Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2910654 razy)

0 użytkowników i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
  • *****
  • Wiadomości: 492
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16830 dnia: 30 Grudnia 2019, 13:32 »
Ciekawie brzmi ten kurczak zapiekany w nalesnikach.  Masz jakis przepis?

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16831 dnia: 30 Grudnia 2019, 14:49 »
U nas na urodziny Franka będzie pizza, mąż zrobi bo cała  rodzina pyta czy będzie  ;) do tego jakaś sałatka,  ciasto i ciastka z m&ms dla dzieci. Ja nigdy nie szykuje dużo jedzenia bo nie ma kto tego jeść



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16832 dnia: 30 Grudnia 2019, 17:58 »
[/url]
[/url]

Offline Vivka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6224
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16833 dnia: 31 Grudnia 2019, 11:35 »
Dziewczyny doradźcie co zrobić na obiady tak żeby maz w pracy mógł sobie odgrzać? Chce zrobić w weekend i zamrozić. Mąż nie może ostrych potraw jeść. Do głowy przychodzą mi w sumie tylko klopsy gotowane, chili con carne bez chili :p i nie wiem co jeszcze. Mrozicie kotlety? Takie z kuraka panierowane i usmażone?



Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16834 dnia: 31 Grudnia 2019, 17:27 »
Vivka a zupy. Może sobie nosić w słoiku. A jak zawekujesz to postoi. Bigos, gulasz, leczo. Pomyślę jeszcze



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16835 dnia: 31 Grudnia 2019, 18:28 »
Vivka kotlety to nie. Panierka zejdzie.



Offline Vivka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6224
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16836 dnia: 31 Grudnia 2019, 20:53 »
Dzięki. Gulasz jakiś zrobię na pewno, leczo tez. Zupą to on się nie naje niestety



Offline Vivka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6224
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16837 dnia: 31 Grudnia 2019, 20:54 »
A panierka to rzeczywiście może odchodzić po rozmrożeniu.



Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16838 dnia: 1 Stycznia 2020, 00:51 »
Bez przesady z tą panierka

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16839 dnia: 1 Stycznia 2020, 11:45 »
Moja babcia mrozila i nic nie schodzilo.
Gulasz, golabki, krokiety, pierogi, leczo,  bigos cyganski, mielone, wszelkie pulpety w sosach, ba! Nawet naleśniki ludzie mroza bez problemu, spagetti sos,  na prawde jest spory wachlarz


Offline ada1988

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 16277
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16840 dnia: 2 Stycznia 2020, 20:19 »
Dziewczyny jak  robicie  idealna grochówke? Mohe chlopaki by zjedli a ja nigdy nie robiłam



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16841 dnia: 3 Stycznia 2020, 08:41 »
Nie robilam z rok!
Zrobie w weekend chyba :-D
Moja jest taka ala wojskowa. Gesta i tlusta  ::)
Wedzona kosc, zebro np zalewam woda. Troche gotuje - z 30min.
Po tym czasie wrzucam groch w polowkach oplukany razem ze starta na tarce o dużych oczkach wloszczyzna. Do tego por pokrojony w polkrazki. Gotuje dosc dlugo az groch sie rozpada.
Przy koncu wrzucam pokrojona i podsmazona kielbase z boczkiem wedzobym i odrobiną cebuli w kostke podsmazonej.
Na koniec ziemniaki.
I przyprawy- sol pieprz czosnek majeranek i maggi ':-D


Offline MARTKA

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4060
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 02.08.2008.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16842 dnia: 3 Stycznia 2020, 09:04 »
Ja groch mocze cala noc przed gotowaniem, a na koniec blenderem, bo lubimy gęstą.  No i obowiązkowa wkładka czyli kiełbasa w kawałku. Ten zwyczaj został z pikników u taty  w porcie:)

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16843 dnia: 3 Stycznia 2020, 09:53 »
Ja w sumie chyba tez moczylam zawsze ok 3 godziny.. a ze dlugo gotowana to groch sam sie rozpadal


Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16844 dnia: 29 Lutego 2020, 21:49 »
Odkopalam dziś tutaj przepis na stripsy a'la z KFC :) z 2014!
Nadal tak samo pyszne  :D 8)

Offline elemelka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 12356
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16845 dnia: 1 Marca 2020, 21:26 »
Na której stronie go szukać :-)?


Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16846 dnia: 2 Marca 2020, 11:14 »
Marta a moze ten przepis?
Tylko ja nie robilam z tego przepisu. Do tej pory tylko smazylam w platkach kukurydzianych.

http://www.uwielbiamgotowac.com/2013/04/stripsy-kfc.html?m=1

zrobiłam wczoraj te stripsy.
pierwsze za mocno był rozgrzany tłuszcz i były brzydkie ;D ale smaczne
kolejne partie smazylam w bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu ale na minimalnym ogniu i wyszly identyczne jak wkfc..
chru[iace soczyste pikantne. rewelacyjne!
zaluje ze nie zeobilam fotki.........
Ania pisala ze nie były tak chrupiące jak w kfc moje były
ale nie wiem czy nie miało na to wpływu to ze ja mam w pojemniku koncowke maki i były pomieszane dwie typ 550 i 750-chlebowa ;)

radze tylko stosować się scisle do sposobu wykonania.
tego przekładania stripsow szczypcami ;) żeby nie przyklepać maki ;)
Strona 280 ;)

Offline AndzelaS
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 13
  • data ślubu: 20.05.2020
  • Skąd:: Opole
  • Ślub w: opolskie
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16847 dnia: 16 Marca 2020, 22:31 »
dzisiaj weszły smaki na kiełbasę z grilla. A że mam elektrycznego w domu więc szybko poszło. Kiełbasa na grilla bułka i ketchup  na talerz. Pyszny i szybki obiad.
« Ostatnia zmiana: 8 Listopada 2021, 09:12 wysłana przez zibi »

Offline mary_anna
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 4
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16848 dnia: 23 Marca 2020, 12:53 »
u mnie dzisiaj pierś z kurczaka, ale do panierki dodałam dodatkowo tarkowany ser, spróbujcie, pyszka :D

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16849 dnia: 25 Marca 2020, 09:11 »

Offline bubulina
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2063
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16850 dnia: 25 Marca 2020, 10:27 »
Nie wiem moze znacie ale ja odkrylam niedawno. Panier z ciecierzycy. Rewelacja wszedzie go uzywam zamiast bulki tartej. W domu wszyscy polubili a ten kto niewie ze to nie bulka tarta to ni epoznaje.

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16851 dnia: 25 Marca 2020, 13:03 »
mieli się po prostu ciecierzycę?

Offline bubulina
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2063
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16852 dnia: 25 Marca 2020, 13:22 »

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16853 dnia: 25 Marca 2020, 13:57 »
Ja znam. Jest rewelacyjny :)))


Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16854 dnia: 25 Marca 2020, 16:21 »
Pierwszy raz widzę na oczy, muszę spróbować.



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16855 dnia: 25 Marca 2020, 16:38 »
Ooo fajne muszę też zerknąć w polskim jak w końcu się tam pojawię....



Offline bubulina
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2063
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16856 dnia: 25 Marca 2020, 16:46 »
U nas wystepuja w kauflandzie, auchan i stokrotce.

Offline masumi85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2503
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16857 dnia: 25 Marca 2020, 19:50 »
O muszę kupić jak będę na zakupach za jakiś czas.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
  • *****
  • Wiadomości: 492
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16858 dnia: 25 Marca 2020, 21:54 »

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #16859 dnia: 6 Kwietnia 2020, 12:07 »
Dziewczyny upiekłam swój własny chleb, który nie przypadł nam do gustu. Jak przez mgłę pamiętam coś co robiłam kiedyś z kumpela w Anglii. Zamaczalysmy w czymś chleb, smazylysmy to i potem na to szynka i ser i do piekarnika na chwilę. Myślicie że to było smażone w jajku? Robicie coś takiego? Help plisss. Szkoda mi tego chleba.