Autor Wątek: ...ale miłość, kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze:)  (Przeczytany 33735 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
my się przyznaliśmy że mieszkamy razem jak ksiądz był po kolędzie także odnotował co potrzeba, jutro wybieramy się zapisać na spisanie protokołu
co u ciebie?
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
w kwesti ślubu problemem okazało się, że ja nie jestem już parafianką kościoła w którym bierzemy ślub, bo mieszkamy gdzie indziej
więc nie wiem moniq czy Wy bierzecie slub w tej parafi gdzie mieszkacie obecnie, czy Twojej panieńskiej ;)
ale gdybym poszła drugi raz na spisywanie protokołu to już bym się nie przyznała do wspólnego mieszkania

w kwesti chrzcin to szkoda słów, morał z histori taki: "Nigdy nie mów księdzu prawdy[/
b]"

:-* na dobranoc ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
My bierzemy ślub w całkiem innej parafii i mam nadzieję, że nie będzie problemu. Wybieramy się w tym tygodniu lub w następnym. Nie wiem jak czas pozwoli. Ale ksiądz wstępnie nie robił problemu, ale też nie mówiliśmy jeszcze że mieszkamy razem (bo nie spytał :P)/

Offline moniq

• Chuck Norris
my bierzemy ślub w parafii do której należę (to moja panieńska parafia:) ) ale jakie to ma znaczenie?
czyli gdybyś brała ślub w swojej parafii to nie było by problemów?
w czwartek idziemy na protokół aż się boję, ale w sumie ksiądz wie że mieszkamy razem nie był zachwycony powiedział tylko że to nie dobrze i tyle
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
moniq, ale należysz dlatego, że to Twoja parafia "panieńska" czy należysz bo dalej mieszkacie w tej parafi z narzeczonym?
tak jak pisałam w Katedrze problemem nie było wspólne zamieszkanie ale zamieszkanie na terenie innej parafii, mimo, że w dowodzie mamy wpisane adresy zameldowania u rodziców to ksiądz nam powiedział, że jeśli mieszkasz gdzieś pow. 6 miesięcy to stajesz się członkiem nowej parafii

gdybyśmy razem mieszkali w mojej panieńskiej parafii to nie byłoby problemów

Offline elemelka

• Chuck Norris
o rany, ale pogoda się zrobiła i dziewczyny korzystają ze słoneczka, co by na solarium oszczędzić ;)

z wieści życiowych to mogę donieść, że zmiana stanowiska w pracy to jednak stresująca rzecz :(
na dodatek zajmuję się teraz organizacją imprezy i szczerze mówiąc mam już dość planowania, organizowania, potwierdzania i zastanawiania się co, gdzi i jak  ??? nie mam czasu normalnie myśleć o organizacji naszgo ślubu :(
chcieliśmy jechać w tym tygodniu na salę, ale oczywiście nie wypaliło, w przyszłym tygodniu to już mus ::)

z wieści ślubnych to niestety nie przyjedzie moja siostra przyrodnia z Niemiec, bardzo żałuję, wiecie, dopiero niedawno się poznałyśmy i taka to jest  świetna, piękna kobieta. Niestety problem z urlopem, zwłaszcza, że też niejako pracuje w branży ślubnej bo maluje dziewczyny :)
W takiej sytuacji muszę też jeszcze makijażystkę załatwić, więc poszłam do swojego salonu, no ale pech bo Pani co maluje będzie akurat na urlopie, ale wraca do nich jakiś chłopak co też maluje, więc ma mi zadzwonić po 1 lipca.

umówiłam się też wstępnie na kolor, i teraz powiedzicie mi dziewczęta bo ja się w ogóle nie orientuje, powiedzieli mi 160 zł >:(
dla mnie to dużo zwłaszcza, że tak naprawdę chodzi o parę włosów na skroniach i mówiłam że nie chcę farby tylko jakiś szampon, czy coś w tym stylu. Jakoś mi się to dużo widzi ::)więc jak to z tym jest?

w ten weekend będę chciała zamówić figurkę, tablice, podziękowania, winietki i zawieszki, no i kolczyki.
Jeśli chodzi o to ostatnie to niestety nie znalazłam w żadnym sklepie yes, niby można zamówić bez zobowiązań, ale za dużo zachodu.Poza tym one wcale nie były takie "dyndające" jak mi się wydawało tylko takie sztywne, a ja chcę coś dyndającego, no i znalazłam w svarowskim nawet jedne co by się nadały, co prawda tańsze niż te z yesa, ale jakoś tak weszłam na neta i znalazłam sklepik gdzie są jeszcze tańsze więc fajnie:)tylko teraz muszę kształt wybrać i będzie oki :)
jeśli chodzi o gości to większość nam potwierdziła, zostało jeszcze parę osób, które muszę dopytać, powiem Wam, że seteczka nam wyjdzie :P

dobra, nagadałam się teraz zmykam obiadek robić, chociaż w ten gorąc to nic się nie chce :P

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
No to będzie weselicho jak się patrzy!!!  ;D
Powiem Ci,że farbowanie to zalezy-od fryzjera,od długości włosów i od tego ile materiału pójdzie...
Ja np.ostatnio byłam na farbowaniu i zapłaciłam 180 zł,a  wcześniej gdzie indziej chodziłam i płaciłam np 130zł.

Offline moniq

• Chuck Norris
dokładnie z tym farbowaniem to jest różnie zależy od fryzjera
Dziękujemy

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
A mogę poprosić na namiary na sklepik z kolczykami? Bo ja ogólnie szukam inspiracji :)

Seteczka gości to naprawdę ładnie :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
To ładne weselicho się Wam szykuje :) U nas niewiele ponad połowę będzie. A z tym farbowaniem to uważaj. No a cena zależ od salonu. Ja np robię sobie pasemka z dwóch kolorów na włosach do łopatek i obcinam itp i daję coś koło 60zł. I jestem zadowolona. Wszystko zależy od salonu.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Dla mnie 160 zł to dużo, ja płace 100 zł a mam włosy do połowy pleców a farbuje tak - koronę pasemka blond a na reszte ciemniejsza farba zmieszane 2 kolory plus podcięcie i modelowanie  ;)

Offline elemelka

• Chuck Norris
Justys dla mnie też dużo, zwłaszcza, że tak na prawdęc chodzi o kilka siwych włosów a nie żadne pasemka, balejaże. Jak tylko mi starczy czasu i i cierpliwości to może coś wymyślę ;) a chodzisz w Dąbrowie?

ciriness sklep to colia albo stylea, co prawda z reguły mają srebrne zawieszki, ale chyba w coli jest opcja żeby zrobić pozłacane, mam nadzieję, bo oczywiście jeszcze nie zamówiłam >:(

chcieliśmy te figurki zamówić ale oczywiście jakiś błąd wyskakuje i nie chce nam sfinalizować transakcji, więc trzeba poczekać do jutra

z winietkami też problem bo parę osób nie potwierdziło a jak dzwonię do cioci to ona, że jeszcze nie wie i wieczorem zadzwoni, no ciekawa jestem ::)
na dodatek martwię się znowu jak to będzie o ta babka od zaproszeń przyjmuje zamówienia do końca czerwca i wszystko podrożało, ale to już pisałam, ale się wkurzam, że wcześniej nie zmówiliśmy :P

a i zamówimy opakowania na ciasto takie

dla gości co będą na weselu - nie mamy żadnych podziękowań więć niech pudełeczko będzie ładne

i dla sąsiadów, czy coś wtym stylu

właśnie rozmawiałam z ciocią - praktycznie cała rodzina przyjedzie, tylko jej syn co ma 15 czy 16 lat nie bo został bez osoby poproszony, tzn. nie powiedzieli mi tego ale się domyślam bo mi babcia wcześniej mówiła, że on by chciał z dziewczyną, no chyba poszaleli Ci ludzie ::)
czy ja się  starzeję
???

Offline ciriness

• Chuck Norris
elemelka chyba się starzejemy :) tak jest że w gimnazjum ma się często parę i często tą samą w LO ;)

Bardzo mi się podobają pudełka, też coś w tym stylu będę kupować :)
Dziękuje za namiary na sklep  :przytul:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Ja chodze w Będzinie do Fanaberii  ;)

Offline elemelka

• Chuck Norris
justys coś mi mówi ta nazwa, poszukam sobie w takim razie na necie

ciri dzwoniłam tam dziś bo chciałam zapytać czy można łączyć różne elementy z kolczyków  w całość, ale nie ma takiej możliwości technicznych i teraz mam dylemat bo
bardzo mi się podoba taki kształt, ale nie wiem czy kolor nie za ciemny - red magma

ale to jest znowu ten sam kolor tu wychodzi jaśniejszy

bardziej myślałam o takim kolorze - ruby

albo coś takiego, to ten sam kolor co wyżej

i co o tym myślicie? w sumie to nawet dobrze wyszło, że nie znalazłam tych z yes, bo ja mam na sukni takie kamyki i kolczyki takie nawet by pasowały

hm, dziwne, że dwa kolory a każdy kolczyk inny ;)
w sumie jak mierzyłam w svarowskim czerwone to R. mówił że pod światło mienią się fioletem

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
 :D Ja to widzę, tak że drugie i trzecie są tego samego koloru. Chyba bym wybrała po kształcie i te pierwsze są najładniejsze. Kolor będzie się mienił i w sumie odcienie nie mają takiego znaczenia.  ::) Te ostatnie rzeczywiście wchodzą w fiolet.

Offline moniq

• Chuck Norris
bardzo ładne te kolczyki, sama nie wiem które bym wybrała... chyba te ostatnie
Dziękujemy

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Pierwsze :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
Ten kolor ruby swarowskiego to bardziej bordo niż czerwień, wiem bo kupowałam broszkę w kolorze ruby.
Jedynki i czwóreczki to moje typy.
A czemu chcesz ze złotem? Masz suknie z takimi akcentami? Ja dobrze kojarzę że ty chyba zimą jesteś?

Offline elemelka

• Chuck Norris
ciri super, że piszesz, a masz może takie własne zdjęcie broszki? bo mi te pierwsze się bardzo podobają tylko właśnie kolor mi się wydaje ciemny. Zaczynam się w ogóle łamać, czy nie kupić tych które oglądałam w sklepie, bo one były takie ładne czerwone. Rafał mi mówi, że może być tak, że ten sam kolor wygląda w różnych kształtach bo się światło inaczej załamuje i rozprasza
chcę ze złotem bo suknia jest ecru i koronka też ma chyba takie nici,obrączka, pierścionek wszystko jest z żółtego, poza tym ja akurat lubię żółte  złoto ;)
a właśnie, może jutro będą już obrączki ;D

Offline elemelka

• Chuck Norris
dziewczyny w niedzielę będę miała obrączki, normalnie z niecierpliwości to już nogami przebieram ;D

zamówiliśmy w końcu figurkę na tort, wzieliśmy w końcu tą z czerwonymi dodatkami tylko nam zrobią Pannę Młodą z brązowymi włosami, tylko ok. 2 tyg. musi poczekać także fajnie :Dno i te opakowania na ciasto i tablice rejestracyjne, mam nadzieję, że jak tako będą wyglądać, bo chcieliśmy już więcej rzeczy zamówić, żeby za przesyłkę nie płacić ciągle.
Jeszcze musimy te podziękowania dla rodziców,ale chyba weźmiemy te co u naszej babki od zaproszeń a po ślube jakieś fajne zdjęcie, albo jakiś portret ślubny damy rodzicom, zobaczymy...
Na salę dopiero w przyszłym tygodniu bo czwartek, piątek babeczka nie mogła, jutro my znowu wyjeżdżamy i kapa:(najwcześniej to w końcu wyjdzie 24 więc podamy już liczbę gości, tylko nie wiem czy zdążymy wtedy z tym menu i winietkami ???
tak to to kwestii ślubnej zastój, za to w pracy tyle się dzieje, że ma-sa-kra ::)trzymajcie bardzo proszę kciuki, żeby we wtorek była pogoda w Katowicach, pliss, pliss ;)
zmykam spaćku, jutro jedziemy do Rabki, do mojej siostry bo jest z dziećmi w sanatorium, mam nadzieję, że nie będzie padać
dobrej nocki
:-*

Offline moniq

• Chuck Norris
fajnie że już obrączki będziecie mieć
w Rabce byłam ze 3 lata temu fajnie jest
miłego wypoczynku
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
A gdzie figurkę zamawialiście?

Offline elemelka

• Chuck Norris
dziewczyny mamy obrączki i są piękne ;Dnajchętniej bym już jej nie ściągała :Dpo prostu bosko :)madziatko figurka ta i w tym sklepie
http://sklepyweselne.pl/pl/figurka-na-tort-weselny-mloda-para-z-czerwonymi-dodatkami.html

padam z nóg, dobranoc :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
odpocznij
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
No fajna ta figurka. Będzie do was pasować. A pisałaś, że będziecie miec inny kolor włosów Panny Młodej. Inne zmiany tez można robić?

Offline ciriness

• Chuck Norris
elemelko czekam jeszcze na tą broszkę ale widziałam na żywo ten ruby w sklepie swarovskiego i dlatego mi się wydaje że on bardziej bordo niż czerwony, no ruby to pewnie rubin :)

A zdjęcia obrączek może? Gratuluję! :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
dziewczyny nie dawno wróciłam z pracy ;)ale najważniejsze, że impreza z pracy się udała ;Di dałam radę :D
wracam teraz do świata żywych i mogę znowu zacząć myśleć o ślubie ;D

ciri niestety zdjęcia nie wychodzą dobrze, za bardzo lampa się odbija ???
dobrej nocy :-*

Offline madziatko

• Chuck Norris
Najważniejsze, że zadowolona jestes i szczęśliwa. A teraz odpocznij spokojnie :)

Powiem Ci, że ja to już chwilami mam dość tego myślenia o ślubie i czasem (bardzo rzadko) miałabym ochotę dać sobie święty spokój i odpocząć.

Offline ciriness

• Chuck Norris
elemelko nic nie szkodzi :)

fajnie że wróciłaś do żywych hihi :)