Autor Wątek: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza  (Przeczytany 56579 razy)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Odp: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza
« Odpowiedź #450 dnia: 4 Czerwca 2010, 12:11 »
No tak, to póki możesz odpoczywaj, pogoda zresztą do tego wymarzona  8)

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #451 dnia: 5 Czerwca 2010, 19:50 »
Czy zostanę jeszcze przyjęta ???  ::) obiecuję niedługo nadrobić wszystko ;)

:-* :-* :-*

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #452 dnia: 6 Czerwca 2010, 22:09 »
ciesze sie ze pobyt Wlochow zakonczony pomyslnie :)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #453 dnia: 7 Czerwca 2010, 20:45 »
mkarolinak i agairish :hello:
Rozgościcie się  :)

Wszystkie dziewczyny witam serdecznie poweekendowo.
Ponieważ weekend był długi i obfitował w wiele wydarzeń, nie będę się tu szczególnie rozpisywać, bo wyjdzie mi post gigant :) Postaram się skoncentrować na tym co najistotniejsze, a mianowicie udało nam się z PM wygospodarować trochę czasu i podjąć decyzje co do zaproszeń i innych ślubnych tematów.
Tak więc zaproszenia wybrane :) Przykro mi to pisać ale nie są to żadne z tych, które umieściłam kilka stron wcześniej. Okazało się, że wersja z nadrukiem nie obejmowała personalizacji, za którą trzeba było dodatkowo płacić. Koszt zaproszeń z personalizacją przekraczał nasz założony budżet w związku z tym poszukaliśmy czegoś innego. I znaleźliśmy to:

Bardzo nam się podobają. do tego mają na tyle przystępna cenę, że moglibyśmy kupić jeszcze zawieszki na alkohol do kompletu. Zawieszki wyglądają tak:

Zawieszka ma przepiękny pomarańczowy kolor idealnie pasujący nam do dekoracji  :hopsa: Niestety nie zauważyłam, aby zaproszenia były z taka wstążeczką, ale wysłałam już maila z zapytaniem, bo skoro robią zawieszki i winietki z pomarańczową wstążka to chyba mogą też zrobić takie zaproszenia, prawda?  ;D
Także jak tylko dostaniemy odpowiedź to zamawiamy zaproszenia :)
Dalej....
Ustaliliśmy też ostatecznie kolor krzesełka z podziękowaniami dla gości. Będzie (beżowe, ecru - zależy jaki papier znajdziemy) z pomarańczowa wstążeczką. Luby mój przerysował szablon, który dostaliśmy od Loli (jeszcze raz wielkie dzięki  :blagam: ) w AutoCadzie, troszeczkę pozmienialiśmy i wyszedł szablon, który będziemy mogli spokojnie nadrukować na papier. Nie trzeba będzie przerysowywać  :mrgreen: Mówię Wam jestem taka dumna z PM i jego zdolności :) Mi nawet do głowy nie przyszło, że można zrobić elektroniczny szablon. Ja już miałam wizje odrysowywania ołówkiem  :hahahaha: No cóż ......
Miałam to wydrukować w pracy i sprawdzić w praktyce jak to wygląda, ale po kilku dniach urlopu miałam takie zaległości, że nie dałam rady. Jak tylko to zrobię to dam Wam znać jak wyszło.

Z grubsza to tyle :) Życzę Wam miłego wieczoru :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #454 dnia: 7 Czerwca 2010, 21:05 »
Bardzo podoba mi sie ta żywa pomarańcz, będzie cudnie wyglądać. Na pewno robią zaproszenia w tej wersji ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #455 dnia: 8 Czerwca 2010, 08:15 »
Ooo ale super z tym szablonem :) Możesz go wysłać komuś? Może i ja bym takie krzesełka powycinała :)

Śliczne te zaproszenia i fajnie z tym pomarańczem, będzie tak oryginalnie :) Już się nie mogę doczekać zdjęć :D

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #456 dnia: 8 Czerwca 2010, 08:24 »
Bardzo ładne zaproszenia  :tak_2:

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #457 dnia: 8 Czerwca 2010, 09:16 »
Ciriness jak tylko sprawdzę w praktyce czy wszystko jest w porządku to wyślę Ci szablon :)

Właśnie otrzymałam odpowiedź w sprawie zaproszeń. Zrobią nam pomarańczowe  :skacza: do tego pod wstążeczką możemy mieć dowolny wzorek  :skacza: Chcemy też dać zaproszenia naszym rodzicom, ale z innym tekstem niż na zaproszeniach dla gości i z tym tez nie będzie problemu  :skacza: Także jak tylko mój Michu wróci do domu o ludzkiej porze (wczoraj był w pracy 16 godzin  :mdleje: ) to zamawiamy  :hopsa: :hopsa: :hopsa: Mówię Wam, cieszę się jak małe dziecko  ;D

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #458 dnia: 8 Czerwca 2010, 09:39 »
Nie dziwię się, że się cieszysz ;D każda taka mała rzecz załatwiona cieszy :D

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #459 dnia: 8 Czerwca 2010, 09:56 »
Ja też skakałam z radości jak znalazłam swoje wymarzone zaproszenia, a więc wiem co czujesz. :D Gratuluje :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #460 dnia: 8 Czerwca 2010, 10:09 »
Bardzo ładne zaproszenia :)
Ja tam wychodzę z założenia, że nia ma co przepłacać skoro można znaleźć coś tańszego a równie ładnego  ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #461 dnia: 8 Czerwca 2010, 10:25 »
Ja też wiem co to za radość z wymarzonych zaproszeń :)

Super, cieszę się z Tobą  :skacza:

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #462 dnia: 8 Czerwca 2010, 10:31 »
J

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #463 dnia: 8 Czerwca 2010, 10:34 »
Jolu , ciesze się,ze tak fajnie Wam wyszło z zaproszeniami,że jeszcze dobraliście zawieszki do tego i jest komplecik za przystępna cenę;)
Mnie się podobają te zaproszenia, także dobry wybór.
Ciesze się też, że choć troszkę mogłam pomóc , no i że Twój przyszły mąż taki pomysłowy jest. Musisz być z niego bardzo dumna ;)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #464 dnia: 8 Czerwca 2010, 10:35 »
No to super! My dobrze wiemy jak takie małe rzeczy cieszą, także spoko  ;D ;D ;D Fajny zestaw wybraliście, bardzo ładny  :ok:

Gratuluję zdolnego męża!  ;D

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #465 dnia: 8 Czerwca 2010, 10:47 »
hurrrrrraaaaaaaaaa!!!!!!!! :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Offline sprusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #466 dnia: 8 Czerwca 2010, 11:05 »
gratulacje  :jupi: :brawo:
mały krok dla gości, ogromny dla Pary Młodej  ;D ;D ;D
Wszystko powolutku zaczyna wam się klarować i zazębiać.
Zgodze się z forumkami, że ten pomarańcz jest rewelacyjny, żywy, a zarazem ciepły. Prawdziwa polska, złota jesień.  :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 8 Czerwca 2010, 22:23 »
Łasne zaproszzenia, a drogie?

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #468 dnia: 9 Czerwca 2010, 15:39 »
Łasne zaproszzenia, a drogie?
Nie, zupełnie nie. To znaczy moim zdaniem nie. 2,49 za sztukę z personalizacją. Jedyny minus jest taki, że nie mają kopert. Ale jak zapewnia sprzedający pasują do standardowych C6 więc nie powinno być problemu. Kupimy sobie sami. Może jakieś kolorowe??? Może też pomarańczowe?? A może dla niepoznaki jakiś inny kolor :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #469 dnia: 10 Czerwca 2010, 11:51 »
no cena przyzwoita, nawet chyba bym nie kombinowala i biale koperty dala.

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #470 dnia: 10 Czerwca 2010, 12:02 »
hmmm... ja bym pakowała w kolorowe koperty- najlepiej pomarańczowe ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #471 dnia: 11 Czerwca 2010, 10:28 »
Mało do Was pisze ostatnio, bo spawy ślubne znowu stoją w miejscu. PM wraca o takich porach z pracy, że nie ma siły na nic. Z resztą nie mam sumienia go jeszcze dodatkowo męczyć. Ale obiecał, że dziś wyjdzie wcześniej więc mam nadzieję, że dziś zamówimy w końcu zaproszenia.

Wczoraj był dzień dobrych wiadomości :)
Wiadomość nr 1
Moja siostra zdała egzamin na prawo jazdy  :kierowca: :hopsa: W rodzinie istne szaleństwo. Powiecie, że to nic takiego, ale nie znacie mojej siostry :) Ma 37 lat i całe swoje dorosłe życie powtarzała, że ona nie nadaje się na kierowce i nie chce mieć prawa jazdy. Pozmieniało jej się około rok temu kiedy zaszła w ciążę z drugim dzieckiem i chyba stwierdziła, że już nie bardzo ma silę na to, zęby się z wózkiem autobusami telepać. No i poszła na na kurs. Początkowo wszystko było fajnie, ale kiedy oblała 3 egzamin chciała wszystko rzucić w diabły. Moja siostra jest raczej z tych co to mało wierzą w siebie. Dała się jednak namówić, żeby dalej próbowała, bo szkoda tych pieniędzy, które już w to włożyła. I udało się :)
Przepraszam, ze tak się rozpisuję na zapewne dla Was mało pasjonujący temat, ale tak się cieszę, że trudno mi wyrazić swoją radość  ;D

Wiadomość nr 2
Nasz świadek zaprosił nas do swojego domu rodzinnego w Lipianach na przyszły weekend. Ma urodziny, przyjedzie trochę znajomych, pogrilujemy, poimprezujemy, jednym słowem wyluzujemy się, co zdecydowanie przyda się mojemu PM. A najbardziej spodobał mi się pomysł naszego świadka, że popluskamy się w jeziorku. Kolejny banalny pomysł do radości, ale kiedy z nim rozmawiałam byłam w pracy. W biurze mamy potworny skwar do tego brak wentylacji i powietrze dosłownie stoi. Dlatego sytuacja, w której dupsko praży mi się w fotelu, a on opowiada mi o kąpielach w cudownie chłodnych wodach jeziorka sprawiła, że wyjazd do Lipian w przyszły weekend stał się celem mojego życia  :taktak: :taktak: :taktak:

Wiadomość nr 3
Uwaga, uwaga w końcu wiadomość związana ze ślubem  :hopsa:
Byłam wczoraj na próbie i nasza kochana Pani Dyrygent wynalazła dla Stelki i dla mnie przepiękny utwór na ślub. Jest to pieśń do słów z Pierwszego listu do Koryntian. Na pewno wszytskie znacie ten fragment. Jeśli nie to oto tekst:
Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący.
Gdybym też miał dar prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką wiedzę, i wszelką możliwą wiarę, tak iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym.
I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie, lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał.
Miłość cierpliwa jest,
łaskawa jest.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
nie dopuszcza się bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego;
nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli się z prawdą.
Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
we wszystkim pokłada nadzieję,
wszystko przetrzyma.
Miłość nigdy nie ustaje,
[nie jest] jak proroctwa, które się skończą, albo jak dar języków, który zniknie, lub jak wiedza, której zabraknie.
Po części bowiem tylko poznajemy, po części prorokujemy.
Gdy zaś przyjdzie to, co jest doskonałe, zniknie to, co jest tylko częściowe.
Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko. Kiedy zaś stałem się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecięce.
Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś [zobaczymy] twarzą w twarz: Teraz poznaję po części, wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany.
Tak więc trwają Wiara, Nadzieja, Miłość - te trzy: z nich zaś największa jest Miłość."
1 Kor 13,1-13

Słuchajcie dziewczyny, jak ona nam to zagrała i zaśpiewała to Stelka siedziała z takim bananem  ;D a ja ze łzami w oczach  :Placz_1: Po prostu boskie. I jeszcze powiedziała, że sama zaśpiewa solówkę. Jak skończyła grać to mówi do nas, żebyśmy się zastanowiły ze Stelką czy chcemy ten utwór. W ułamku sekundy odpowiedziałyśmy chórem " CHCEMY"  :lol:
Cieszę się ogromnie i nie mogę się doczekać  :skacza:

Jeju ale was zanudziłam dzisiaj :) Najwyżej nie czytajcie  :p

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #472 dnia: 11 Czerwca 2010, 10:35 »
Za późno mnie ostrzegłaś bo już przeczytałam  :D :D :D
Ale macie super z tym chórem,bo rozumiem że to cały wasz chór będzie uczestniczył w uroczystościach ślubnych? Na pewno będzie to niesamowite przeżycie!

Gratuluję siostrze-zdane prawko to zawsze powod do dumy !!!  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #473 dnia: 11 Czerwca 2010, 10:59 »
No właśnie, trzeba było ostrzec na początku wpisu  :P :P :P

Kochana, ja z ciekawością przeczytałam o Twojej siostrze (gratulacje!), bo niecały rok temu sama borykałam się z uzyskaniem prawa jazdy. Przeżywałam to bardzo, bo też całe życie wmawiałam i sobie i innym, że się nie nadaję, ale postanowiłam spróbować swych sił, no i wyszło, że pokochałam jeździć  :) A trauma egzaminacyjna to już inna sprawa. Ciesze się, że siostra uwierzyła w siebie i podołała  :D

Ach, to się nie dziwię, że na masz takie życiowe plany  ;D nie wyobrażam sobie siedzieć bez klimy czy wentylacji...współczuję.

To ładnie się przygotowała p.Dyrygent, piękne słowa, ciekawa jestem jak w odsłuchu, ale jak Wy ze Stelkiem zachwycone, to musi być bosko! Musze być u Ciebie w kościele  ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #474 dnia: 11 Czerwca 2010, 11:10 »
Ale macie super z tym chórem,bo rozumiem że to cały wasz chór będzie uczestniczył w uroczystościach ślubnych?
Tak będzie cały chór :) Powiem szczerze, że najbardziej ze wszystkiego co ma związek ze ślubem i weselem zależy mi właśnie na chórze. Nawet data ślubu była tak wybrana, żeby chór na pewno zdążył się zebrać po przerwie wakacyjnej :) Pomijam już fakt, że uroczystość ślubna z udziałem chóru jest przepiękna i niezapomniana, ale zależało mi na tym, żeby po prostu byli. Śpiewam z tymi ludźmi już 7 lata i mimo że czasem nie mogę już na nich patrzyć :) to tak naprawdę bardzo ich lubię i są dla mnie bardzo ważni. Dlatego chciałabym, żeby byli tego dnia ze mną :)
Tak mi się melancholijnie zrobiło  :'( ;)

Musze być u Ciebie w kościele  ;D

Zapraszam serdecznie :) Będzie mi bardzo miło :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #475 dnia: 11 Czerwca 2010, 11:17 »
Aż Ci zazdraszczam !  ;D
Kurcze może razem z Agą bym się wybrała do kościoła  :) tylko to trochę ryzykowne-bo na pewno będzie mi się bardzo podobało i co?
i będę ciągle myślała,że tez bym tak chciała  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #476 dnia: 11 Czerwca 2010, 11:19 »
To się dogadasz z Jolą  ;)...Pati, koniecznie idziemy!

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #477 dnia: 11 Czerwca 2010, 11:34 »
Partycja zapraszam. Z resztą wszystkie Was zapraszam :) wczoraj twardo powiedziałam, że na pewno nie będę płakać na swoim ślubie, ale jakby moje kochane forumkowe towarzyszki niedoli przyszły to chyba bym łezkę uroniła ze wzruszenia :Wzruszony:

Generalnie jako chór nie śpiewamy na ślubach, chyba, że ślub bierze ktoś z nas. Ale kochana, nic straconego :) Wtorek, czwartek, godzina 18, Wały Chrobrego, budynek Akademii Morskiej, Sala Senatu. Przychodzisz na próby, śpiewasz, jesteś jedną z nas i na ślubie Ci śpiewamy. Nic prostszego ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #478 dnia: 11 Czerwca 2010, 11:37 »
hehehhe Jolu teraz to mnie rozbawiłaś  :D :D :D :D Ja to bym się nadawała tylko i wyłącznie do zamiatania tej sali  :D :D

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #479 dnia: 11 Czerwca 2010, 11:52 »
hehehhe Jolu teraz to mnie rozbawiłaś  :D :D :D :D Ja to bym się nadawała tylko i wyłącznie do zamiatania tej sali  :D :D
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Jola, normalnie zazdraszczam ::) Na pewno cudnie jest ceremonia zaślubin jak w kościele jest chór.
Kiedyś byłam u kolegi z LO w kościele na ślubie i śpiewał chór Polibudy, niesamowicie było.