Autor Wątek: Panna Zuzana i Alicja z krainy czarów- nasze życie na wariackich papierach...  (Przeczytany 20928 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EvelinaDut

• „Z Panem Bogiem jak z dzieckiem, nigdy nie wiesz czym jeszcze cię zaskoczy.”
  • bywalec
  • Co mnie nie zabije to mnie wzmocni :)
  • data ślubu: wolę nie pamiętać!!!
hmmm zobaczę co da się zrobić;) bo mam tylko fotki z telefonu...ale zaraz przeszukam kartę pamięci :)
Przedstawiam wam ALICJĘ :D Zdjątko z przed chwili....tak oto wygląda po sobotnim upadku...

XXXXXXXX

za duża fota
Przepraszam, ze takie duże..... :-[
A tu ZUZANNA... :D

a tu Maniuś ;D

za duża fota

« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2010, 23:31 wysłana przez liliann »
Siostrzyczki z piekła rodem...

"Lepiej za dużo nie marzyć,
marzenia mogą sparzyć,
gdy nigdy się nie zdarzy,
to co sobie wyobrazisz..."

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Niezła przygoda faktycznie :)

Piękne masz córcie  :-* I psiak jaki fajny :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Śliczne dziewczynki :)

A Maniuś przystojniacha ;D

Offline kitki82

• uzależniony
hehehe no niezła wyprawa, najważniejsze, że z noskiem wsio ok  :D śliczne masz córcie

Gabiś
  • Gość
Ale fajne te Twoje dziewczyny :) I jak urosły!  :o

Offline EvelinaDut

• bywalec
Dziękuje kochane :-* miło mi bardzo.... :D

Dziś już padam na ryjek ::) po intensywnym dniu i pysznej kolacji przyszła pora na naładowanie akumulatorków ;)

Dobranoc kochane :-*
aaaaa....... i jeszcze jedno....
Na życzenie i za pozwoleniem...
Pragnę wam przedstawić mojego osobistego drivera :D i mojego męźczyznę :D - Bartka ;D

Bartuś i ja :D

Ewuś prośba...
obowiązuje regulamin, a tam są określone wymiary fot...
przykro mi, ale Bartuś musi mieć mniejszy rozmiar... ;)

« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2010, 23:32 wysłana przez liliann »

marzenia mogą sparzyć,

Offline EvelinaDut

• bywalec
oki lilian :) tak się też zastanawiałam czy nie są za duże... coś mi nie idzie z tymi fotkami po tak długiej nieobecności na forum :-[
CZy ja dobrze rozumiem ??? Miniaturki mogą być? :)

To jeszcze raz od początku....

Alicja

Zuzia

Maniuś

Bartek i ja

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
łaaaaaaaaaaa.. Ewka, wróciłas  ;D
super, baardzo sie cieszę  :D

gdzie sie podziewałas .. odeszłaś tak bez pożegnania  ;) Chyba dużo sie działo u Ciebie..

Alicja to już pannica, mały przedszkolak  ;D
będę do Was zaglądać 8)

Offline EvelinaDut

• bywalec
Anetkooo :D :-* Cześć kochana :-* :-*

Alicja rzeczywiście przypomina już przedszkolaka...miałam już dwie sytuacje jak Panie myślały, że A. do przedszkola chodzi.
1. jak Zuzie szłam do zerówki zapisać. Poszłam z Z. i A. i jak nas Pani w przedszkolu zobaczyła to myślałą, ze ja chce Alicje zapisać. Dopiero musiałam ją uświadomić, że ja w sprawie starszej córki, a nie młodszej ;)
2. u kosmetyczki jak poszłam przebić uszka dziewczynom. Panie zobaczyły Alicje i zaraz pytanie ile ona ma, bo taka duża i ze smoczkiem ;) jak je uświadomiłam, ze 1 rok i 8msc to stwierdziły ze myślały ze ona już przedszkolak, ale zwątpiły widząc smoczka ;)

Odeszłam z forum, bo  życie mi się komplikowało i czułam, że muszę się z nim sama uporać...wiem, że bez pożegnania i bardzo mi wstyd z tego powodu... :-[ No a druga sprawa to to, że miałam nędzny dostęp do netu...a po przeprowadzce  do Bdg. nie miałam wgl kompa...chyba przez 5 msc żyłam odcięta od świata ::) moim łącznikiem ze światem był tel. kom. i GG w nim ;) No, ale jak to się mówi jak człowiek idzie na swoje musi się wszystkiego sam dorobić  ;) i tak oto dorobiłam się lodówki, tv cyfrowej, nowego TV, kompa, netu iiii....faceta ;D ;D ;D

A działo się dużo, oj dużo...czasami myślę, że jak na moją głowę to za dużo...
Np:.
*mieszkałam u rodziców...było ciasnooo ::)
*im dzieciaczki starsze były sytuacja w domu zaczęła się robić napięta  :-\
*w marcu 2009r. mój były mąż wyjechał do Niemiec do pracy. Wracał co miesiąc na weekend i zabierał dzieci do siebie
*Wciąż wymyślał nowe głupoty, bylebym do niego wróciła
*Alicja zaczęła dreptać jak miała 9 msc i 23 dni
* od sierpnia 2009r. zaczęłam myśleć nad przeprowadzką gdziekolwiek ::)
*w październiku okazało się, że uda się zrealizować moje snute od 2 msc. plany...
*15.10.2009r.- rozpoczęłam wyprowadzkę się do Bdg ;D trwała w sumie dobre 3 dni ;) plus czas kiedy do końca ogarnęłam mieszkanie. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale ważne, że nie drogo i na głowę nie pada ;D A poza tym rodzice, dziadkowie bardzo mi pomogli...i nadal pomagają...ich pomoc jest nieoceniona...i jestem im bardzo wdzięczna...
* od tamtej pory były też mi odpuścił.kontakt telefoniczny miał tylko z Zuzią- ja nie chciałam z nim rozmawiać. Od czasu do czasu tylko rozmawiałam z nim jeśli któreś z nas miało pilną sprawę.
*Potem załatwianie...spraw urzędowych..wymeldowanie, wynajem, zameldowanie, dodatek mieszkaniowy, rodzinne, UP i zasiłek dla bezrobotnych  ::) latania było przy tym, że masakra...
*potem parę msc spokoju było...
*W marcu tego roku, tuż przed rozwodem były przypomniał sobie że istnieje i znów zaczął  uprzykrzać mi życie...zamiast zając się swoim znów próbuje mi wydawać rozkazy...wczoraj np. dzwonił 5x i co chwila wymyślał inna sprawę...nadal ma mnie za idiotkę...  >:(
* 25.03.2009 orzeczony został rozwód i w końcu wolnaaaa
*gdzieś w między czasie poznałam Bartka. W sumie znamy się od września 2009r. Poznaliśmy się przez wspólnych znajomych.Na początku nie chciałam się wiązać, bo nie byłam jeszcze zupełnie gotowa...jednak życie spłatało nam kolejnego psikusa...bo od lutego jesteśmy razem. To jest zupełnie inna bajka...piękna bajka :D W niczym nie przypomina mojego byłego...Dziewczynki od razu go polubiły i zaakceptowały...Piesek zresztą też ;) Zuzia jak coś nabroi z siostrą, leci zaraz do Bartka...a nie do mnie.. któregoś dnia zapytała mnie nawet czy Bartek może być jej drugim tatą...bo pierwszego ciągle nie ma, a ona chce mieć tatusia. Mogę bez obaw zostawić młode pod jego opieką...Alicji bardzo często robi mleko, kładzie spać i zmienia nawet pampki ;) A mój były NIGDY tego nie robił jak byliśmy razem ::) Poza tym jest spokojny i wyrozumiały...na moje fochy i gorsze dni...bo niestety mój były i to wszystko co się działo popsuło mój charakter...wcześniej spokojna stałam się choleryczką...wiele razy wykrzyczę coś nie zastanawiając się nad tym, a potem tego żałuje... ale go to nie zraża... no i co jeszcze...nasze rodziny...one też akceptują nasz związek...

marzenia mogą sparzyć,

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
łelkom bek :)

super, że sobie życie na nowo układasz :)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
oj Ewka, jestes taka młoda.. a już tyle przeszłas..
Dobrze, ze masz teraz kogoś, na kogo możesz liczyć:)

Offline EvelinaDut

• bywalec
dziubasek :-* :-* :-*

Anetko młoda jestem, ale swoim bagażem życiowym przebijam co nie których co mają po 30 lat czasem nawet więcej... ::)

No i mimo wszystko, tak jak wszyscy  zasługuję na szczęście...On mi to szczęście daje...

A dziś mam pod opieką pół rocznego brzdąca ;)  Filipka :D właśnie mi się przypomniało, ze Alicja miała mieć tak na imię w razie gdyby się chłopcem okazała ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Za siłę po tym wszystkim co przeszłaś należą Ci się brawa :)

A Twój nowy mężczyzna na młodziutkiego wygląda:) Czy to tylko pozory?

Offline EvelinaDut

• bywalec
a tam brawa... ::) jeszcze wszystkiego nie przeszłam...cały czas użeram się z tym *#@#$%  >:( i za cholerę nie wiem co mam zrobić żeby się w końcu odczepił... zazdrość mu się załączyła czy co ??? No żyć nie daje nam :( uprzykrza życie jak tylko potrafi :( Chyba boli go, że potrafię sobie bez niego poradzić nie prosząc go o żadne pożyczki itp. no i to, że zaczynam sobie wszystko od początku układać....oj jak chciałabym się kiedyś położyć spać i pomyśleć" no w końcu mam święty spokój" ::)

:martyna: mam być szczera?? Więc...i to i to... ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline aneta_81

• Chuck Norris
to zdradź nam ile ma lat?  ;D

• Chuck Norris
Nie odbieraj telefonów...

Gabiś
  • Gość
Ciesze się że masz kogoś na kogo możesz liczyć... To bardzo wazne. A dziewczyny sa rewelacyjne!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
I ja będę podczytywac  ;D

Offline EvelinaDut

• bywalec
A jak myślicie ile ma lat? ;D
Ja już przekonałam się na własnej skórze, że nie liczy się wiek tylko charakter i co ma w wewnątrz...
Przykład z podwórka... ;) moja sąsiadka ma synową starszą o 9 lat od swojego syna :P i się dogadują i wsio gra :)

:martyna: motyw z telefonem już przetestowałam...w efekcie kupił Zuzi na zająca telefon...a i tak dzwoni cały czas albo do mnie albo do Zuzi i każe młodej przekazać mi telefon bo chce coś ode mnie  ::)

Gabiś dziękuję :D Rzeczywiście kto jak kto, ale Bartek zawsze jest przy mnie...i zawsze wesprze i otuchy doda :)

nikola/23 witaj :-* bardzo mi miło :)

marzenia mogą sparzyć,

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
Witaj z powrotem! Cieszę się że pomału wszystko zaczyna Ci się układać. Oczywiście będę podczytywać ;)
Dziewczyny jakie już duże, dopiero po nich widać ile czasu minęło.
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
jestem i ja ;D ;D ;D

super że wróciłaś i jest wątek
dziewczyny duże pannice już, czas leci :)

Offline EvelinaDut

• bywalec
Witajcie kochane :-*
Oj tak czas leci...ja najbardziej po Zuzi to widzę ;) Ta moja 5letnia pannica najpierw marudziła, że ona chce mieć telefon, potem koczyki, a wczoraj zapytała mnie czy zabiorę ja do fryzjera, bo chciałaby włoski obciąć...lada moment zapyta mnie czy może iść na randkę ::) Już ma kolegów 4 lata starszych od siebie w dodatku bliźniaków;) Wczoraj z podwórka do domu wrócić nie chciała tak się razem bawili ;)  Szkoda tylko, ze w kamienicy nie ma dla niej towarzystwa odpowiedniego wiekowo... ::) no ale skoro się z 9latkami dogaduje to chyba nie będę jej bronić zabaw z nimi :)

A od dziś jestem mamuśka zmotoryzowana :D Spacerówka właśnie przyjechała :D Pierwsze pokojowe testy z pasażerem były :D i Alicji się jazda podobała :D Teraz lecę przygotować wszystko do obiadu a potem idziemy zrobić test w terenie ;D

marzenia mogą sparzyć,

Offline EvelinaDut

• bywalec
*Magda* ależ oczywiście :D

Witam w moich skromnych progach ;D

marzenia mogą sparzyć,

• Chuck Norris
A jak myślicie ile ma lat? ;D

19...

Offline EvelinaDut

• bywalec
No 20 lada chwila ;) Ale dla mnie nie liczy się już wiek... Ważne, ze ma poukładane w głowie... Jest odpowiedzialny, bo potrafi stanąć na wysokości zadania...No i nie zraziło go nic... moje małżeństwo, rozwód, dzieci... On mnie jeszcze w tym wszystkim wspiera... :D
Tak dla porównania dodam, ze mój były mąż ma 25, a zachowuje się jak rozkapryszony nastolatek, któremu odebrano zabawkę... ::)

marzenia mogą sparzyć,

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
Ale mi to różnica wieku 2 lata pfff ;) U mnie to dopiero jest różnica, gdy mój mąż uganiał się za dziewczynami to ja jeszcze lalkami się bawiłam  ;D

Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline EvelinaDut

• bywalec
no tak Izunia tylko, że on młodszy ode mnie, a wiadomo, że z reguły jest tak, że im facet młodszy to ma bardziej pstro w głowie...no ale u mnie było odwrotnie ;D
Bartek- młodszy ma w główce pookładane, a mój były- starszy- a ma  :bredzisz:
aaaaaaaa i zapomniałam dodać, że wózeczek został całkowicie przetestowany ;D jazda próbna odbyła się na bydgoskich ulicach/ chodnikach i wózek zdał on egzamin :D :D :D

Pasażer już w drzwiach mieszkania kwiczał, ze chce wsiąść do wózka ;) no a potem jazda.... chyba się podobała, bo nie pamiętam kiedy moje dziecię tak cicho w wózku siedziało  :P

No i odrazu lepiej się buszuje po sklepach jak się ma dziecko w wózku, a nie na ręku 8) 8) 8)

marzenia mogą sparzyć,

Offline sandrunia

• Chuck Norris
moja mama jest starsza od taty o 3 lata, nie wpływa to a tym bardziej jak facet dojrzały
ja też mając 16 lat zachowałam się bardziej odpowiedzialnie niż nie jedna młoda matka 18-latka, to zależy od człowieka, nie ma reguły ile lat itd...

no a jak wózeczek pochwal się ;D

Offline EvelinaDut

• bywalec
 :hello: weekendowo :D

My długaśny weekend zaczęliśmy już wczoraj wypadem do Myślęcinka do ZOO :D Dzieciaczki miały wielką frajdę podziwiając zwierzaki :D a i ja miałam radochę, że mogę spędzić dzionek z bliskimi w terenie spacerując :) Pogoda była piękna więc 4 godzinki chodziliśmy po Myślęcinku, że aż mnie nogi rozbolały :P Że o Zuzi nie wspomnę... w drodze powrotnej nieść ja na barana musiałam ::)

sandrunia i tu masz rację...zgadzam się z Tobą w 100% Nie ma reguły...
A wózeczek cały czas zdaje egzamin :D to wielkie wybawienie dla nas :D teraz bez obaw możemy się gdzieś wybrać z dzieciaczkami :D

a teraz mini foto relacja z wczorajszej wycieczki :)

Rodzinnie... :D (no i widać wózeczek)

Z Emilką- moją przyjaciółką :D

Z Bartusiem ;D

Z Zuią :D

marzenia mogą sparzyć,

Offline sandrunia

• Chuck Norris
które to ZOO przypomina mi wrocławskie :) my byliśmy teraz też na urlopie w PL w ZOO ale opolskim