Autor Wątek: Jesteś podwiniętą rzęsą pod moją powieką... 03.06.2010  (Przeczytany 46025 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: Jesteś podwiniętą rzęsą pod moją powieką... 03.06.2010
« Odpowiedź #150 dnia: 20 Kwietnia 2010, 07:28 »
świetny pomysł z tym tortem, nie doceniamy tych naszych PMów a przecież oni też mają coś do powiedzenia.

Ja z drugiej strony zapytam. Jesteś pewna że tak dużo sałatek chcesz? Z doświadczenia (wesela siostry i przyjaciółki) wiem że sałatki i rzeczy typu śledzie zawsze zostają więc będę chciała tego jak najmniej w menu.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #151 dnia: 20 Kwietnia 2010, 09:05 »
Jeśli idzie o torty to ja na uroczystości rodzinne zamawiam torty u Woźniaka. Moim zdaniem maja najlepsze. A czekoladowy bije wszytskie na głowę. Na wesele tort mamy w cenie sali, więc nie wiem gdzie będzie zamawiany.
Pomysł PM jest bardzo fajny. Ja jestem taka osobą, że szybciej zdecydowałabym się na taki tort z przymrużeniem oka niż taki elegancki i wydmuchany. Więc może fajnie zrobić PM przyjemność. A poza tym jak będziecie mieć tort w kształcie sera to na pewno wszyscy na długie lata to zapamiętają.

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #152 dnia: 20 Kwietnia 2010, 12:28 »
Malavi ja właśnie też mam problemy z tortem i jestem w podobnej sytuacji bo mamy z PM inne wyobrażenia.
Pomysł twojego PM jest dość oryginalny, więc może warto się skusić :brewki:
Ja się napróbowałam mnóstwo tortów i Szczecin to jednak jest daleko w tyle, jak dobry to nie dowożą a jak już dowożą to jakieś niesmaczne.
Te w Czekoladowej gładkie warstwa na warstwie robione tylko z kremu a ja chciałam z bitej śmietany, bo te [ierwsze wydają mi się jakieś ciężkie na lato.

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 20 Kwietnia 2010, 12:58 »
pomysl na tort Twojego Pm jest bombowy  ;D   :brawo_2: ..ja bym sie nawet nie zastanawiala i zamowila wlasnie taki!! a ze u mnie tort jest w cenie menu wiec nawet nie mam co marzyc  :'(  ;)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #154 dnia: 20 Kwietnia 2010, 15:11 »
Hej laseczki! Właśnie wpadłam na chwilkę :auto:, bo zaraz lecę na pociąg i do rodziców
Udało mi się złapać promotora za trzecim podejściem, bo ciągle się zawijał, nie wiem czemu mimo tylu lat takiego traktowania dalej mnie to irytuje  :Kill:

Ale jest dobrze, jest nawet szansa na obronę 18 maja i stane na rzęsach, żeby zdążyć!!!! :chat:
Bym miała już spokój na wesele rodziców no i nasze!!!

Dzięki za wszystkie uwagii do menu, na pewno z nich skorzystam i wyrzucę jakąś zupę i sałatkę!
Co do tortu, to chyba się skusze, musze się tylko upenić, że zrobią ładny ten tort, a nie zółtą kupę z dziurami  ;D

alinka
mariposa
zabawex
ciriness
lolalola
pusia

kochane jesteście, że do mnie zaglądacie, no to dla Was  :Daje_kwiatka:

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #155 dnia: 20 Kwietnia 2010, 15:25 »
Kochana milej drogi i pomyslnosci w zalatwianiu wszystkich spraw.
Ciesze sie zlapals promotora i jak trzeba bedzie pomoz w pisaniu to sluzymy pomoca.
Co do tortu to teraz mnie rozsmieszylas ta kupa. :hahaha:Tosrt w ksztalcie sera nie moze byc jak kupa wiec musisz byc pewna ze w cukierni beda wiedziec co maja robic ;D
My tu zagladamy non stop :-* :-* :-* :-*

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #156 dnia: 20 Kwietnia 2010, 15:38 »
Szerokiej drogi...... uważajcie na siebie. Trzymam kciuki, żeby udało się jak najwięcej załatwić ;)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #157 dnia: 20 Kwietnia 2010, 16:22 »
Jeśli można to dołączam  :) Urocza z Was parka, to z pewnością zaprocentuje w przyszłości, że tak razem "dorastaliście". Powtórzę za dziewczynkami, piękne, romantyczne zaręczyny  :Serduszka: No i też jestem zdania, że powinniście wykorzystać pomysł Twojego PM'a na tort! I zrób tak jak mówisz, nic mu nie mów, niech ma wspaniałą niespodziankę od Ciebie  :D
To ładnie się zawzięłaś z tym odchudzaniem, gratuluję i podziwiam.
Jeśli chodzi o tort, to swojego czasu był wychwalany owocowy (jagodowo-truskawkowy chyba) tort z Domowej (na bitej śmietanie)., oczywiście Sowa, Woźniak, aha jeszcze coś słyszałam o Muffinku (?).
Menu moim zdaniem troszkę za duże, zwłaszcza ilość zup  ;)
Butki ładniutkie :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 20 Kwietnia 2010, 17:38 »
Już pewnie dojechałaś!? ;D życze więc miłego popołudnia i wieczorku z rodzicami!! :D
No i trzymam kciuki za załatwienie wszystkich spraw! Buziaczki :-* :-* :-*

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 20 Kwietnia 2010, 17:55 »
 :-* :-*
..milej podrozy Kochana :auto:
..a mnie jutro czeka wizyta u promotorki  ::)  w piatek wyslalam jej wstepnie napisany rozdzial ale do tej pory nie odpisala czy mam cos poprawic czy nie  ::)  :czeka: ehh..ale nie mam szans zeby obronic sie w maju..ale mam ogromna nadzieje ze do konca czerwca wszystko juz bedzie cacy  :mrgreen:  :brawo:
buziol :-*

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #160 dnia: 20 Kwietnia 2010, 21:43 »
Już w domku! W Poznaniu było ślicznie, ciepło, słonecznie a tu jakiś deszcz i jak w kieleckim, jak to mówią!
Kot już szaleje ze swoją mamą kocią, ma tu jak w raju, mnóstwo mijesca, kot do zabaw, dwa psy, zawsze jest mega szczęśliwy, jak tu przyjeżdżamy :)

pusia ja już dopilnjuje, podobno zołza ze mnie bywa   :boks_4:

zabawex aagatkaa trzymajcie mocno, bo jutro spotkanie z dekoratorką w kościele, a potem poradnia! Juz się boje :)

Agulec
witam, wita,  :hello: super, że jesteś, no i dziękuję za wszystkie miłe słowa  :oops:

alinka no ja mam speeda, bo chce przed ślubem, więc właśnie was żegnam, wyciągam wtyczkę i do jutra kochane moje foremeczki :Serduszka:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 21 Kwietnia 2010, 00:29 »
No to do jutra kochana! ;D :-*
W takim razie, dalej trzymam kciukersy, za pomyślność wszelkich spraw! :D ;)
Kolorowych!! :-*

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #162 dnia: 21 Kwietnia 2010, 00:54 »
Ej, a myślałyście cos nad dekoracją kościoła?
Jak wy robicie?
Nasz jest mały, więc nie może tego być za dużo. Ja bym chyba chciała ładny, duży i zywy bukiet na ołtarz. Przy ławkach mały, taki mini mini, albo nawet jeden kwiatek z kokardką ładną i chyba dywan biały (mozna na metry kupic, taki jednorazowy,ale  zmateriału i fajnie podobno wygląda i dla kiecy dobrze. No i mi sie jeszcze podobają wzdłuż drogi do ołtarza takie drobne płatki po bokach rozrzucone.
Macie jakieś pomysły?

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #163 dnia: 21 Kwietnia 2010, 08:14 »
W naszym kościele jest niestety z góry ustalona kwiaciarnia, która robi dekorację i nie można poszaleć. Ale właśnie rozsypane płątki róż w drodze do ołtarza będą u nas na pewno. Moim zdaniem to pięknie wygląda.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #164 dnia: 21 Kwietnia 2010, 08:39 »
Ja nie bardzo lubię zbyt wielu dekoracji w kościele. Nasz kościół na szczęście jest piękny sam w sobie i ozdób nie potrzebuje, więc my będziemy mieć tylko ozdobione klęczniki i krzesła.

Offline mariposa221

• bywalec
« Odpowiedź #165 dnia: 21 Kwietnia 2010, 08:55 »
Ja mam podobnie jak Maggi, mam z góry narzuconą dekoratorkę, ale ogólnie ładnie robi, więc nie jest źle. ja zdecyduje się na duży bukiet na ołtarzu i dwa małe po bokach, poza tym czerwony dywan (niestety nie ma białego a myślę że wyglądałby ładniej), poza tym klęczniki i po jednym kwiatku przy każdej ławce. Kiedyś była jeszcze taka półokrągła brama zrobiona z kwiatów, ale chyba już jej nie ma. W każdym razie myślę, że najważniejsze są kwiaty na ołtarzu, pięknie wyglądają rozsypane płatki i świece, szcsególnie jeśli to starszy kościółek ciemniejszy w środku.
 :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 21 Kwietnia 2010, 10:41 »
U nas dekoratorka się tym zajmuje, ale na pewno będzie wielki bukiet przy ołtarzu, przy łakwach po jednym żywym kwiatku z kokardką, klęczniki i krzesła ozdobione i przed kościołem takie 4 albo 5 bram.
Zastanawiałam się nad świecami i białymi płatkami jeszcze przy łakach, ale za mało miejsca tam jest, więc zostaną chyba tylko płatki ;)
Miłego dzionka! :-*

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 21 Kwietnia 2010, 10:51 »
Na pewno nie ma co przesadzać z deko, żeby nie przytłoczyć uroku kościółka. Rozrzucone płatki kwiatów - zdecydowanie tak :ok: , deko krzeseł, klęczników, widziałam gdzieś, jak koło każdej ławki stał mały lampionek (na tea lighty), boski efekt. No i jeszcze taka pomarszczona organza czy tiul wzdłuż ławek, ale wtedy może być kłopot dla gości z wchodzeniem i wychodzeniem z ławek. Może przy wejściu lub przy pierwszych ławkach od wejścia, 2 wysokie świeczniki z kwiatami zamiast "bramy". Plus jak pisza dziewczynki po pojedynczym kwiatku przy każdej ławce.

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #168 dnia: 21 Kwietnia 2010, 11:55 »
Ja nad dekoracja kosciola powiem szczerze sie nie zastanawialam. jestem pewna ze zadnych swieczek przy lawkach nie chce bo to i tak sie palic nie bedzie gdyz jest ryzyko ze ktos sie podpali ;DW tym tygodniu zadzwonie do mojego kosciloa i postaram sie dowiedzic jakis szczegolow na ten temat.Ale Malavi Twoje pomysly sa super i bardzo mi sie podobaja.
Powodzonka w zalatwianiu spraw :-* :-*

Offline alinka692

• Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 21 Kwietnia 2010, 14:27 »
u mnie calą dekoracją zajmie sie tesciowa  8) ..powiedziala ze chcialaby chociaz w taki sposob zrobic nam niespodzianke i odciazyc od przygotowan :) ..poprosilam tylko by bylo jak najwiecej kwiatow..najlepiej bialych  :Daje_kwiatka: ..
buzi  :-*

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #170 dnia: 21 Kwietnia 2010, 21:08 »
alinka, pusia, Agulec, aagatkaa, mariposa, zabawex, maggi Slicznie dziękuję za rady i opinie  :Zakochany:

Ja już w domku, zaraz tylko jade brata z meczu odebrac (trenuje nogę) i potem  :wanna: i do pracki, ale najpierw relacja dla Was moje podczytywaczki :)

1. Kościół- dekoratorka super miła i super nieprofesjonalna  :dno: gdybym jechała tylko po to do miasta to bym jej chyba łeb ukręciła. Przyszła na spotkanie, nie miała ani albumu ze zdjęciami, żeby mi pokazać, ani laptopa a tak sie umawialyśmy i po chwili powiedziała na moje sugestie " no dobra, ale czy to tak na prawdę ważne? Kto to zauważy" !!!! Ceny tez nie była w stanbie podać, nie wie jaka cena kwiatów i okm to rozumiem, ale podejściem mnie zniechęciła. I po 5 minutach rozmowa mówi "dobra, to idziemy, bo zimno"  :glupek:

Szybkie przeliczenie, wizyta w kwiaciarni i decyzja: stroje kościół sama! Na allegro kupie pokrowce na krzesła i klęcznik, organtynę to wyjdzie koło 100zł, mama ma zaprzyjaźniona kwiaciarnię to tamz amówie kwiaty pod ołtarz i do ławek. Co myslicie?

2. Samochód mysleliśmy, że zawiezie nas teść, albo mój tato bo obaj maja dobre, ciemne autka. Ale mówią, że to dziwnie i co z mamami itd i żeby coś innego wymyslić, a min się wydaje że to trochę szkoda kasy. Jak to jest u Was?

3. Tort zdecydowaliśmy sie na Woźniaka, kilka smaków dzisiaj sprubowaliśmy, wybraliśmy stelarz i w ogóle jestem zadowolona. Miło i smacznie  :urodziny:

4. Poradnia jestem bardzo bardzo mile zdziwiona :) Pani super miła, sympatyczna, otwarta. Przeszła z nami na ty. Prosiła żebyśmy coś o sobie powiedzieli itd. Miała jasne poglądy, ale nie agresywne, nie oceniające. W ogóle super miło. Polecam szczerze.

No to tyle. Jutro sala i kolejne wybory.
Buziaki kochane, spadam do Was  :auto:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #171 dnia: 21 Kwietnia 2010, 21:23 »
Twoi rodzice biorą ślub czy jak :D ?

W Poznaniu zawsze jest pięknie a w Szczecinie ble :P :P :P dzisiaj lało jak tylko wyszłam z uczelni i biegłam na pociąg :)

U nas ma być po prostu samochód świadka bo jest ładny (Czarna laguna) bo też nie chciałam wydawać 1000zł na limuzynę czy coś innego choć zawsze mi się marzyło!

Buziaki!

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #172 dnia: 21 Kwietnia 2010, 21:25 »
Kościól- jestem jak najbardziej za strojeniem samemu! Myślę,że doskonale sama sobie z tym poradzisz.

Auto- a może jedzcie autem taty, a rodzice niech jadą 2 autem teściów. Wypożyczenie zwykłego auta, to koszt z kaucją około tysiąca zł. Jęśli masz czym jechać to po co wydawać kasiorke?.

Tort-ważne,że załatwione i że smaczne :D

Poradnia-a gdzie ta poradnia? Sorki,jeśli wcześniej tym pisałaś, ale ja ost. byłam średnio aktywna.

Offline alinka692

• Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 21 Kwietnia 2010, 21:28 »
Witaj Kochana  :-*
..uu to dekoratorka nie zablysla inwencja i entuzjazmem  :cegly: mysle ze to dobry pomysl zeby samemu dekorowac kosciol, na necie znajdziesz wiele pomyslow i sugestii co i jak to wszystko powinno wygladac :) no i masz Nas  :skacza: a my chetnie pomozemy  :brewki:
..a czy Tata albo tesc nie moga dac kluczykow komus zaufanemu(bratu czy kuzynowi) i to ktorys z nich  zawiozl by Was do kosciola?  :auto:
..my jeszcze poradni nie zaliczylismy ale mysle ze nie bedzie zle ;)
Buziaki   :-*

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #174 dnia: 21 Kwietnia 2010, 23:03 »
Ciesze się, że popieracie kościół, zwłaszcza, że my dużo nie chcemy :)

cirness autka, noslub biorę ja, ale autka nie moje ;)

lolalola to była jakas zaprzyjaźniona pani dr parafii w Mierzynie, polecam

alinka, no właśnie brak takowych osobników :), ale chyba urobimy któregos i zostanie tatowy szofer

Jutro spotkanie z lokalem, może ostatnie? O co pytać, co sprawdzić?

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #175 dnia: 21 Kwietnia 2010, 23:09 »
Zupy powyrzucaj :p

Wszystko co najważniejsze pewnie masz spisane na umowie.
Dogadaj może wystrój sali, chcesz na stołach świeczniki czy bukiety?Jeśli tak to dogadaj kolory, kształty.

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #176 dnia: 21 Kwietnia 2010, 23:51 »
Dekoratorka, kurka ręce opadają!!!
Malavi poproszę o namiary na poradnię, fakt że może proboszcz by podał, jak będę u niego w piątek. :)
Nasz synek:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #177 dnia: 22 Kwietnia 2010, 08:45 »
Zazdroszczę babki w poradni, nasza jest nawiedzona ::) jestem nią załamana :'(

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #178 dnia: 22 Kwietnia 2010, 09:22 »
lolalola wyrzucić? A ja myślałam, żeby jeszcze grochową i pomidorową dołożyć, co o tym myślisz?

nikmat, jeżeli idziecie do księdza na mierzyn to na bank sam Was z nia umówi

czigra, żeby nie było ta też jest uduchowiona, ma 5 synów i mówiła do mnie Karolinko, czego nei cierpię, ale poza tym była super :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 22 Kwietnia 2010, 10:03 »
No to dekoratorka się nie popisała  :dno: Przyklaskuję samodzielnemu wykonaniu dekoracji kościoła, a może nawet warto zapytać czy w tym dniu ktoś np. przed Tobą czy po Tobie bierze ślub tam, poprosić o namiary i się złożyć z tą parą na deko? Niektóre forumki tak robiły.

Co do auta, to niech któryś tato Was zawiezie, drugi weźmie mamy, nie ma sensu kombinować i wydawać kasiorkę  :) Nas zawiezie świadek, ale sam się zaoferował.

Super że macie wybrany tort, szybka jesteś  :brawo:

Apropo sali, to można zapytać o klimę, warto poprosić o to by np. wódka była podawana w specjalnym wiaderku z lodem, niektórzy chcą mieć pieczę nad wódką (kluczyk tylko do Waszej dyspozycji), sprawdź toalety (może zapytać czy obsługa w trakcie wesela je sprawdza), deko sali (kolorystyka i co), czy serwetki oni dają, nie wiem o co już pytaliście, ale jeśli będą dzieci, to ile za dzieci kasują, czy za orkiestrę, fotografa, kamerzystę liczą normalnie (nam liczyli 50%), rozliczenie po imprezie, nie wiem co jeszcze... :drapanie: