Autor Wątek: Pod moim sercem, inne serce bije...czyli oczekiwanie na najpiekniejsze lato :)  (Przeczytany 120700 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
dzieciaczek będzie wiosenno-letni, ten z Nivea na każdą pogodę jest przecież na zimę i wiatr...chyba ::)
Masz rację Ewa. Ten na każdą pogodę zostawiam sobie na jesień. Muszę mieć krem z filtrem mineralnym. ;D Linomag Sun chyba kupię, on jest z tego co wiem od początku...

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
u bratowej podpatrzylam kosmetyki z filtrem 50, a do buzi z garniera taki sztyft co daje rozowiutki kolor buzce.

Offline ily

• użytkownik
  • **
do codziennego stosowania są : linomag bobo A+E, alantan PLUS maść (maść jest tłustsza od kremu, a alantan plus w porównaniu z alantanem ma dodatkowo w składzie d-pantenol o działaniu m.in. łagodzącym, nawilżającym, p/zapalnym i gojącym).
Na odparzenia/ pieluszkowe zapalenia skóry/ wówczas gdy widzimy, że ze skórą zaczyna się dziać coś niedobrego (zaczerwienienie, krostki itp.) stosujemy sudocrem.
Do kąpieli np. emulsja Oilatum (bardzo niewielka ilość wystarczy by skóra dziecka była miękka i wówczas po kąpieli już nie trzeba nawilżać skóry), a co do kremu p/słonecznego to ja bym nie kupiła na wiosenno-letnie słońce dla dzidziusia kremu o filtrze mniejszym niż 50 (skóra dziecka jest zbyt delikatna, nie ma jeszcze warstwy ochronnej, a rzadko uświadamiamy sobie jakie spustoszenie potrafią wywrzeć promienie UV w skórze, co uwidacznia się średnio po 20 roku życia).

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
Nivea też ma krem z filtrem, bodajże 30, do stosowania od pierwszych dni życia, jedyny jaki znalazłam dziś w hipermarkecie zresztą :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
A ja ostatnio byłam na zakupach bodajże w Superpharm i jedynym kremem z filtrem była Ziajka, ale o ile kojarzę to Ziajka ma bardzo niski filtr... Chyba zakupię inny krem.

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja też znalazłam krem z nivei z filtrem 30 i taki mam zakupiony, 50 z nivei jest powyżej 6 miesiąca

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Witam.
Właśnie wróciłam z wizyty... i ciekawych wieści nie mam :( Mamy leżeć i ograniczać się jak to tylko możliwe, szyjka krótka i rozwarcie jest :( Jak wszystko będzie dobrze, to nastepna wizyta za 2 tygodnie, a jakby brzuch się napinał to mam dzwonić i się zgłaszać do pana doktora.
I wiecie co? Zaczynam się stresować. Na dodatek wczoraj oglądałam sobie filmiki z porodów na youtubie i zaczęłam marzyć o cesarce.

Przed wizytą odwiedziłam jeszcze rossmana i szukałam jakiegoś kremiku do buźki z filtrem, ale jedyny dostępny to był nivea i na razie odpuściłam. A jakby, któraś była zainteresowana to mleczka do prania Lovelli są po 17.99.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
szyjka krótka i rozwarcie jest :( J
Mam identycznie... trzeba niestety trochę poleżeć i się oszczędzać, choć wiem jak trudno jest w wyrku wytrzymać.
Ja już  co prawda normalnie na chodzie, bo jak złapie mnie nagle poród to mała sobie poradzi...
Będzie ok zobaczysz, tylko musisz uważać na siebie i malucha ;D ;D ;D

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
Ja mam zupełnie na odwrót, boję się cc jak cholera, bardzo bym nie chciała jej mieć, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i urodzę sn.

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
Wczoraj koleżanka z pracy mi opowiadała że miała w 34 rozwarcie i nakaz leżenia...
W 36tyg. wszystko było ok..
Urodziła w 38tyg. zdrowiutką córcię  :D

Offline pamela

• Chuck Norris
no to marsz do lozka i lezec.
chyba trzeba bedzie obstawianie niedlugo zaczac jak malemu tak sie spieszy, bo obstawic nie zdazymy ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Ilonko wszystko będzie ok! Poleżysz i sama się zdziwisz do kiedy wytrzymasz :) hehehe

marzenie o cc :) no to jest mój warunek kolejnej ciąży ;) po porodzie tym co ja miałam to normalnie w życiu już bym nie chciała rodzić... ale jak czytałaś mój opis to wiesz jak u mnie było a Ty masz mieć nadzieję, że u Ciebie będzie szybko, mało boleśnie. Jak masz możliwość wzięcia zzo to ja bym wzięła - u nas w szpitalu nie dawali.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
ja tam cc sie bałam i drugie jak będę kiedys rodziła to tez sn  ;)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Ja po cichutku marzę o cc  :roll:

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Kochane jesteście! Wiem, że jak poleżę i będę się oszczędzać to mogę i po terminie urodzić. Ale teraz każdy dzień, tydzień ważny. Staś chyba po tatusiu chce szybciej na ten świat wyjść, bo R. w 34tc się urodził. My w sobotę 36tc zaczniemy więc nie jest tak źle. Gorzej bym się martwiła, gdyby taka sytuacja była miesiąc temu.
No ale nie ukrywam, że bardzo mi zależy, żebym urodziła w czerwcu a nie w maju, bo mi się wychowawcze nie będzie należało  :-\ Także teraz sobie grzecznie leżę i odpoczywam. Mąż wziął sobie na dziś wolne, żeby zawieść moje zwolnienie dalsze i pozałatwiać sprawy, które były na mojej głowie.

Trzeba by chyba spakować torbę do szpitala, niech sobie stoi gotowa. I zrobić dokładną listę brakujących rzeczy dla maluszka, żeby mąż w razie co wiedział co ma kupić :)

Z obstawiankiem zaczekamy jeszcze do 12.05, będzie akurat miesiąc przed terminem z OM.

Powiem wam, że cesarki też się bardzo boję, szczególnie znieczulenia lub narkozy. Sama nie wiem co bym wolała. Ale na to wpływu za bardzo nie mam. Co ma być to będzie :)

Pati po Twoim opisie porodu, to ja mówiłam, że w ogóle nie rodzę 8)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
hahaha - no nie dziwię się :) bo ja po swoim porodzie mówiłam, że już nigdy w życiu nie będę rodzić :) No i oczywiście nadal tak twierdzę, że nigdy w życiu poród naturalny :)

Gabiś
  • Gość
Ilonka no Staś jeszcze chwilkę mógłby posiedzieć ;D A narkozy się nie bój... miałam już 5 razy w moim krótkim życiu i naparwdę nic strasznego :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
hejo :)

Zabiegu w ogólnym znieczulanie nie ma co się bać. Ja miałam dwa. Pikuś :)

Trzymam kciuki, aby Staś jak najdłużej w Twoim brzuszku mieszkał!

Offline ada1988

• Chuck Norris
odpoczywaj odpoczywaj :)
ja mam nadzieję że cc nie będę miała :)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
Ja z kolei narkozę fatalnie wspominam, ale nie chcę tu nikogo straszyć ;) ...pewnie na to każdy organizm reaguje inaczej ...u mnie był paw za pawiem przez 3 dni ::) ::) ::)

co do porodu - jakby mi dali wybór to wolałabym cc mimo wszystko ...
no ale lekarz zadecyduje co będzie  ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
Aniu miałam identycznie... już miałam dośc... dla mnie narkoza była straszna :(

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
 :hello: Jeszcze mnie tu nie było u Ciebie ;)
W zeszłym roku miałam znieczulenie podpajęczynówkowe do zabiegu i żadnych niemiłych przeżyć. Mam też już teraz wiedzę, że poród przez CC. I powiem Ci jedno - nie bój się na zapas. Będzie dobrze :)

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
Ja się bałam że będe mieć cesarke ze względu na wade wzroku i tą cukrzyce ale narazie nie ma do niej wskazań. ;D
Za to znieczulenia na pewno mieć nie będe bo mam za mało płytek,
i tak problem został rozwiązany  :D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Ika ja też tak mam...
Od 27tyg grozi nam przedwczesny poród...
Dzisiaj wróciłam ze szpitala, mam podwyższoną dawkę leków, ale się nie poddam jeszcze miesiąc niech Amelka zaczeka :)
Stasiu napewno też zaczeka :)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
 ;D mi już odstawili leki podtrzymujące ... i jak na razie cisza

Ika dasz radę, na tym etapie którym jesteś już nie ma wielkiego ryzyka, ale wiadomo każdy dzień w brzuszku to dodatkowy sukces dla Stasia

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
A ja tam nie wyobrazam sobie innego porodu niz sn  ;D i drugie dziecko jak bede miala to tez tak chce rodzic  ;)

Jedyne co zle wspominam z porodu to szycie ale to dla tego ze na mnie nie dzialalo znieczulenie ale teraz juz zupelnie nic nie czuje po porodzie

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Witam z wygodnego łóżeczka :) Wiecie, do tej pory w ogóle o porodzie nie myślałam, zero stresu z tego powodu. No ale jak doszło do mnie, że to już tak niewiele zostało :o I ten strach to taki bardziej przed niewiadomą jaka mnie czeka, a nie przed faktem porodu. A czy to będzie sn czy cc to już mniej ważne. Ważne, żeby Staś był szybko ze mną :)

Patrząc na pogodę za oknem zaczęłam przekopywać allegro, bo tak patrząc na Stasiowe ciuszki to ja jestem przygotowana na ciepłe lato :P I nie wiem czy nie kupić jakiejś cieńszej kurteczki albo grubszego dresiku ???
I jeszcze zastanawiam się nad rajstopkami, żeby pod spodenki założyć, czy to w ogóle wygodne dla takiego maluszka?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Ja bym kurteczki nie kupowała na lato - na jesień co innego ale wtedy to już na spokojnie coś kupisz.

Dresik jak najbardziej ok. Ja mojej Małej pod spodnie nigdy nie nakłądam rajstopek  ::) przykrywam kocykiem i jest ok. Ważne, żebyś miała kilka sztuk body na długi rękaw, bo jak będzie chłodniej to się przydadzą. I półśpiochy na gumce grubej bezuciskowej.

Dla mnie szycie to już był pikuś :) Przy tym sie odprężayłam na prawdę :) Do tego jeszcze pogadałam z lekarką co mnie zszywała i Panią co mnie obmyła i było ok :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja też kurteczki nie mam żadnej i nie będe kupowała :)

Offline pamela

• Chuck Norris
rajtuzki bleeeee pamietam jak nienawidzilam nosic,  ;)