Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 140865 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #420 dnia: 17 Października 2010, 23:00 »
Nemezis to co pokazałaś jak dla mnie to tafta. Atłas jest raczej matowy.

Mapetka.my spokojnie na pewno coś znajdziesz. Ostatnio w Esce się jakiś Salon ogłaszał, ale nie wychaczyłam jaki ,że mają już nową kolekcje że szyja na wymiar i cena była też ok ale sorry nie zapamiętałam jak. Słuchaj może będą powtarzać. Powodzenia

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #421 dnia: 18 Października 2010, 00:26 »
Atłas jest matowy, ale satyna błyszcząca (zwykle dużo bardziej błyszcząca niż tafta) ;) Fakt, na zdjęciu trudno rozpoznać materiał, ale suknie z tafty raczej tak się nie błyszczą... :drapanie:

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #422 dnia: 18 Października 2010, 21:33 »
Nemezis Niestety w tym roku wszędzie gdzie byłam to nie było zbytnio. Jeśli się już coś pojawiło to i tak miało jakąś koronkę. Kolekcja która przedstawiasz może być całkiem fajna tylko ze ja bym chciała najpierw przymierzyć oryginał zanim dam sobie coś uszyć. Mogłabyś mi podać gdzie w Toruniu kupiłaś swoja wymarzona suknie ślubną ?

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #423 dnia: 18 Października 2010, 23:09 »
Jasne :) To był salon 'Angela' na ul. Św. Jozefa - można wygooglować :) Nie przymierzyłam tam co prawda zbyt wielu sukienek, bo przyszłam tam mając już upatrzoną jedną konkretną (która okazała się właśnie tą jedyną ;)), ale ceny mają ogólnie przystępne - może ze względu na lokalizację (daleko od centrum). Na toruńskiej starówce pewnie płaci się horrendalne czynsze za wynajem lokalu, co przekłada się bezpośrednio na ceny sukienek :P

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #424 dnia: 18 Października 2010, 23:18 »
a ja tym razem z innej beczki ;)...wiem, ze moze i nie typowo slubne ale mam pytanie, czy zna ktos i moze polecic mi dobrego dentyste w bydgoszczy? takiego bardziej estetycznego, bo mam problemy z nadzerkami po aparacie i niedorozwoj szkliwa, a moja dentystka dzidzie urodzila i jak na razie pracowac nie bedzie :(...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #425 dnia: 18 Października 2010, 23:28 »
Zaba a ja też jestem po aparacie :) zanim założyłam aparat chodziłam do pani Bujak, gabinet ma w Fordonie, byłam z niej zadowolona bo jest b. delikatna ale np. mojej mamie wypadła jedna plomba. Mi się wszystko ładnie trzyma ale chcę spróbować kogoś innego. w gabinecie mojej orto przyjmuje też jej mąż który jest stomatologiem, nazywa się Majewski, gabinet rzy Al. Mickiewicza, ale słyszałam ,że on b. drogi jest. Tzn. same leczenie zębów tanie nie jest, ale on ma podobno ceny wyższe niż przeciętne ;)
p.s. ja też chętnie dowiem się od forumek gdzie chodzą i czy są zadowolone :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #426 dnia: 19 Października 2010, 00:07 »
Ja chodzę od lat do Pani Wieczorkowskiej-Molus na Twardzickiego (gabinet '100-matologia' czy jakoś tak) i powiem tyle, że potrafiła zdziałać cuda, żeby uratować ząb, który inny dentysta już chciał wyrywać :P Ma w gabinecie aparat do zdjęć rentgenowskich, co się czasem bardzo przydaje (nie trzeba latać gdzie indziej po zdjęcie i znowu wracać). Ceny ma przystępne, ale niestety walą do niej dzikie tłumy i trzeba czekać w poczekalni dłużej niż w przychodniach państwowych (godzinne opóźnienie to norma). Dlatego radzę zapisywać się na rano ;)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #427 dnia: 19 Października 2010, 00:12 »
o tak jeśli chodzi o p. Molus to jako o dentystce słyszałam dobre opinie, jeśli chodzi zaś o opinie jako ortodontce to same złe :( dlatego nie wiem co o niej mysleć  ???

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #428 dnia: 19 Października 2010, 01:59 »
Daisy, może i masz rację, nigdy nie chodziłam do niej jako ortodonty...

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #429 dnia: 19 Października 2010, 02:02 »
Ale zaraz! Przecież mój tata wstawiał sobie u niej zęby! :p (czy to podchodzi pod ortodontykę? ???) No i rzeczywiście nie był za bardzo zadowolony... Ale z próchnicy leczy zęby super ;)

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #430 dnia: 19 Października 2010, 09:12 »
Dziewczyny chyba trzeba stworzyć nowy wątek  bo do tego za nic nie pasuje :)  ;D

Ja polecam Dr Gliszczyńskiego , ma kilka gabinetów np na Leszczyńskiego, na Osowej. Jest świetny,lecz dość drogi i trzeba się umawiać dużo dużo wcześniej, chyba że akurat ktoś wypadł to oddzwaniają. 

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #431 dnia: 19 Października 2010, 09:32 »
Nemezis wstawianie zębów to protetyka ale pewnie ma coś wspolnego z ortodoncją, w końcu sztuczne ząbki też trzeba ładnie ustawić :)
a ja myśllę ze temat dentysów to nie jest tak duży off top... w końcu musimy mieć piękne uśmiechy podczas ślubu :)

p.s. zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #432 dnia: 19 Października 2010, 14:33 »
off top to może nie jest, ale nie wszystkie forumki tu zaglądają, więc nie każda będzie miała okazję coś doradzić ;)

Offline josephinega

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #433 dnia: 19 Października 2010, 17:05 »
witam Bydgoszczanki :) ja mam datę na wrzesień, sukni jeszcze nie zaczęłam szukać, ale myślę że warto do końca roku tak jak piszecie bo są wyprzedaże :)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #434 dnia: 31 Października 2010, 18:51 »
dziewczyny mam pytanko, możecie mi polecić jakąś firmę lub kwiaciarkę chodzi mi o dekorację kościoła,sali, auta itd.. z góry dzięki:-)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #435 dnia: 31 Października 2010, 22:07 »
ja Ci moge polecic kwiaciarnie stokrotka w fordonie - na starym rynku przy kosciele, zajmuja sie przystrajaniem wszystkiego do czego moznaby kwiatki przypiac ;)...wypozyczaja tez swieczniki...maja tam swoje katalogi, doradzaja a nie tylko rzuca fotki i wybieraj...mnie sie podobaja, tymbardziej, ze chcialabym miec zywe kwiaty...cenowo za calkowite przystrojenie kosciola lacznie z wypozyczeniem swiecznikow mniej wiecej 500-600zl oczywiscie samymi zywymi kwiatami...

Offline megi4507
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #436 dnia: 2 Listopada 2010, 16:25 »
hej dogma 23. Jak chcesz to Ci na priv podam namiary na firmę która zajmuje się dekoracjami. spokojnie się z nimi dogadasz. Nie wiem tylko jak z terminem.

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #437 dnia: 2 Listopada 2010, 16:37 »
hej megi-poproszę o namiary:-)dzięki

Offline sewelia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #438 dnia: 2 Listopada 2010, 17:03 »
Witajcie :) Już dosyć długo czytam to forum. .  więc w końcu wypadałby się przywitać :).
Biorę ślub w przyszłym roku 17. 09. 2011 :)
Msza: Kościół Świętej Trójcy,
Wesele: Restauracja Maestra
 ;)

Offline Moshka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #439 dnia: 7 Listopada 2010, 16:08 »
Hej!
Ja też ślubuje w kosiele św. Trójcy w Bydgoszczy ale 27 sierpnia 2011, na wesele wybrałam restauracje Pan Tadeusz:)
Pozdrawiam!

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #440 dnia: 7 Listopada 2010, 18:40 »
...Św. Trójcy rządzi ;)

Witamy na forum!!!

Offline Monia86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2011r.
« Odpowiedź #441 dnia: 7 Listopada 2010, 21:26 »
Witam Was!
Postanowiłam dołączyć do Was ;) Ja biorę ślub z moim Narzeczonym 30. lipca 2011 r.   :) Jak czytam to,ile Wy macie już pozałatwiane to jestem w szoku. My dopiero mamy zarezerwowaną salę -Restauracja Czarny Koń w Żołędowie i orkiestrę-zespół z Kaszub (polecony przez rodzinę Narzeczonego) ;) Na dniach wybieramy sie do Kościoła i jesteśmy w trakcie szukania kamerzysty (zastanawiam się nad Emotion,Wojwit i Spot Studio) i fotografa (Wojwit,Piotr Ulatowski). To na razie tyle ;) Pozdrawiam!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #442 dnia: 7 Listopada 2010, 21:34 »
oj Monia niestety za slubne przygotowania trzeba sie szybciutko zabierac ;)...
jesli moge cos polecic to do kamerzysty mozesz dodac jeszcze stelmotion - mnie sie najbardziej podobal ale cene tez ma odpowiednia :-\...
a do fotografow z wyzszej polki do ulanowskiego dodaj jeszcze koperskiego ;)...
ale szczerze mowiac to teraz to juz troszke pozno jest na takie poszukiwania, wiekszosc pewnie bedzie miala juz Twoj termin zajety, spiesz sie jesli chcesz cos konkretnego znalezc...no i powodzenia oczywscie ;) - mam nadzieje, ze bedziesz nas informowac na biezaco jak ida przygotowania ;D...

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #443 dnia: 7 Listopada 2010, 22:13 »
O, widzę, że nie tylko my chwalimy Tomka S.;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #444 dnia: 7 Listopada 2010, 23:26 »
oj tak, tak chwalimy...gdyby tak jeszcze moznabylo z wlasnego doswiadczenia :-\...
my tylko bylismy u niego na spotaniu, ehh...ze tez to wszystko takie drogie musi byc...
gdybym chciala zorganizowac wymarzone wesele, to bym musiala pol zycia splacac kredyt :P...
no coz nie zawsze sie ma czego chce, wiec trzeba sie cieszyc tym co jest - ale i tak bedzie pieknie ;D...

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #445 dnia: 8 Listopada 2010, 11:53 »
Stelmotion to jest bezsprzeczna rewelacja...żałuję, że tak późno napisałyście o tej firmie na forum, ale cóż, nie ma co się łamać...mam nadzieję, że mój Pan Kamerzysta będzie równie profesjonalny i twórczy:P Też mało nie płacę, więc nie może być inaczej :P kiedy podejmowałam decyzję zależało mi bardzo na blue ray i HD oraz na dwóch kamerach w kościele, a co zaważyło totalnie to brak szablonów, czyli mogę fantazjować na temat tego co chciałabym zobaczyć na takim filmie i Pan postara sie to w miarę mozliwości i umiejętności wykonać:)

Monia86
Zdecydowanie radziłabym się troszkę pośpieszyc, zwłaszcza z fotografem. Mnie na 1,5 roku przed ślubem odpisywano, ze już termin zajęty -załamka totalna:(

Dzieląc się odczuciami, mogę powiedzieć, że właśnie poszukiwania fotografa zmęczyły mnie najbardziej. Miliony obejrzanych zdjęć (często fatalnych) sprawiały wrażenie, jakbym oglądała zdjęcia z jednego ślubu. Miejsca, pozycje i efekty photo shopa te same. Aż do obrzydzenia:P ...odradzam zatem wszystkim przyszłym PM przeglądanie niezliczonej ilości portfolio. Warto wybrać kilka nazwisk z polecenia i na nich się skupić, bo inaczej poszukiwania stają się chaotyczne i męczące a co za tym idzie cholernie zniechęcające.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #446 dnia: 8 Listopada 2010, 12:26 »
a gdzie Bydgoskie Panny Młode zaopatrują się w zaproszenia?  ;D kupujecie w Internecie, robicie same czy może macie jakiś sklepik stacjonarny godny polecenia? ;)

Offline Moshka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #447 dnia: 8 Listopada 2010, 13:43 »
Ja chyba kupię zaproszenia na Allegro, najtańsze (ok 1zł) jakie udało mi się znaleźć i nawet przyzwoicie wygladają:)

Offline Monia86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2011r.
« Odpowiedź #448 dnia: 8 Listopada 2010, 18:37 »
Ja też mam zamiar kupić zaproszenia i zawiadomienia na Allegro. Na pewno taniej. . . A już trzy wzory mam upatrzone ;)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #449 dnia: 8 Listopada 2010, 22:16 »
ja chciałam robić sama ale jak zobaczyłam te śmieszne cey na allegro za naprawdę ładne zaproszenia to stwierdziłam że szkoda czasu i nerwów ;)
ZNIKAM!