Autor Wątek: Panna Zuzana i Alicja z krainy czarów- nasze życie na wariackich papierach...  (Przeczytany 20836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EvelinaDut

• „Z Panem Bogiem jak z dzieckiem, nigdy nie wiesz czym jeszcze cię zaskoczy.”
  • bywalec
  • Co mnie nie zabije to mnie wzmocni :)
  • data ślubu: wolę nie pamiętać!!!
:hello:

ależ miałam dziś pobudkę... ::) ja tu sobie smacznie śpię, nawet coś mi się śni, a tu ze snu wyrywa mnie jakaś włoska opera...sąsiedzi z dołu chyba szaleją za opera bo słuchali głoooośno, ze piętro wyżej spać się nie dało >:(
znana ze swej wredoty załaczyłam sobie soją ulubiona składankę z list przebojów :P równie głośno :twisted: a niech słuchają :terefere:

A no moja Zuzia też uzdolniona bestia jest ;D po babci odziedziczyła talent plastyczny ;D takie tam manualne pierdoły to w większości pikuś dla niej ;D głupiutka też nie jest w końcu nie ma za kim :P he musze przyznać, że jej ojciec i ja mieliśmy czerwone paski na świadectwach w podstawówce ;D
Madziu ja tam się domyślam, że za rok o tej porze tez będę cierpiała w księgarni ;) wkurza mnie tylko to, że jak powiedziałam byłemu, żeby szykował kasę na książki to on mi na to ze "niech ten twój stary zapłaci"...noż kuźwa jego mać!!! a czy to Bartka dzieci są?! no same powiedzcie...nie Bartek je spłodził więc nawet bym nie śmiała go prosić o pieniądze na ksiazki...wystarczy, ze w połowie nas utrzymuje........

Co do prawka też bym chciała zrobić ;) no ale niestety albo i stety mam teraz inne priorytety :)

no tak... M. cwany to był zawsze...ale tylko na swoją stronę ::)
tylko do dziś mnie zastanawia w czym mu moje prawo jazdy przeszkadzało ??? najwidoczniej bał się mojego usamodzielnienia... 8)

he wiadomość z ostatniej chwili...sms od bylego:

M: dostałaś zwrot podatku
Ja: fajnie-całe 20zł- przelej razem z alimentami ;)
M:  akurat na 6 lechów :)

ten to kuźwa zawsze myśli o własnej du*ie :klnie: i w dodatku zawsze wie jak mnie wkurzyć >:(
Siostrzyczki z piekła rodem...

"Lepiej za dużo nie marzyć,
marzenia mogą sparzyć,
gdy nigdy się nie zdarzy,
to co sobie wyobrazisz..."

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ooo rety, ja bym go chyba udusiła za takie głupawe teksty...
No a co do dzieci, to wydaje mi się że one dla niego są po prostu rozrywką ::) Zaopiekować się, pobyć z nimi, pobawić, owszem, ale żeby już łożyć na swój "owoc" to nie łaska ::) Grrr...
No na pewno bał się Twojego usamodzielnienia. Tacy faceci to samo zło ::)

Offline EvelinaDut

• bywalec
już nie raz o tym myślałam ;) ba powiem nawet więcej miałam jego szyje w zasięgu dłoni...ale wtedy go tylko podrapałam do krwi... ::) bo to było w październiku 2008r. pobił mnie wtedy...nie powiem, ja mu tez dłużna nie pozostawałam, ale i tak ja wyglądałam po tym wszystkim o wiele gorzej...zdarty nos, limo pod okiem,na nosie i czole... i ślady jego palców po duszeniu na mojej szyi :(
a moja przyjaciółka wtedy mi na to, że ona by mi nawet chętnie pomogła, gdyby to nie było karalne... ::) a za unieszkodliwienie takiego gada to powinni noble przyznawać, a nie.... :P teraz się z tego śmieje, ale wtedy przepełniała mnie tak straszna nienawiść....zresztą do tej pory płakać mi się chce jak sobie przypomnę moją twarz....nic dziwnego, ze jak moja mama mnie zobaczyła mnie dzień po tym zdarzeniu zalała się łzami i powiedziała "dziecko ty się pakuj i uciekaj od niego bo on mi Ciebie jeszcze zabije"...

Madziu on sam jeszcze dużym dzieckiem jest i potrzebuje prowadzenia za rączkę... wiec szczerze te jego teksty rodem z podstawówki czasami wgl mnie nie dziwą...i tylko se myślę wtedy"Boże, jaki on jest przewidywalny"

marzenia mogą sparzyć,

Offline madzia_n

• Chuck Norris
O rety...  :-X :-X :-X
Przykro mi , że przez to musiałaś przechodzić  :'( :'( :'(
Krew mnie zalewa... Takich ludzi powinni zamykać...
Dobrze, że uciekłaś :przytul:

Offline EvelinaDut

• bywalec
Spokojnie...co mnie nie zabije to mnie wzmocni :)
Mi też przykro jest, ze coś takiego mnie właśnie spotkało...a taka byłam zapatrzona, zakochana...achhhh ::)
no ale cóz...co się stało to się nie odstanie... trzeba żyć dalej...najważniejsze, ze już nie z nim! :)

Dobra my tu gadu gadu a to już czas wielki się za gołąbki zabierać....obiecałam Bartusiowi, że mu je zrobie na dzisiejszy obiadek :D

marzenia mogą sparzyć,

Gabiś
  • Gość
Ten twój były to niezły jest...  :o Masakra jakas...

Offline EvelinaDut

• bywalec
a noooo...własnie mi się przypomniało, ze się odgrażał, ze jak się z nim rowiodę to się pod pociąg rzuci...Boshe jaka ja wtedy przerażona byłam....a w tej chwili :?: jak się jeszcze będzie kiedyś chciał pod ten pociąg rzucić to mu w tym pomogę ;D specjalnie dla niego sprawdzę rozkład jazdy pkp co by chłopak na darmo nie czekał ;D
heh...wiem wiem wredna jestem do potęgi :diabel_3: Kurcze jak mozna było KOCHAĆ takiego faceta?! w tej chwili wgl mi się to w głowie nie mieści.... :hmmm:

a ja mam dziś motorek w tyłku ;D posprzątałam cała kuchnie, zjadłam śniadanie (o 14.00) i zdołałam już wszystko przygotować na gołąbki ;D teraz czekam az kapucha się nie co podgotuje i zmięknie ;D ahhhhh ślinka mi cieknie na myśl o domowych gołąbkach :obiad:

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
Oj Ewka, kurcze przeszłas z nim troche.. naprawde wspolczuje.
a sama bym go za jaja powiesiła..

az sie we mnie gotuje..

Offline EvelinaDut

• bywalec
a sama bym go za jaja powiesiła..

a to w tym przypadku nie jesteś jedyna ;) znam jeszcze co najmniej 2 osoby co mają na to nieodpartą ochotę ;) moją mamuśka i ja ;D Mama nie raz to powtarzała... ;D
Zresztą mojej mamie do tej pory skacze ciśnienie jak się o nim rozmawia ::) dlatego przy niej unikam tego tematu... po co ma się kobita denerwować :) Wystarczy, ze ja się denerwuje.... ;)

Na szczęście Bartuś jest ukochanym zięciem mojej mamusi :D  jak się oboje dobiorą w temacie M. i alimenty to nie ma na nich mocnych ;D no nie przegadasz ich za chiny ludowe ;) wtedy pozostaje mi siedzieć grzecznie i przytakiwać :P :P :P

właśnie mi się cos przypomniało...tekst mojej mamy a' propo ślubu i wesela ;D "na ślubie nie byłam, wesela nie wyprawiłam. dla mnie wy to nie małżeństwo ::) ale się nie martw...2 wesele Ci wyprawie ;D" :Co_jest:

ogólnie jak mama coś palnie to szczenę  podłogi zbieram pół dnia...

nie dawno jeszcze coś palnęła na temat wózka i dzieci...
że gdzie ja mam ten duży wózek po Zuzi i Alicji...
a ja jej na to, ze "u M. bo zabrał kiedyś. zresztą on i tak ma pasy rozwalone więc mi się już nie przyda."
ona: no jak to nie, a w czym dzieci będą jeździć?
ja: no jak to? przecież mówię ze pasy ma rozwalone i mi się nie przyda więc po co ma niepotrzebnie miejsce mi zajmować. poza tym teraz mam już spacerówkę
ona: no ale potem jak będą dzieci to w czym one będą jeździć?!
ja ale jakie dzieci?(i tu myśle ze mama ma na myśli moje wnuki a jej prawnuki)
a ona mi na to z wielkim uśmiechem ;D
"no jak to jakie :?: WASZE! Twoje i Bartka ;D"
nie muszę chyba mówić jaka była moja mina.... :|| :|| :|| :||

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
haha, to Ci mama juz zaplanowała .. co najmniej jeszcze dwójka  ;D ;D ;D
czyli Ewka do roboty  ;)

Widze, że kontakty z mama wrociły na dobre tory, to bardzo dobrze :)

Offline EvelinaDut

• bywalec
no wiesz Anetko ja to bardzo chętnie, ale po 30stce ;D prędzej bez zabezpieczeń niech wgl się do mnie Bartek nie zbliża ;) bo kijem pogonie :P Na razie pieluch mi styknie  ;D chociaż z drugiej strony...fajnie by było być znowu w ciąży... 8) tfu tfu tfu co ja mówię wgl... Na razie trza te małe terrorystki odchować ;)

a no nasze relacje wróciły już do stanu z przed wojny...choć początki były naprawdę trudne... a od kiedy jestem z Bartkiem nawet śmiem twierdzić ze jest lepiej niż było ;) dotarło do nich, że już nie jestem małą dziewczynka...jestem kobieta i matką i sama mogę decydować o sobie...a rodzice jedynie mogą stać z boku obserwować, doradzać i dopingować...to jest właśnie fajne ;D
Kiedyś mój ojciec częstując mnie papierosem stwierdził, że nie sądził, że dojdzie do tego ze będzie mnie papierosami częstować ;) Na co ja mu odparłam "no cóż dzieci nam się starzeją" ;) hi hi :D
Fajnie tak jest mieć z powrotem rodziców...takich kochanych z którymi da się pożartować i normalnie pogadać :D chociaż pamiętam, ze to 6 lat temu właśnie gdzieś o tej porze roku było koszmarnie to i tak się cieszę, ze są ze mną, a ja z nimi z powrotem :)

marzenia mogą sparzyć,

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Cieszy mnie fakt, że tak do tego podchodzisz :) Z pozytywnym nastawieniem, z optymizmem! :)
Kochana, każdy popełnia błędy, każdy czasem nie widzi czegoś, co wydaje się być oczywiste i dla innych zauważalne. Takie już jest to nasze kochane życie! Najważniejsze że się mu nie poddałaś :)
Jak miło czytać Cię, czytać Twoje wypowiedzi na temat rodziców... :)

Offline EvelinaDut

• bywalec
witam wieczornie, choć trochę nie w sosie :(
a wszystko przez wiadomo kogo...przez byłego :(
już mnie od 2 dni taki podły humor trzyma ::)
niedzielny wieczór i pół nocy przepłakałam...
w niedziele popołudniu mieliśmy ostrą wymianę zdań na temat alimentów....cisnęliśmy ze sobą oboje, a po wszystkim moje nerwy osiągnęły szczyt szczytów i schodziły potem ze mnie dobre 6 godzin z przerwami....
były twierdził, ze alimentów mi płacić nie będzie i że rzekomo złożył wniosek o zmniejszenie ich do 200zł na jedna czyli 400 na obie.(akurat teraz kiedy mają iść do przedszkola :!: )
więc zadzwoniłam do cioci Bartka-pani adwokat zajmująca się właśnie takimi sprawami i się coś nie coś na ten temat dowiedziałam co trochę mnie uspokoiło...
A wczoraj dziewczynki przyjechały do domku :)
M. je odwiózł i oznajmił, że wyjeżdża do pracy za granice a alimenty przeleje mi z wyrównaniem za 3msc dopiero w sierpniu...czyli wyszłoby na to że w sierpniu musiałby przelać 2100zł.... ::) już to widzę jak on to przelewa... ehhh  :-\
Z drugiej striny fajnie że wyjeżdża bo będę z nim miała święty spokój :!: skończy się wydzwanianie po 5x dziennie i sprawdzanie mnie w roli matki ;)

No to się pożaliłam i teraz pora na bardziej optymistyczne wieści.... ;)

Kupujemy autko ;D tak też nam się przypadkiem trafiło, bo od znajomego ;) fajne i nie drogie :D jutro jak Bartek z pracy wróci to po nie jedziemy :)
jazda próbna już była a jutro tylko gotówka i spisanie umowy ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
Ewka, a jakie autko kupujecie, pochwal sie  ;D

apropo byłego nie bede sie juz wypowiadac bo chyba wiesz co o nim mysle  ;) dupek i tyle..
wspolczuje Ci bardzo, ze musisz sie z nim użerać...

Offline EvelinaDut

• bywalec
A kupujemy nissana sunny  2,0 w dieslu ;)
tylko nie pamiętam rocznika dokładnie...chyba 1993 ::) (albo 1996 :drapanie: )
hehe pamiętam na pewno, że kolor czerwony  :P bo Bartek kiedyś mi mówił, ze auta czerwone to najbezpieczniejsze auta ;) bardzo rzadko biorą udział w kraksach :P

marzenia mogą sparzyć,

Offline EvelinaDut

• bywalec
 :hello: wtorkowo

ani się nie obejrzałam a tu już prawie tydzień mnie nie było...

weekend cały w biegu był...spędziliśmy go jak prawie każdy weekend-na wsi...
mieliśmy co prawda do Mielna jechać, ale się nie udało, bo nie miałam komu dzieciaczków podrzucić....a z Alicją to ja się nad morze nie pisze...zbyt dzika jest na takie wypady...
ale  co się odwlecze to nie uciecze, pojedziemy innym razem :)
Moje dzikie dziecko jak zobaczyło jezioro to oszalało ze szczęścia...z wody jej wyciągnąć się nie dało, a mało tego szła na głębinę i wgl jej nie przeszkadzało, ze się podtapiała...wręcz przeciwnie to sprawiało jej mase frajdy...i mamuśka zamiast nad jeziorem się relaksować to miała robotę trzymać dziecko...bo w żadnych kołach i dmuchanych pierdołach pływać nie chciała...
na koniec jeziorkowego weekendu stwierdziłam, że Alicja pływa lepiej niż starsza siostra ;) bynajmniej jej to bardziej wychodzi...nie wiem czy to jeszcze te brzuszkowe instynktyt czy co, ale komicznie to wyglądało ;)

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
A dziendoberek - czy mozna dołączyc ?? ?? ??  ;)

Offline EvelinaDut

• bywalec
nataliaxp :hello:
pewnie, że można :D witaj w moich skromnych progach;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Próbowałam wyszukac jakiegosc Twojego watku i sie udało  ;D ;D

Offline EvelinaDut

• bywalec
hihi ;D
wiesz ja na tym forum pojawiłam się juz w maju 2006 roku ;)
i nie tak dawno miałam tu w każdym kątku po wątku ;D ;D ;D , ale z racji mojego rozpadu małżeństwa wątki zostały pousuwane...i ja również zniknęłam na troche bo prawie na 2 lata...a przynajmniej na 1,5 roku :-[
ale teraz jestem i nigdzie się już nie wybieram ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
No i bardzo dobrze ze wszytsko poukladane, zalatwione .... teraz juz nie uciekaj  ;D ;D

Offline EvelinaDut

• bywalec
Układać się układa cały czas ;)
i mam nadzieje, że w końcu się kiedyś położę wieczorem do łóżka i pomyślę... "no w końcu wszystko jest na swoim miejscu....jestem szczęśliwa i spełniona....i niczego mi więcej do szczęścia nie trzeba" ;D

Nie nie teraz to ja już nie ucieknę ;) chyba, że siłą mnie stąd pogonią :P :P :P

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
To trzymam kciuki za to aby "wszystko było na swoim miejscu"  ;) ;)

Offline EvelinaDut

• bywalec
 ;D

dziękuję kochana :-* :)

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris

Offline aneta_81

• Chuck Norris
witaj Evka ;)

a nad jakim jeziorkiem byliście w weekend?

Moj Mati zaliczył w zalewie 1 kapiel.. bardzo mu sie podobało, chociaż na początku bardzo się bał. ;)

Offline EvelinaDut

• bywalec

Anetko byliśmy na plaży nad jeziorem Świekatowskim :) to jest w naszych (moich i Bartka) rodzinnych stronach hmmm tylko że pewnie nie będziesz wiedziała gdzie to :drapanie: hmmmm tj jeszcze jakieś 20-25km od Koronowa ;) Wgl ja mieszkałam niegdyś w krainie 9 jezior ;) Mój dom z 3 stron był otoczony jeziorami :D i jest nadal z tym, że ja już tam nie mieszkam :P

Pozwolę sobie tu wkleić jak to mniej więcej wygląda ;) (ale na fotce jest 8 jezior ::) )

No widzisz a u mnie z kolei Zuzia jest bardziej bojąca niż Alicja...no Alicji to dosłownie NIC nie przerazi ::)
Alicja 1 dnia to dosłownie zaliczyła 5 czy 6 kąpieli...co ja osuszyłam ręcznikiem to biegiem się puszczała po plaży do jeziora...a ja miałam robotę ją gonić ::) aż ludzie się śmiali że takie maleństwo a tak do wody ciągnie i wgl się nie boi...
a najśmieszniejsze było to ze jak brałam ja na ręce i szlam głębiej to ona za nic nie chciała się tulić tylko sama płynąć...żabka moja kochana :D

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
o kurcze , tam musi być pięknie..
musze sie tam kiedys przejechac  ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
O rany to tak blisko mnie a ja nigdy tam nie bylam ...  ??? ???

Musi byc tam super !!

Offline EvelinaDut

• bywalec
oj jest pięknie jest :D tam u mnie w J.G. w tej chwili pełno działek letniskowych jest i wczasowiczów od groma...każdy ciągnie do lasów i nad jeziora :)
Kocham tą moją wieś szczególnie latem... :Serduszka: 

marzenia mogą sparzyć,