Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 141421 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moshka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #450 dnia: 9 Listopada 2010, 00:43 »
dokładnie, asiula_hh strata czasu! Miedzy organizowaniem dekoracji, dokumentów do kościoła, poprawin, tortu, sukni. . itp itd.   ufff. . . ciężka praca!:) Każda wolna chwila się przyda!

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #451 dnia: 9 Listopada 2010, 11:50 »
ja chciałam robić sama ale jak zobaczyłam te śmieszne cey na allegro za naprawdę ładne zaproszenia to stwierdziłam że szkoda czasu i nerwów ;)

Tylko weźcie, dziewczyny, pod uwagę jedną rzecz - spora część zaproszonych gości odmówi Wam krótko przed ślubem i pewnie będziecie chciały zaprosić kogoś na ich miejsce - wtedy trzeba jak najszybciej zdobyć dodatkowe zaproszenia. Warto więc od razu zamówić trochę "pustych" zaproszeń na zapas. Czytajcie też uważnie opinie sprzedawców na allegro - tu na forum w odliczankach dziewczyny opisały już mnóstwo przypadków, że zaproszenia przychodziły z błędami albo nie ten wzór który zamówiły - wtedy dopiero są nerwy, bo trzeba znów zamawiać, czekać, czasem wykłócać się o pieniądze, a czas ucieka...
Jeśli ktoś nie chce zamawiać przez internet, to polecam pracownię Jaka Cards na Św. Trójcy. Zaproszenia są naprawdę piękne, starannie wykonane i warte swojej ceny. Kiedy je wręczaliśmy, większość zapraszanych osób mówiła, że takich ładnych jeszcze nie widzieli ;D Z tej samej kolekcji zamówiliśmy zawiadomienia, winietki i zawieszki na wódkę, dzięki czemu dostaliśmy zniżkę :) Płaciliśmy w kilku ratach, więc praktycznie tego nie odczuliśmy ;) Panie w pracowni bardzo miłe i cierpliwe. Kiedy krótko przed ślubem zmieniła się lista gości, nie było problemu, żeby dorobić kilka sztuk zaproszeń :)

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #452 dnia: 9 Listopada 2010, 12:15 »
No to wypowiem się i ja...choć to trudne, bo temat zaproszeń dotyczy mnie baaardzo, a nie chciałabym swoimi subiektywnymi odczuciami sprawiać, że poczujecie sie namawiane lub zaatakujecie mnie zareklamowanie;)

Nemezis
Dziękuję za te miłe słowa, to dla mnie największa radość, gdy Młodzi a przede wszystkim ich goście wyrażają swój zachwyt, bo wtedy własnie Młodzi są szczegolnie zadowoleni. To co napisałas oddaje w pełni to co chciałam przekazać forumkom.

Nigdy nie będę konkurencyjna pod względem ceny w stosunku do allegro, bo zupełnie nie rozumiem jak zaproszenie z dobrych materiałów, ręcznie robione może kosztować złotówkę, ale moja pracownia ma jedną bardzo ważną przewagę..jestesmy tu - na miejscu. Zawsze można do nas przyjść, coś poprawić, wyrazić swoje niezadowolenie, domówić brakujące sztuki praktycznie na zaraz.
Takiego aspektu się nie docenia, dopóki nie znajdzie sie w takiej sytuacji, ale z całą pewnością mogę potwierdzić, że ok. 90% par, które korzystały z naszej pracowni domawiały coś na szybko...niestety goście bywają nieprzewidywalni, czasem też nasza pamięć zawodzi i okazuje się, że na liście nie ujęliśmy kogoś bardzo ważnego ::)

Gdybyście chciały wiedzieć coś więcej służę radą i pomocą na forum.
Oczywiście zapraszam też na naszą stronę i bloga oraz do pracowni :).

Pozdrawiam

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #453 dnia: 9 Listopada 2010, 13:57 »
katepolak a ja własnie mam ulotkę Twojej pracowni bo znam Twoją kuzynkę Dagmarę i to od niej właśnie dostalam info o Twoich zaproszeniach :) bardzo mi sie podobają, na razie jeszcze mam troche czasu ale podejdę kiedyś do Ciebie :)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #454 dnia: 9 Listopada 2010, 14:55 »
o jenyyyyy jaki ten Świat mały:)

Zapraszam serdecznie :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #455 dnia: 9 Listopada 2010, 16:47 »
katepolak a mogę prosić na prv linka do stronki? bo szczerze mówiąc nie pomyslałam o tym że coś może byc nie tak albo zabraknąć ;d
ZNIKAM!

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #456 dnia: 9 Listopada 2010, 17:19 »
o kurdęęęęęęę odruchowo wkleiłam jak to usunąć????

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #457 dnia: 9 Listopada 2010, 17:23 »
o kurdęęęęęęę odruchowo wkleiłam jak to usunąć????

Kate, teraz to tylko czekać na bana  ;D ;D

;)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #458 dnia: 9 Listopada 2010, 17:26 »
próbowałam sama zgłosić się do moderatora, ale mnie wyśmiano tekstem, że to nie ma sensu ;), nie przewidzieli, że ktoś może nie myśleć tak jak ja :P

Niech mnie ktoś zgłosi i to usuną...plizzzz :(

btw bez sensu, że nie można edytować postów :-\

...i jeszcze sorka za post pod postem, ale sie zdenerwowałam własną głupotą:(

Offline Baby

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #459 dnia: 9 Listopada 2010, 17:28 »
Jak chcesz to mogę na ciebie donieść  ;D

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #460 dnia: 9 Listopada 2010, 17:33 »
Będę ci wdzięczna dozgonnie, bo chętnie bym jeszcze poużywała to forum ;)

...żeby nie było Ci tak źle, że donosisz, w uzasadnieniu napisz im, że sama tego chciałam:P

Offline Baby

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #461 dnia: 9 Listopada 2010, 17:41 »
Będę ci wdzięczna dozgonnie, bo chętnie bym jeszcze poużywała to forum ;)

...żeby nie było Ci tak źle, że donosisz, w uzasadnieniu napisz im, że sama tego chciałam:P

Doniosłam na szanowną towarzyszkę  ;D

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #462 dnia: 9 Listopada 2010, 17:45 »
...nie ukrywam, że jest to stresująca sytuacja  ;)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #463 dnia: 9 Listopada 2010, 21:18 »
próbowałam sama zgłosić się do moderatora, ale mnie wyśmiano tekstem, że to nie ma sensu ;), nie przewidzieli, że ktoś może nie myśleć tak jak ja :P

Niech mnie ktoś zgłosi i to usuną...plizzzz :(

btw bez sensu, że nie można edytować postów :-\

...i jeszcze sorka za post pod postem, ale sie zdenerwowałam własną głupotą:(

usunnęłam całą wiadomość bo bez linków nie miała sensu ;-)
też mnie dziwi, że nie można zgłasać swoich postów  :)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #464 dnia: 9 Listopada 2010, 22:00 »
hehehehehe, dzięki...zupełnie sięnie gniewam!

...i dziękuję za łagodny wymiar kary ;D

Offline megi4507
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #465 dnia: 16 Listopada 2010, 13:28 »
Macie racje - większość moich znajomych zamawiała przez allegro lub kupowała po prostu w hurtowni. Jedynie personalizowali je później.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #466 dnia: 16 Listopada 2010, 22:18 »
a ja troszke z innej beczki :)

niektóre z Was wiedzą ,a niektóre nie, że z naszym slubem było kilka zawirowań, odwoływań, zmian itd ;) o czym wcześniej pisalam. Teraz mam nadzieję, że juz ostatecznie ustalilismy wszystko. Udało nam się przezwyciężyć trudności, które jeszcze trzy miesiące temu wydawały się nie do przeskoczenia.
Tak więc oficjalnie wszem i wobec ogłaszam, że przygotowania nasze ruszają na nowo.
Poki co wiadomo gdzie : Restauracja Telimena (kończy się budować:) ) oraz Kościół św. Józefa Rzemieślnika na Toruńskiej ;)
Trzymajcie za nas kciuki :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #467 dnia: 16 Listopada 2010, 22:52 »
Super, że udało się przezwyciężyć trudności :) trzymam kciuki:) powodzenia w dalszych przygotowaniach :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #468 dnia: 17 Listopada 2010, 00:02 »
Precious no to bardzo fajnie, że ślub będzie tak jak planowaliście :) moja znajoma robi wesele w Telimenie właśnie ( w ten dzień co ja). Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądać w srodku :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #469 dnia: 17 Listopada 2010, 01:12 »
Daisy87, my też jesteśmy ciekawi :) Liczę na to, ze w tak ładnym opakowaniu, nikt nie "odwali" żadnego kiczu :)
czuję się dziś jakbyśmy dopiero zaczynali :) kto by pomyślał, że trochę na ponad 6 miesięcy przed ślubem, będę się czuła jak świeżo upieczona narzeczona :P

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #470 dnia: 17 Listopada 2010, 07:40 »
Super, gratulacje. Nie ma nic lepszego niż szczęśliwa, uśmiechnięta Narzeczona. Miłego "organizowania"  :)

Offline megi4507
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #471 dnia: 17 Listopada 2010, 14:34 »
Powodzenia w organizowaniu a swoją drogą też jestem ciekawa jak ta Telimena będzie wyglądać. Byłam tam na weselu kilka lat temu a to co teraz widać jak się przejeżdża to niebo a ziemia.

Offline Baby

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #472 dnia: 17 Listopada 2010, 20:10 »
Zapraszam do odwiedzenia wątku: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=22656.0

Pozdrawiam  :)

Offline Iwnama

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17 IX 2011
« Odpowiedź #473 dnia: 22 Listopada 2010, 20:30 »
Witam dziewczyny :)

To mój debiut na forum  :D Cieszę się bardzo, że również należę do bydgoskich panien młodych i to do tych przyszłorocznych.  Chociaz tu zaczyna się problem, bo zaręczyliśmy się dopiero niedawno, ślub planujemy na wrzesień-październik 2011, a jeszcze prawie nic nie mamy załatwione :( więc jak czytam, co niektóre dziewczyny mają już na 2012 rok to się lekko przerażam. . .

Wstępnie zarezerwowaliśmy salę w Hotelu Akor (wspólny właściciel z Restauracją Olimpijską na Zawiszy) - może ktoś z Was słyszał jakieś opinie o tym miejscu? Pod uwage bierzemy też restaurację o nazwie Laleczka 2000 (rodzice narzeczonego bardzo zachwalają), ale niestety ta nazwa też mi nic nie mówi, nie mogę znaleźć żadnych opinii :(

Pocieszam się tylko, że część moich znajomych zorganizowała fajne wesele w dużo krótszym czasie niż nam został.

W końcu trzeba myśleć pozytywnie ;)

Offline sewelia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #474 dnia: 22 Listopada 2010, 23:14 »
Cytat: Iwnama link=topic=19937. msg1413585#msg1413585 date=1290454203
Pod uwage bierzemy też restaurację o nazwie Laleczka 2000 (rodzice narzeczonego bardzo zachwalają), ale niestety ta nazwa też mi nic nie mówi, nie mogę znaleźć żadnych opinii :(

Jak to się mówi. . .  wszystko jest kwestią gustu. . .  ale wg mnie to lokal ten nie za bardzo reprezentuje jaki kolwiek poziom.
Mogę trochę na ten temat powiedzieć, gdyż byłam tam i na weselu jak i stypie.

Wystrój: Po prostu koszmarny.  Ładnie opisuje to wszystko słowo "eklektyczny".  Jednak w złym znaczeniu tego słowa.  Wszystko "z innej bajki".  Na podłogach kafelki, na ścianach obrazy w złotych ramach, serpentyny zwisające z sufitu, i rura do tańca w rogu.  A i "cudowne" pajacyki na huśtawkach zawieszone przy oknach.

Lokalizacji: No niby świetna, bo Nad Kanałem, jednak lokal jest schowany za brzydką bramą i goście kanału zupełnie nie widzą.  Wyjście - taras jest zupełnie z drugiej strony - znajdują się tam już niebywałe cuda w postaci aniołów z gipsu i kiczowatej niby fontanny :D

Jedzenie: Nic ciekawego.  Zupełny standard z niższej półki (najbardziej zapamiętałam napoje z biedronki na stypie - były serwowane przez lokal (jak mogli?!?), a nie kupowane przez organizatorów).

Obsługa: Nie podpadła mi, aczkolwiek nie była profesjonalna. 

Offline Iwnama

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17 IX 2011
« Odpowiedź #475 dnia: 23 Listopada 2010, 00:24 »
Dziękuje Ci bardzo za wypowiedź! Tym bardziej, że o tym lokalu nie ma żadnych opinii, co jest aż dziwne skoro ma niby aż tak długą tradycję. . .  A jeśli zostaniemy przy Akorze to będziemy miały tę samą datę ślubu  :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #476 dnia: 24 Listopada 2010, 21:50 »
Precious bardzo się cieszę że bedzie ślub w terminie :):):) no i owocnych przygotowań :):)
ZNIKAM!

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #477 dnia: 24 Listopada 2010, 22:08 »
Dzięki dziewczyny :)
w ramach dalszych przygotowań, zamówiliśmy wczoraj obrączki :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #478 dnia: 24 Listopada 2010, 22:13 »
no to chwal sie i pokaż zdjęcie ;d;d
ZNIKAM!

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #479 dnia: 13 Grudnia 2010, 11:52 »
No to ja sie pochwale: data ślubu wyznaczona na 5. 02. 2011 :) i "już" prawie wszystko zalatwione. 
Przyjechalam do polski w polowie listopada i dopiero wtedy zaczelam zalatwiac.  CHyba to było rekordowe tempo, zwlaszcza ze u nas sytuacja bardziej skomplikowana, bo slub koscielny, a pan mlody nie-katolik, no i duzo papierow, bo nie-polak :) ale juz-juz prawie pozalatwiane.  Sukienka jest, buty, dodatki prawie wszystkie.
Restauracja Pan Tadeusz.  Wczoraj zdecydowalam sie na fotografa.  Brakuje nam jeszcze dj-a.  Napisalam prosbe o namiary w wątku o djach, wiec jak mozecie to pomóżcie.  Pozdrawiam was wszystkie i zycze milych przygotowan.  Powiem wam ze te przygotowania bardzo mnie ciesza.  Myslalam ze bedzie ciezko, bo duzo nerwow, zwlaszcza ze malo czasu, ale jednak to jest miłe :)