Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184431 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #1500 dnia: 16 Listopada 2011, 16:08 »
O kurcze ja czasem nawet jednego nie jadam bo nie mam kiedy  ;D

A dzis mile spędzony dzien, gdzie otoz na planie serialu "Julka"  ;D

Ide gotowac mezowi obiad brrrrr

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1501 dnia: 16 Listopada 2011, 21:40 »
Ale wiesz, te posiłki to coś tego typu że jesz np jajko i kilka plastrów szynki, albo jakieś 2 owoce... nie zapchasz się na maxa...

Jutro nie dam rady na spacer wyskoczyć, dzwoniła dziś babka z Jaworzna, mam jutro podjechać-w sprawie pracy... a w piątek zacznę szykować imprezkę, przełóżmy spacer na przyszły tydzień- o ile dasz radę...przepraszam  :-\

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1502 dnia: 16 Listopada 2011, 21:41 »
Sorki za post pod postem...
 co porabialiście na planie "Julki" ? wiesz że jakieś sceny były w sierpniu w rynku kręcone?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1503 dnia: 17 Listopada 2011, 09:35 »
Ze spacerkiem to spoko nie ma problemow ja tez mam teraz zalatany tydzien, wyszly rzeczy ktorych wcale nie planowalam  ;)

No wiem ze krecili Julke w sierpniu tez, teraz byly jakies poprawki sceny jednej oraz nowe krecone.

Gosciu zadzwonil do mnie w srode i mowi ze zaprasza mnie jako statyste na plan Julki (kiedys bylam w Krk z malym w IS i sie czepili abym ja tez wypelnila kartke i zagrala scenke) noi po takim czasie sobie przypomnieli  :D

Na początku myslalam ze sobie ktos z P. pracy jakis kolega robi jaja i nic nie mowilam w domu nikomu, tym bardziej ze mialam dostac sms jeszcze, a sms nie przyszedl, odwiozlam mlodego do przedszkola i postanowilam z glupia sprawdzioc czy ktos mnie faktycznie nie wkreca, pojechalam na rynek widze ze sie rozkladają noi okazalo sie ze jednak to prawda  :P

Powiem wam ze sie milo rozczarowalam , bo myslalam ze statystów traktują jakos tak inaczej, no nie wiem jak to napisac (chodzi mi o to ze nie za dobrze) otóz nie bylo bardzo milo i sympatycznie, mielismy swoja kanciapke, herbatke dostawalismy kanapeczki  ;)

Bardzo fajna przygoda .....

A wracając do rzeczywstosci bylam w Biedronce ktorą dzis otworzyli zapomnialam ze dzis otwarcie i sie tam wepchalam , masakra ludzi tyle ze nie da sie oddychac, dzis mam dzien luzacki, czyli załatwien masa  ::)

Dobra uciekam bo nie lubie sie lenic, a mnie roznosi dzis niesamowicie  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1504 dnia: 17 Listopada 2011, 09:37 »
Ahh noi zapomnialam, można będzie mnie dostrzec w odcinku 40-45

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1505 dnia: 17 Listopada 2011, 16:00 »
no to fajnie ze o tobie pomysleli bo mialas mily dzien.
U nas chorobsko sie pojawilo i powoli do glowy dostajemy bo mlody  ma wiecej energi niz zwykle

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #1506 dnia: 4 Grudnia 2011, 22:49 »
pozdrowienia :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1507 dnia: 27 Grudnia 2011, 17:55 »
Ale tu u mnie tłoczno  ;D

No ale nie ma sie co dziwic wlascicielka tu nie zagląda to i forumki równiez  ;)

U nas leci, ja pracuje, a po pracy to wiadomo do malego lecę aby sie nim nacieszyc, bo stęskniona strasznie po calym dniu jestem  :P

Święta, święta i po świętach, szybko zleciały......

My na pelnych obrotach ogolnie teraz, jutro przychodza wymiary dokladne pobrac do montazu kuchni, 5.01 montaż, od dzis plytki są robione na calym dole, takze juz cos nie cos sie dzieje więcej....

Przydałoby sie jakies zdjecie wkleic , musze cos wyszukac  ;)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1508 dnia: 29 Grudnia 2011, 22:06 »
ooo pracujesz...chyba cos przegapilam ::) co robisz?
już tuptam na fotki domku...ale fajowy czas przed Wami :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1509 dnia: 30 Grudnia 2011, 18:34 »
Robię w biurze  ;) w logistyce /spedycjach, oraz zajmuje sie sprawami papierkowymi.

Mlody mnie zarazil, od wczoraj bierze antybiotyk, ktorego własciwie nie chce , co mu daje to ten albo mi to wypluje albo ma odruch wymiotny no masakra.
Kaszle jak gruzlik.....

A ja dzis w pracy myslalam ze kipne, tak sie zle czulam, mam nadzieje ze przez weekend wyzdrowieje

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1510 dnia: 30 Grudnia 2011, 21:16 »
ja też czekam na fotki :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1511 dnia: 30 Grudnia 2011, 21:27 »
Narazie to sie od szwagra zdjęc ze swiąt  nie mogę doprosić, a aparatu naszego juz sie podobno naprawic nie da, trzeba bedzie kupic nowy ale narazie funduszy brak  :P

Zdjęcia napewno jakies porobie, maż mi juz zglosił ze cały dół w płytkach polożony juz jest.
Kurcze gdzie tam jeszcze tyle do roboty, no niby same przyjemne rzeczy, ale najgorsze jeszcze będą 2 łazienki, tzn plytki i kibelek ,prysznic/wanne.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1512 dnia: 31 Grudnia 2011, 21:30 »
tak wiec zostaje nam na zdj czekac... Fajnie ze masz prace!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1513 dnia: 31 Grudnia 2011, 21:48 »
No ja dzis widzialam jak wygląda podłoga i powiem wam że mi sie podoba  ;D, zdjęc nie robilam bo nie bylo kiedy ale nadrobie.

Sylwestra dzis spedzamy w domu, mielismyh isc do znajomych ale ja chora, mlody tez wiec odpuscilismy  ;)

Szalejemy w domku , ja tancuje z mlodym , zreszta maly mi dzis spal od 15-18.20 wiec mam nadzieje ze wytrzyma jeszcze troszke , a jutro da pospac.

Szczęsliwego Nowego Roku  :-*

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #1514 dnia: 20 Stycznia 2012, 12:19 »
Dawno mnie u Ciebie nie było.
ale widze że u Ciebie tak jak u mnie...ruch jak na autostradzie heheh.
Teraz bede zaglądala częściej :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1515 dnia: 20 Stycznia 2012, 14:45 »
No dokładnie, ale co sie dziwic jak nie mam za bardzo czasu na pisanie u siebie, cos nie cos odpisze u innych ale do mnie mi cięzko trafic  :P

Zyjemy, choc ja sie rozchorował, dzis mam wolne i mam nadzieje ze do poniedziałku wyzdrowieje  ;D

Kuchnie nam juz zamontowali, ale jeszcze czekamy na wykończenie jej, bo mieli byc we wtorek ale laminat podobno przyszel im porysowany i cisza ......

Własnie wybieram balustrade na balkon i ogrodzenie i jakos mi to cięzko idzie, nie ma nic ciekawego  :-\

Wczoraj byl u mlodego w przedszkolu dzien babci i dziadka, młody zobaczył tyle ludzi i ujrzał dziadka i sie wystraszył, nie chciał spiewac,a poźniej rozryczał  :-X

Na sam koniec jak wszyscy juz wyszli tak sie rozkrecił ze do wieczoraj wczoraj spiewał "dziadzio, dziadzio....."

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1516 dnia: 22 Stycznia 2012, 12:47 »
Hejka! No to zdrówka Ci życzę kochana.. Zuza w przedszkolu na dzień babci niestety nie była, bo chora była.. no trudno się mówi..
A Ty Nicola teraz gdzieś pracujesz?? Bo coś tak przeczytałam gdzieś indziej w wątku...
Dałabyś parę zdjęć swojego domku i urwisa :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1517 dnia: 22 Stycznia 2012, 13:38 »
Ja pracuje w logistyce  ;) , ale narazie sie zajmuje papierkami .

Zdjecia mam kuchnie, ale jeszcze nie dokończonej wiec wrażenia żadnego nie robi  :-\ , jak mi ją wykończa to pokaze  :diabel_3:

Aparat pozyczylam od tescia na dzien babci i dziadka wiec jakies zdjecia mam, tylko musze je obejrzec  :P, to cos wkleje.

Chorobsko mi jakos nie przechodzi niestety, katar jest nadal  :-\

Mały też jakis zachrypniety i cos mi od piatku nie chce spac popoludniami ani wieczorami....

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #1518 dnia: 29 Stycznia 2012, 03:42 »
I gdzie te fotki?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1519 dnia: 29 Stycznia 2012, 11:05 »
Maggi-80 a co Ty robisz na forum o tej porze  :D

Zdjęcia mam ale z jakis ponad 2 tygodni temu , jak montowali kuchnie i jeszcze jest bez wykonczen, a od tego czasu na budowie nie bylam bo ciagle choruje i z pracy do domu wracam (tzn jeszcze po mlodego do przedszkola) i nigdzie wiecej nie ruszam sie.

Wkleje kilka fotek ale tak jak mowie to jest nie skonczone, nad szafkami - tymi białymi ma byc jeszcze obramówka brązowa  ;), wykonczenia dołu, no narazie jeszcze nie ma sprzetu , wiec wygląda to jak wygląda   ::) :P
Jeszcze zlew , piekarnik i bedzie git, ale to za jakis czas wkleje  ;)

To są zdjęcia z komorki dlatego taka jakos  ;D

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #1520 dnia: 29 Stycznia 2012, 22:21 »
Bardzo mi sie podoba :))

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1521 dnia: 29 Stycznia 2012, 22:23 »
oo zupelnie inna kuchnia niz na poczatku myslalas? ale frajnie sie prezentuje. Bardzo mi sie podoba

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1522 dnia: 29 Stycznia 2012, 22:30 »
Świetna duża kuchnia! Bardzo mi się podoba!

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #1523 dnia: 29 Stycznia 2012, 23:23 »
Swietna kuchnia, bardzo podobny uklad do mojej, niemal identyczna.  Wygląda na przestronną i funkcjonalną :)
A powiedz na jaką lodówkę w koncu się zdecydowaliscie (moze pisalas w wątku, ale ostatnio nie jestem na bieżąco, chociaz podczytuje ;) )
Ja teraz walcze ze swoją kuchnią - muszę ją nieco rozjaśnic i ocieplic, bo troche poszalalam z kolorami za bardzo :(

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #1524 dnia: 30 Stycznia 2012, 03:17 »
Maggi-80 a co Ty robisz na forum o tej porze  :D

To co i dzis - karmie :D

Bardzo mi sie podoba kuchnia. temat lodowki tez mnie interesuje bo sie przymierzamy do zakupu nowej.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #1525 dnia: 30 Stycznia 2012, 11:16 »
Podejrzewam, ze lodowa side by side?
Ja moge juz napisac coneico o swojej  http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/side-by-side/RSH7UNBP1/XEO
Wszystko super hiper fajnie. Jedno mam "ale" tam gdzie wylatuje lód/woda brakuje podstawki. Czasem troche wycieknie i nie ma tacki, która by to wchłonęła, albo zeby to gdzies splynelo, tylko takie wgłębienie, z ktorego trzeba wycierac wode. No i jak chcę kruszony lód to troche chodzi jak traktor, ale tragedii nie ma :D Ogolnie godna polecenia, pojemna. szczegolnie zamrażara  :balwan:

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1526 dnia: 30 Stycznia 2012, 17:34 »
Lodówka side by side napewno samsung, z tym że mąz chce miec szybki dostep do lodówki czyli z tym mini otwarciem (oczywiscie chodzi o szybki dostep do piwa  ;D), ale jeszcze nie wybralismy modelu, powiem wam ze sie zdecydować nie mozemy.

Narazie mąz montuje dzis klime w salonie  ;) co by nam dupka w zimie nie zmarzła (chodz będą 2 kominki, elektryczny i zwykly)  ::), noi latem co by sie dochladzac, ale to juz zboczenie zawodowe mojego męza  ;)

Dzis do mnie pani z kuchni zadzwonila ze od 2 tyg nie mogą nigdzie zdobyć naszego laminatu (popszedni przyszedł porysowany i dzwonili do Niemiec i nie ma nigdzie, mozemy zmienic na inny odcien, ale to bedzie się roznic z blatem naszym, bo to ma byc zamontowane nad blatem roboczym, ochronnie na calej dlugosci sciany ok 20-25 cm  ;)) noi mamy propozycje zrobienia szkla i jakies fototapety czyli to co chcialam na poczatku lecz babka mi odradzila ze wzgledu na to iż niby szło moze pęknąc od ciepła (czyli plyty), kurcze i teraz nie wiem co zrobic.

W ogole nie wiem jakie kolory dac w kuchni, chyba zrobimy jakies jasne, choc nie powiem mamy dosc jasno w kuchni i salonie, ale zaś wszystko na biało to nie bardzo mi sie widzi.

Dzis mialam taki zapiepsz w pracy ze nawet wypic herbatki czasu nie mialam, gardlo mnie znowu boli, normalnie mam dosc juz tej zminy , ciągle choruje jak nigdy  :-\

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1527 dnia: 30 Stycznia 2012, 17:45 »
ja będę mieć szkło i tylko trzeba od spodu okleić go folią - dla zabezpieczenia - i nie popęka ;)
tu jest artykuł http://www.dom.pl/jakie-szklo-na-sciane-w-kuchni.html

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1528 dnia: 30 Stycznia 2012, 17:57 »
O dzieki za linka , zaraz poczytam , ja jestem za tym szkłem od poczatku bo mi sie mega podoba, troche zaluje uchwytów, ze nie zrobilismy na clik-clak, ale to by sie wiązało z kasiorką  ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1529 dnia: 30 Stycznia 2012, 20:07 »
moje 2 koleżanka mają szkło i obie sobie chwalą, a użytkują już ładnych parę alt...