Autor Wątek: Pod moim sercem, inne serce bije...czyli oczekiwanie na najpiekniejsze lato :)  (Przeczytany 126832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Nie no spoko, teściową to mam w głębokim poważaniu ;D

aadaa możesz podesłac tylko z wymiarami jeśli możesz, bo kupiłam jedne niby XS a za duże i mi wiszą na tyłku :-\ ilona.a@onet.eu

Magda miło że mnie znalazłaś :-*

Dziewczyny a jak to było u Was z tyciem? Bo mi jeszcze nic kg nie przybyło. Lekarz na razie tego nie komentował ale sama zaczynam się niepokoic

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
spokojnie. ja dopiero po 30tc zaczęłam przybierać na wadze

Offline ada1988

• Chuck Norris
a i ja pozwolę się przyłączyć :-)

tym bardziej że idziemy w tym samym czasie niemalże na porodówkę bo ja mam termin na 17.06 :-)

a co do tycia... Kochana ja jak narazie nie przytyłam ani jednego kilograma a mam nawet -2,5 kg na liczniku :-)

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
ale to szybko leci:)

ślicznie wyglądasz, służy ta ciąża Tobie:)

Offline ada1988

• Chuck Norris
i trochę sobie poczytałam to może Teściowa jest taka bogata żeby zafundować nowe nieużywanie rzeczy przecież takie nie używane są... w idealnym wręcz stanie ale najważniejsze że się nie przejmujesz Teściową i że robisz tak jak chcesz!!!!

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
ika3w no to jednak nie ubijemy interesu ze spodniami bo te sa duzoooo za duzeee :) rozmiar 40 :D

Myślę, ze to nic niepokojącego - moja przyjaciółka tez późno zaczęła przybierać na wadze a zresztą nasza forumkowa Hania tez mało przybrała - wiec myślę, że nie ma co się martwić.
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Wagą się nie przejmuj :) Jak lekarz nic nie mówi, ty się dobrze czujesz, wyniki masz dobre i dzidzia zdrowo rośnie to nie ma czym się przejmować :)

Gabiś
  • Gość
Ilonka wyglądasz prześlicznie!!

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
Ja mam cały czas - 1 kg do wagi sprzed ciąży, nie masz się czym martwić. Wyglądasz bardzo ładnie, u Ciebie przynajmniej widać już brzuszek :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Dziewczynki jak Wam zazdroszczę tych poj. kg  ::) Ja mam już na plusie 4 kg  ::) I też musiałam sobie portki zakupić  ;D I też kupiłam na all. używki rybaczki h&m z pasem za całe 25 zł  ;D a że dziewczyna była z mojego miasta to na drugi dzień odebrałam i leżą jak ulał :) Fakt faktem tydzień wcześniej zainwestowałam w spódniczkę jeansową w h&m, tzn. mąż zainwestował bo mi szkoda było, ale cena była wysoka  :o A tu na allegro takie okazyjki, fajnie ;)
U mnie dzidzia na razie się nie odzywa, tzn. jakieś tam bulgotki słyszymy, ale do końca nie mamy pewności czy to maleństwo  :P Wybieram się na wizytę 21.01 to może lekarz da popatrzeć na malucha i może wkońcu dowiemy się jaka płeć  :D

Offline kitki82

• uzależniony
wagą nie ma się co przejmować każda przybiera w swoim tępie, a teściową nie ma się co przejmować  :P robić wyprawkę na tydzień przed porodem no jakaś paranoja ona ma pojęcie ile to wszystko kosztuje??? a tak po trochu po trochu i sie uzbiera :)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Właśnie zakupiłam kilka bodziaków na allegro. Już się ich nie mogę doczekac ;D

A maż mi obiecał, że jak w weekend będzie pogoda w miarę tzn nie będzie śnieg sypał to pojedziemy do takiej niby hurtowni dziecięcej, porównam sobie ceny z allegrowymi no i może coś kupimy  ;D

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
 :hello:
mogę jeszcze dołączyć? ;)
gratuluję maleństwa ;D

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
kurcze ja to jestem w tyle bo jeszcze nic nie kupiłam .... poczekam do usg połówkowego czyli jeszcze 2 tyg

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja to ma  tylko takie drobne ciuszki jak ktoś mi coś kupił ale sama tak generalnie też się jeszcze nie wybierałam

Offline mikoala

• Chuck Norris
Zawitam i ja do Twojego wątku.
Kurcze ale zazdroszcze ja termin mam na 27 czerwca a kg juz przybyło troche z rozmiaru 36-38, przeistoczyło sie w 42 :/  no nic chyba bede sie martwic w lipcu jak tu zrzucic

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
Ilona, chciałam Cie podpytać jakie witaminy bierzesz? Co zalecił Ci lekarz?

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
No wreszcie... Nie wiem czy i wy tak miałyście ale w ogóle na forum nie mogłam wejść >:(

Wczoraj przyszła jedna paczka z bodziakami, czekam jeszcze na jedną i bodziaków na początek nam na pewno starczy. W ogóle to się nie mogę połapać z rozmiarami, co firma to inaczej to wygląda. Posortuje to jakoś jak już będę miała całą wyprawkę.

aadaa ja teraz biorę feminatal N, a lekarz polecał mi też ten Feminatal z kwasami DHA ale powiedzział, że oba są dobre on nic nie narzuca bo jest spora różnica w cenie. Z tego co wyczytałam, to ten z DHA kupie sobie od trzeciego trymestru.

mikoala witam cieplutko! Kilogramami do zrzucenia będziemy się przejmować po ciąży :)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
Wczoraj chyba była awaria forum :/ taki jeden dzień odwyku :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris

Wczoraj przyszła jedna paczka z bodziakami, czekam jeszcze na jedną i bodziaków na początek nam na pewno starczy. W ogóle to się nie mogę połapać z rozmiarami, co firma to inaczej to wygląda. Posortuje to jakoś jak już będę miała całą wyprawkę.

hehehe, marzenia ściętej głowy... Poczekaj, poczekaj - jeszcze masz tyle czasu do końca ciąży że rączki jeszcze będą swędzieć aby kupić to i owo :) hehehe, ja mam tak zapakowane półki i szuflady, że pewnie nawet nie zdążę poubierać tego, ale te ubranka malusie są tak slicznie że aż żal ich nie kupić :)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
He he, i te okazyjne aukcje  ;D Ale zwykłych bodziaków na FirstSize wystarczy. Teraz jakieś śpioszki, pajace, może pare kaftaników, bo wszystkie body mam z krótkim rękawkiem.
Tak się właśnie zastanawiam, jak się ubiera takie małe dziecko w lato... Jak upał to pewnie sam bodziak, ale przecież nie zawsze jest tak gorąco. Ehh zaczynają się dylematy...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
W lato to niestety nie wiem :) ale bodziaki albo rampersy, a jak chłodniej to bodziaki na długi rękaw. Nie wiem sama :)

Offline zupcia

• uzależniony
Ja też się zastanawiałam, moja mama ostatnio wybiegła deczko w przyszłość i wymieniała co jej zdaniem powinnam zabrać do szpitala dla Maluszka i w co trzeba ubrać dzieciątko to miałam wrażenie, że pomyliła pory roku - lato z zimą ;) Jak jej o tym powiedziałam, to usłyszałam, że małe dziecko musi mieć ciepło :)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
ale masz fajny brzuszek  :D

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Teoretycznie ubiera się jedną warstwę więcej niż dorosłego, a w praktyce wyjdzie w praniu tzn. na karku. ;) Tak sobie gdybam, że śpiochy i kaftanik to chyba za dużo na lato. Dziecko musi mieć ciepło, ale bez przesady, bo potówki atakują.
Nasza ma teraz zimą 2 długie rękawy bawełniane i frotkowe skarpetki i wkładam Ją w śpiworek na ramiączkach, ale to mały zmarzluszek jak ja, więc nie ma potówek, a rączki i stópki i tak zazwyczaj zimne. ::)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
Kg się nie przejmuj jeśli lekarz nic nie mówi to widocznie wszystko jest ok. ja na początku też wogóle nic nie tyłam dopiero po 20 tyg chyba coś powoli ruszyło i do tej pory idzie powoli w górę  ;)
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline mikoala

• Chuck Norris
Ja ostatnio oglądałam sobie wózki na allegro, prawdziwe szaleństwo z nimi. Potem czytałam opinie i czym bardziej wymyslny-nietradycyjny tym gorsze opinie ehhh trzeba to jeszcze poobserowowac.

Offline zupcia

• uzależniony
mikoala ja też tak uważam, zdecydowanie łatwiej jest kupić samochód ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
na pewno tak żeby nie przegrzać dziecka... nieraz widziałam dziecko ubrana tak jak by na Antarktydzie było.... masakra jakaś...

ja też mam ten dylemat ale wszystko zależy od pogody jak będzie + 30 stopni to same bodziaki na bank wystarczą :)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Taa wszystko wyjdzie w praniu, ale ja wolę na to pranie byc choć trochę przygotowana  ;)

Właśnie wróciłam z badań krwi i wreszcie mogę śniadanko zjeść. Nie cierpię wychodzić z domu z burczącym brzuchem :) A przed ciążą mi to jakoś nie przeszkadzało. Teraz od razu niedobrze mi się robi...

Jeśli chodzi o wózek to my teoretycznie mamy wybrany Tako Jumper X ale chciałabym go jeszcze zobaczyć i podotykać. Pod uwagę brany też jest Mikado boston, a ostatnio spodobał mi się Q12 czy jakoś tak  ??? Ale na to jeszcze mamy czas. Kupimy pewnie pod koniec maja albo na początku czerwca. Mąż twierdzi, że on teraz się na nic nie nastawia bo może jakieś nowe kolekcje wyjdą.

Lecę zobaczyć co u Was  :-* :-*