Autor Wątek: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza  (Przeczytany 57862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Odp: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza
« Odpowiedź #750 dnia: 23 Lipca 2010, 12:55 »
Lola taka skrzynka byłaby najlepsza, ale nie mam skąd wziąć takiej skrzynki. Też się nad tym zastanawiałam. A przecież nie pójdę do sklepu pożyczyć tak plastikową po piwie  :hahahaha:
Jeszcze to muszę przemyśleć :)

Do usług ;D ;D ;D

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #751 dnia: 25 Lipca 2010, 22:15 »
no dziewczynki to zakładajcie tą firmę sprzątająca... my z P. będziemy pierwszymi klientami:):)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #752 dnia: 26 Lipca 2010, 10:35 »
Witajcie poweekendowo :)

W tym tygodniu raczej mało będę pisać, bo PM ma druga zmianę i niewiele na pewno załatwimy ze spraw ślubnych.
Ale za to w sobotę zupełnie spontanicznie wybraliśmy się do dwóch sklepów z garniturami :) Byliśmy na Jagiellońskiej w Bytomiu i w Provocatieur. Generalnie jesteśmy zadowoleni z wycieczki  ;D W Bytomiu mają bardzo duży wybór natomiast w Provocatieur jest babeczka, która jest moim zdaniem ekspertem w tej dziedzinie i o garniturach wie absolutnie wszystko :) Z resztą czuć było, że jesteśmy w dobrych rękach :) Jednak asortyment mają dość ubogi  :-\ chociaż znaleźliśmy garnitur, który PM bardzo się podobał. Decyzji jeszcze żadnych nie podejmujemy, na razie badamy rynek :)
Wczoraj poszliśmy też do Galaxowa. Byłam bardzo zdziwiona, że w Vistuli ceny są niższe niż w tych sklepach na Jagiellońskiej  ;D Tam tez PM przymierzał fajny garnitur. Jednak nie byliśmy zadowoleni z obsługi, więc szybko się zawinęliśmy. Pani powiedziała nam jednak, że w Vistuli na Wojska Polskiego mają zupełnie inny, bardziej klasyczny, asortyment i tam jeszcze się wybieramy. Chcemy też zajść do jednego sklepu na Bogusława, który poleciła mi znajoma z pracy (też podobno jest tam rewelacyjna obsługa).
A może Wy możecie polecić jakieś sklepy w Szczecinie? Będę bardzo wdzięczna.
Dzisiaj też mam wyczekaną wizytę u fryzjera. Jestem bardzo ciekawa co wyjdzie z tego spotkania :) Wszystko Wam opowiem.
Wybieram się tez do Ebras, obadać sklep :) może kupić bieliznę na co dzień :) No i tez zapytam jakie są szansę kupienia u nich stanika/gorsetu, który utrzymałby mojej cycki :) Zobaczymy, jak będzie. Trzymajcie kciuki ;)
Udało mi się w końcu wyprosić namiary do "p. Kasi ze Słonecznego" (dzięki Olu  :-* ) także będę się z nią kontaktować w sprawie makijażu :)
Póki co jestem w pracy i już nie mogę się doczekać kiedy wyjdę i wcielę mój plan w życie  :P

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #753 dnia: 26 Lipca 2010, 10:38 »
A co u fryzjera kombinujesz? :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #754 dnia: 26 Lipca 2010, 10:42 »
Na pewno pomyślimy nad kolorem moich włosów. Naturalny mam taki mysi :) czyli taki z d... ;) Teraz mam przyciemnione włosy, ale zastanawiam się czy ich nie rozjaśnić. Pokażę tez jej moją suknie i pomyślimy nad fryzurą. Raczej próbnej jeszcze nie będziemy robić, ale może jakoś podetniemy włosy do przyszłej fryzurki. No sama nie wiem. Wyjdzie w praniu ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #755 dnia: 26 Lipca 2010, 10:46 »
Wooo no to super, rynek garniturowy macie prawie obadany :) Macie jakiegoś faworyta wśród garniturów? Ja z P. byłam tylko w jednym sklepie (Sunset suits), więc nie pomogę. Moge tylko powiedzieć, że spotkaliśmy się z bardzo fajną obsługą i P. zakupił tam swój garnitur :)

Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę "nową Jolę" po wizycie u fryzjera ;D Mam nadzieję, że jakaś fotka będzie?  ::)

Masz tyle planów, że to Twoje "raczej mało będę pisać" chyba sie nie sprawdzi- i bardzo dobrze!  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #756 dnia: 26 Lipca 2010, 10:49 »
Czyli masz naturalny kolorek włosów i szykują się zmiany?  :) Super! :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #757 dnia: 26 Lipca 2010, 11:08 »
Macie jakiegoś faworyta wśród garniturów?
Z tego co widziałam Krzyśkowi podobają się garnitury w ciemno stalowym kolorze. Wygląda w nich całkiem nieźle. Ale mnie ścięło z nóg jak go zobaczyłam w czarnym i w granatowym też wygląda zabójczo  :P On w końcu niebieskooki brunet to ten granat bardzo podkreśla mu oczy. No ale postanowiłam ni ingerować zbytnio w jego strój, więc wybierze taki gajer jaki jemu będzie się najbardziej podobał i w jakim będzie się najlepiej czuł.
Myślimy tez nad sprawa kamizelki. Jemu nie podobają się te typowo ślubne kamizelki. Mi zresztą też nie  :-\ Natomiast nie szyje się już trzy częściowych garniturów. A moim zdaniem facet w kamizelce wygląda wciąż elegancko kiedy ma rozpiętą marynarkę, a nie świeci brzuchem. W internecie widzieliśmy zdjęcia gościa, który miał ślubną kamizelkę, ale czarną i muszę przyznać, że nawet mi się to podoba, Krzysiek tez zwrócił na to uwagę. Także myślimy na razie ostro. Na pewno musimy najpierw wybrać garnitur a potem dobierać kamizelki i te sprawy.
Poniżej dwa przykłady czarnych kamizelek:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #758 dnia: 26 Lipca 2010, 11:48 »
Oooo tak, jeżeli już chcecie kamizelkę, to jestem z czarną, no ciemną ogółem, bo zależy jaki garnitur w końcu będzie. Nie cierpię tych białych-ślubnych kamizelek...

Sporo osób na forum polecało Sklep Vistulii na Woj. Polskiego. My byliśmy jeszcze w Red Line, gdzie kupiliśmy gajer (mają tam kilka firm).

Ale jestem ciekawa co tam fryzjerka doradzi, fajnie  ;D

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #759 dnia: 26 Lipca 2010, 11:52 »
Bardzo ładny ten gajerek. Choć ja nie chciałabym aby mój PM był na czarno, no ale wiadomo kwestia gustu ;).
My kupiliśmy w Sunset w Galaxy. Byliśmy w Vistuli, ale bardzo niemiło nas tam zaskoczyli, więc zrezygnowaliśmy z tego skleleu. Ale  może Wy będziecie mieli wiecej szczęścia.

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #760 dnia: 26 Lipca 2010, 11:54 »
Ja też byłam przeciwna ślubnej białej kamizelce, ale jak zobaczyłam w niej PMa to oczu nie mogłam oderwać. Wyglądało to naprawdę elegancko i tak... ślubnie  ;D Jeśli zaś chodzi o czarną kamizelkę, to spoko, ale chyba do czarnego garnituru... ?

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #761 dnia: 26 Lipca 2010, 11:57 »
Kamizelki mi się nie podobają żadne  :)

A garnitur M kupiliśmy właśnie w Vistulii, fajnie robisz że nie narzucasz PM jaki gajerek ma mieć, bardzo mądrze  ;)

Offline Asiste

• uzależniony
« Odpowiedź #762 dnia: 26 Lipca 2010, 12:02 »
a jak dla mnie całkiem niezłe... :):)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #763 dnia: 26 Lipca 2010, 12:08 »
My byliśmy jeszcze w Red Line, gdzie kupiliśmy gajer (mają tam kilka firm).
Aga, a gdzie to jest?
Jeśli zaś chodzi o czarną kamizelkę, to spoko, ale chyba do czarnego garnituru... ?
Tak tak :) Jeśli wybierze ten stalowy kolor to będziemy szukać innych rozwiązań albo będzie bez kamizelki :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #764 dnia: 26 Lipca 2010, 12:12 »
Na Wyzwolenia, przed Cepelią  :)

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #765 dnia: 26 Lipca 2010, 22:17 »
A mi się w ogóle kamizelki nie podobają..

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #766 dnia: 26 Lipca 2010, 23:27 »
gdyby kamizelki byly jasne to były by ładniejsze :) a tak to nie podobaja mi sie zbytnio

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #767 dnia: 27 Lipca 2010, 08:53 »
Wiesz,każdy lubi co innego  ;D Ja uważam,że na swój ślub Pm powinien miec białą kamizelkę bo taką czarną to może miec każdy inny facet.
Jednak jeżeli wam się podoba to czemu nie  ;) Ta na zdjęciu jest bardzi ładna  :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #768 dnia: 27 Lipca 2010, 09:02 »
Witajcie dziewczyny  :hello:

Wczoraj miałam wielkie plany na popołudnie, mijałam załatwić dużo rzeczy i w zasadzie nic nie załatwiłam  :-\ Ale sama jestem sobie winna, bo kto normalny załatwia sprawy w poniedziałek  :glupek: Moja mama zawsze mówiła, że poniedziałek jest szewski i nic się nie załatwi ;)
No ale po kolei.

Po pracy pierwsze swoje kroki pokierowałam do Ebras. Jak wspomniałam wczoraj, chciałam kupić sobie bieliznę na codzień. No i lipa  :-[ Po pierwsze niby tych cyckonoszy od cholery, ale tak na prawdę to nic konkretnego. Pani mówiła że  w sierpniu spodziewają się nowej kolekcji. Po drugie na stronie internetowej można znaleźć wiele modeli do 100 zł. W sklepie tego nie ma. Tu jako taki wybór zaczyna się od kwoty 149 zł. Chciałam tez przymierzyć stanik do sukni ślubnej, zobaczyć jak będzie trzymał piersi itp., ale nie było w moim rozmiarze  :-[ Udam się do niech jeszcze w sierpniu. Zobaczymy co będą mieć.
Będąc już w tamtej okolicy zaszłam do tego sklepu z bielizną na Bogusława. Nigdy nie pamiętam jak on się nazywa. Coś na "Ch" :) ale tam to już porażka totalna. Pani ekspedientka olała mnie mimo, że ja usilnie wypytywałam ją u różne rzeczy i chciałam coś dla siebie znaleźć. Ale przecież nie będę się prosić, ze mi coś sprzedała  :-\ Wyszłam stamtąd zniesmaczona i na pewno już tam nie wrócę.
Ale wniosek z tych dwóch sklepów jest taki, ze ciężko będzie mi znaleźć odpowiedni stanik dla siebie i muszę się za to porządnie zabrać. W ostateczności pójdę do gorseciarki i coś uszyję.

Po przymiarkach stanikowych zaszłam do poleconego złotnika, u którego chcieliśmy zamawiać obrączki i okazało się, że nie robią obrączek według wzoru klienta tylko takie jakie mają w ofercie. Zdziwiło mnie to, bo koleżanka, która ich polecała powiedziała, ze zrobili im według ich wzoru  :-\ No cóż... widocznie odeszli od tej praktyki.... Musimy teraz szukać innego złotnika.
Stelka... mogłabyś mi napisać gdzie dokładnie na Wojska Polskiego jest Wasz złotnik? Będę wdzięczna.

No i w końcu dotarłam do fryzjerki. I to był chyba jedyny pozytywny akcent całego dnia  :D Uzgodniłyśmy sobie wszystko, jaki kolor włosów, jakie uczesanie. Rozumiałyśmy się wręcz bez słów. Opracowałyśmy cały plan działania... kiedy pierwsze farbowanie, kiedy próbna fryzura :) Jestem bardzo zadowolona. No i najbardziej mnie urzekła jak powiedziała, że ona to widzi mnie z jakaś ozdobą we włoskach lub żywymi kwiatami, ale bez welonu. I ja wtedy padłam na kolana i wyznałam jej miłość  :p  :hopsa: Oczywiście żartuję  :) Ale bardzo mnie to ucieszyło, bo ja nie chyba nie chciałbym mieć welonu, tylko nie bardzo miałam pomysł co w te włosy wpiąć, ale jak ona ma już wizję to ja jestem w stanie się jej poddać w zupełności  ;D ;D ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #769 dnia: 27 Lipca 2010, 09:08 »
Zazdroszczę takiej fryzjerki :)
Mi kiedyś polecono tego jubilera tego typu dane podajemy na priv!
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2010, 11:34 wysłana przez Maja »

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #770 dnia: 27 Lipca 2010, 09:10 »
No to bomba że spotkałaś "fryzjerską miłość swojego życia"  ;) A koncepcja fryzury jakaś już jest?

Offline Asiste

• uzależniony
« Odpowiedź #771 dnia: 27 Lipca 2010, 09:34 »
okropne babsko ze sklepu z bielizna, ale łaski Ci nie robi:)

co do fryzjerki, super, że tak potrafi doradzić... mam nadzieję, że wrzucisz fotki z próbnej?:)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #772 dnia: 27 Lipca 2010, 09:36 »
Koncepcja jest :) Sylwia (fryzjerka) pokazała mi jedna taka fajną fryzurę, na temat której będziemy przeprowadzać wariacje podczas próbnego czesania  ;D
Chcę też w necie poszukać jakiś fryzur. Może coś posłuży nam za inspirację  :D Na razie trafiłam dwie, które mi  się podobają:

Ta pierwsza podoba mi się bardziej.
Właśnie chciałabym, żeby włosy były opięte, ale miały w sobie taka lekkość. Żeby to naturalnie wszystko wyglądało. Zobaczymy jak to wyjdzie na próbnej :) Fotki oczywiście będą, ale próbna mam dopiero we wrześniu, więc musicie poczekać. Ja sama muszę poczekać  :tupot:

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #773 dnia: 27 Lipca 2010, 09:49 »
Namiary na złotnika poszły na prv. Jak odbierzmy obrączki dam znać czy warto  ;)

Pierwsza fryzurka śliczna- też mi się takie podobają  :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #774 dnia: 27 Lipca 2010, 09:55 »
Namiary na złotnika poszły na prv. Jak odbierzmy obrączki dam znać czy warto  ;)
Dzięki kochana  :-*

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #775 dnia: 27 Lipca 2010, 11:01 »
Jolu, o "La Chanson" kilka osób się negatywnie wypowiadało, no i się potwierdziło, że sprzedawczyniom chyba nie zależy na klientach...Jeśli szukasz dalej, to pewnie pamiętasz, że polecano ryneczek pogodno - sklep  Józefina, a ja ze swojej strony polecam Prinessę na ul. Potulickiej 62, oczywiście mamy zupełnie różne biusty, ale czytałam posty sprzed kilku lat, że właśnie dziewczyny szczodrzej obdarzone przez naturę tam kupowały staniki (głównie Felina).

Fryzurka nr 1 śliczna, przepiękna  ;D

Ale długo musimy czekać na próbną fryzurę... :tupot:

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #776 dnia: 27 Lipca 2010, 11:33 »
A mi sie bardziej nr2 podoba ;)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #777 dnia: 27 Lipca 2010, 12:01 »
Mi byś chyba nie wyznała miłości jak fryzjerce bo...mi podobają się białe/kremowe kamizelki ślubne  ::) ::) no i fryzura 2 bardziej mi do gustu przypadła..tylko bez tych pierdu pierdu ozdób we włosach ;) ;) ;) ;) ;)

Offline Asiste

• uzależniony
« Odpowiedź #778 dnia: 27 Lipca 2010, 12:39 »
ciekawe te fryzurki:)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #779 dnia: 27 Lipca 2010, 13:37 »
Zainspirowana pomysłem fryzjerki co do wpięcia kwiatka we włosy zaczęłam szukać trochę na forum i znalazłam coś takiego.

Muszę powiedzieć, ze podoba mi się i fryzurka i sposób upięcia kwiatka :)

A tak się chciałam Was jeszcze zapytać co myślicie o takim rozwiązaniu, żeby kwiat we włosach był inny niż kwiaty w bukiecie?
Konkretnie chodzi mi o to, że ja będę miała bukiet w kolorach jesiennych, natomiast we włosach kolor pomarańczowy czy inny taki mi nie bardzo leży :-\ Dlatego pomyślałam sobie, że kwiat we włosach mógłby być biały jako dopełnienie stroju, czyli sukni, a bukiet będzie jesienny jako ozdoba. Co Wy na to?