Autor Wątek: Panna Zuzana i Alicja z krainy czarów- nasze życie na wariackich papierach...  (Przeczytany 20981 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EvelinaDut

• „Z Panem Bogiem jak z dzieckiem, nigdy nie wiesz czym jeszcze cię zaskoczy.”
  • bywalec
  • Co mnie nie zabije to mnie wzmocni :)
  • data ślubu: wolę nie pamiętać!!!
A to w Zoo w Bydgoszczy 8) w Myślęcinku ;D
Siostrzyczki z piekła rodem...

"Lepiej za dużo nie marzyć,
marzenia mogą sparzyć,
gdy nigdy się nie zdarzy,
to co sobie wyobrazisz..."

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Zoo to ekstra sprawa! My byliśmy w krakowskim w październiku... ale teraz na wiosnę na pewno wybierzemy się do Uckermunde (w Niemczech- chyba najbliższe zoo dla Szczecinian)+ Nikodem powinien już być bardziej zainteresowany zwierzakami :D

Offline EvelinaDut

• bywalec
Witam po weekendzie ;D

Nasz weekend troszkę się przedłużył, ale  w końcu wróciliśmy do domku :D wszędzie dobrze, ale w domu...no wiadomo...najlepiej :D Weekend spędziliśmy trochę u moich rodziców i trochę u Bartka 8) Co prawda zakończył się małą bieganiną i lekkim stresem, ale formalności samochodowe zostały załatwione pomyślnie ;D Bardziej nas ten weekend zmęczył niż odprężył, ale co tam bynajmniej dziś będziemy dobrze spać he he :)

dziubasek myślę, ze Nikodem będzie zachwycony wypadem do ZOO :) Bo wiem po Alicji z jakim zainteresowaniem patrzyła na zwierzaki :) a jak się nasz wypad do zoo zakończył?? ::) Krzykiem Alicji, że musimy już wychodzić ;) Więc śmiem sądzić,  że się jej naprawdę podobało ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
Witam się i ja ;D I obiecuję zaglądać :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
no ja ZOO bardzo polecam, Lili była wniebowzięta zwierzątkami :) starsza to już normalne  8)

Offline EvelinaDut

• bywalec
 :hello: środowo ;D

jumi_1979 witam serdecznie :D

Moje wczorajsze przewidywania się sprawdziły ;) 3/4 mojej rodzinki wykończona poszła wcześnie spać ;) tylko ja coś długo siedziałam, bo od kompa odejść nie mogłam ::) w efekcie dziś o 10 ciężko mi było się z łózka podnieść ::) no ale mam już na tyle dużą córkę że sama zrobiła śniadanie dla siebie i siostry, a ja mogłam doleżeć ;) a co tam raz nie zawsze :)
Wgl ta moja starsza mądrala tak mnie wczoraj zaskoczyła, że do teraz mi się śmiać chce jak sobie przypomnę naszą wymianę zdań ;)
Jest godz. 19.00, ściągam pranie z suszarki, Zuzia przychodzi do mnie i mówi:
Zuzia: Mamo mogę iść do chłopców na podwórek się z nimi pobawić? Bo oni jeszcze biegają...
Mama: Nie kochanie, dziś już sobie podaruj. Jest już 19.00 mama zaraz wam zrobi kolacje i pójdziecie z Alicją do mycia i haaa
Z:. ale mamoooo...
M:. Zuzia przestań, jutro też jest dzień.
..i na to Zuzia zwiesiła głowę i bez słowa poszła do pokoju...
..jednak nie minęło 5 minut Zuzia wraca do łazienki...
Z:. mamo? a mogę wyprowadzić Maniusia? Bo zobacz jak on na mnie patrzy..Na pewno chce siusiu..
moja reakcja wyglądała mniej więcej tak...
 :szczeka: :szczeka: :szczeka:
...ale się pozbierałam i mówię...
M:. no skoro mówisz że chce siusiu to leć go wyprowadź, ale jak się wysiusia to prosto do domu...
Z:. Dobrze mamo ;D
i Zuzia cała szczęśliwa, myśląc ze mama nie wie o co biega poszła wyprowadzić psa...tym samym korzystając z okazji mogła się pobawić z kolegami...bo wiadomo..tylko o to jej chodziło... 8)
Ma cwaniara pomysły... 8) jak nie z jednej strony to z drugiej matkę chce zajść....tak mnie ta całą sytuacja rozśmieszyła, że pozwoliłam jej wyjść, ale i tak po 30 minutach wyhaczyłam ją przez okno wołając do domu ;) no bo ile minut Maniuś może siusiać?! ;D ;D ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
:) jestem i ja :)

Offline EvelinaDut

• bywalec
Elcik witamy serdecznie :D

marzenia mogą sparzyć,

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
dzieciaki cwaniaki  8) 8) 8)

Offline EvelinaDut

• bywalec
 :hello:
...i już mamy piątek... 8) coś szybciutko mi dni uciekają jak tak w domu jestem ::) się nawet nie zdążę obrócić a już prawie mamy południe, za chwile obiad, potem kolacja i wieczór... czas przez palce mi ucieka normalnie ::) W końcu mogłabym do pracy iść, ale cały czas jest problem z żłobkiem Alicji... ::) Zapisana jest od połowy września, a na wiosnę miałam się dowiadywać czy się zwolniło miejsce, no ale jak dzwonie zapytać czy są już wolne miejsca zawsze słyszę, że aktualnie nie :-\ jak tak dalej pójdzie to młoda osiągnie wiek przedszkolny i do przedszkola pójdzie, a za żłobek podziękujemy.......heh. Z drugiej strony biedy nie klepiemy więc może jeszcze trochę wytrzymam bez pracy...

no a córcie mam cwaniary 8) ta starsza jest mega cwana, ale młodsza tez już zdaje się wdawać w starszą sis ::) tylko po kim one to mają ja się pytam ???

marzenia mogą sparzyć,

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Poradzą sobie w życiu dziewczynki :):):)

Gabiś
  • Gość
Cwana ta Twoja Zuzia ;D Ale poradzi sobie dziewczyna w  życiu ;D
miłego weekendu  :-* :-*

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
Hej Eva ale super ze wrocilas...czesto zastanawialam sie co u Ciebie  :P dobrze ze juz Ci sie poukładało w zyciu  ;D a dziewczynki sa juz takie duze  :D :D :D

Offline EvelinaDut

• bywalec

tylunia witaj :D bardzo mi miło :) Dziewczyny mi rosną w oczach ;) Zuzia już wgl pannica się zrobiła :) lada moment z plecaczkiem do zerówki ruszy :D już się tego doczekać nie może i ciągle mnie wypytuje kiedy pójdzie do szkoły ;) jak odp. ze za parę miesięcy to zaraz kolejne pytanie a to długo jeszcze ??? ;)
he he wczoraj się z niej śmiałam, ze jak przyjdzie co do czego i będzie miała codziennie wcześnie wstać do szkoły to ją woły z łóżka nie wyciągną ;) to ona mi na to: "a kupisz mi zegarek żeby mnie budził ??? " kupie kupie odpowiedziałam i dodałam w żartach, ze kupie taki specjalny że jak jej dobudzić nie będzie mógł to wyjdzie taka ręka z młotkiem i ją trzepnie- budzik taki jak z jakiegoś filmu ;) he he Zuzia żartu nie załapała i jak dziś rano weszłam do nich do pokoju z pytaniem co one dziś tak długo spały to Zuzia wyskoczyła z odpowiedzią:"musisz mi kupić budzik z młotkiem to będę wstawać wcześniej" ;D ;D ;D

a i owszem dziewczynki rade sobie w życiu dadzą ;) i doszłam do wniosku, że są takie cwaniary po tatusiu ::) byleby nie wykorzystywały tego w złym celu- jak on to robił ::) ale one mają dobre serduszka po mamusi więc będzie dobrze ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Ale dzisiaj wątek odkryłam - witaj Eva z powrotem na forum.
Fajne masz te swoje córy :)
Dobrze, że układa Ci się w życiu i masz kochającego faceta. Podziwiam Go za odwagę spotykania się z kobietą z dwójką dzieci, bo pewnie nie jeden 30-latek nie mógłby się na to zdobyć.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
no Ewka, naprawdę dajesz sobie rade..podziwiam :)

Offline EvelinaDut

• bywalec
Witam :-*

Anjuschka
miło mi, ze do nas wpadłaś :D nawet z przypadku :P

Z tym moim facetem to jest tak, ze jeszcze do nie dawna twierdziłam, że on i tak nie wytrzyma tego życia z 2 "nieswoich" dzieci...irytowałam go pewnie tym swoim gadaniem, ale miałam wrażenie, ze i tak mu się to znudzi...jednak chłopak próbę przetrwał...teraz wiem, że one są już jak jego...Zuzia mówi do niego tato... i sama wyszła z tym pytaniem czy może tak do niego mówić...on się zgodził :) nawet z widoczną radością :) tworzymy rodzinę i on rodzinę chce utrzymać :) robi wszystko, aby naszej 4(+Maniek) żyło się jak najlepiej :) Zachowuje się nadzwyczaj dojrzale i odpowiedzialnie, a przy tym jest taki słodki i kochany... :) Kocham go :Zakochany:

Co do dawania rady..he he i tu nawet czasem bywa zabawnie ;) starsze panie, które są zwolenniczkami małżeństw na dobre i na zł, aż po grób zachwycają się moją postawą  ;)
Ostatnio usłyszałam: "Widzisz masz 2 małych dzieci, tyle przeszłaś, rozwiodłaś się i teraz świetnie dajesz sobie rade, a X (tu imię wnuczki tej Pani) jest samotną matką i ma tylko 1 dziecko, a ciągle żyje na garnuszku rodziców. Jest taka nie zaradna"
Niby nic wielkiego nie usłyszałam, ale to było jakieś takie budujące....bo....im wszystkim pokazałam, że potrafię, że się dało itd. ;D ;D ;D Przede wszystkim cieszy mnie to, że pokazałam M. że bez niego żyje się o wiele lepiej ;D :P
Nie powiem, ciężko było mi się zorganizować...dojść do wszystkiego, ale z pomocą przyszła mi przyjaciółka i moja rodzina...Z ich wsparciem wszystko się dało przezwyciężyć :) I jestem z siebie dumna, a co! ;D ;D ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
Nie jest ważne, ile razy upadasz, ale ile razy się podnosisz :) Ty dałaś radę i masz wszelkie powody do tego, żeby czuć się dumna :D

Gabiś
  • Gość
Cześć ;D
Co słychać po weekendzie ??

Offline EvelinaDut

• bywalec

wpadłam do was na sekundę ;) no może dwie ;D
U nas Ok, wsio się kula ;D Dziewczynki od piątku popołudnia u swojego ojca, a ja cały weekend się opierniczałam :P ;D
Piątkowy wieczór spędziliśmy z Bartkiem w Cinema city na filmie 3d "starcie tytanów" :) Przed filmem zjedliśmy kebaba(bo obiadku nie chciało mi się robić ;D:obiad: a podczas filmu wsunęłam duży popcorn i duża coca- cole ;) po wyjściu z kina stwierdziłam, ze mam ja spust ;D ;D ;D hihih ;)
jak już koło 1.00 w nocy doszłam do siebie stwierdziliśmy że jedziemy do tesco na zakupy ;D 2 wariaty normalnie ;) widział kto zeby o 1.00 w nocy robic zakupy?! ;D
o 4.00 kładliśmy się spać :bredzisz:
No a sobotę i niedziele spędziliśmy trochę tu i trochę tam ;D u moich i jego rodziców ;D
Dziś B. już w pracy musiał się zjawić więc ja se odsypiałam weekend do 13.00 ;D ledwo co wstałam zakręciłam się koło obiadku dla nas, a Bartuś już stał w drzwiach z bukietem róż for me :Serduszka: ot tak z nienacka dostałam ;D ;D
a teraz zabrałam się do pisania pracy dla przyjaciółki :) obiecałam pomoc więc pomagam i dlatego wpadłam tu tylko na chwilkę:)
no a teraz zmykam dalej pisać :)

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
Fajnie, ze mieliscie weekendzik dla siebie :)
o 1 w nocy na zakupy , dobre dobre.. ja tam bym miała lepsze pomysły na wieczór  ;D

Offline EvelinaDut

• bywalec
Anetko, a myślisz ze dlaczego o 4.00 kładliśmy się spać? 8) ;D ;D ;D ;D

heh ja dziś od rana zalatana... ::) byłam już na uczelni zanieść przyjaciółki licencjat do sprawdzenia a teraz szybko do domku może jakiś obiad zrobię Bartusiowi o ile zdążę...myślałam o pierogach ruskich bo się napaliłam po programie Brodzikowej co to to miałam przyjemność oglądać w weekend :) ale sama nie wiem czy się za nie zabierać, bo dom muszę jeszcze ogarnąć, a o 14.00 ma pod jechac po mnie ojciec moich dzieci...sam sie kurde jak dziecko zachowuje bo coś mu w prawomocnym orzeczeniu rozwodu nie pasuje przy widzeniach z dziećmi...noż kuźwa jego mać to co on robił jak wyrok był czytany?! też tak mu powiedziałam, że nie ma się jak dziecko zachowywać, bo z każdym gówn** chce do sądu latać...i że poza tym ja mam na papierze napisane alimenty do 15 dnia każdego miesiąca a i tak mam guzik z tego bo dziś jest 18 a alimentów jeszcze nie wpłacił... i wiecie co on mi na to?!  ??? "no i co z tego?" >:( >:( >:( jak ja mu dam i co z tego to mu się nogi ugną z wrażenia!! :biczowanie:
A w orzeczeniu rozwodu jest coś tam inaczej napisane niż w pozwie rozwodowym to on już marudzi wymyśla i leci do sądu...bo on chce mieć wszystko na papierze :-\ tylko dup* zawraca... ::) no ale niech ma...pójdę a właściwie pojadę z nim...niech się cieszy, że marnuje mój cenny czas 8)
Wiecie co stwierdziłam? Że on dalej beze mnie funkcjonować nie potrafi...i na domiar złego żyje moim życiem >:( Trzeba w końcu odciąć pępowinę.... ;D zaczniemy od dziś! ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
Evka, a od kiedy zaczeło sie psuć? 
bo jak pamietam, to staneło na tym, ze pojechałs do meza do Anglii chyba ..

no niezle daje Ci teraz w kosc.. dupek jeden :(
i tak sobie myśle, ze dopóki on sobie nie ułoży zycia z kimś, to nadal bedzie żył Twoim.. przykre, ale prawdziwe  ::)

Offline EvelinaDut

• bywalec
Anetko jak patrze z perspektywy czasu to on mnie od zawsze miał za jakiś pomiot..za taką co to nie ma nic do gadania..do czasu jego wyjazdu do Szwecji (nie Anglii) nie buntowałam się...ale potem zaczęłam się buntować...a on znalazł se Pannę do towarzystwa...kochankę znaczy się..potem nawet przez 4 msc. próbował sobie z nią życie układać... ale ja tez tam miedzy nimi trochę namieszałam i w efekcie się rozpadło :P

i wiesz może i racja, ze dopóki on sobie nie ułoży życia z kimś, to nadal będzie żył moim, ale mogę go do jakiegoś stopnia odseparować ode mnie... tzn robię to jak umiem...było cudnie jak pracował w Niemczech...wtedy miałam święty spokój....a teraz jak jest w pl to chyba nudno mu i stąd zainteresowanie moją osobą...

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
ach, no tak to była Szwecja ;)
tyle osób teraz wyjezdza, ze juz mi sie miesza gdzie kto  .. także wybacz ;)

Twój były musi pojac, ze ukladasz sobie zycie na nowo.. bez niego i musisz mu w tym pomóc.. co do tego nie mam żadnych watpliwości  ;D
kochanki nie mogłabym wybaczyć..  :Kill:

Offline EvelinaDut

• bywalec
Szwecja Anglia jeden kij ;) hihi

też dlatego mu dziś to w końcu wyjaśnię...bo widać ze się zapomina chłopak...jak będzie trzeba to mu to nawet rozrysuje :twisted:

i dlatego też razem nie jesteśmy :) bo mu kochanki nie wybaczyłam...zresztą nie z moim trudnym charakterem, gdzie potrafię człowiekowi wypomnieć coś z przed 5 lat...on już wgl życia by ze mną nie miał...przy każdej kłótni nie omieszkałabym mu to wygarnąć...jak sobie o tym pomyślę to aż mi się żal chłopaka robić ::) :glupek: tylko czy mu było żal jak zdradzał cieżarną żonę ??? Matkę swoich dzieci ??? ja wątpię...........

marzenia mogą sparzyć,

Offline EvelinaDut

• bywalec
ehhh....... :mdleje: :mdleje: :mdleje:
tak jak myślałam....zmarnował tylko mój cenny czas :nerwus:
w tej chwili wyrok sądu od miesiąca jest prawomocny i jeśli chce coś z tym zdziałać to musi składać do sądu kolejne wnioski i wtedy rozprawa... to mu jednak skrzydła podcięło i się chłopak rozmyślił ;D
Panie w tym sądzie się na niego krzywo patrzyły jak oznajmił, że była żona mu kontaktów z dziećmi nie utrudnia, ale chciałby to mieć uregulowane na piśmie...to tak jakby im powiedział mało macie roboty to wam dołożę kolejną pierdołę ;D hehe ja tylko stałam po tyłach z szerokim uśmiechem na ustach :hopsa: no normalnie śmiać mi się chciało...  :hahaha:
i potem z wielką satysfakcją mu powiedziałam, że ma się wziąć za robotę a nie kombinuje jak koń pod górkę :los: ale miał kwaśną minę 8)

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
o, matko.. to sie chlopak zaplątał  ;)
dobrze, ze nie utrudniasz mu kontaktów z dziecmi.. czesc matek popełnia ten bład.. chociaz moze to indywidualna sprawa ::)
nie mnie to oceniac..

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Ewelina, ja cię Tobie dziwię, że z nim w ogóle pojechałaś. Ja bym nie pojechała, jak chce i ma problem to niech sam go rozwiązuje. Co on - opiekunki w Tobie szuka :?: