Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2912197 razy)

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15660 dnia: 14 Lutego 2017, 13:04 »
Myślę że w przepisie nie chodzi o drobność starcia sera tylko o jego smak i to jak się zachowuje rozpuszczając się. Jeśli lubisz mozzarellę to myślę że nikt z tego powodu nie zginie ;)



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15661 dnia: 14 Lutego 2017, 13:10 »
 ;D
Zrobie jednak te..
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kurczak/kurczak_z_suszonymi_pomidorami/przepis.html

Wszystkie zmiany jakue dalabym do przepisu Kasi maja te roladki z linka hehe.

Ja robie roladki zawsze na jedno.kopyto wiec poprobuje idac scisle wg orzepisu. Moze smak nas w koncu zaskoczy ;)

Ps. Moj syn po curry uśmiechnięty.
Tylko pieluszja wskazuje ze matks curry zjadla  ;D


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15662 dnia: 14 Lutego 2017, 13:25 »

Cytuj
A w tym migdałowym taki jest skład: Woda, migdały** 7%, cukier trzcinowy**, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar**
http://www.rossmann.pl/Produkt/enerBiO-weganski-koktajl-migdalowy-1-l,372635,5563

Odpada, zawiera cukier - nie ma sensu wydawać pieniędzy




My akurat migdałowego nie uzywamy sklepowego, ale owsiane i orkiszowe jest ok :) Te używamy.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline selena

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5874
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15663 dnia: 14 Lutego 2017, 13:27 »
Sylwia, mówię Ci, że ja od początku po porodzie jem chilli i to takie ilości, że ho ho.

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15664 dnia: 14 Lutego 2017, 19:25 »
Przepyszne!
Bardzo soczyste a sosik ktory sie zrobil petarda.
Zupelnie inny smak niz robilam do tej pory ;)
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kurczak/kurczak_z_suszonymi_pomidorami/przepis.html


Offline Kasia*

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14875
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15665 dnia: 14 Lutego 2017, 20:05 »
Sylwia ja o tym parmezanie zapomnialam.
Moje byly tez super( zawsze mam problem z tluczeniem cycka na cieniutki placek, z ktorego wyszlaby sliczna roladka).
A u ciostry wyszly przy 230 stp z termoobiegiem jakies takie.. malochrupiace( moj piekarnik w DE jest zeykly bez termoobiegu i innych opcji). I zastnawiam sie dlaczego tak wyszlo
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15666 dnia: 14 Lutego 2017, 20:58 »
O Kasia czyli zrobilas z sama bulka tarta?
Ja ci polecam te z mojego linka.
Czytalam ze cala robote chrupkosci robi wlasnie ten parmezan  ;D w jej komentarzach na blogu


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15667 dnia: 15 Lutego 2017, 15:25 »
Wczoraj zamknelam sie w kuchni zeby troszke sie odstresowac.
Zrobilam na dzis zurek a do tego cannelloni  ;)
Ale jak zwykle hdy cos ugotuje ochote mam na cos zupełnie innego :-D


Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6932
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 05.07.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15668 dnia: 15 Lutego 2017, 18:39 »
A mi sie tak chcialo dzis pizzy ::)
Z peperoni...
Stary na diecie i bede musiala ja sama zjesc, trudno :D
Macie w ogole jakis patent na odgrzewanie pizzy? Mikrofalowka robi kapcia.
Podobno na patelni pod pokrywka robi sie chrupiaca, ale nie probowalam.
Bo nie dam rady zjesc od razu calej :P

Offline Caipirania
  • Przyjaciele
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 966
  • data ślubu: 01.03.2001
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15669 dnia: 15 Lutego 2017, 20:01 »
Zrobcie same mleko migdalowe, dziewczyny. To jest mega proste.

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15670 dnia: 15 Lutego 2017, 20:09 »
Edzia ja odgrzewam na patelni jak mi zostanie jeden max dwa kawalki i mi sie blach.nie cgce z piekarnuka wyciagac i czekac az sie nagrzeje :-D
Tylko rozgrzewam mocno patelnie bez zadnych tluszczow i klade kawalek pizzy i zmniejszam na minimum. Nawet pokrywki nie uzywam  ;D


Offline japcio

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 23885
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15671 dnia: 15 Lutego 2017, 21:21 »

Macie w ogole jakis patent na odgrzewanie pizzy? Mikrofalowka robi kapcia.


Moja nowiutka ma grilla i ładnie przypieka :)

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15672 dnia: 15 Lutego 2017, 22:55 »
Wrzucam na patelnię teflonową z pokrywką.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6932
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 05.07.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15673 dnia: 15 Lutego 2017, 22:58 »
Czyli patent z patelnia sie sprawdza. Ok, jutro sprobuje. Dalam rade tylko pol zjesc ::)

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15674 dnia: 16 Lutego 2017, 11:26 »
Mam dzis fatalna oc za soba i chyba i u nas będzie pizza na obiad...


Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15675 dnia: 16 Lutego 2017, 12:29 »
Ja się zabieram zaraz za chili con carne to będzie i na jutro ;)



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15676 dnia: 16 Lutego 2017, 14:18 »
Ja mam dzisiaj lenia i kupię kurczaka z rożna :D nie ogarnęłam wczoraj kuraka, a mogłam kupić i zamarynować na noc, to bym tylko wsadziła na rożen. Ale mam miejsce gdzie równie dobre kurczaki z rożna sprzedają więc dam radę ;) do tego sałatka i już :)

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15677 dnia: 16 Lutego 2017, 14:23 »
Uwielbiam kwestie smaku i filozofie smaku...bez nich nic bym nie jadła.

Na jutro znalazłam to:

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_orientu/curry/curry_groszek_ziemniaki_szpinak/przepis.html
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline violiza

  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1276
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15678 dnia: 16 Lutego 2017, 18:04 »
Mojemu mezowi odbija. Zawsze mowol ze nie cierpi "scierwa warzywnego", owoce tez sa do d....
A teraz nagle: ile mozna jesc miesa? Trzeba jesc warzywa...miesa to swinstwo....
Dajcie mi tu jakies fajne proste przepisy na cos bezmiesnego. Na jutro wymyslilam lososia. Warzywa na patelnie tez juz  sie znudzily... najgorsze ze teraz kiepski sezon na to....
Jakas soczewica..co z niej wyczarowac???
Dodam, ze maz nienawidzi zup.... dziwolag mi sie trafil. Mowie Wam.... wiec ratujecie mnie!!!
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)


Offline :martyna:
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17583
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15679 dnia: 17 Lutego 2017, 08:52 »
Spaghetti z soczewica, kotlety jajeczne, z kaszy jaglanej, z kaszy orkiszowej, zupa rybna...Na kwestii smaku prawie wszystko jest.

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15680 dnia: 17 Lutego 2017, 08:53 »
Zajrzyj na wege blogi...przepisów jak stąd do Szczecina :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline zaba

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2181
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: lipiec 2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15681 dnia: 17 Lutego 2017, 09:37 »
Polecam risotto np z dyni, czy grzybowe...
Kotlety można zrobić praktycznie z każdego warzywa...
Faszerowane cukinie, czy papryki...
Leczo
Pasty na kanapki z marchewki, bakłażana...
Tak skrajnie to można też zrobić spaghetti z cukinii lub marchewki (zrobić obieraczka do julienne) z sosem;p
Ja się powoli wkrecam w weganska kuchnie..


Offline violiza

  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1276
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15682 dnia: 17 Lutego 2017, 10:39 »
Dzieki dziewcxyny za pomysly!
Musze przejrzec przepisy. Najgorsze jestto, ze ja miesozerna....
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)


Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15683 dnia: 17 Lutego 2017, 12:43 »
Violiza daj mu na obiad 3x z rzędu jajo sadzone i marchewkę z groszkiem na kolejne 3 dni placki ziemniaczane to gwarantuję Ci, że sam zacznie sypać propozycjami jak z rękawa ;D
A tak na serio to dużo jest pomysłów na makarony z sosami zupełnie bez mięsa. Wczoraj robiłam paellę z krewetkami. Ryby i owoce morza to dla Twojego męża mięso czy nie? Wystarczy ze wejdziesz tylko na Kwestię Smaku a zakopiesz się w daniach wyłącznie wegetariańskich lub jak piszą dziewczyny blogi typowo bezmięsne. 
Ja też jestem mięsożerna ale mogę nie jeść mięsa tydzień, dwa tygodnie lub zjeść przysłowiowego kotleta raz w tygodniu i w zupełności mi wystarczy więc tu trochę zależy też od Twojego podejścia do tematu.



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline selena

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5874
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15684 dnia: 17 Lutego 2017, 12:59 »
Mama mi dziś zrobiła gar fasolki po bretońsku - sto lat nie jadłam, pycha!

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15685 dnia: 17 Lutego 2017, 13:08 »
Ja wczoraj robilam czyt thermimix pulpety sosie pieczarkowy ryz i ogorek korniszony

Dla mlodego pierogi leniwe i pomidorowa zupa
[/url]
[/url]

Offline emm-a

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7892
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15686 dnia: 17 Lutego 2017, 13:16 »
uwielbiam fasolkę po bretonsku i nie jadlam wieki.... :-/
a leniwce sa u nas co najmniej raz w tygodniu bo i ja i Klarka uwielbiamy :-)
a wczoraj zrobilam gar kopytek i wlasnie sobie odsmazylam :-) pycha!!!!
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline elemelka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 12356
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15687 dnia: 19 Lutego 2017, 19:25 »
Sylwia zrobiłam te roladki z ks i wyszły super tylko za słone bo głupia posolilam porządnie  a przecież jeszcze parmenska się wytopila
Ale moje guru kulinarne,  powiedz,  mi,  masz jakiś patent żeby zrobić taką mięciutka i soczysta pierś bez tych dodatków i soli ??? Taka konsystencja nadalaby się dla Zosi  ;)
W czym upiec pierś żeby  była taka soczysta  ???


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15688 dnia: 19 Lutego 2017, 20:59 »
Ugotowac na parze Martus ;)
Lub zmielic piers i upiec mielone w piekarniku.
Moj seba uwielbia bo sa wlasnie mieciusienkie i soczyste .

Tez dzis je robilam i tez przesolilam hehe
A ostatnim razem byly idealne ;)


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15689 dnia: 21 Lutego 2017, 07:50 »
Co macie na obiad babeczki?