Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 141717 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elba
  • użytkownik
  • **
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #510 dnia: 28 Grudnia 2010, 16:09 »
Katepolak - jak na stronie vimeo - wpiszesz w wyszukiwarkę kinga + wojciech to sukienka w pełnej okazałości.  ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #511 dnia: 28 Grudnia 2010, 22:51 »
anulka jaki wywód na temat kolorów butów :) też marzą mi się kolorowe buty, ale jeszcze nie wymyśliłam koloru :)     (ps. mówi się pomysł spalił na PAnewce :)  )

a ja jeszcze suini szukac nie zaczelam, tzn bylam w kilku salonach, ale jeszcze nic nie przymierzałam, ale jestem dobrej mysli :P

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #512 dnia: 28 Grudnia 2010, 23:18 »
ojej!  co ja napisałam! przecież wiem, że na "panewce" hehehe to chyba już ten stres przedślubny! Nawet nie mogę się wytłumaczyć brakiem kontaktu z językiem ojczystym, bo od połowy listopada jestem w Polsce! :) No cóż, mam nadzieję, że tobie się uda znaleźć kolorowe buty, które można by jakoś fajnie skomponować z całością, ale nie zdziwię się jeśli stwierdzisz, że są ważniejsze rzeczy. Ja sobie to darowałam, ale jeśli masz więcej czasu to czemu nie? U mnie czasu było bardzo mało. Zaczełam szukać sukienki 2,5 miesiąca przed datą ślubu i to była pierwsza rzecz, jaką zrobiłam w ramach przygotowań. na szczęście wybrałam w drugim salonie - Angela (w dniu jego otwarcia), ale musiałam mieć szubko przymiarkę, a żeby Panie mogły dobrze wymierzyć, musiałam mieć buty, więc trzeba było się spieszyć.   

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #513 dnia: 28 Grudnia 2010, 23:21 »
elba, sukienka jest przepiękna!

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #514 dnia: 29 Grudnia 2010, 06:58 »
nareszcie uruchomiłam suwaczek ślubny! Ależ się przeraziłam! Już tylko 38 dni!

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #515 dnia: 29 Grudnia 2010, 10:21 »
jesteś najszybszą "jedenastką" w naszym gronie  ;D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #516 dnia: 29 Grudnia 2010, 10:45 »
noo na to wygląda, chociaż gdzieś musi być ta jedna co to mi termin na 29.01. zarezerwowała w panu tadeuszu :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 3 Stycznia 2011, 08:57 »
Heloł :)

Obrączki już są w domku :) i są naprawdę wymarzone :)

dziś idziemy na poszukiwania sukienki, zrobiłam już wcześniej mały rekonesans i powiem Wam dziewczyny, że jestem delikatnie zniesmaczona cenami. Kurczę 4000tys za jedną noc?? ehh... jestem coraz bliższa decyzji o znalezieniu modelu i uszyciu go na zamówienie. Zobaczymy.

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #518 dnia: 3 Stycznia 2011, 09:42 »
Precious nie wiem czy to ty ale może... odbierałaś obraczki razem z przyszłym mężem 31-12 u  Kruka?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #519 dnia: 3 Stycznia 2011, 09:56 »
Nie :) To nie byłam ja :)
Odbieraliśmy obrączki w wigilię na Cieszkowskiego :)

30.12 byłam przejść się po salonach i spotkałam kolejkę w Madleine na Dworcowej, więc może którąś z Was spotkałam i jeszcze deptały mi po piętach jakaś domniemam mama z córką :) w trzech salonach się z nimi minęłam ;)

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #520 dnia: 3 Stycznia 2011, 17:57 »
muszę się pochwalić, zamówiliśmy obrączkii bardzo bardzo się cieszymy:-)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #521 dnia: 3 Stycznia 2011, 18:51 »
a my szukamy zaproszeń :) listę gości zamknęliśmy :) w przyszłym tyg idziemy szukać garniaka ;D
ZNIKAM!

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #522 dnia: 3 Stycznia 2011, 18:53 »
już!!!Garnitur !!chyba jetsem sto lat za Wami :-(aż się zaczynam bać, że o czyms zapomne:-(
a może zrobimy sobie listę co trzeba załatwić hehe

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #523 dnia: 3 Stycznia 2011, 19:11 »
a ja dzis przymierzyłam tonę sukienek ;)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #524 dnia: 3 Stycznia 2011, 19:15 »
a wybrałaś jakąś?
ja ide z piątek z mama i mam nadzieje, że już na stoooo wybiore

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #525 dnia: 3 Stycznia 2011, 19:26 »
no na pewno czas już pomyśleć o zaproszeniach :)
i może zobaczyć jak tam nauki i poradnia jak ktoś nie ma :)
my w lutym idziemy do księdza to bedziemy wiedzieć co i jak dalej załatwiać.

póki co zamawiamy zaproszenia i je rozwozimy (max do 1 tyg. marca)
no i garniutur będzie szyty na miarę więc trzeba się rozejrzeć żeby uszyli ładnie ;D
ZNIKAM!

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #526 dnia: 3 Stycznia 2011, 19:58 »
dogma_23 no mam dwa typy, ale ta którą ubieralam jako drugą urzekła mnie bardzo :)

dziewczyny co wiecie o MALENIE? Jak tam szyją? Ktoś coś wie?
Pisalam juz w temacie o szyciu, ale chyba nie kazdy tam zaglada.

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #527 dnia: 3 Stycznia 2011, 20:09 »
Dziewczyny ja już suknie wybrałam i zamówiłam szyję na wzór sukni ze zdjęcia .Szyta będzie poza polska ale za pośrednictwem dziewczyny z okolic Bydgoszcz które prowadza taka firmę. Widziałam ich prace i wg mnie to najlepsze suknie szyte w Bydgoszczy i Toruniu z tych co widziałam(mam na myśli szwalnie). Mierzyłam wcześniej suknie w rożnych salonach by ocenić czy w tym fasonie bedzie mi dobrze.Teraz pozostaje mi czekać na efekt pracy. Zdecydowałam sie na taka opcje z uwagi na cenę i na to ze mogę mieć to co chce

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #528 dnia: 3 Stycznia 2011, 20:55 »
Wczoraj coś tu nie działało a też chciałam Wam się pochwalić moimi świątecznymi poczynaniami:) Przede wszystkim zamówiliśmy obrączki, 12 stycznia będą do odbioru. Zdecydowałam się na Janickiego na Cieszkowskiego - mam nadzieję, że decyzja okaże się trafną.

Byliśmy u Młodego w parafii po dokumenty potwierdzające chrzest i bierzmowanie oraz potwierdzenie, że nie hajtał się wczesniej z nikim innym:P...już bym była krok dalej, bo chciałam iść z papierami do mojego proboszcza w celu załatwienia tej całej papierkowej otoczki, ale zrobił sobie wolne po świętach i razem z trzema innymi parami pocałowaliśmy klamkę:( Najgorsze, że Młodych przyjmuje tylko we wtorki od 18.30 a mój PM śmiga po Polsce i nie wiem kiedy trafi się wtorek w który będzie o tej godzinie w BDG.

We wtorek kupiliśmy też kolejną partię alkoholu...miała być ostatnia, ale roztargniona pomieszałam ilości i jeszcze raz będę musiała w tym celu odwiedzić to szalone Makro.

No i w ten sam wtorek...w końcu...wpłaciliśmy zaliczkę na auto, które zarezerwowaliśmy na ubiegłorocznych targach (jakoś tak wychodziło, że nie mogliśmy się z Panem spotkać, całe szczęście trzymał nasz termin bez umowy;). Aż strach pomyśleć co by było gdybym nie pojechala tym samochodem...w zasadzie to on zainspirował mnie do tego by urządzić wesele w stylu lat 50'tych (w miarę możliwości oczywiście).:)

W środę natomiast ruszyliśmy z PM na Warszawę. Celem był garnitur, biżuteria i buty. Skończyło się jedynie na garniturze, ale naprawdę takim jakiego szukaliśmy. PM tak samo jak ja wiedział, że to „TO”:P Fajnie było się go pytać czy jest pewien a on z coraz większa stanowczością mówił, że tak:) hehehehe;P

Przymierzałam śliczne buciki, ale były o rozmiar za duże...wiem, że Gatuzo to dość powszechna marka w salonach, więc poszukam jeszcze Bydzi. Cena 380zł...ewidentnie naraz, ale co zrobić:( Kolorowe nie pasują raczej do tej kiecki, więc muszę wliczyć buty w straty.

Z biżu mam kłopot - nic mi się nie podoba:( Wszystko takie jakieś, nie takie:P Liczyłam bardzo na Warszawę, ale też słabizna, dwa dni łażenia i nic. Ehhhhhhhhhhh:(

...zaraz siadam do treści zaproszeń, bo wszystkim robię zaproszenia a swoje ciągle odkładam. Nie wspomnę nawet, że miałam je rozdać w święta:( Całe szczęście są zaprojektowane, teraz tylko znaleźć chwilę i je zrobić.

No i mega przyjemna rzecz...zaczynamy planować panieński. Na pewno będzie w majowy weekend w Trójmieście...listę gości już zrobiłam, zaraz ją wysyłam do potencjalnych organizatorek. Już się nie mogę doczekać tego szaleństwa:P

Pozdrawiam w Nowym „Naszym” 2011 Roku:*

p.s. Elba, podziwiam jak Ty wyszukałaś taki filmik, czy to jacyś znajomi? Patrząc na film wydaje mi się, że nie będę ubierać szala.

p.s. szczególne pozdrowienia dla panny Daisy:)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #529 dnia: 3 Stycznia 2011, 21:21 »
No proszę jak "11" lecą na przód jak burza :D super ;D ja narazie przystopowałam, sesja się zbliża, ale po sesji znowu ślubno-weselne szaleństwo  ;D katepolak a jakie autko będziecie mieć? a z tymi dokumentami to wydaje mi się, że te potwierdzające chrzest i bierzmowanie są ważne przez 6 m-cy od wystawienia, a to potwierdzające, że się nie hajtał z nikim innym to chyba, przez 3 m-ce ma ważność :hmmm:
a co do obrączek, to dobry wybór, my też mamy od Janickiego :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #530 dnia: 3 Stycznia 2011, 21:44 »
Isabel ma racje, koscielne papiery sa wazne tylko 3 miesiace, wiec nie ma sensu wczesniej tego zalatwiac...
katepolak gratuluje zakupow ;D...!!! wisze, ze to juz konkretnie sie czas zabrac;p...
i rowniez dolaczam do klubu obraczek janickiego! my mielismy zamowic miedzy swietami ale sie rozchorowalam, wiec moze w tym tygodniu sie wybierzemy :)...
a zaproszenia to dla mnie wieeelki klopot, nie mam jeszcze wizji kolorystycznej wesele i trudno mi cos wybrac, predzej sie na bukiet zdecyduje niz wybiore zaproszenia :-\...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 3 Stycznia 2011, 21:53 »
Jejku ja jestem najwcześniejszym czerwcem w naszym gornie 11stek :) a najabrdziej jestem "w polu" :)

Poki co, poza salą, kościołem, foto i dj-em mamy cały alkohol i obrączki też od Janickiego i teraz poszukuję sukieni ;)
Jesli chodzi o obrączki, to są naprawdę solnidnie wykonane, my zażyczylismy sobie szerokie na  7mm z własnego wzoru i są takie jak chcielismy. Jesli cokolwiek Wam sie nie spodoba w tym co zoabczycie przy odbiorze to od razu mówcie, pan który wykonuje obrączki nanosi wszelkie zmiany, nasze na przyklad byly wykonywane dwa razy, gdyz pierwszy wzro nam sie srednio spodobal, potem Pan wykonal drugi i moglismy sobie porównać. Szczerze polecam :)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #532 dnia: 3 Stycznia 2011, 22:10 »
hehe my też dołączamy do klubu Janickiego:-)Myśle, że to solidna firma, my mamy odbiór tak za miesiąc zastanawiamy się jeszcze tylko co wygrawerować, a właśnie dzis zastanawialiśmy się nad samochodem, jak macie namiar na jakieś ciekawe autka to plissss na priv:-)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #533 dnia: 3 Stycznia 2011, 22:34 »
Jak się zapisywałam w Kościele to otrzymałam karteczkę, że następnymn razem do proboszcza z dokumentami (niby jest napisane, że 3 m-ce przed ślubem)...ale jak się zapytałam, kiedy??? ksiądz powiedział, że w grudniu można już przyjść. Ksiądz wydający papiery młodego, wiedział kiedy ślubujemy i nie mówił nic, że za wcześnie, mówił jedynie, że teraz są kolędy i może być problem ze ścignięciem proboszcza. Papiery mają ważność 3m-ce, więc jak pójdę w marcu to jeszcze będą ważne:P

Będę i tak starała się, załatwić to szybciej, żeby potem nie ścigać narzeczonego nerwowo czy będzie w BDG we wtorek czy nie... ksiądz, mam nadzieję też to zrozumie:)

Wybrane przeze mnie autko to Ford Fairlane Custom Six z 1956r., perła malinowo - ecru. Taki stary amerykański pożeracz szos.

Precious zaszalałaś ;D. 7mm to naprawdę sporo. Mnie też się podobają grube obrączki, ale sama wybrałam zaledwie 4mm, bo chcę ją nosić na palcu z pierścionkiem, a ten jest b.szeroki. U Janickiego bardzo spodobało mi się to, że przed ślubem mogę przyjść do odświeżenia pierścionka, mimo, że kupiony był w sieciówce....a co najważniejsze- zrobią to na miejscu. Jeśli umknęło to Wam kochane, podpytajcie o to a przy odbiorze obrączek Pani spisze Wam karteczkę, że możecie przyjść i nieodpłatnie pierścionek przed ślubem przepolerować:)

Jeszcze nie mam swoich obrączek, ale podoba mi się profesjonalizm w podejściu do klienta. Pani, ktora przyjmowala zlecenie znała się na rzeczy i fachowo nas obsłużyła, chętnie pokazując kolejne wzory i słuchając sugestii. Szczerze mówiąc z małych złotników to był jeden z zaledwie dwóch jaki odwiedziliśmy, dlatego nie moge za bardzo wypowiadać się na temat konkurencyjności cen, ale mam wrażenie, że ceny są wszędzie zbliżone. Oczywiście wyłączając sieciówki, które mają wygórowane ceny, często niezbyt imponujących wzorów. Tak mnie sie przynajmniej wydaje.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #534 dnia: 3 Stycznia 2011, 22:42 »
hmm...to moze od parafii zalezy kiedy nalezy papiery skladac...mam wuja ksiedza, ktory bedzie nam slubu udzielal i mowil, ze od wystawienia dokumentow do slubu nie moze uplynac wiecej czasu niz te 3 miesiace...
musze przyznac, ze samochod macie piekny ;D...kurcze az mi sie jakis zamarzyl ale juz postanowilismy zrezygnowac z samochodu na rzecz zespolu :P...
a co do janickiego to nam tez mowil, ze odnowi pierscionek zareczynowy tez w sieciowce kupowany ;D...a sie martwilam, ze bede musisal szukac jubilera przed weselem zeby rodowac pierscionek bo nie kazdy to robi...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #535 dnia: 3 Stycznia 2011, 22:54 »
Ja dzisiaj niewinnie zajrzałam z mamą do pracowni JakaCards... miałyśmy tylko obejrzeć, zobaczyć ile to kosztuje... w każdym razie nic zoobowiązującego... ale oglądając zaproszenia wiedziałam, ze dobrze trafiłam! :) podobało mi sie chyba 8 wzorów ale w końcu wybrałam 1 i już go zamówiłam! :) Katepolak świetne jesteście w tym co robicie :) tylko umiescie przy domofonie jakies info który nr do Was :) bo gdyby nie pewna miła pani to chyba bym dzisiaj tam nie zawitała ;)
i muszę Ci powiedzieć, że przez pół roku marzyłam o samochodzie którym jedziesz do ślubu, oglądałam go na targach jednak cena okazała się zaporowa :(  jest piękny ale żeby pocieszyć samą siebie stwierdzam, że nie pasowałby do mojej fioletowej koncepji  ;) 8)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #536 dnia: 3 Stycznia 2011, 23:27 »
achhhhh to co piszesz to miód na moje oczy:) :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Mam nadzieję, że gdy odbierzesz swoje cuedeńka Twoja radość będzie jeszcze większa:) Cieszę się, że mimo komplikacji udało się do nas trafić...mam nadzieję, że już niebawem, dotrzeć do nas nie będzie żadnym problemem, ponieważ usilnie pracujemy nad tym by zmienić lokalizację:)

Samochód mnie też powalił, jestem nim zachwycona na tyle, że postanowiłam go w ogóle nie dekorować. W moim przypadku zgrywa się idealnie, sala weselna też jest malinowa, także miałam trochę szczęścia pod tym względem...ale Daisy nie martw się na pewno znajdziesz czy wymyślisz coś dla siebie.
Ja Tobie zazdroszczę kolorowych butów :'( Najwidoczniej, każda z nas z różnych przyczyn musi zrezygnować z części wymarzonych rzeczy:(

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #537 dnia: 3 Stycznia 2011, 23:31 »
no lokalizacja nie jest sama w sobie taka zła bo dla chcącego nic trudnego tylko jakis maly napisik przy domofonie by się przydał :) a tata D. tak nam tłumaczył gdzie to jest, że na pewno byśmy nie trafiły ;) a z zaproszeń myślę, że będe zadowolona bo te co wybrałam we fiolecie przemówiły do mnie po prostu, że musiałam je wybrać :)
a czemy właściwie nie możesz mieć kolorowych butków?  ???

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #538 dnia: 3 Stycznia 2011, 23:42 »
hehehehe, tata D. nigdy u nas nie był, nawet D. u góry nie była, więc się nie dziwię, że było trudno:)

Co do butów to wydaje mi się, że nie pasują po prostu do mojej sukienki, ale jeszcze nie jest za późno, może jeszcze to przemyślę i pokombinuję:)

p.s.
czuję, że dziś zdominowałam nasz wątek :P

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #539 dnia: 3 Stycznia 2011, 23:52 »
a ja sie nawet specjalnie nie zastanawiałam czy pasują do mojej sukienki :P kurcze a moze jednak nie pasują?  ;D muszę to jeszcze przemyśleć  ::) ;D