Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 141713 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #690 dnia: 24 Stycznia 2011, 15:39 »
ehh no ja właśnie mam problem ze znalezieniem fryzjerki i makijażystki.
Moja świadkowa twierdzi, że lepiej jechać do salonu a nie czesać się w domu już sama nie wiem.
Mam już taki mętlik ... już tak mało czasu :(

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #691 dnia: 24 Stycznia 2011, 16:29 »
w salonie to w salonie, zobacz zakład na Magnuszewskiej wspomniałam już o p. Agnieszce i p. Beacie :-)a co do makijażu podobały mi się prace p. Miniki Madaj dlatego się zdecydowałam:-)myśle, że będzie dobrze, jesli zaczniesz się zbyt dużo zastanawiać zgłupiejesz (żartuje oczywiście) mnie prawie to spotkało hihi

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #692 dnia: 24 Stycznia 2011, 20:47 »
no ja się właśnie nad wszystkim zastanawiam i chyba już głupieję.
Przejdę się pojutrze na Magnuszewską, bo będę na uczelni tuż obok, dopytam co i jak. Jeszcze w jakoś po niedzieli pojadę do forodnu, ale mi kruczę teraz troszku daleko tam, pomyślę.

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #693 dnia: 24 Stycznia 2011, 20:53 »
Dogma23 ja też myślałam o Madaj, ale mamy ten sam dzień ślubu...myślisz, że Ona obsługuje tylko jedną pannę młodą dziennie czy ktoś oprócz Ciebie może się jeszcze załapać?:)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #694 dnia: 24 Stycznia 2011, 21:13 »
to pewnie zależy o której macie ślub?

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #695 dnia: 24 Stycznia 2011, 21:18 »
No właśnie jedyna w tym nadzieja, bo mam wcześnie - na 15 (fryzjera umówiłam na 8:P)...już napisałam do Pani Moniki zapytanie, zobaczymy czy się uda:)

Fajnie byłoby w "TEN DZIEŃ" przesłać przez nią pozdrowienia dla Ciebie;)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #696 dnia: 24 Stycznia 2011, 21:24 »
nio było by supper:-) my mamy na 17 więc myślę, że nie powinno być problemu, ja chciała bym tak pewnie około 13-14 choć pewnie p. Minika najlepiej określi ile na to czasu potrzeba.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #697 dnia: 24 Stycznia 2011, 21:35 »
jesli chodzi o pania Madaj to moze sie umowic z kilkoma pannami mlodymi tego samego dnia ale to zalezy od tego czy u Dogmy bedzie blogoslawienstwo - tzn. jak szybko chcialaby byc gotowa oraz od tego czy jeszcze ktos z rodziny tez nie chcialby miec profesjonalnego makijazu - wtedy ona ma pierwszenstwo...czas u niej na wykonanie makijazu to ok godzinki, a jesli ktos chce jeszcze fryzurke to trzeba kolajne 1,5 godzinki doliczyc ;)...
tak wiec ja mam slub o 15.30 to na makijaz i fryzure sie umowilam na 10.30 ;D...
jesli chodzi o makijaz to polecam jeszcze Angelike Piotrowska ale u niej sa problemy z terminami - moj np byl juz zajety :-\...

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #698 dnia: 24 Stycznia 2011, 21:38 »
Dziewczyny a znacie jakaś jeszcze dobra makijażystkę prócz pani Moniki?

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #699 dnia: 24 Stycznia 2011, 21:56 »
Dziewczyny ratujcie widzę ze wy już macie i fryzjera makijażystkę a ja nic. Już nawet koszmar  miałam ze w dzień ślubu nie miał mnie kto uczesać i umalować. Poszukuje fryzjera najlepiej w śródmieściu bym miała blisko, który specjalizuje się w kokach ale nie takich z loczków. A makijaż bym chciała z doczepianymi kępkami rzęs bo to obłędnie wygląda na zdjęciach. Poza tym ma skupiać uwagę na oczach.
Pozdrawiam
Ines

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #700 dnia: 24 Stycznia 2011, 22:05 »
ok. to ja w takim razie też sie zdecyduję na Panią Monikę chyba.
Tylko nie wiem co z fryzurą w sensie, czy korzystacie od razu też z czesania u niej czy tylko z makijażu?
i jeszcze jedno pytanie, gdzie jest w Bydgoszczy okolice kapuścisk, glinek, wyżyn, dobry fryzjer taki po prostu dobry, szukam miejsca gdzie będę mogła wysłać moją świadkową. Ja się szczerze nie znam na tym, bo rzadko chodzę do fryzjera.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #701 dnia: 24 Stycznia 2011, 22:14 »
ja tam wykorzystuje pelen pakiet, tzn z fryzury tez ;)...mieszkam za bydgoszcza, wiec nie bede chciala sie stresowac i jezdzic po salonach w dniu slubu i liczyc na brak korkow w miescie, wole sobie spokojnie poczekac w domku z kubkiem herbatki w dloni :)...a co do rzes to o ile pamietam to pani Monika wlasnie ma takie kepki, ktore wykorzystuje w makijazu slubnym...
heh wlasnie sie zorientowalam, ze sie chyba umowilyscie na ten 11czerwca :P...

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #702 dnia: 24 Stycznia 2011, 22:27 »
...zarezerwowałam, pewnie o 11tej będę już pomalowana:P

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #703 dnia: 25 Stycznia 2011, 00:37 »
Ja chyba tez pełen pakiet jesli chodzi o mnie, ale swiadkową - kuzynkę muszę gdzieś upchnać najlepiej poza domem, dlatego pytam co polecacie z fryzjerów taki do uczesania po prostu :)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #704 dnia: 25 Stycznia 2011, 17:56 »
katepolak na która umówiłaś się z p. Moniką, czesze Cię też ona, kurcze tak myśle bo mówiła mi ,że czesze koki tylko z moich włosów to nie wiem co da się zrobić :hmmm:może coś mi doradzi?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #705 dnia: 25 Stycznia 2011, 18:19 »
ciesz sie w takim razie, ze macie juz kolejna rzecz zalatwiona ;)...mam nadzieje, ze pani Monika sprosta naszym oczekiwaniom i bedziemy zadowolone ;D...
w zwiazku z tym bede miala do Was ogromna probe - zdacie relacje z probnych spotkan zarowno tyczacych sie fryzury jak i makijazu coooo, baaardzo ladnie prosze ;)...najlepiej popartych fotkami, praktycznie wszystkie bedziecie mialy to za soba do mojego czasu...

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #706 dnia: 25 Stycznia 2011, 18:37 »
cwaniara hihi, pewnie, że zdamy relacje:-)forumki muszą trzymać się razem hihi

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #707 dnia: 25 Stycznia 2011, 18:59 »
ja czekam na odpowiedz Pani moniki jeszcze.
ale mnie zlałyście :P pytałam o fryzjera :P i gdzie to forumkowe wsparcie hę ?:P

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #708 dnia: 25 Stycznia 2011, 19:14 »
ja tam siedze cicho, bo baaardzo rzadko chodze do fryzjera ;)...
doswiadczenie mam marne ale moge odradzic tylko salon na gajowej :P...
gdzies czytalam, ze podobno na karlowicza jest fajny salon i na chodkiewicza obok asa ale tylko o nich slyszalam, sama nie sprawdzalam...

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #709 dnia: 25 Stycznia 2011, 20:22 »
Dziewczyny dlaczego nie odpisujecie? Ja niestety nie mogę już wziąć Pani Moniki bo już 2 z nas maja zarezerwowane w tym dniu. Jak widać popularny jest ten 11 czerwca

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #710 dnia: 25 Stycznia 2011, 20:59 »
Ines85 ja jestem tak samo zielona w tych kwestiach :)
poczytalam troche o fryzach w temcie zatutyłowanym własnie fryzjer albo fryzura, na naszym regionalnym. Może tam znajdziesz coś blizej centrum. A jesli chodzi o makijaz, to wpisz sobie Studio Feniks, podobno ta pani co maluje jest bardzo dobra w swoim fachu i chyba maja siedzibe gdzies w okolicach ronda grunwaldzkiego, jesli się nie mylę. Spokojnie, jeszcze mamy troszku czasu ;)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #711 dnia: 25 Stycznia 2011, 21:29 »
panie na Magnuszewskiej:-)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #712 dnia: 25 Stycznia 2011, 21:59 »
jesli chodzi o studio Feniks to ja tez moge polecić :) gdyby nie było tak daleko od Fordonu to sama bym się tam wybrała bez wahania :)

Dziewczyny a może chociaż słyszałyście o jakiejś dobrej makijażystce z Fordonu? Bo mnie nie bedzie miał kto zawieźć w dzień ślubu gdzieś do centrum np. a ja będe zbyt zdenerwowana  :-\

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #713 dnia: 25 Stycznia 2011, 22:01 »
hehe pni Monika jest z fordonu ale nie wiem czy Cie interesuje :P...
jakos wziecie ma na tym forum ;)...

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #714 dnia: 25 Stycznia 2011, 22:09 »
No niby jest tylko je ja już mam koszmary senne ehhh ;)Myślałam by poczekać do Bydgoskich targów ślubnych możne tam znajdę bo z tego co wiem są często i malują czeszą wiec można zobaczyć co potrafią. Po prostu nie chciałabym chodzić na za zbyt dużo próbnych gdyż nie ukrywajmy za tym idą pieniądze a ich nie chce wydawać zbyt dużo.Zwłaszcza jeśli jest możliwość spróbowania tego uniknąć.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #715 dnia: 25 Stycznia 2011, 22:28 »
Zaba no ale nie ma studia w Fordonie a pewnie w studiu robi makijaże...

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #716 dnia: 25 Stycznia 2011, 22:40 »
Do tej pory ustalenia wyglądają tak, że mamy się spotkać po fryzjerze, idę na 8 daję sobie na to 2 godziny, więc tak jak pisałam, pewnie po 11 będę już w pełni zwizażowana:P Dogma wiem, że Pani Monika wybiera się do Ciebie ok 12.30 ...no i w sumie wszystko dobrze się zgrywa...poza tym spodobała się jej moja wizja makijażu, zobaczymy tylko czy to się sprawdzi na mojej twarzy:P

Taką tu poczułam presję muszę Wam się przyznać, że zarezerwowałam bez znajomości cen - Pani Monika zapomniała mi wkleić ofertę do załącznika. Czekam zatem na maila z cenami :P i ostatecznym potwierdzeniem, że jesteśmy umówione i kiedy sobie zrobimy próbny:) (już się nie moge doczekać:)

Co do fryzjera...ja polecam bardzo szczerze (zwłaszcza, że mam nieprzyjazne do układania włosy) p. Dorotę Głon, która prowadzi mały salon przy Rynku w Starym Fordonie, ale uprzedzam salon jest bardzo niepozorny. Z reguły, fryzjerzy dotykając moje włosy mówią, że oszałałam, albo, że z nich to się nie da nic zrobić, a Pani Dorota zawsze sobie radzi i co więcej bez nakładania tony lakieru fruzura wytrzymuje całą imprezę a nawet dłużej - robiłam u niej już dwa upięcia. Możecie być pewne, ze nie zrobi Wam kasku na głowie :D Byłam druhną tego lata i z konieczności czesałam się poza Bydgoszczą i uwierzcie mi, że zostałam tak skrzywdzona przez fryzjerkę, że się popłakałam. Wyglądałam jak 60letnia baba w kasku, bo mialam posklejane włosy hektolitrami taniego lakieru. :'(

Dziś w Aparcie przymierzałam fajną bransoletkę, tyle, że z pereł...ale kurde nie mogłam dobrać kolczyków i się teraz waham:P Chociaż przyznam, że w sumie tak mi się podobała, że jakby tylko ekspedientka powiedziała jedno zachęcające słóweczko to bym wzięła, zapłaciła i wyszła w przeciągu kilku minut, ale była taka nieprzyjazna, że zrezygnowałam. Możnaby nie wierzyć, ale jak wiele zależy od ekspedientki:)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #717 dnia: 25 Stycznia 2011, 22:44 »
studia nie ma w fordonie ale na ten wlasciwy makijaz przyjezdza do domu, wiec juz nigdzie sie ruszac nie musisz tylko wygodnie siedziec w kapciach i popijac hertbatke lub drina jak kto woli ;)...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #718 dnia: 25 Stycznia 2011, 22:46 »
katepolak jesli chcesz to moge Ci wyslac ta oferte - podaj tylko maila ;)...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #719 dnia: 25 Stycznia 2011, 23:33 »
po pierwsze : daisy87, spokojnie byłabys w stanie dojechac do miasta, człowiek nerwach się mobilizuje, zwłaszcza, że to jest taki pozytywny stres, spowodowany miłymi rzeczami - troszku wiary w swoje możliwości.

po drugie: ines85, spokojnie zaczekaj do targów :) ja czekam do targów z tak wieloma rzeczami, że az sie nie chce wymieniać ;P a mam ślub przed Toba :) nie podejmuj pochopnych decyzji, bo może się to też odbić na portfeliku :)

Oblookam te magnuszewska, bo mi po drodze w takim razie, i to juz druga pozytywna opinia na ten temat ( i niedaleko od domku :) ), do forodnu niestety mi już nie w ząb odkąd się przeprowadziłam.

jesli chodzi o makijaż w forodonie: na ul sabały, os tatrzańskie, jest taki ciąg sklepików i tam ejst pani kosmetyczka i robi tez makijaże, taka babka około czterdziestki, ale malowała dobrze znaną mi i wymagającą pannę mlodą i ta była z niej zadowolona - lepiej, do dziś korzysta z jej usług :) wiec może warto zajrzeć.