Autor Wątek: Moje odliczanie - zapraszam:) (18.06.2011r)  (Przeczytany 67165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Odp: Moje odliczanie - zapraszam:) (18.06.2011r)
« Odpowiedź #840 dnia: 19 Marca 2010, 20:02 »
Modele z 2010 na pewno będą tańsze. Ja chce wyszukać suknie na grudniowych wyprzedażach :)
Mi to  ;D

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #841 dnia: 19 Marca 2010, 22:19 »
A może idź do krawcowej i zapytaj się za ile ona by Ci uszyła taką sukienkę?? Może będzie taniej:)

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #842 dnia: 20 Marca 2010, 08:03 »
Witajcie w sobotni poranek  :skacza:
Zaraz trzeba iść do szkoły, i tak idę godzinę później niż powinnam, no ale tak wyszło  :ziew: :hopsa:
czigra :szczeka: to z jakiego to jest materiału ???
patrycja właśnie liczę na to, że będzie tańsza ;)
gosiaczek ja też idę w grudniu  ;D
agnieszka ja tam bym się bała.. Nie ufam krawcowym, że mi uszyją identyczną jak na zdjęciu, oczywiście oprócz tych które dla tego salonu tą suknię szyją ;)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #843 dnia: 20 Marca 2010, 09:12 »
koronka, tiul ::) powiem Ci tak, gdyby nie ta cena, to ja bym ją pewnie chciała kupić, bo jest naprawdę cudna ;D a wiec, tak jak dziewczyny piszą, możliwe ze cena będzie niższa w 2011 ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #844 dnia: 20 Marca 2010, 09:14 »

Zaraz trzeba iść do szkoły, i tak idę godzinę później niż powinnam, no ale tak wyszło  :ziew: :hopsa:

Oooo to życzę,abyś wytrzymała na wszystkich zajęciach  ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #845 dnia: 20 Marca 2010, 09:54 »
Dołączam się do słów Patrycji  ;D
Ja dziś planuję błogie lenistwo  ;)

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #846 dnia: 20 Marca 2010, 11:37 »
OOo no to z nadejściem wiosny same pozytywne zmiany:):)

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #847 dnia: 20 Marca 2010, 16:27 »
Wróciłam  ;D
W szkole zajęcia były tyllko do 12. Miałam zaliczenie z informatyki  :ekxpert: i dostałam 5  :Najlepszy:
czigra a mi się właśnie najczęściej podobają suknie z tiulu  :||
patrycja wytrzymałam bez problemu, ale jutro będą gorsze zajęcia  :ban:
justys ja nie lubię leniuchować, a teraz mnie przez resztę dnia to czeka  :mdleje:
agnieszka dziś ładna pogoda to i dobry humor  :)
Rozmawiałam z PMem i stwierdził, że za rok lub dwa zakupimy psa  :tupot:  :skacza:  tyle, że on chce rasowego i stwierdził, że takiego jak on chce to będzie wychowywał i się nie zajmował, bo Funi to nie chciał bo on takich nierasowych nie lubi  :(  No ale dobre i to  :tak_2:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #848 dnia: 20 Marca 2010, 16:54 »
 :mdleje: :mdleje: :mdleje: brak mi słów, jeżeli chodzi o Twojego PM.  Rasowego będzie kochał?? dla mnie to takich ludzi powinno sie :ckm: :ckm: :ckm: wybacz Arleta, ale właśnie przez takich ludzi jak Twój PM, schroniska są przepełnione psami. A jeżeli rasowy pies nie spełni jego oczekiwań, nie będzie taki jak miałby być,to znowu go oddacie??? rozumiem ze rasowy= rodowodowy, a nie ze kolejny piesek z pseudohodowli :klnie:
Pewnie mnie znienawidzisz za to, co napisałam, lub jeszcze napiszę. Ale tacy ludzie powinni mieć zakaz kupowania psów, przykro mi strasznie :beczy: wyglądasz na fajną dziewczynę, a Twój PM  :mdleje:

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #849 dnia: 20 Marca 2010, 17:12 »
czigra chodzi o to, że on nie chciał żadnego psa i tylko dlatego się zgodził, bo ja go o to prosiłam, ale zapowiedział, że mam go wychowywać i się nim zajmować, bo on teraz nie chce, co innego za kilka lat.. A ja się uparłam, że teraz i koniec, a jak przyszło co do czego to niczego jej nie nauczyłam, a ona rzucała się na mnie, na dzieci, pożerała wszystko jak tylko zostawała sama i to moja wina, bo ja traktowałam ją jak takie małe dziecko i na wszystko jej pozwalałam, a potem ona urosła i już nic się nie dało jej nauczyć. I dlatego mój PM powiedział, że więcej na coś takiego się nie zgodzi, tylko on sam wybierze psa i on się nim zajmie i nie będzie popuszczał tak jak ja. I tu nie chodzi o żaden rodowód, tylko że o to, że podobają mu się z wyglądu takie, a nie zwykłe mieszańce.

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #850 dnia: 20 Marca 2010, 17:16 »
Źle to ujęłam poprostu...

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #851 dnia: 20 Marca 2010, 17:21 »
Gdybym miała wtedy pieniądze, to też bym kupiła rasowego i tu chodzi tylko o wygląd mi. Ale nie miałam, więc wzięłam ze schroniska. Ale była taka malutka i cudna, że od samego początku zamiast być stanowcza, to ja pozwalałam jej spać ze sobą, wskakiwać na miejsce, "no bo zimno jej i smutno samej", wszędzie ją ze sobą nosiłam i prowadzałam i takim sposobem nie została nauczona siedzieć sama w domu, itd. A potem urosła i nie umiałam już jej odzwyczaić... A mój PM sam płakał jak ją oddaliśmy...

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #852 dnia: 20 Marca 2010, 17:52 »
Oglądaliśmy chow chowy i PM stwierdził, że się w nich zakochał i takiego chcemy :) Czytaaliśmy dużo o nich i PM mnie bardzo zadziwił :) I powiedział, że go nigdy nie odda, nawet jak będzie niegrzeczny, bo to będzie też jego decyzja, bo on chciał dopiero po ślubie, a ja się uparłam wcześniej i dlatego tak wyszło... A tu zdjęcie takiego jak chcemy:

czigra ja rozumiem wszystko bo ty kochasz bardzo psy, ja też, ale teraz wiem, że nie mogę nigdy więcej zmuszać Rafała do czegokolwiek, bo tak wyjdzie, tak samo jakbym go zmusiła do posiadania dziecka. On musi sam też tego chcieć.. Zwłaszcza, że dopóki to on pracuje, to on będzie tego psa utrzymywał... Mam nadzieję, że mnie dobrze zrozumiesz..

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #853 dnia: 20 Marca 2010, 19:53 »
Cudny ten piesek! dużo urośnie :P? a tak poza tym najlepiej jak jest to wspólna decyzja..

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #854 dnia: 20 Marca 2010, 20:01 »
kivi podobno do 60cm wzrostu będzie miał ;)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #855 dnia: 20 Marca 2010, 21:52 »
jaki słodziak z tego psiaka ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #856 dnia: 20 Marca 2010, 22:53 »
Moja koleżanka ma chow chow, faktycznie śliczny piesek  ;D

A jeśli chodzi o zachowanie PM, że kundelki są beee a rasowe psy cacy - to bez komentarza  :-\

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #857 dnia: 21 Marca 2010, 07:35 »
justys już to wyjaśniłam, i nie wiem o co znowu chodzi... Źle to ujęłam i szkoda bardzo że nie można edytować swoich postów, bo tego by w ogóle nie było...

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #858 dnia: 21 Marca 2010, 07:50 »
Jak się kupuje ubranie, to takie jak się podoba, co nie znaczy że inne są do dupy. I tu o coś takiego mu chodzilo, czyli jak chce kupić psa to tyakiego jak mu się podoba, zresztą chyba każdy jak kupuje psa to takiego jaki mu odpowiada. Co nie znaczy, że inne są bee, jak to piszecie.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #859 dnia: 21 Marca 2010, 08:46 »
justys już to wyjaśniłam, i nie wiem o co znowu chodzi...
O nic mi nie chodzi. Wyraziłam po prostu swoje zdanie...

Jak się kupuje ubranie, to takie jak się podoba, co nie znaczy że inne są do dupy. I tu o coś takiego mu chodzilo,
Błagam Cię Arletko... nie porównuj zakupu żywego zwierzęcia do zakupów ubrań...

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #860 dnia: 21 Marca 2010, 11:13 »
Nie chodziło mi konkretnie o ubranie, tylko o wszystko. Myślę, że kupując psa czy biorąc go ze schroniska nikt nie bierze w ślepo, tylko ogląda jaki mu się podoba i takiego bierze. Ale jak widzę wszyscy uparli się na to, co napisałam wcześniej, źle napisałam, ale skoro nikt nie czyta tego co napisałam niżej, czyli wyjaśnienia, to nie ma sensu, żebym nadal prowadziła ten wątek..

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #861 dnia: 22 Marca 2010, 12:03 »
Suknia ładniutka  ;D
A co do psa to hmm jesteście jacyś niezdecydowani kupujecie oddajecie .... a jak ten będzie niegrzeczny ? To co znów go gdzieś oddacie ? Kundelek czy rasowy każdy ma charakterek... Pies znów się przyzwyczai do was a wy znów będziecie chcieli go oddać bo będzie nie grzeczny....  Przecież to żywa istota a nie przedmiot.... oj nie podoba mi się takie zachowanie ....  ::) ::) ::) ::) ::)

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #862 dnia: 22 Marca 2010, 12:08 »
Napisałam, że tylko ja chciałam tego psa, a PM nie chciał i dlatego on cały czas był za oddaniem go.. Poza tym kiedy Funię braliśmy obydwoje mieliśmy pracę i to dobrą. Teraz R zaczyna od początku, ma niską stawkę, ja nie pracuje wcale i tym bardziej nie mieliśmy pieniędzy na utrzymanie tego psa. A po drugie pisałam już co ona wyprawiała i to była tylko i wyłącznie moja wina, bo się do tego nie nadawałam. Więc skończmy już ten temat bo nie chce się tu z nikim kłócić, ani wysłuchiwać jaki to mój PM jest podły, bez przeczytania tego co napisałam poniżej pierwszego postu na ten temat, którego napisałam pod wpływem emocji bo sama tak na początku zrozumiałam PMa, ale wszystko się wyjaśniło. Najlepiej w ogóle nie będę mówić na temat żadnego psa, bo widzę, że tutaj to temat drażliwy.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #863 dnia: 22 Marca 2010, 12:18 »
O kurde!! I ja muszę napisać..będzie coś w podobnym stylu jak czigra...niestety.........

Dla mnie nie ma takiej opcji, żeby ktoś kto nie radził sobie z psem i go oddał (bo sika, bo niszczy) miał mieć kolejnego psa!!!!
Rasowy też będzie sikał, niszczył i też możecie nie dać sobie rady z jego wychowaniem!!!

Moja sis pracuje w schronisku...więc wiem co mówię...jeśli właściciel oddał psa raz to nie będzie miał skrupułów żeby zrobić to raz kolejny...i nie wierzę w zapewnia Twojego PM...że tego psa którego kupicie za rok czy dwa będzie uwielbiał ponad wszystko...Tak szczeniak też będzie potrzebował silnej ręki (co nie oznacza BIJĄCEJ RĘKI) i jak teraz nie dawaliście sobie rady ze szczeniakiem to z następnym psem również Wam tego nie wróżę.

Ja kocham każdego psa który trafiał pod mój dach niezależnie od tego czy był/jest rasowy czy nie i nie wyobrażam sobie tak nieodpowiedzialnego zachowania :nerwus:

Niestety musiałam to napisać....Arleta jeśli pisze się na forum takie rzeczy to po prostu albo trzeba uważać co się pisze, albo nie pisać tego wcale...bo jak widzisz każdy tutaj szczerze wyraża swoje poglądy ;) ;) ;)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #864 dnia: 22 Marca 2010, 12:45 »
Dokładnie zgadzam się z mką  :brawo_2: 

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #865 dnia: 22 Marca 2010, 12:54 »
Dobra, następnym razem wcale nie będę nic pisać na ten temat. Koniec tematu, więcej o żadnym psie nie napiszę.

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #866 dnia: 22 Marca 2010, 12:58 »
Wczoraj byłam w szkole, zaliczyłam ostatni przedmiot i spokój narazie  :skacza:
A dzisiaj byłam znów z tym skierowaniem na staż i znowu nic ciekawego się nie dowiedziałam  >:( Miałam tylko rozmowę i dowiem się wszystkiego dopiero w środę  :mdleje:
Muszę chyba w końcu iść zrobić testy alergiczne, bo od kilku lat męczę się z całorocznym katarem i nic mi nie pomaga. Oprócz tego na wiosne jest jeszcze dużo gorzej. Aż się boję pomyśleć co to będzie na ślubie, jak będę się smarkać i kichać na zmianę  :-\

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #867 dnia: 22 Marca 2010, 13:04 »
Nie wiem czy teraz jest sens dalszego mojego pisania tu, bo wydaje mi się, że większośc teraz ma o mnie złe zdanie, więc nikt nie będzie tu pisał. Tak więc napiszcie lepiej czy mam jeszcze ten wątek ciągnąć, bo jak mam pisać sama do siebie, to nie ma po co...  ???

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #868 dnia: 22 Marca 2010, 14:51 »
Arleta sory,ale czasem mam wrażenie jakbyś miała lat 15 a nie dwadzieścia pare...To jest Twój wątek,który z założenia miał byc o przygotowaniach do ślubu.Uważam,że jeżeli nie chcesz go prowadzic to go nie prowadż i tyle a nie kolejny raz czujesz się urażona za to co dziewczyny napisały...
Przykro mi,ale ja popieram każdy z postów napisanych przez dziewczyny ad.psa.Nie masz się co obrażac tylko przyjmij to do siebie i zrób wszystko aby nie powtórzyc poprzednich błędów ;)
Sory,że tak dobitnie ale wkurza mnie to że jesteśmy dla Ciebie "super"jak piszemy dobrze,a jak nie to taki mały Twój szantażyk :-\

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #869 dnia: 22 Marca 2010, 14:52 »
W 100%  popieram zdanie Patrycji  :)