Autor Wątek: Pod moim sercem, inne serce bije...czyli oczekiwanie na najpiekniejsze lato :)  (Przeczytany 125715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
a ja tam uwielbiam prać...w sumie to pralka pierze ::) hehe ale prasować ciuszki Amelci uwielbiam...zobaczymy czy ta pasja będzie dalej czy niedługo minie :D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Pranie i prasowanie Stasiowych ciuszków to była sama przyjemność :) Przynajmniej ten pierwszy raz ;D

Doszły dziś jeszcze ogrodniczki dla malucha i dla mnie druga koszula do karmienia i dwa biustonosze, takie zwykłe do spania. Także torbę do szpitala mogę już pakować, bo chyba wszystko już mam:
-2 koszule
-skarpetki
-szlafrok
-majtki bawełniane
-majtki siatkowe
-podkłady poporodowe
-kapturki do karmienia
-ciapki

Czy coś jeszcze jest mi potrzebne? Oprócz tego dla małego pampersy i chusteczki, ciuszki na wyjście.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
 ;D mogą się przydać jeszcze wkładki laktacyjne i woda mineralna   ;D

Offline anusiah
  • Chuck Norris
 ;D i jeszcze Tantum Rosa bym dorzuciła w saszetkach

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Aniu a takie saszetki to gdzie można kupić, w aptece?
Woda koniecznie, a wkładki jeszcze na liście do kupienia.

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
O dzięki ika że napisałaś co zabierasz do szpitala, porównałam sobie z moją listą  :D
Nie pomyślałam tylko o wkładkach laktacyjnych  :-\
Dziewczyny to ja zapraszam do siebie na prasowanie dziecięcych ciuszków,
w poniedziałek spędziłam nad deską 2 godziny a to dopiero początek  ;)

Offline kitki82

• uzależniony
ja jeszcze spakowałam bepanthen w razie poranionych brodawek

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
oo jak fajnie, ze umieściłaś swoja listę - moją uzupełniłam o brakujące pozycje. Ja mam jeszcze na liście chusteczki nawilżające dla dziecka. 
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ada1988

• Chuck Norris
a ja własnie tych kapturków do karmienia nie kupuje, bo nie wiem czy się przydadzą najwyżej wyślę męża do apteki przy szpitalnej.

dziewczyny a ja mam do was takie pytanie... czy warto ze sobą wziąc wrazie co własną butelkę i puszkę modyfikowanego ??? bo po wiem szczerze że nie wiem czy pakowac to czy nie

Offline kitki82

• uzależniony
myślę, że jeśli będzie trzeba dokarmić dzidzię to podadzą w szpitalu mleczko więc po co taszczyć swoje

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Wydaje mi się że to już zależy od szpitala, u nas np. nie rozrabia się mleka z puszki, jeśli trzeba dokarmiać to tylko gotowym mleczkiem bebiko (chyba?? kurcze nie pamiętam już nazwy) takim w mini buteleczkach do których się tylko smoka dokręca i jest gotowe do wypicia, także Ada najlepiej już zapytać w szpitalu  :)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
Tantum rosa w saszetkach jest w aptekach ...myślę, że warto to mieć po ręką
Ja biorę jeszcze dodatkowo japonki pod prysznic - w SR nam zwrócili na to uwagę, bo zachęcają podczas porodu do prysznica
no i maść na brodawki też mam już w kosmetyczce...
kto ma jeszcze jakieś pomysły? ;D ;D ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
tak, tak, japonki to podstawa  ;)

Offline kitki82

• uzależniony
ja mam jeszcze smoka dla małej w razie w  :)

Offline adusiaxxx

• maniak
Dziewczynki a jakie planujecie kupić lub macie zakupione kosmetyki dla niemowląt? Bo powiem szczerze że w sklepach to oczopląsu można dostać  ::) Wiem że nie będziemy używać mydła, tylko płyn do kąpieli z jakąś oliwką, jakiś kremik nawilżający, ewentualnie puderek, z jakiej firmy polecacie? krem na odparzenia to sudokrem raczej, ale co z resztą  :drapanie:

Offline anusiah
  • Chuck Norris
ja nabyłam płyn do kąpieli Ziajka ( forumki bardzo polecały), mam też oliwkę, maść pośladkową i mleczko do ciała na później z tej serii...
do buźki krem Nivea na każdą pogodę...
na odparzenia mamy sudocrem...
do noska sól morską
chyba wszystko, a ciekawe ile z tego wykorzystamy ;)

ponoć tak naprawdę im mniej tym lepiej ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Do pupy polecam Alantan maść - pzy kazdej zmianie pieluszki smarujemy pupę i fałdki. Sudocrem tylko na ekstemalne przypadki odparzenia.

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
Kurcze a ja w sprawach kosmetykowo lekowych w ogóle nie jestem w temacie :( Muszę się ogarnąć. Nie wiem jakie kosmetyki kupić małemu, nie mówiąc już o specyfikach aptecznych, mam na ten moment tylko natłuszczającą Ziajkę do kąpieli. Widziałam, że Nivea też ma płyn z oliwką ale z serii sensitive więc nie pachnie (jakby to było najważniejsze, ale ze mnie mama :p), koleżanki polecają mi Hippa i głowa kwadratowa :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Ja hippa używałam od pcozątku - płynu do kąpieli, balsamu po kapieli i oliwki, ale z racji mojego lenistwa przerzuciłam się na Ziajkę :) Choć itak czasem smaruję Małą bo lubię ją taka wysmarowaną :) Z hippa mam jeszcze krem na wiatr i niepogodę i też jest super :)

Offline zupcia

• uzależniony
ricardo to po Ziajce nie smarujesz Małej, nie ma takiej potrzeby?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Nie ma już takiej potrzeby, choć ja lubię ją nasmarowaną :) ale może się zdarzyć, że dziecko ma tak suchą  skórę że i tak trzeba będzie posmarować balsamem.

Offline adusiaxxx

• maniak
No właśnie, nam też na zajęciach w SR mówili, że jak płyn z oliwką to już bez mydełka i oliwki po kąpieli, sudokrem też jak już pupa jest odparzona i właśnie zastanawiałam się jaki ten krem do pupy do codziennego stosowania kupić, położna mówiła, że linomag jest też ok, ale że też można zwykłym nawilżającym dla dzieci posmarować, ewentualnie na zmianę z puderkiem.

Zupcia też chciałam kupić ten płyn do kąpieli z oliwką z nivea baby, ale niestety on jest powyżej 1 miesiąca życia, więc na sam początek odpada  :-\ Wogóle te kosmetyki z nivea baby albo wogóle nie pachną albo minimalnie, ale to mi akurat pasuje, położna mówiła że im mniej pachnie tym lepiej.

Muszę jeszcze tą ziajkę oblukać, myślałam też o Oilatum, ale na początek może nie potrzeba, no i na hippa też luknę, ale on chyba nie ma płynu z oliwką, w SR mamy cały zestaw tych kosmetyków także poczytam jeszcze  ;)

Acha a do buźki jak słoneczko wyjdzie to krem z filtrem, ale jaki i z jak wysokim filtrem??? wczoraj w sklepach nic takiego nie widziałam, może jak się już porządne słońce pojawi to się pokażą  ??? nivea baby ma w ofercie z krem z filtrem 30 ale czy to nie za duży jak na wyjście w czerwcu  ??? bo ten kremik na niepogodę widziałam że nie ma filtra  ??? kurde zgłupiałam już  :bredzisz:

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
ja właśnie kupiłam ten kremik z Nivea z filtrem 30 bo dzieciaczek będzie wiosenno-letni, ten z Nivea na każdą pogodę jest przecież na zimę i wiatr...chyba ::)

Offline zupcia

• uzależniony
adusiaxxx faktycznie, nie zwróciłam uwagi na to, że Nivea jest powyżej 1 miesiąca. Sprawdziłam resztę płynów z Nivea i wszystkie można stosować dopiero po 1 miesiącu więc na początek zostaje mydełko i oliwka lub mleczko.
Hipp nie ma płynu z oliwką, szkoda. Ale sama używam ich oliwki i jest najlepsza z tych, które miałam do tej pory.

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
Wydaje mi się że filtr 30 jest w sam raz, ja się nawet zastanawiam nad 50.
Dzidzia ma przecierz delikatną skórkę, a pozatym w lipcu kupować z mocniejszym filtrem jak będzie mocniejsze słońce ? trochę się nie opłaca
Ja kupuje tylko płyn do kąpieli i kremik do twarzy z kosmetyków.
Do pupci mam sudokrem i alantan, kupie jeszcze chusteczki i tyle.

Offline adusiaxxx

• maniak
ja właśnie kupiłam ten kremik z Nivea z filtrem 30 bo dzieciaczek będzie wiosenno-letni, ten z Nivea na każdą pogodę jest przecież na zimę i wiatr...chyba ::)
No właśnie wczoraj zrobiłam rozeznanie i też to zauważyłam, no nic w takim razie też kupię ten z faktorem 30 ( jak gdzieś znajdę  :evil: w sumie to niemowlę ma taką delikatną skórkę, że ta 30- tka będzie ok  :)

Offline adusiaxxx

• maniak
 :lol:  ewelinkas myślę podobnie  ;)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
To do listy szpitalnych rzeczy jeszcze ze 2 ręczniki, papier toaletowy, kubek, łyżkę, widelec- w sumie to zależy od szpitala, ale w większości chyba trzeba mieć swoje ???

Kosmetyki i apteczne rzeczy też mnie przerażają. Mamy do kąpieli Ziajkę natłuszczającą, krem z Ziajki nawilżający, i chcę kupić jeszcze coś z filtrem. Wiem, że ziajka też coś takiego ma, a jak nie to nivea.
Na odparzenia mam Sudocrem, ale zastanawiam się czy po każdej zmianie pieluchy też trzeba czymś smarować? Pewnie od dziecia zależy... ehh jak ja bym chciała wiedzieć jaki ten mój Szkrab będzie i czego będzie wymagał :)

ricardo a ten Alantan to jest taki delikatniejszy czy coś takiego mocnego jak Sudokrem?

Do takiego codziennego stosowania myślałam nad Penatenem, mama mi zawsze powtarza, że był dobry jak do nas stosowała.

Offline adusiaxxx

• maniak
Ilonka z tego co ja słyszałam, to przy każdej zmianie pieluchy smaruje się kremem i to grubo lub zasypujesz puderkiem, może być na zmianę, raz to, raz to.  Sudokrem to dopiero jak dupka odparzona, a penaten to chyba też jest takiej konsystencji jak sudokrem, także chyba to to samo  :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Penatenu nie znaju, ale Alantan to taka tłusta maść nadająca się do codziennego uzytkowania. Sprawdza się bardzo dobrze. A Sudocrem do codziennego stosowania jest za mocny, on jest tylko jak już naprawdę pupa się mocno odparzy.