Autor Wątek: Pod moim sercem, inne serce bije...czyli oczekiwanie na najpiekniejsze lato :)  (Przeczytany 120698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikoala

• Chuck Norris
Pewnie nie zgrubłaś zabardzo w ciąży!

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Ika dobrze, że z maluszkiem wszytsko OK :)
Mnie też na chwilę obecną nic nie puchnie...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Norma jest zawsze do 140.

Offline kitki82

• uzależniony
mi też nic nie puchło do 34 tygodnia a teraz wyglądam jak balon

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
mi niestety puchną nogi ... ale to normalne
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
mi też nic nie puchło do 34 tygodnia a teraz wyglądam jak balon
Kitki nie strasz, mnie do 34 tygodnia bliziutko  :-\ Jak na razie też nic nie spuchło, także ok  ;)

Offline kitki82

• uzależniony
nie straszę nie straszę po prostu nie widzę kostek  :P a ręce mam jak serdelki i ten nos jak kartofel ale po porodzie wszystko podobno znika  :D

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Eee może nie jest aż tak źle  ;)

Mnie na razie przeraża niemoc w obcięciu paznokci u nóg  ::) A gdzie tam do końca ...

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Obcinanie paznokci u nóg, depilacja okolic bikini, baaa... nawet zakładanie skarpetek to dużyyy wysiłek. Jeszcze chwila i mąż będzie musiał te obowiązki przejąć :D

A żeby było weselej to puchnięcie też się zaczęło. Po przebudzeniu nie mogłam zdjąć ani pierścionka, ani obrączki- nawet na mokro  :) Ale już wszystko wróciło do normy i zamiast serdelków mam swoje własne palce :)

Offline kitki82

• uzależniony
Obcinanie paznokci u nóg, depilacja okolic bikini, baaa... nawet zakładanie skarpetek to dużyyy wysiłek. Jeszcze chwila i mąż będzie musiał te obowiązki przejąć :D

A żeby było weselej to puchnięcie też się zaczęło. Po przebudzeniu nie mogłam zdjąć ani pierścionka, ani obrączki- nawet na mokro  :) Ale już wszystko wróciło do normy i zamiast serdelków mam swoje własne palce :)
u mnie małż już przejął te obowiązki i całkiem dobrze sobie radzi hihihi a obrączkę już dawno zdjęłam bo teraz to trzeba by ją ciąć  :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Nie wiem czy tak jest u kazdej kobiety ale mi po porodzie tak napuchly nogi i stopy ze kapci wlozyc nie moglam...

Offline kitki82

• uzależniony
Pati ale opuchlizna już zeszła? bo ja mam nadzieję już niedługo zobaczyć swoje kostki i chodzić w normalnych butach  :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Generalnie opuchlizna cała zeszła jakoś do 2 tygodni, ale to co miałam po porodzie to w ciąży tak nie miałam i jak poszłam do pielęgniarek się zapytać o to to powiedziały że tak niestety się zdarza po porodzie. Ale stopy to miałam tak strasznie napuchnięte że kapci nie mogłam nałożyć  ::) nieźle to wyglądało  ::)

Offline ada1988

• Chuck Norris
u mnie też zakładanie skarpetek to zaczyna byc nie lada wyczyn ;D

Offline mikoala

• Chuck Norris
U mnie na szczescie jak sie oszczedzam nie ma źle z opuchlizna, ale w szale przedswiacznym, to kotki znikneły, a stopy jak baloniki. Lekarz powiedział ze takie uroki ciazy i jesli wszystko inne jest ok, to nie jest to nic strasznego.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Moje dziecię nie lubi długo spać, nie lubi długo siedzieć w miejscu i skutecznie zarówno mnie budzi, jak i skłania do ruchu :) Rano zostałam solidnie skopana, i wiem już, że potrzebuję dużo więcej snu niż mój brzdąc. Ostatnio bite 11-12 godzin snu nocnego, żeby tak się dało wyspać na zapas...

Aa, no i zmienia mi się wizja wyprawki. Ale co tam, podobno tylko krowa poglądów nie zmienia :) Miała być pościel wieloelementowa, a nie będzie. Moskitiery też nie będzie.
Tylko sie zastanawiam jak to jest ze stosowaniem czegoś do prądu na komary, muchy i przebywaniem dziecka w tym pomieszczeniu. Myślicie, że mogą byż jakieś przeciwskazania?

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
w tych sprawach ci nie pomogę ale chętnie oglądnęłabym jakieś zdjęcie brzuszka  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
No właśnie sama nie wiem jak to jest z tymi do prądu. Lato się zbliża a przy tym wszystkie dziadostwo nadchodzi... Zawsze używaliśmy do kontaktu a teraz sama nie wiem...

Offline ada1988

• Chuck Norris
na stronie producenta może bedzie napisane takiego specyfiku

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
Ilonka mnie już od jakiegoś tygodnia nie budzą silne kopniaki. Mały zaczął się za to wypinać, wiercić, wystawiać coś przez brzuch i jednocześnie zmieniać miejsce, kopie mnie jak siedzę i za bardzo uciskam górę brzucha. Doświadczyłam też wsadzania nóżek pod żebra, co za dziwne uczucie. Nie wiem czy ma już za ciasno na takie kopanie czy jak... Najważniejsze, że cały czas go czuję bo nie powiem, że się nie martwiłam.
Wcale Ci się nie dziwię, że zmieniasz zdanie co do wyprawki, ja się nie mogę zdecydować co do mebli :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
Jak kopie to przynajmniej czuję się spokojna że wszystko powinno być w porządku, gorzej jak jakiś czas nie kopie to wtedy wariuje i ładnie proszę żeby kopną choć raz mamusie żeby spokojniejsza była.
A uwielbia wiercić się nad ranem około 4-5, oj śpioch z niego to chyba nie będzie :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
Mikoala mój dzieciaczek tez najbardziej szaleje w nocy :P
a u mnie jest tak, że na zmiane jednego dnia tak leniwie kopnie raz na jakiś czas, za to nastepnego dnia da takiego czadu że praktycznie na okrągło czuje kto w moim brzuchu rządzi :P

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Zgadzam się z wami, lepiej niech mi otłucze moje wnętrzności niż mam sie choć przez chwilę martwić co tak cicho siedzi  :)

Wczoraj wieczorem wybieraliśmy z mężem wzór pościeli... Wyszło na to, że w tej sprawie mamy kompletnie różne zdanie. Ja bym najchętniej zamówiła coś w jednym kolorze, bez bajkowych wzorów, misiów, bocianków czy tym podobnych. A mój małż dziecięcą pościel właśnie tak widzi- pstrokato... Doszliśmy do jakiegoś tam porozumienia, będą misie na drabince w odcieniu ecru- przynajmniej w jednym tonie kolorystycznym  ;), a drugi komplet mogę wybrać sama ;D I będą to prawdopodobnie turkusowe paseczki

A dziś dostałam piękny komplet pościeli satynowej w kolorze róż+fiolet, co idealnie pasuje mi do sypialni. Tylko, że rozmiar 200x220, a my kołdrę mamy na razie mniejszą. Ale może dzięki temu szybciej sie zmobilizujemy do zakupu nowej :)

Gabiś
  • Gość
Ta druga pościel bardziej mi się podoba.. Pierwsza jest sliczna ale moim zdaniem ma zbyt agresywne kolory dla noworodka...
Buziaki Ilonko  :-* :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
mi się podobaja obie pościele bardzo!

Offline anusiah
  • Chuck Norris
turkusik zdecydowanie ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Mnie sie ta druga podoba

Offline kitki82

• uzależniony
ja też zdecydowanie wolę stonowane wzory takie pstrokate misiaki i tego typu bajery odpadają, a ta druga bardzo mi się podoba :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
A ja różnie - ma się podobać i tyle :) Mi sie obydwie podobają, we wzór ten pierwszej mamy pieluszki flanelowe - oczywiście różowe :P

Chociaż przy tej drugiej to patrząc na te paski to oczopląsu można dostać, więc ja (ale to ja) bym jej nie kupowała - mi sie kręci w oczach a co dopiero takiemu maluszkowi.

Offline mikoala

• Chuck Norris
Ślicznie łóżeczka wyglądają, natomiast zastanawiam się czy taki maluszek po wyjściu ze szpitala odrazu śpi na podusi pod kołderką?