Autor Wątek: Panna Zuzana i Alicja z krainy czarów- nasze życie na wariackich papierach...  (Przeczytany 20788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
tak, wieś odżywa latem.. to tak samo jak u nas nad Zalewem.
Zimą jest strasznie smutno..

a jak plany weekendowe?

bo ja od jutra zaczynam urlopik  8) i cisze sie jak chole...a ze ma byc piekna pogoda ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Można jeszcze dołączyć? :)

Offline EvelinaDut

• „Z Panem Bogiem jak z dzieckiem, nigdy nie wiesz czym jeszcze cię zaskoczy.”
  • bywalec
  • Co mnie nie zabije to mnie wzmocni :)
  • data ślubu: wolę nie pamiętać!!!
 :hello:

japcio ależ oczywiście, że można witam serdecznie u mnie :D

no tak Anetko...zgadza się zimą, a nawet jesienią jest tam smutno...
a wystarczy że śnieg popada i lekko zawieje, to ledwo się można tam dostać...ostatniej zimy jak byłam u mamy to chcąc nie chcąc ugrzęzłam tam na prawie tydzień...nim odśnieżyli drogę trzeba było 3 dni czekać...takie zaspy były, ze ja miałam śnieg do uda ;) wtedy normalnie odcięci od świata byliśmy i tak jakoś smutno było bo żaden samochód nie jechał...nie było na czym oka zawiesić bo wszędzie gdzie się dało było biało...tak jakoś bez sensu... :P Zdecydowanie wole wiejskie lato ;D gdzie wszystko się zilenie, kwitnie i można siedzieć nad woda do bólu :D ja tam normalnie nad jeziorem wychowana byłam ;D

plany weekendowe? hmm u nas jak zwykle spontan ;D choć śmiem sadzić, ze pojedziemy jak zwykle na wieś :) a tam się zawsze coś wymyśli :brewki: :brewki: :brewki:
marzy mi się morze, a zwłaszcza dlatego ze wiem ze moja mama ma wolny weekend i zajęłaby się wnuczkami, no ale czy Bartkowi się będzie chciało jechać ???
chyba wam nie mówiłam, że nasi znajomi ostatnio jechali do Mielna 5,5 godziny ??? masakra normalnie... w największym słońcu i największym upale w godzinach szczytu stali w korku i przesuwali się po metrze ::) jechało z nimi 2 palaczy i co chwila wychodzili na fajkę...szli obok auta i jak spalili papierosa to wsiadali....i zawsze zdarzyli to możecie sobie wyobrazić jaki był korek :-\

Siostrzyczki z piekła rodem...

"Lepiej za dużo nie marzyć,
marzenia mogą sparzyć,
gdy nigdy się nie zdarzy,
to co sobie wyobrazisz..."

Offline EvelinaDut

• bywalec
Pokaże wam pare fotek z ostatniego weekendu  ;) (zrobione telefonem)

Oto DZIECI WOJNY I ROZBOJU w wiejskich warunkach :P :P :P

Alicja dzielnie zbierająca w lesie szyszki ;D

A tu Ala rozrabiara wśród pól i zbóż  ;) => nie mam pojęcia dlaczego bokiem...jak wgrywałam było OK ::)

Zuzzzzia  z serii dmuchawce, latawce, wiatr...;)

siostry :)

a tu ich mamuśka :P

no to by było na tyle 8) żałuje tylko bardzo ze nie mam fotek z nad jeziora :Placz_1:

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Ale cudniaste masz córeczki .... no i mamuska tez niczego sobie  ;D ;D

Gabiś
  • Gość
Ale cudne masz te córcie!!! A Ty wyglądasz super!! i masz rewelacyjną figurkę...

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
boskie te Twoje córcie..

Offline japcio

• Chuck Norris
Ale masz fajne dziewczyny! A Ty jak ich siostra wyglądasz, a nie mama :)

Offline EvelinaDut

• bywalec
ojej... :) dziękujemy za miłe komentarze :D

A Ty wyglądasz super!! i masz rewelacyjną figurkę...

jaaa ??? ja to taki wieszak jestem :P sama skóra i kości ;D
moja mam się śmieje, ze niebawem zniknę i że mogę się z powodzeniem schować za kijem od miotły ::)
jedyne co mi dodaje objętości to ta fioletowa tunika ;D w niej wyglądam trochę grubiej :D

A Ty jak ich siostra wyglądasz, a nie mama :)

hi hi tu się z Tobą zgodzę ;D
nie dalej jak 2 tygodnie temu śmiałam się, że jak będę odbierać Zuzie z przedszkola to dzieci będą wołały "Zuzia Twoja siostra po Ciebie przyszła" ;D
taka juz  moja "uroda", że wyglądam ciągle na 18stkę  :Szczerbaty: ;D :P

A dziś  mamy piatek i jeśli się uda to juz dzis wyjeżdżamy na wieś  ;D wczoraj jak obejrzałam pogode to przez 5 minut przecierałam oczy, bo nie dowierzałam...na weekend zapowiadają temp. 30-35 stopni nie mniej :mdleje: :mdleje: :mdleje: dlatego też z B. postanowiliśmy jak najszybciej ewakuować się z miasta ;D szkoda się kisić w tych murach skoro można korzystać z uroków lata nad wodą :D ależ się ciesze :D wprost nie mogę się 16.00 doczekać i powrotu Bartka z pracy ;D poza tym moje zbóje się "wylatają" u babci.... a to kochają najbardziej ;D właśnie poschodziły im strupy z kolan od ostatniej wizyty więc chyba już czas na kolejne ;)

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
właśnie poschodziły im strupy z kolan od ostatniej wizyty więc chyba już czas na kolejne ;)
[/quote

heheheh .... ja to jeszcze pamietam swoje wiecznie pojawiajace sie strupy  ;D

Kurcze ja to az sie boje tych upalow .. Ty to z dziewuszkami mozesz polatac, polywac a moja Zuzka zapewne bedzie sie meczyla rownie mocno jak ja w te upaly  :-\ :-\

Milego weekendu Ewelinka  :-* :-*

Offline EvelinaDut

• bywalec
Witam  :hello: prosto z mojej domowej sauny! :mdleje:
Jak tam się macie kobiety ???
bo ja wprost się rozpływam :Maruda: a ze mną reszta domowników ::)
marze o deszczu normalnie.... :blagam:
weekend jako tako dało się przeżyć bo w zasadzie spędziliśmy go nad woda, ale w niedziele wieczorkiem wróciliśmy do miasta i od tamtej pory umieram  :mdleje:
w nocy nie da się spać, a w dzień normalnie funkcjonować :Placz_1:
nie dość że człowiekowi przez ten upał i duchote nic się nie chce to jeszcze te moje małe kobietki marudzą....ehhh brak mi już sił normalnie  :mdleje:
W niedziele po powrocie od rodziców stwierdziliśmy, ze nie mamy żadnego wiatraka....i zero chłodu :-\ 
Mój kochany "MacGyver"  :Serduszka: wymyślił domowej roboty wiatraczek :D hi hi z silniczka od magnetofonu, kawałka butelki i ładowarki od telefonu mamy chociaż w nocy chłodzenie  ;D
Już się śmiałam, że muszę ten wynalazek opatentować i sprzedawać na allegro ;D ;D ;D

Natalia a strupy to i ja pamiętam...co tydzień po weekendzie wracałam od dziadków z nowymi strupami ;D i to nie tylko na kolanach bo i na łokciach ;D ze mnie się zawsze śmiali, ze powinnam w ochraniaczach biegać ;)

P.S;. he he czarny druk wyblakł od słońca i jest brązowy ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris

P.S;. he he czarny druk wyblakł od słońca i jest brązowy ;D

Hehehehe ......  :hahahaha:
No prosze jaki "pomyslowy dobromir"  ;D ;D

U nas wiatraki tez chodza w nocy a w dzien klimatyzacja ... ale jak ma sie wyjsc z domu to karamba :-\ :-\ :-\ :-\

Tej wody to zazdroszcze  ;D

Offline EvelinaDut

• bywalec
;D ;D ;D

No Natalko powiem Ci nie skromnie, że naprawdę jest czego zazdrościć :P :P :P
To był weekend pełen wrażeń i wodnych szaleństw ;D ;D
a to wiszenie na bojach i zabawy typu kto dłużej usiedzi
zabawy na olbrzymiej dętce ;D takiej większej od dętki od kombajnu :D :D :D
to to dopiero było extra :D same wdrapanie się we wodzie na ta dętkę  było nie lada wysiłkiem ale i frajda ;)
potem było przepychanie się na zasadzie kto dłużej utrzyma równowagę i ujeżdżanie "byka" (dętki) za każdym razem ktoś lądował we wodzie i bylo przy tym śmiechu co nie miara :D
mieliśmy jeszcze o tyle dobrze, ze mogliśmy w jeziorach wybierać ;D w sumie byliśmy nad 3 ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
... bez komentarza  :glowa_w_mur: :glowa_w_mur:

Ja tez tak chce ..... teraz jeszcze bardziej zazdroszcze  :P :P :hahahaha:

Offline EvelinaDut

• bywalec
gwarantuje Ci że tych moich sińców po wodnych szaleństwach nie zazdrościsz ;)
dziś dojrzałam, ze ręce mam całe posiniaczone  od wdrapywania się na ta dętkę ::)
ale co tam...raz się żyje :D zwłaszcza, ze moja mamusia się zajęła wnuczkami :D
doszła do wniosku ze w tym upale to młode udaru dostana i zatrzymała je w domku, a my mając okazje skorzystaliśmy ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
No to super ze babcia zajela sie małymi ...  ;)

To juz widze Was tak szalejacych bez zobowiazan  ;) ;) ;)

Musiala byc super zabawa ;D ;D

Offline EvelinaDut

• bywalec
było wręcz cudownie! :hopsa:
i tak 2 dni pod rząd ;)
w sobotę od 12.00 już byliśmy nad wodą...potem tylko na chwile podjechaliśmy na obiad i potem już do końca dnia jeziorko ;D było nas 10 osób...
wieczorem szybko po kebabie na zaspokojenie apetytu i od 21.00 imprezka nad jeziorkiem ;) taka wiejska przytupanka ;) która trwała do 2.00 :)
a w niedziele od 13 do 18 nad woda :D i znów ekipą...-9 osób ;) posiedzielibyśmy dłużej ale trzeba było zwijać żagle i wracać do miasta ::)
uwierzcie, że jak tylko doszłam z nad wody do samochodu to miałam ochotę wrócić i się wykąpać ;)

najbardziej mnie cieszy, że piątek nie daleko  :skacza: a już Bartuś zapowiedział w niedziele, ze w piątek znów ruszamy na weekend na wieś :hopsa:
zresztą nie wyobrażam sobie siedzieć w domu w tej pogodzie...ja po 2 dniach mam dosyć, a gdzie dalej ???

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Ahhhhh jakie życie  ;D ;D

My musimy poczekac jak Zuzka podrosnie ... wtedy tez bedziemy szalec  :P :P

Offline EvelinaDut

• bywalec
a nooo ;D
życie jak w Madrycie ;D

nie to co w mieście...żar się z nieba leje...i nie wiadomo czy wyjść czy nie... ::)
czy padnę gdzieś na ulicy czy nie ???
bardziej się boje o to że ja padnę gdzieś na środku ulicy niż ze dzieciom coś będzie...
w tym skwarze naprawdę czuje się nie pewnie...bo jeśli ja padnę to co wtedy będzie z dziewczynkami ???

My musimy poczekac jak Zuzka podrosnie ...

zleci wam to szybciutko... zobaczysz! :D

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Ewelina ... spokojnie .. nic sie Wam nie stanie !!
Ale prawda jest ze przy takiej ogodzie to najzdrowszemu moze przydarzyc sie cos niekonrolowanego !!

Zleci szybciutko .... oby jeszcze po drodze wyskoczyło jeszcze jeden taki mały cud to wtedy bedziemy w siodmym niebie  ;D ;D
No i kolejne odliczanie to czasu ... starszaków  :P :P

Zaraz musze wykulac sie z domu bo jade do ginekologa .... juz czuje jak leci mi pot po czole po wyjsciu z domu  :-\ :-\ :-\

Offline EvelinaDut

• bywalec
Chodzi o to, ze miałam już będąc sama w domu z dziewczynami sytuacje gdzie prawie straciłam przytomność...
i dlatego boję się sama z nimi wychodzić w te upały....
jak bym miała iść jeszcze z Bartkiem to spoko.... bo wiadomo...on coś poradzi jak klapnę....
ale cóż dzieci mogą poradzić ???
co prawda Zuzia cwana bestia wie że trzeba zadzwonić pod 112, bo już kiedyś ja babcia szkoliła no ale co  tak naprawdę by zrobiła w sytuacji kryzysowej nie jestem w stanie stwierdzić........... ::)

No to Natalko powodzenia życzę i spełnienia tych marzeń ;D

he mi pot po czole leci od samego siedzenia w domu.... :-\ jednak 2 piętro już robi swoje ::)

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
jednak 2 piętro już robi swoje ::)

Ja 4 i to poddasze - ehh szkoda gadac !!

Mysle ze Zuzka wiedzialaby co zrobic - bardzo czesto dzieci trzymaja zimna krew i wolaja pomoc !!

Ale prawda zawsze starch jest kiedy sie jest samym z dziecmi ... no a w obecnosci drugiej osoby doroslej jest inaczej  ;)

No to teraz lece od prysznic i smigam .... do sauny  :P :P

Offline EvelinaDut

• bywalec
W zasadzie to u mnie to 2 piętro to tak jakby ostatnie...
hmmm...nie no chyba źle się wyraziłam....
mieszkam na 2 piętrze i owszem piętro wyżej jeszcze ktoś mieszka, ale tak się składa, ze akurat nie po mojej stronie...
nad moim mieszkaniem już nie ma mieszkania jest od razu wyjście na dach, sam dach pokryty papą i kominy...
Więc gorąco jeeeest! i to bardzo :-\

Jakoś wtedy jak się tak źle czułam zapytałam Zuzie co by zrobiła gdyby mamusia zemdlała...
a ona mi na to z taką powagą: "no jak to co?! zadzwoniła bym" a ja w szoku: "gdzie ??? " a ona mi z dumą: "no pod 112" :)
Wtedy też mi opowiedziała, ze babcia jej mówiła, ze jeśli jest z kimś sama i ta osoba źle się poczuje i straci przytomność to trzeba zadzwonić pod 112 ;)

Albo mi coś w uszach dzwoni albo słyszę burzę :jupi: :jupi: :jupi:

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
No to zuch dziewczyna !!

Tak byla burza .. zaledwie dwa rzy zagrzmialo i tyle ja iwdzielismy, ale wieczorny deszczyk byl bardzo przyjemny  ;D ;D

Offline EvelinaDut

• bywalec
:hello: środowo ;D bo to już środa prawda :drapanie:
Przez te upały zapominam jak się nazywam, a co dopiero wiedzieć jaki dzień tygodnia mamy :P
Rzeczywiście wczoraj 2x zagrzmiało i po burzy było... :-\ a tak liczyłam na porządna ulewę ::)
no ale jak to się mówi....jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma... więc z braku laku wieczorny deszcz tez był OK :ok:
Przynajmniej powietrze się przyjemnie ochłodziło i taki fajny deszczowy zapach było czuć w mieszkaniu ;D
A dziś od nowa upał...no ale trzeba się przełamać i z szanownymi 4 literami ruszyć na mały spacerek...
mleka dla Alicji brak więc trzeba zahaczyć też o biedronkę 8)
Obiadek mamy od wczoraj (jaja w sosie musztardowym) więc pod katem obiadu mam dziś spokojną głowę ;D

Wczoraj miałam mały kryzys i mi się na łezki zebrało...
ja jak to ja...szukam dziury w całym i się uczepiłam Bartka ze zachowuje sie jak w starym małżeństwie... ::)
biedny miał do słuchania.... ::)
ja to chyba jednak w tygodniu muszę odpowiednią ilość łez wypłakać :glowa_w_mur:

marzenia mogą sparzyć,

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Mi tez sie niekiedy zdarzaja dni ze lzy leza co jakim zdaniu mojego meza ... niby nic a mnie to jakos zdenerwowalo ? zabolalo? ehhh nawet nie wiadomo jak to opisac !!

Ale glowa do gory "jutro" bedzie lepiej  ;)

To milego spacerku  :prysznic: :prysznic: :prysznic: :prysznic: :prysznic: :prysznic:
                                 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
Hej!
Wczorajszy wieczorny deszcz przyniósł chwilową ulgę, ale dziś znów patelnia wrrrrrr
Fajnie, że macie okazje wyrwać się co łikend za miasto. Tutaj nie da się żyć w taką pogodę.

Buziaki!

Offline EvelinaDut

• bywalec
he mój spacerek łącznie z zakupami trwał 35 minut ;D
to był sprint normalnie ;)
w stronę do biedronki szło się dość fajnie... :)
jedna cześć ulicy zacieniona, a w cieniu wiadomo...przyjemnie ;D
w Biedronie wiadomo..klima i te sprawy ;D suuuper ochłoda! :P
Z powrotem za to zaczęłam się kulać... niby szłam w cieniu ale jednak... 8)
jak tylko weszłam do klatki wydałam wielkie i głośne "ehhh" ;) zaraz mi przy tym Alicja wtórować zaczęła  ;D
"ochowała" "echowała" i "achowała" jakby co najmniej ona ten wózek pchała ;D
a ja to mam już schizy normalnie... jakieś stany lekowe czy co...
normalnie szłam i myślałam czy zaraz się gorzej nie poczuje...
i se chyba wykrakałam...
jak wnosiłam wózek na górę zimny pot mnie oblał, serce zaczęło walić jak oszalałe ciśnienie skoczyło...im wyżej byłam tym bardziej duszno...
jak tylko zaczęłam czuć coś nie tak, to biegiem do góry...jak wpadłam do mieszkania uwiesiłam się na szafce do butów i tu dopiero ogarnęłam temat ::)
Sama w sobie chyba jestem problemem...bo się zwyczajnie boje :(

Japcio a to to racja żyć się w mieście nie da w tych upałach... ::) dlatego tez stwierdziłam, ze od dziś do odwołania zamieszkam w Biedronce ;D ;D ;D będzie można mnie znaleźć w dziale z nabiałem ;D ;D ;D bo tam najchłodniej ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline EvelinaDut

• bywalec
aa no i zapomniałam coś dodać...
postanowiłam dobrać się do d*** mojemu byłemu...
Jutro mijają 2 msc. jak nie płaci alimentów...czyli 1400 zł jestem w plecy ::) i wątpię ze te pieniążki szybko ujrzę....
Wiec...poczyniłam pewne kroki żeby pieniążki odzyskać... ;D
Dzwoniłam do sądu, pewna sympatyczna Pani podała mi namiary na 2 komorników...
jeden z nich - tzn. babka- jest podobno dobra w egzekwowaniu alimentów ;)
Pani w sądzie z czystym sercem poleciła mi ją, bo podobno sama korzystała z jej usług...i alimenty szybciutko uzyskała :)
Jutro mam więc dłuższy spacerek na Bernardyńską, do Pani komornik :)
Zabawne tylko, że komornik miesci się na tej samej ulicy gdzie kościół w którym brałam ślub...

i wiecie co ??? mam takie małe plany na przyszłość...
jak już sobie wszystko wyprostuje i dojdę ze wszystkim do ładu, to postaram się o ROZWÓD KOŚCIELNY... ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline japcio

• Chuck Norris
No proszę, postanowienia wręcz noworoczne :)

Mówisz w Biedronce..... ja zamieszkam w mięsnym społem pod blokiem :) jeziu, jak tam jest chłodno..... a pani często się nudzi, to dotrzymam jej towarzystwa :)