Autor Wątek: Pod moim sercem, inne serce bije...czyli oczekiwanie na najpiekniejsze lato :)  (Przeczytany 125608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Końcówka maja i czerwiec będzie ciekawy na forum. Dawno już nie było tyle ciężarówek na tym samym etapie równocześnie.  :)

U nas nic nowego, po środowej wizycie dzidzia nam się rozleniwiła i kopać nie chce. Łobuziak mały :)
Ogólnie jest Ok, tylko plecki dają o sobie znać. Wczoraj wieczorem oglądaliśmy z mężem "13 dzielnice" i aż się na mnie denerwował bo ciągle musiałam zmieniać pozycje i go rozpraszałam  :P

A ostatnio odkryłam, że piersi już przestały mnie boleć :) Dawały mi popalić od samego początku ciąży także teraz aż dziwnie się czuję.

Z mniej fajnych rzeczy to mamy już pierwsze rozstępy :-\ Piersi urosły mi z małego B do dużego C no i są tego efekty, a od kiedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży to smarowałam je oliwką. No i czas kupić coś lepsiejszego, bo jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem :-[ tylko nie wiem co kupić. Czy te kremy co na brzuch to mogą być też na piersi czy kupić coś tylko do piersi?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Mi na piersiach też niestety wyszły, choć smarowałam od początku...

Ja uzywam wieczorem oliwkę Hippa a rano Perfecty Mama. O ile brzuch mi się uchował to boczki, cycki i wewnętrzne strony ud nie...

Jak mają wyleźć to i tak wyjdą...

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
No właśnie, tym bardziej jak ma się skłonności, a ja takowe mam  :-\ Jak miałam 15 lat to przytyłam 8 kg w krótkim czasie po lekach i efektem tego były piękne rozstępy na udach. Dziś prawie śladu po nich nie ma, tylko czy nowe na ich miejsce nie wyjdą ::)

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
ika3w ja mam jakiś krem z pharmacerisa, jest do brzuszka, ud i pupy ale zdarza mi się też smarować nim piersi. Tak to używam tłustych balsamów i to strasznie nieregularnie, muszę się wziąć za siebie. Rozstępy już mam, cały tyłek w okresie dojrzewania mi pocięły (choć ja całe życie chudzina) a jak się ma skłonności to wyjdą pomimo wszystko. Koleżanka polecała mi fissana, ponoć jest tłusty ale jej na brzuszku nie wylazło nic, farciara ;)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Ilonka ja od początku jak się dowiedziałam zaczęlam się smarować mleczkiem Elancyl, bo akurat znalazłam w promocji w super pharmie 400 ml ( niby od 4 miesiąca, ale wyczytałam że można wcześniej zacząć smarowanie ) i biust smarowałam też, wszystko raz dziennie. Teraz mi się mleczko skończyło i kupiłam zestaw z Musteli krem na rozstępy i krem do biustu i muszę przyznać że oba są super :) Troszkę trzeba zainwestować, ale jak na razie nic nie wylazło.

Offline ada1988

• Chuck Norris
właśnie jak mają wyleźć to i tak wyjdą... niestety  :-\

mi też urosły cycki ja miałam spokojnie C a teraz mam D i to podwójne D...

Offline zupcia

• uzależniony
Ja to samo, z C zrobiło się E i rosną dalej.

Offline ada1988

• Chuck Norris
a ja już nie chce aby rosły :mdleje:

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
to ja mam teraz noszę 70 E to pozniej  ??? ???aż nie chce myslec
[/url]
[/url]

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
A ja właśnie miałam nadzieję, że mi urosną a tu wcale się takie nie zrobiły... A szkoda :)

Offline ada1988

• Chuck Norris

Andzielika na wymiar :P do krawcowej :P

a tak na poważnie to racja nie każdemu cycki muszą mocno urosnąć ni jednemu prawie wcale nie urosną :)

Offline kitki82

• uzależniony
ja używam krem Gerbera na rostępy jest on również do biustu koleżanki mi poleciły nie mają żadnych ale to zależy od skóry, tylko można ją nawilżać żeby się lepiej rozciągała, ja na razie nie mam żadnych ale nawet jak kiedyś dużo przytyłam też nic mi się nie zrobiło więc mam cichą nadzieję, że jakoś mnie oszczędzą :) a biust jakoś ogromnej różnicy nie widzę ale mąż zaciesza buźkę że takie to by mogły zostać są bardziej pełne :)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
mi jak narazie żadne rozstępy nie wyskoczyły...na szczęście...zobaczymy jak będzie później ::)
najważniejsze aby dobrze nawilżać...wręcz natłuszczać skórę brzuszka, piersi itp
a jak mamy mieć rozstępy to i tak je będziemy mieć choćbyśmy używały najdroższych kosmetyków a'la Vichy czy innych ;)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Dokładnie, jak mają wyleźć to i tak wylezą  ::) Takie uroki macierzyństwa  :)

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
wiecie, co do rozstępów, to uważam, że jednak warto się smarować:)
ja mam skłonności do rozstępów i to duże, ale w ciąży sumiennie smarowałam cały brzuch (pod koniec miałam ogromny) i piersi FISSANEM (szczerze polecam) i tam gdzie smarowałam, NIC nie wyszło, ani milimetra rozstępu, natomiast niektóre partie ud, przeze mnie pomijane, nie zostały oszczędzone :P no ale to moja wina:/
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Mnie piersi urosly dopiero podczas karmienia w czasie ciąży powiekszyly sie minimalnie ;), ale za to teraz to poprostu mam cyce jak donice

A co do rozstępów to ja smarowałam dwa ray dziennie brzuch, uda, piersi i dopiero pod koniec ciazy mi wyszło kilka rosztepów, a po porodzie na brzuchu pojawiło sie wiele rozstepów  :-\ , także mi nic nie pomogło ale wiadomo lepiej dzialac i zapobiegac ale co ma wyjsc to i tak wyjdzie  ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
to ja mam teraz noszę 70 E to pozniej  ???

ło matko, też mam taki rozmiar i aż strach się bać, co będzie za kilka miesięcy.......

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Mąż napewno się będzie cieszył ,tak przynajmniej jest u mnie  :D (chociaz wczesniej też nie mialam małych piersi)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Mnie piersi urosly dopiero podczas karmienia w czasie ciąży powiekszyly sie minimalnie ;)
U mnie to samo, wprawdzie bez jakiś oszałamiających osiągnięć, ale zawsze to lepiej stanik wypchany. ;)  Pewnie jak skończę karmić będą flaczki. :P

Na rozstępy stosowałam Perfecta Mama, rzadziej niż powinnam ;) i brzuch uchował się bez rozstępów, kilka miałam na boczkach i te się zadomowiły na dobre, ale kilka nowych pojawiło mi się dopiero po porodzie na biuście, którego po urodzeniu Łucji nie smarowałam, bo podobno Dziecię powinno czuć naturalny zapach mamy. ::)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009

ja tez!! i tez sie juz boje co to bedzie w ciazy,                                                                                                                                                                                                                                                                     
 :-* :-*

Offline anusiah
  • Chuck Norris
 ;D na razie odpukać rozstępów brak .... ale brzuszek aż się świeci od oliwki. Mam nadzieję, że nie wylezą. Zobaczymy

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
zostawiam pozdrowienia poniedziałkowe - moje urosły o jeden rozmiar jak na razie ... i się ciesze bo wiecie z A na B to dla mnie teraz mega cyc :) 
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
21 tydzień...czy to znaczy, że zaczął się 6 miesiąc? Bo już pogubiłam się w liczeniu :)

Weekend minął nam spokojnie, w sobotę troche zabalowaliśmy ;) i jeszcze w nocy musiałam po siostre na studniówkę jechać. Oczywiście mróz niesamowity, nawet szyby nie chciały odszronieć.

A chyba się nie chwaliłam, że w tą sobotę idziemy na imprezkę ostatkową? Taki mini bal ;) Mam nadzieję, że będzie dużo dobrego jedzenia. Tylko jest mały problem... bo nie mam co na siebie włożyć :P Z pół szafy sukienek, wchodzę w dwie, w tym jedna tak na styk a przez tydzień się to może zmienić  :-\ No i mam zagwozdkę, bo w żadne eleganckie spodnie też nie wejdę. Nie chcę kupować czegoś na raz, jeszcze muszę bratowej szafę przejżeć  ;)

Dzisiej z mężem przeglądaliśmy pościele dla dzidzi, no i wyszło na to, że mamy zupełnie inne zdanie na ten temat  :D Ale mąż grzecznie dał pozwolenie żebym wybierała co mi się podoba ;D A dzidzia w tym czasie szalała w brzuszku jakby wiedziała, że o niej mowa :) Aż się rozczuliłam :Wzruszony:

Offline zupcia

• uzależniony
Eeee, chyba jeszcze nie, różne źródła różnie podają ale szósty miesiąc zaczyna się raczej od 22 tygodnia :) ika3w dopisz się na listę ciężarówek, jest nas tak dużo w podobnych terminach, będzie fajnie jak będziemy się z tej listy powoli wykruszać :)
Fajnie, że idziecie na imprezkę, też bym z chęcią gdzieś poszła, jak tylko mogę to wybywam z domu, nadrabiam leżenie z tytułu atrakcji kibelkowych ;)

A jaki rozmiar pościeli jest do łóżeczka? Bo też ostatnio przeglądałam i były ze dwa lub trzy i zwątpiłam. Czy pościel powinna być większa niż łóżeczko i materacyk?

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
mała ściąga:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg

Offline kitki82

• uzależniony
według książki którą czytam to szósty miesiąc zaczyna się od 23 tygodnia ale właściwie różne źródła różnie to podają :) dlatego lepiej mi się operuje tygoniami :)
a pościelki mają różne wymiary, ja kupowałam na all i było napisane do jakiego łóżeczka ta pościel będzie pasowała  ;D
ooo super imprezka ostatkowa ja też mam problem z ubiorem ostatnio szłam do teatru i całe szczęscie moja mama lubi luźne ubiory to wygrzebałam od niej tuniczkę ale zagłębiłam sie dalej to ma ich kilka więc w razie w mam gdzie szukać, więc Ilonko może zakupić jakoś fajną tunikę którą potem będzie można ubrać na jakieś okazje a i po ciąży się przyda, a może pochwalisz się brzusiem jak już urósł :)
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2010, 15:33 wysłana przez Maja »

Offline ada1988

• Chuck Norris
ojjj tak wszędzie podają inaczej...
ja mam w książce w której czytam że 6 miesiąc zaczyna się od 21 tygodnia... hmmm

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
oo ale fajnie,al sie szykuje, i mam nadzieje, ze pare fotek dla nas bedzie z niego? :-* :-*

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
Też ostatnio zastanawiałam się kiedy zaczyna sie 6 miesiąc, ale nic nie wywnioskowałam  :D
Fajnie że idziesz na bal, mi jakoś po pracy już się nic nie chce a w tą sobote chyba też pracuje   :-\
Buziaki  :-*

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
JA znalazłam taka ściągę .:

Miesiące ciąży:
1 miesiąc - 1-4 tydz,
2 miesiąc - 5-8 tydz,
3 miesiąc - 9-13 tydz,
4 miesiąc - 14-17 tydz,
5 miesiąc - 18-22 tydz,