Autor Wątek: ...Chcę tu zostać i zawsze z Toba być... Magda i Paweł... 31 lipca 2010....  (Przeczytany 13018 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
Ja osobiscie stoje po stronie ochrony przyrody nie na darmo studiuje taki wlasnie kierunek(ochrona srodowiska specjalizacja ochrona przyrody),nie chodzi mi o rodziny tych zwierzat tylko o zabijanie ich z powodu....... no wlasnie z jakiego powodu??hobby,sport,przyjemnosc??jaka cudowna jest ta przyjemnosc...z zadawaniem bolu i smierci...zadna istota na ziemi nie zabija dla wlasnej przyjemnosci- TYLKO CZLOWIEK I TO JEST OKRUTNE..
  Tak,tak ja wiem..mysliwi dwoja sie i troja chcac uswiadomic ludzi ze ze nie robia nic zlego...podbudowuja swoje dzialania, intencje... zero szacunku,swietosci,chodzi o smierc dla zabawy...

Wydaje mi sie ze jest to za malo zeby pozbywac zycia bezbronnych zwierzat-ktore w niektorych przypadkach moga przez to znacznie zmniejszac swoja ilosc,zjesz sarne,lisa??-....te zwierzeta sa zakopywane w ziemi,utylizowane lub wypychane by pieknie zapelnialy nasze mieszkania...,a jak mysliwy nie trafi??tylko zrani zwierze???one moze umierac w meczarniach nawet kilka dni...bo mysliwy moze go juz nie odnalezc-.

Wiem tez ze sa dokumenty ktore mowia ze dana ilosc musi byc zabita-bo jej jest za duzo na danym terenie,bo niszczy przyrode itd-mozliwe ze Twoj maz i jego znajomi dostali takie wlasnie zlecenie- temu niestety tez jestem przeciwna,przeciez to my wkroczylismy na ta ziemie,las jest miejscem  zycia zwierzat my powinnismy byc tam tylko gosciem,tą ziemią rzadzi przyroda i powinnismy o nia dbac a nie zabijac w okrutny sposob.

Swinie tez sa meczone i zabijane ale sa ustawy mowiace ze tak byc nie moze...i jak tylko zglosisz takiego delikwenta to uwierz ze zajma sie nim i zaplaci nie mala kare...psy,koty duzo zwierzat jest meczonych ale ludzie za to ponosza konsekwencje jak zostanie to oczywiscie zgloszone,a jezeli chodzi o mysliwych to sa ustawy zabraniajace polowania ale w wyznaczonych miejsach,wiec mam nadzieje ze dozyje jeszcze czasu gdy pojawi sie dokument dajacy zycie tym biednych zwierzaczkom ktore akurat trafily w nie te lasy co powinny..

To nie jest z mojej strony sarkazm,jestesmy po dwoch roznych stronach ty po stronie mysliwych(jest tego ogromny % a ja jestem po stronie ekologow-chce walczyc o prawa zwierzat do zycia)Mam nadzieje ze nie jestes na mnie zla za tego posta, wyrazilam po prostu swoje zdanie na ten temat
:*:*:*

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Bez względu na wszystko nie powinno się tego robić dla hobby, równie dobrze można by upolować człowieka albo Waszego psa i głowe zawiesić w salonie :/ PARANOJA...

Offline shiris
  • nowicjusz
  • *
Ja nie jadam wieprzowiny i uważam, że polowanie jest fe. I od razu odpowiem nie wiem jak wygląda polowanie i wiesz co nie chcę wiedzieć, ale skończmy ten temat, bo jeden drugiego nie przekona a po co się kłócić na wątku ślubnym? Ty jesteś w środowisku myśliwych, Twój mąż jest myśliwym, więc na pewno jesteś po Jego stronie, ale są ludzie, których polowanie brzydzi.

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Paulincia:) Nie gniewam się , bo i nie mam o co. Każdy ma swoje zdanie. Ty umiesz je przynajmniej uargumentować. I za to Cię szanuje :)

s_erduszko Tylko, że tu nie chodzi o wieszanie głowy tego zwierzęcia w salonie ;/ Jak już mówiłam najpierw zorientuj się w temacie.

shiris Mój mąż nie jest myśliwym (nie ma strzelby i osobiście nie strzela do zwierząt). Pies jest rasa myśliwską. Ne każdy kto uczestniczy w polowaniu jest myśliwym. Ale nie będę się nad tym rozwodzić.

Skończmy temat, bo nie wychodzi z tego nic dobrego. Ja mam swoje zdanie, Wy swoje i tyle.

Pozdrawiam :)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
Madziu co u ciebie?
chwilkę mnie nie było a tu taka dyskusja
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ja też nie popieram zabijania zwierzaków... Ale piszę nie by ciągnąć temat, tylko swoje zdanie wypowiedzieć ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
moniq U mnie nic nowego czy fajnego.Oprócz tego, że stałam się forumową morderczynią biednych, bezbronnych zwierząt ;)

Dobra ja już nie komentuję, bo szkoda nerwów.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
madziatko, nie denerwuj się :-*
 tak sobie myślę, że to przecież myśliwi dokarmiają zwierzęta w zimę i się nimi opiekują, więc za to im się należy wdzięczność. Myśliwi też mają swoje kodeksy i prawa...
za to kłusownicy, myślę, że to oni są największym zagrożeniem dla zwierząt >:(
a jak tam huzarkowe dzieciaczki?

Offline madziatko

• Chuck Norris
elemelka Dzieciaki cudnie. zaczynają się już na wystawach pojawiać i radzą sobie całkiem całkiem :) Nieskromnie mówiąc są śliczne i cudne i wykapane tatusie. :) Nie może się ich Huzar wyprzeć :)
Dwie córy będziemy w niedzielę w Kielcach widzieć. Kciuki trzymać prosimy na nasze i ich dobre wyniki :)

Jutro pracowity dzień się szykuje. Mąż kończy malowanie kuchni, więc sprzątania będzie bez liku. Poza tym obiecałam teściowi (jedziemy w piątek do nich), że upiekę chleb (mój ekspresowy chleb na zakwasie) i ciasto(sernikowbrowns z miętą). Także będzie się działo w kuchni, oj będzie.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
a ja bym Madziu chciała powrócić do tematu, bo uważam, ze to bardzo intrygujące. Ja również mam psa myśliwskiego, ale w polowaniu nigdy nie braliśmy udziału i nie będziemy miec. Ja nie jadam wieprzowiny, wołowiny, bo nie chcę sie w jakimś sense przyczyniać do śmierci tych zwierząt. Nigdy nie pojme dlaczego ludzie polują, chcą się dowartościować, poczuć bardziej męsko, nie mam pojęcia, a głupio mi o tym napisać na forum gończych, bo wiem jak to sie skończy :dno: dlatego gdybyś Ty mogła mi w jakimś stopniu wyjaśnić sens polowania, byłabym Ci niesamowicie wdzięczna :-*

Offline madziatko

• Chuck Norris
czigra Wyślę ci na priva temat z zielonego forum. Myślę, że jest on dobrą dawką wiedzy, a także dyskusji zwolenników i przeciwników polowań. Sens polowania jak dla mnie jest wytłumaczony prosto i zrozumiale. Oczywiście jak w każdym środowisku zdarzają się wyjątki, ale nie uogólniajmy... No i nie każdy musi przecież iść z psem na polowania, tylko dlatego że ma rasę myśliwską. Daleka jestem od takich stwierdzeń. 

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Kochana, nikt nie robi z Ciebie morderczyni zwierząt :) Tylko wypowiadamy swoje zdanie, że nie popieramy polowań. I tyle! Nie denerwuj się! :)

Offline moniq

• Chuck Norris
ja się nie wypowiem na ten temat bo nie mam o nim za bardzo pojęcia
myślę że nikt nie sądzi w ten sposób o tobie jako morderczyni
Dziękujemy

Offline shiris
  • nowicjusz
  • *
Ja też tak jak czigra mam psa myśliwskiego, choć rzadko spotykany w Polsce wyżeł munsterlandzki, ale też na polowanie bym nie poszła z psem i nie pójdę. Ja naprawdę nie robię z Ciebie morderczyni zwierząt. Myślałam, że Pani mąż jest też jest myśliwym, a teraz rozumiem, że Pani mąż bierze tylko udział w polowaniu jako człowiek z psem naganiającym.  Ja także nie rozumiem sensu polowania, jedynie polowanie jakie rozumiem to z aparatem. Wiem, że myśliwi dbają o zwierzęta, karmią Je w zimie, dbają o nie. To tyle w temacie.  Ja też już kończę ten temat, bo to przecież jest ślubne, a nie zwierzaczkowe. A Twój pies to gończy polski, to piękne psy. A ile ma tych dzieciaczków.

Offline madziatko

• Chuck Norris
na chwilę obecną trzy razy został tatusiem. Łącznie 22 szczeniaki :) 

Offline shiris
  • nowicjusz
  • *
To jest super.Życzę powodzenia, żeby Twój pies i dzieciaczki otrzymały jak najwięcej nagród na wszystkich wystawach świata.
PS Gończe Polskie bardzo mi się podobają.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
Gończe polskie rulezzz :Najlepszy: :glupek:

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
ja jadam mięsko  i co mam zrobić..... takie życie....
ale myślę że skoro Magda poprosiła o zakończenie dyskusji to warto to uszanować

zapytajmy lepiej o kolor w kuchni czy jak się udały wypieki? :)

Offline moniq

• Chuck Norris
właśnie jak wypieki?
Dziękujemy

Offline madzia_n

• Chuck Norris
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Uff.. nadrobiłam - pięknie wyglądałaś :D

Czekam na żonkowy

Offline madziatko

• Chuck Norris
Wypieki dobrze w sumie. Ciasto zrobiłam takie, którego ja nienawidzę, ale inni lubią. Zniknęło szybko, więc chyba smakowało. Ja nie próbowałam :P Chlebek ok. Mniami. Taki jak lubię. Oczywiście mąż marudził, że siemię lniane dodałam.

Wróciliśmy w końcu do domku. Jej jak dobrze. Huzar na wystawie ładnie się spisał. Dumni z niego jesteśmy. Dzieciaki jego śliczne. Ogólni dzień dzisiejszy udane. Poza tym w Kielcach kupiłam sobie w końcu płaszczyk na zimę. W końcu. U nas nie mogłam nic dostać, a tam się udało. I nawet nie był aż taki drogi :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
Madzia wrzuć zdjęcia Huzarkowych dzieci :blagam:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Właśnie, też bym z chęcią obejrzała :)

Offline moniq

• Chuck Norris
płaszczyk też pokaż
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
czigra Na zielonym jest kilak zdjęć dzieciaków :) Niestety żadne nie jest mojego autorstwa, więc nie za bardzo wrzucić tutaj mogę :/

Dziś wymyślę początek zonkowego i chyba jednak tam się przeniosę, bo czas najwyższy chyba?

Offline moniq

• Chuck Norris
czigra
Dziś wymyślę początek zonkowego i chyba jednak tam się przeniosę, bo czas najwyższy chyba?

zgadzam się
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
To zapraszamy do innego wątku, a moderatorów proszę o zamknięcie tego :)