Autor Wątek: Pod moim sercem, inne serce bije...czyli oczekiwanie na najpiekniejsze lato :)  (Przeczytany 126319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
mikoala na podusi nie powinien, chociaż znam osoby, które od razu używają bo niby taka cieniutka jest 8) a kołderka to zależy co kto woli, bo można zakupić sam śpiworek i też wystarczy, albo kocyk.

Patrycja szczerze to nawet nie pomyślałam o tym wzorze w ten sposób, nawet do głowy mi nie przyszło, że może maluszkowi nie pasować :( Pozostawię sobie do przemyślenia :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Może na żywo to inaczej wygląda, ale patrząc na zdjęcie to serio oczy mi się zaczynają plątać. Ja bym jej ni ekupywała - ale to ja :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Tyle wzorków i kolorków, że można w takiej pościeli dziecko zgubić hihi :) Ale najważniejsze, żeby Wam się pościel podobała. A tę drugą to bym chętnie na swoim łóżku widziała :)

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
Ja nie lubię jak na pościeli się dużo dzieje ale to przecież Wam ma się podobać Ilonko :) Mi podoba się taka w psiaki i to jest jedyna do której się z mężem zgadzamy bo w innych przypadkach burczy mi, że chcę z synka zrobić dziewczynkę :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Mnie się bardziej 2 podoba :)
Ale to ja :)
A jakieś zdjecia po remoncie będą.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Teraz jeszcze gdybam nad taką, i ta mi się najbardziej podoba.

Zobaczymy co powie mąż jak wróci z pracy. A jak nie to będą tylko te misie, bo chce żeby R. decydował o tym co kupujemy a nie zwalał wszystko na mnie :)

myszkasc zaraz ogarnę mieszkanko i obiecuję, że zrobię fotki :)

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Ta z serduszkami najładniejsza ;D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Ooo tak, ta ostatnia najfajniejsza :ok: :ok: :ok:
 :-* :-* :-*

Offline mikoala

• Chuck Norris
Ooo delikatna i śliczna!

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Oto sypialnia, tam gdzie stoi komoda będzie kącik Stasia :)

I salon z aneksem kuchennym (po lewej stronie szafek będzie jeszcze lodówka)

Offline Lili-liliana

• maniak
Aneksik maleńki, ale za to salonik super ;D
Ja mam za to wiekszy aneksik ale w saloiku bardzo ciasno.

A pokój wielki ;D ;D
Łazienkę macie sami czy wspólną?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Wielka jest ta Waszxa sypialnia!

Kanapy i fotele w salonie mi się podobają bardzo :) Dużo macie miesca :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Przytulne lokum. Tylko gdzie jest łazienka?

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
japcio te drzwi zamknięte obok aneksu to wyjście na korytarz, i z korytarza są drzwi do łazienek, piwnicy i kotłowni. Łazienka nie była teraz remontowana więc nie ma się czym chwalić ;)

Lilli aneks może i mały ale pakowny. Mam jeszcze wolne półki :)

Pati zarówno salon z aneksem jak i sypialnia mają po 20m2. A że w sypialni mniej mebli i ściany jeszcze puste to takie wrażenie :)

Offline Lili-liliana

• maniak
No to macie większe mieszkanie niż nasze. My mamy 38 m2.
Pokój 16m2, Łazienka 4 m2, korytarzyk 3,8m2 i salonki z aneksem, albo aneks  z salonikiem :P- 14 m2 ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
to spore to mieszkanie!
ja też mam chyba 38 m2
śliczna ta pościel z tym serduszkiem najbardziej mi się podoba!

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Madziu widzę, że trafiam w twoje gusta :)

Pytanie za 100 punktów: który przewijak? miękki czy twardy? Zaznaczam, że nie będzie on na łóżeczku tylko na stoliku.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
NO zdjęcia :D
Super mieszkanko :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
w kwestii przewijaka nie pomogę bo ja nie kupuję :)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
My kupujemy twardy przewijak - raz będzie na łóżeczku a innym razem na komodzie - taki wielofunkcyjny - a chyba różnica w cenie jest niewielka?
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
super pokoiki, a ja tak narzekam na moja malusia kuchnie, myslalam, ze juz mniejszej miec nie mozna, a jednak  ;) ja tam bym sie nie pomiescila, ale sypialnia super, i salonik tez.  :-*

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
My wybraliśmy twardy ale będzie on na łóżeczku ale jak na stolik to chyba miękki wystarczy  :)

Gabiś
  • Gość
Śliczne mieszkanko :) A kuchnię mieliśmy chyba jeszcze mniejszą w poprzednim mieszkaniu.. no może podobną..

Offline kitki82

• uzależniony
śliczne macie mieszkanko :)
pościel w serduszka wygrywa, my mamy taką do wózka całą białą, a co do przewijaka nie wiem my nie kupowaliśmy i nie mieliśmy zamiaru ale dostaliśmy twardy na stelaż albo na łóżeczko

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Ta co teraz wkleiłaś to bardzo ładna.

Przewijak twardy - my mamy taki. Jak dziecko potem zaczyna harcować i wierzgać to chyba lepszy twardy bo miękki moze się podwijać czy zgniatać za bardzo... Tak na chłopski rozum myślę że twardy lepszy.

Offline kobietka
  • maniak
Ja jeszcze niedzieciata, ale z tego co pisały doświadczone mamuski to raczej twardy przewijak- Magda polecała jako łątwiejszy w utrzymaniu i uniwersalny. MOżna kupić podkłady, dzięki którym utrzymuje się czystosc, latwiej go też chyba umyć?? Ten miękki to taka poducha, którą trzeba częaciej prać a i nie wiadomo jaka jest jegho jakosc, będzie sie zbijał w środku ::)

Kurcze, dziewczyny.... ja czytajac wasze wątki robię sie coraz bardziej wyedukowana w kwestii przygotowań i macierzyństwa ;)
ciekawe kiedy mi się ta cała wiedza przyda 8)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Też jestem za twardym, szczególnie że ma takie wyższe boki (my mamy taki i szczególnie teraz doceniam to, że mi Łucja dzięki temu

nie spadnie, bo moje ciekawskie dziecię wierci się w każdą stronę)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
o tak! Dokładnie! Te boki wyższe są rewelacyjne bo moja choć jeszcze mała to już przekrzywia się na każdą stronę i zawsze to jakie takie zabezpieczenie jest.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Przewijak zamówiony twardy, do tego pościel, łóżeczko, materac kokos-pianka-gryka, rożek, okrycie kąpielowe, pieluszki tetrowe i flanelowe i cała masa pierdół... Łączny koszt 600zł  :) Ale już na maj zostanie nam tylko kupno wózka ;) Z większych wydatków :)
Kupiłam już płyny do prania lovelli i trzeba powoli zabierać się za pranie, ale poczekam z tym aż paczki z pościelą przyjdą. W ogóle ostatnio kuzynka mnie wyśmiała że chcę prać nowe rzeczy  :P No ale jak to nie prać? Ja nawet swoje nowe to najpierw do pralki przed założeniem. Przecież jak wisi w sklepie to ukurzone, nie mówiąc już o całej masie ludzi, która te rzeczy dotykała.
Zakupiona też już pierwsza paczka pampersów, chusteczki nawilżane. I powiem wam, że zaczynam być sopkojna, że ze wszystkim zdąrze na czas. Nawet jakby Stasiek na świat sie śpieszył to większość gotowa :)

A wczoraj miałam jakiś gorszy dzień, najpierw troche pojeździłam samochodem i połaziłam po mieście, a potem brzuch miałam cały napięty i twardy. Nie mogłam się wyprostować tak mnie mięśnie ciągnęły  :( Najlepiej było jak leżałam na boczku skulona w kłębuszek. Dziś już lepiej, maluszek dokazuje jak tylko może, strasznie ruchliwe dziecko mi rośnie :)

I mam pytanko do mamuś- czy takie regularne, co 2 sekundy puknięcia gdzieś w brzuchu, jakby dzidzia podskakiwała to czkawka?

A chcecie niedzielny brzusio?

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
oczywiście, ze trzeba wszystko poprać nawet jak jest nowe...ludzie są dziwni ::)

a te systematyczne puknięcia to napewno czkawka...moja Melcia też ją często ma ;D