnia: 25 Sierpnia 2010, 22:25 »
trzeba wierzyć Wercia a nie nastawiać się od razu na nie bo wtedy żaden lekarz nie pomoże... dużo zdrówka życzę  :-*

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #230 dnia: 26 Sierpnia 2010, 00:48 »
No nie, kochana, ja nie mówiłam o żadnych ziółkach, kadzidełkach i wodach święconych :p Błagam, nie rób tu ze mnie jakiejś nawiedzonej baby ;) Raczej miałam na myśli specjalistyczne masaże, stymulację zakończeń nerwowych itp. Sama korzystałam z takich zabiegów i zapewniam, że nie jest to żadna magia, ale skoro nie jesteś przekonana do takich sposobów, to już nic nie mówię :-X

Mam nadzieję, że jednak ktoś Ci w końcu pomoże (albo samo przejdzie) i poczujesz się lepiej :) Może wtedy relacja się trochę rozrusza i, przede wszystkim, będzie więcej zdjęć ;D

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #231 dnia: 26 Sierpnia 2010, 08:49 »
hmmm...ciężko coś doradzić jak się nie wie co Ci dolega...
ale to może napiszę tak: jeśli mogą to być sprawy reumatyczne to ja mogę Ci polecić super lekarzy - napisz na priv w razie czego :)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 26 Sierpnia 2010, 14:53 »
hej   :D :D :D

Nemezis dobre  ;D ;D ;D hehe nie podejrzewałam cię o to hehe źle cię musiałam zrozumieć  :p :p ale mi humor poprawiłaś... jak słyszę inne metody to jakoś zawsze kojarzyło mi się z czary mary  :p :hahaha:

entojku nie... sprawy reumatyczne odpadają :) ale dziękuję kochana  :-* :-* moim problemem są sprawy endokrynologiczno -ginekologiczne  :-\ mam problem z hormonem TSH... był przez prawie 2 lata na dobrym poziomie i wyregulowany póki nie zaczęłam brać tablet anty. eh... a miało być tak pięknie... niestety nie jest... anty wpływają na TSH i niestety podskoczyło mi bardzo przez co endokrynolog musiała mi zwiększyć dawkę hormonów regulujących, ze wskazaniem do odstawienia anty... ponadto przy tych tabletach (biorę najsłabsze) wysiada mi żołądek, cofa mi sie jedzenie, mam mdłości czasem o 3 w nocy wstaje po jakieś kropelki żołądkowe bo budzę się z niestrawnościami albo przed snem bo zasnąć nie mogę, mam straszne zaparcia, czasem aż krew mi leci bo wycisnąć z siebie to na prawdę wysiłek, mam ciągle parcie na siku, zanim zasnę potrafię nawet do 5 razy dojść a i tyje... co okazało się anty wpływają na moje białko... wszystko jest na mnie ciasne nawet bielizna która była luźna... mam sam cellulit na udach, pośladkach i łydkach  :-\
plus jest taki, że przy anty @ już tak nie boli, mam regularny cykl i jajniki zmniejszyły mi się do około 3 cm... jednak przy USG ginekologicznym po lewej stronie podbrzusza tak bolało, że zwijałam sie na tym fotelu z bólu i ryczałam eh...
mąz wrócił później dokończę  ;)  

byłam dziś u lek. rodzinnego... eh... poryczałam się normalnie przy babce... jedynie może mi pomóc spróbować zwalczyć dolegliwości żołądkowo- jelitowe  jakimiś naturalnymi środkami... może chociaż tyle na razie

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 26 Sierpnia 2010, 15:06 »
Hmm... u mnie anty nie wpływają na TSH... może to zalezy od człowieka, ale ja nie biorę innych tabletek na tarczycę przy anty, ani nie musiałam zmieniać, czy odstawiać anty...
Może to jeszcze coś innego? może własnie sprawy żołądkowe...
Życzę zdrówka i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy :-*

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 26 Sierpnia 2010, 15:56 »
Kurcze, ale się namieszało...tylko teraz nie wiem, czy te dolegliwości (kłopoty żołądkowe itd.) masz po anty jeszcze, czy już po tych hormonach regulujących? Chyba po dodatkowych hormonach...długo musisz je jeszcze brać? Bo rozumiem że anty odstawiłaś?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 26 Sierpnia 2010, 16:45 »
Oj widzę że okropnie się u Ciebie wszystko namieszało :( Obyś wreszcie jakoś uporała sie z tymi problemami... :przytul:

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #236 dnia: 26 Sierpnia 2010, 16:46 »
Agulec, ja zrozumiałam, że właśnie NIE odstawiła :P

Werka, powiem Ci, że kiedyś, biorąc piguły, nie miałam nawet 1/4 Twoich dolegliwości a dla mnie to i tak było za wiele. Nie chcę się wtrącać ani wymądrzać, ale moje zdanie jest takie, że lepiej wybrać alternatywną metodę antykoncepcyjną, choćby klasyczne gumki 8) (jeśli nie jesteś uczulona na lateks oczywiście ;)) bo objawy, które opisujesz są straszne... :-\ Mąż Cię bardzo kocha, więc na pewno to zrozumie :przytul:

Doraźnie, na dolegliwości żołądkowo-jelitowe polecam regularne picie preparatu 'Colon C'. Jest to błonnik połączony z bakteriami probiotycznymi i jakimiś innymi substancjami (wszystko naturalne, żadnej chemii). Moja mama, która przez lata cierpiała na niestrawność i zaparcia, przetestowała już chyba wszystkie środki o podobnym działaniu i uważa, że ten jest bezkonkurencyjny. Ja też to kiedyś piłam (jako środek wspomagający odchudzanie) i zgadzam się z nią :) Fakt, że jest to straszna breja, niezbyt smaczna, ale można się przyzwyczaić :p

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 26 Sierpnia 2010, 16:55 »

dzięki madziu  :-* :-*

agulcuś nie odstawiłam tablet anty. Biorę je od kwietnia. moj gin to olał... kazał wybrać: akceptacja tego co sie teraz dzieje lub powrót do koszmaru który mam za sobą...  Na tsh hormony biorę już ponad dwa lata, po nich nic mi nie dolegało... po anty niestety jestem chora... teraz jestem w okresie 7 dniowego odstawienia i mdłości po kilku dniach przeszły podobnie z nieustawnością... jutro niestety zaczynam kolejny blister  :'( :'(

agatko, widocznie każdy organizm reaguje inaczej  ::) żołądek wysiada mi przez te tablety... biorę novanete a po cilest lub yaz, yasminalle na izbie przyjęć o mało nie wylądowałam... byłam zielona na twarzy... chyba mój organizm po prostu ich nie toleruje  :-\

Nemezs Michał tabletom był nawet przeciwny, póki nie stało się to wskazaniem gina... bez wahania bym je odstawiła...ale... nio właśnie jest ale... bez nich @ to prawdziwy koszmar, ani do pracy ani na uczelnie, czy nawet na zwykłe zakupy... nie jestem w stanie funkcjonować,  nie będę tu wszystkiego opisywać  :-\ poza tym miałam jajniki prawie 5.5 cm, wielotorbielowate, bóle podbrzusza nie tylko w czasie @ promieniujące aż do kolan, krwotoki itp... koszmar... kiedyś w hotelu nie zdążyłam dojść do toalety a krew lała mi sie po nogach... wszystko we krwi, podłoga, ja, kapcie... straszne!!! co będzie jak pójdę do pracy, będę zwijać się pół przytomna w jakimś cichym kącie?

i bardzo niepokoi mnie ten ból przy badaniu... boję się że kiedy w końcu trafie na jakiegoś douczonego lekarza moze okazać się za późno, bo to ciągnie się i ciągnie i niestety w moim mieście nie ma specjalistów... każdy to coraz ciekawszy... podejrzewają u mnie tą endometrioze ale słowa ulotniły sie gdzieś w powietrzu a w cale nie jest lepiej... mówię wam doprowadza mnie to ostatnio do deprechy... czuję się pozostawiona z tym sama...  boję się  :'(

Nemezis napewno wypróbuje, dzięki :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 26 Sierpnia 2010, 17:11 »
A może znajdź innego lekarza, w jakimś większym mieście, na pewno jest ktoś godny polecenia ::)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #239 dnia: 26 Sierpnia 2010, 17:18 »
nie wiem czy przed ciążą też było u mnie coś nie tak, ale jak w ciąży badałam TSH to też mam problem - mam niedoczynność
łykam tabletki i zobaczymy
co do anty to się nie znam, nie łykałam nigdy, mimo że pierwszego dnia zawsze umierałam...Ale przyznam że nie miałam tak źle jak Ty

u endokrynologa byłam tylko raz i nie wiem czy jest godny polecenia....
ale Gin do którego chodzę to prof UJ, przyjmuje priv i jeśli chcesz mogę podać Ci namiary, jeśli chciałabyś przyjechać do KRK
nie wiem czy to musi być lekarz który zna się na obu tych dziedzinach...ale może będziesz chciała spróbować - on pomógł naprawdę wielu ludziom w różnych chorobach, trudnych ciążach, operacje itp.