Autor Wątek: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza  (Przeczytany 57966 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
Odp: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza
« Odpowiedź #630 dnia: 5 Lipca 2010, 22:15 »
oooo to poszalalas ;D :) a jaka piekna szczegolowa relacja :) :)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #631 dnia: 6 Lipca 2010, 09:09 »
Wooooo.... ale super!!!  ;D I jaka relacja obszerna  :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #632 dnia: 6 Lipca 2010, 10:34 »
Tylko pozazdrościc!!!  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #633 dnia: 6 Lipca 2010, 10:53 »
Matko, ale super relacja! Dzięki Jolu!  :-* :-* :-* Zawsze byłam ciekawa, jak jest, ja bym pojechała, małż nie przepada za taką muzą, ale po Twoim opisie nabrałam chęci na taką imprę bez niego  :P :P To poszalałaś  :hopsa: :hopsa: No po prostu umarłam jak przeczytałam ten tekst z ciążą  :skacza: :skacza: jeszcze tego nie słyszałam  ;D ;D ;D

Matko, taka prosta rzecz, zrealizować zamówienie zgodnie z wytycznymi, a jednak często są takie głupie pomyłki jak zły kolor wstążki... :mdleje:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #634 dnia: 6 Lipca 2010, 14:21 »
No wow, można się poczuć jakby się samemu było :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #635 dnia: 7 Lipca 2010, 08:35 »
świetna relacja!!! Kilka razy zastanawiałam się czy jechać, ale widzę, że trzeba było :)

Widać, że rewelacyjnie się bawiłaś! :D

Offline sprusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #636 dnia: 7 Lipca 2010, 14:13 »
Dawno mnie tu nie bylo, wiele sie dzieje :):) dobrze ze jestem na bierząco.
A co do relacji to święte słowa kochana, bylo naprawdę rewelacyjnie, polecam wszystkim openera :):)
Przygotowania ślubne też idą pełną parą, naprawdę już macie dużo załatwione. Już nie mogę doczekać się jak zobaczę na żywo zaproszenia, zawieszki i krzesełka :D:D:D

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #637 dnia: 7 Lipca 2010, 19:25 »
Super, że już coraz więcej spraw macie załatwionych i wszystko idzie po twojej myśli :)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #638 dnia: 8 Lipca 2010, 10:16 »
Zawsze byłam ciekawa, jak jest, ja bym pojechała, małż nie przepada za taką muzą, ale po Twoim opisie nabrałam chęci na taką imprę bez niego  :P :P
Kochana, ja byłam z moja najukochańszą świadkową. Bez mężów/narzeczonych/chłopów. Na prawdę się da :) I świetnie się bawiłam. A PM nie miał mi za złe, ze pojechałam bez niego. Tak an prawdę to on kupił mi bilet. A jak byłyśmy tam to dostałyśmy od PM piękny bukiet kwiatów za pośrednictwem poczty kwiatowej  :bukiet: Bardzo byłam zaskoczona, bo wydawało mi się, ze on nie wiem w którym hotelu będziemy nocować. A tu proszę jaka niespodzianka :) Czy generalnie cieszył się, że my się dobrze bawimy.

Co do spraw ślubnych.
Przyszły zaproszenia i zawieszki na alkohol. Są śliczne. Bardzo nam się podobają. Proste a zarazem eleganckie. No i pomarańczowe  :brewki: No ale nie jest tak różowo, bo na jednej partii zawieszek jest błąd w moim imieniu. Napisane jest Ola i Krzysiek zamiast Jola i Krzysiek  :mdleje: Mocno się tym nie stresuje, bo dużo jest czasu i myślę, że spokojnie nam to wymienią, tylko że nie mogę się do tego gościa dodzwonić. Napisałam więc maila i czekam na odpowiedź. Niestety kontakt z nim nie jest rewelacyjny, a po tej wpadce z zawieszką może zapomnieć o pozytywnym komentarzu na allegro  :twisted:
No ale cóż... jedna rzecz się sypie inne idą do przodu.
Byłam we wtorek w mojej parafii po akt chrztu. Załatwione. PM jedzie jutro do Stargardu załatwić u siebie w parafii i w USC wszytskie papiery. Ja się w przyszłym tygodniu wybiorę do USC i będziemy mogli zanieść wszystkie dokumenty do kościoła, bo wczoraj byliśmy w poradni rodzinnej i wszystko mamy już załatwione. W ogóle spotkanie z tą babeczka to był po prostu hicior  :hahahaha: I jestem pewna, ze wygralibyśmy konkurencje pt."Najkrótsze spotkania w poradni"  :skacza: A wyglądało to tak, że przyszliśmy o 18.30 :) Pani zapytała nas gdzie będzie ślub. Odpowiedzieliśmy, ze tutaj w tej parafii (bo to spotkanie było przy kościele w którym będziemy brać ślub). Na to Pani powiedziała, ze to bardzo dobrze, bo będziemy mieć promocję  ;D Zamiast 3 spotkań będzie jedno  :grin: Tak jej podobno proboszcz powiedział, żeby "nasze pary" miały tylko jedno spotkanie. No to my już byliśmy cali happy. Przeszliśmy więc do meritum. Pani wyciągnęła wykresik temperatury i inne takie bajery, coś tam zaczęła mówić, ze ona nie będzie tego nam opisywać szczegółowo, bo chce "zasiać w nas tylko ziarnko" a w obecnej dobie internetu, jak będzie nas to interesowało to sami sobie znajdziemy informację. Po tym jak powiedziała 3 dania, ktoś przyszedł i wyszła z nim porozmawiać. Po powrocie powiedziała w zasadzie to samo, po czy poprosiła, żebyśmy dali jej karteczki. Podpisała nam. Wyszliśmy. Patrze na zegarek 18.42  :o
Także całe nasze spotkanie w poradni trwało 12 minut  :skacza: A ja tak się bałam, ze będzie nam jakieś farmazony gadać  :frajer: :glupek: Więc mamy już to załatwione i bardzo się z tego ciesze :D

Znowu napłodziłam Wam posta giganta. Ale nie było mnie dwa dni to musiałam opowiedzieć co się działo :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #639 dnia: 8 Lipca 2010, 10:35 »
Hehehehe, 12 min, to krócej niż niekiedy akcja trwa ;D

Z tymi kwiatami Twój PM wygrał :Najlepszy:
Cudownie, najpierw bilet, potem kwiaty ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #640 dnia: 8 Lipca 2010, 10:42 »
A jutro będziesz u Agi? :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #641 dnia: 8 Lipca 2010, 10:44 »
A jutro będziesz u Agi? :)
Będę  ;D Przynajmniej się wybieram :) Mam nadzieję, że nic nie pokrzyżuje mi planów :)

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #642 dnia: 8 Lipca 2010, 10:50 »
no z tymi kwiatami to było MEGA:)

a spotkania w poradni - tak powinny wszystkie wyglądać:P:P
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #643 dnia: 8 Lipca 2010, 12:35 »
Nie no, jeszcze bukiet na imprezie?  :o  :skacza: :skacza:

Kurcze, jak tak można się pomylić? rozumiem gdyby wszystkie miały Olę, ale cześć tak cześć tak?  :mdleje: oby szybko odpisała na e-mail.

A z tą poradnią, to rzeczywiście szybko  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #644 dnia: 8 Lipca 2010, 19:58 »
Fajnie PM pomyślał z tym bukietem :)
A to spotkanie bomba, prawie jakby go nie było :)

Offline Nika_19

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #645 dnia: 8 Lipca 2010, 20:36 »
he, he fajnie z tą poradnią, no my też w sumie zostaliśmy szybko załatwieni ;D A dziś to już nie wspomnę jak expresowo spisaliśmy protokół ślubny...dobrze, dobrze oby tak dalej ;)

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #646 dnia: 12 Lipca 2010, 23:21 »
to sie wam poszczescilo :) 12 minut :)

a z opisu widac ze imprezka byla niezla :)

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #647 dnia: 13 Lipca 2010, 13:37 »
Żeby tak u mnie takie spotkanie tyle potrwało :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #648 dnia: 14 Lipca 2010, 09:31 »
Witajcie dziewczęta :)
Trochę Was ostatnio zaniedbuję, wybaczcie mi  :blagam: :blagam: :blagam:
Ale ostatnio u nas nie najlepiej się wiedzie ze sprawami ślubnymi. Wszystko miało być tak pięknie, a okazuje się, ze mamy problem z uzyskaniem zgody na ślub w innej parafii. Nie będę na razie wchodzić w szczegóły, bo jak o tym myślę to szlag mnie jasny trafia  :nerwus: Mamy jeszcze kilka możliwości, najbliższą w piątek, więc proszę trzymajcie kciuki żeby się udało.
Z powodu braku zgody na ślub wstrzymaliśmy wysyłkę zaproszeń, bo nie wiadomo gdzie będzie ślub i może będzie trzeba zamówić nowe zaproszenia  :Placz_1:
Całe szczęście, że ślub mamy w mało chodliwym terminie, więc nie powinno być problemu wolną godziną mszy. Chociaż teraz to wydaje mi się, ze problemy mogą pojawić się zawsze i wszędzie a już w szczególności w najmniej spodziewanym momencie.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #649 dnia: 14 Lipca 2010, 09:37 »
O ja to nieciekawie... ale dlaczego nie chcą Wam dać zgody? Przecież płacicie 50 zł i łaski nie robią...

Trzymam kciuki!!! :-* :-*

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #650 dnia: 14 Lipca 2010, 09:40 »
uuuuuuuu :( to kiepsko :( Ale trzymam kciuki za pomyślne rowiązanie sprawy :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #651 dnia: 14 Lipca 2010, 09:50 »
No niby łaski nie robią, ale jednak robią. Ja nie dostałam zgody, bo w Podjuchach niestety wiedzą, że ja już tam nie mieszkam. A niby Twoja parafia jest tam gdzie mieszkasz, a nie tam gdzie jesteś zameldowana. Krzysiek w Stargardzie miał nie mieć problemów z dostaniem zgody, ale ostatecznie tez nie dostał, bo się wygadał, że mieszka w Szczecinie. Jak to usłyszałam, to myślałam, że mu mu serce łyżką wyłupię  :Kill: No ale nic. Teraz musimy iść na Lwowską, czyli tam gdzie mieszkamy i prosić ich o zgodę. Chociaż nie wiem na jakieś podstawie mieliby nam tę zgodę wystawić, bo my nie chodzimy tam do kościoła, mieszkanie wynajmujemy, więc w żadnych papierach tam nie widniejemy, kolędy też u nas nie było (widocznie nie było nas akurat w domu). Także czarno to widzę, ale iść trzeba, może się uda.
Jeśli nie dostaniemy tu zgody to pójdę jeszcze raz do Podjuch i będę z nimi inaczej rozmawiać, może się zlitują. Jeśli nie to pójdziemy do proboszcza parafii gdzie mamy ślub, powiemy jaka jest sytuacja i może ten się zlituje i odpuści sobie tę zgodę. A jeśli nie to będziemy zamawiać nowe zaproszenia  :-\

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #652 dnia: 14 Lipca 2010, 09:51 »
o, kurcze. Tego się nie spodziewałam. Ale zgody nie chce Wam udzielić proboszcz Waszej parafii czy tej w której chcecie ślub brać? Ja myślałam, że z tym nie ma większego problemu. Ciekawe jakich argumentów użył...  ???

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #653 dnia: 14 Lipca 2010, 10:11 »
O ja pitole!To nieciekawie!!!! Będę trzymała kciuki,żeby jednak się udało-no innej opcji nie ma!Szkoda,że kolędy u was nie było bo wtedy sprawa wyglądałaby troszkę inaczej  ::)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #654 dnia: 14 Lipca 2010, 10:16 »
FUCK!!!!
Jolu teraz to mnie przeraziłaś, ba mam taką samą sytuację,że chcę w nieswoim kościele brać ślub i zobaczymy czy dostaniemy zgodę.
Masakra, aż się o siebie boję strasznie.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #655 dnia: 14 Lipca 2010, 10:36 »
Lola u Ciebie wystarczy, że PM weźmie zgodę, w końcu mieszka w swojej parafii. Ale lepiej załatwcie to jak najszybciej, żeby w razie "wu" mieć czas na załatwianie tego papierka w inny sposób.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #656 dnia: 14 Lipca 2010, 10:47 »
My tez nie bierzemy ślubu w swoich parafiach. Jeżeli Twój ksiądz się nie zgadza, idźcie do parafii PM i tam poproście o zgodę. Nasz ksiądz powiedział, że potrzeba jednej takiej zgody.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #657 dnia: 14 Lipca 2010, 10:49 »
Kurcze, to słabo, ale wierze, że uda Ci się przekonać odpowiednie osoby...trzymam kciuki, w końcu powinno im zależeć, byście wzięli kościelny ślub...

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #658 dnia: 14 Lipca 2010, 11:11 »
My tez nie bierzemy ślubu w swoich parafiach. Jeżeli Twój ksiądz się nie zgadza, idźcie do parafii PM i tam poproście o zgodę. Nasz ksiądz powiedział, że potrzeba jednej takiej zgody.

No to my tak zrobiliśmy. Tylko ani ja u siebie a nie PM u siebie takiej zgody nie dostaliśmy, bo nie mieszkamy w tych parafiach tylko innej. Idziemy tam w piątek. Zobaczymy co uda się załatwić.

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #659 dnia: 14 Lipca 2010, 11:24 »
No to pozostaje tylko kciuki trzymać, mam nadzieję, że uda Wam się wszystko pozytywnie załatwić :ok: