Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2911229 razy)

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline .caril.

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10757
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15720 dnia: 22 Lutego 2017, 12:55 »
Oponki serowe jadłam u rodziców w niedzielę. W piątek jedziemy na paczki. Robią świetne, więc nie będę robić konkurencji. Jutro symbolicznie kupimy w cukierni.


Przepisy zapisuję na pinterest. Wszystko w sumie tam

Offline japcio

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 23885
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15721 dnia: 22 Lutego 2017, 13:23 »
Przeglądam przepisy na pączki i chyba za dużo zachodu z nimi.

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15722 dnia: 22 Lutego 2017, 13:26 »
Japcio poznirj ci wyślę na fb przepis z thermomix a ale spokojnie zrobisz je ręcznie.  Sa smaczne tylko ja nie znosze smrodu smazenia blehhhh


Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15723 dnia: 22 Lutego 2017, 21:53 »
my dzis juz chrupalismy faworki.. zrobilam garsc ;)
a od paczkow zdecydowanie wole gniazdka :)

mam jutro w planach zajsc do polskiego sklepu i kupic jesli beda :P
ale jak juz to polecam te z MW slodkie paczkowe buleczki.. pieczone, wiec bez smrodu, smaczniutke pulchne... robilam juz z tego przepisu wiele razy.. i z dzemem i bez, i z rodzynkami, i z cynamonem, i np z truskawkami.
maszyna do chleba robi ciasto a potem 5min roboty zeby nalozyc do muffinek.. i do pieca

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15724 dnia: 23 Lutego 2017, 11:22 »
Nie jem w tym.roku faworkow ani paczkow.
Wciaz dzielnie sie trzymam i nie jem typowo smazonego.  ;D
Zdarzy.mi sie poddusic np na lyzce oleju cos lub zgrillowac ale od porodu nie jadlam typowego schabowego czy mielonca :p
W moim przypadku to az nieprawdopodobne haha  ;D

Ale to.nie znaczy ze jestem na diecie.. i dzis tez obchodze tlusty czeartek  ;)
Zamawiam pyszna tlysciutka pizze  :D
Mam dwojke w domu plus chyba zaczyna mnie cos brac i w ogole sily i checi na gotowanie...


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15725 dnia: 23 Lutego 2017, 11:25 »
heheh Syliwa :) dobra jesteś!

Ja zrobiłam sobie ciastka marchewkowe :P skoro moje ciasto z lampą poszło do kosza.
Ale wyszły srednie wiec nie polecam ;)

U mnie w pracy stoi obok w kuchni jakies 200 pączków ...strach tam wchodzic po kawe ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15726 dnia: 23 Lutego 2017, 11:28 »
Ania a ty nie mozesz paczkow czy nie chcesz bo tluste i na pszennej mace?

Moze i ja dzis cos upieke...
Takie serowe oponki robicie w piekarniku? Czy takie sa nie dobre?

Paczki z piekarnika mnie nie orzekon7ja bo dla mnie to chyba by bylo po prostu ciasto drozdzowe nadziane marmolada w ksztalcie paczka...

Ja mize jakies ucierane machne a najchetniej bym wciagnela murzynka z piernikowa nuta czy jakos tak z mw. Ale cholera to pracochlonne jest


Offline japcio

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 23885
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15727 dnia: 23 Lutego 2017, 12:48 »
Japcio poznirj ci wyślę na fb przepis

Chyba zapomniałaś ;)

Moja kochana mama przyjechała rano z pączkami :)


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15728 dnia: 23 Lutego 2017, 13:27 »
O matko sorki juz pedze i zaraz wysle ;)))


Offline vonka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 11307
  • data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15729 dnia: 23 Lutego 2017, 21:32 »
obeszłam dzisiaj 3 cukiernie i nie znalazłam pączka z różą   :o
zjadłam z marmoladą ale to już nie jest to  :P

Offline mkarolinka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10103
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15730 dnia: 23 Lutego 2017, 21:41 »
Ja chciałam pączka w pudrze, a Pani dała mi w czekoladzie. Zorientowałam się dopiero w domu. Zjadłam, ale szału nie było, za słodko :)

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15731 dnia: 23 Lutego 2017, 22:00 »
A ja miałam ochotę z bitą śmietaną i takiego też zjadłam  ;D
Syn z przedszkola przyniósł z marmoladą śliwkową. W dodatku miał połamany lukier (jeśli wiecie o ci chodzi ;)). Dzieciństwo mi się przypomniało...
Czy Wy też pamiętacie TEN smak pączków czy np. jagodzianek z dzieciństwa? Wzruszenie mnie bierze  :-\ :P

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2967
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15732 dnia: 7 Marca 2017, 12:09 »
http://www.mojewypieki.com/przepis/fit-pralinki-kokosowe-princessa
Robiłam  z miodem, wyszły pyszne. Teraz będę robiła z syropem klonowym.
On 2011
Ona 2013

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15733 dnia: 7 Marca 2017, 13:59 »

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15734 dnia: 7 Marca 2017, 15:41 »
U mnie na obiad nalesniki zapiekane ,musialam ogarnac lodowke
[/url]
[/url]

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15735 dnia: 7 Marca 2017, 16:26 »
U mnie dziś szakszuka bezmięsna bo szybko się robi;)



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10572
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15736 dnia: 7 Marca 2017, 20:51 »

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15737 dnia: 7 Marca 2017, 21:39 »
Taaaak, też niedawno dowiedziałam się o tym daniu z patelni ;)

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15738 dnia: 8 Marca 2017, 07:04 »
 tak :) podsmażasz wszystko co chcesz, dusisz z pomidorami i na kociec wbijasz na to jajka żeby się ścięło białko a żółtko nie ;) pyyyszne :)
« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2017, 14:52 wysłana przez Maja »



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15739 dnia: 12 Marca 2017, 13:27 »
Kupilam mrozone wisnie i mam wiaderko sera sernikowego..
czy ktos probowal zrobić sernikobrownie z wisniami z Kwestii Smaku z podwojnej porcji? Czy to nie bedzie za ciezkie zeby sie udac?

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15740 dnia: 12 Marca 2017, 14:51 »
Dla mnie jakikolwiek sernik z serem wiaderkowym jest niejadalny  :-\


Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15741 dnia: 12 Marca 2017, 16:34 »
Ja też nie lubię sera z wiaderka, no ale skoro go już masz to trzeba zużyć ;) jeśli porcja jest podwojna to wydaje mi się że albo forma do pieczenia powinna być wieksza albo wydłużyć czas pieczenia



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15742 dnia: 12 Marca 2017, 16:38 »
Ale co jest nie tak z serem z wiaderka? Przecież nie wszystkie są takie same, nie mają takiego samego składu...
Tak wiem, że niektóre mają dodatkowe ulepszacze.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 23667
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15743 dnia: 12 Marca 2017, 20:11 »
A jak nie z wiaderka to jaki?

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15744 dnia: 12 Marca 2017, 20:46 »
Ja nie lubię tych wiaderkowych bo te, na które do tej pory trafiałam miały konsystencję bardziej maziowatą więc już żadnych nie kupuję. Do sernika tylko ser od pani z targu, jak potrzeba dla przepisu mielonego to wrzucam do robota kuchennego i się mieli.



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Vivka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6224
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15745 dnia: 12 Marca 2017, 21:15 »
Ja jak już robię sernik to kupuję twaróg w kostce i mielę go ręcznie w maszynce :D zawsze się umęcze strasznie ale sernik wychodzi jak ta lala :D

z wiaderkowych to kiedyś Pilos był godny polecenie jak na twarogi wiaderkowe



Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15746 dnia: 12 Marca 2017, 21:28 »
Ja czasem kupuję z Czarnkowa. O taki
http://www.osmczarnkow.pl/index.php/twarogi/juliko-serek-smietankowy?highlight=WyJqdWxpa28iXQ==
Trzeba po prostu czytać skład i brać te tłuste a nie wodniste.

Tu fajnie ocenione niektóre twarogi wiaderkowe
http://www.mojewypieki.com/post/twarogi-i-serki-w-wiaderkach-pomagamy-wybrac

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15747 dnia: 13 Marca 2017, 16:16 »
Ostatnio odkryłam w lidlu serki   twarogowe  w kostkach  o niebo lepszy  sernik  jak sie nie chce mielić  sera i mieć  szybko. Pilos   niebieski  chudy , zielony półtłusty .
Nawet  go do pierogów ruskich  też kupowałam .
 Czytaj skład chyba porównywał serki z wiaderek,  nie pamiętam teraz  dokładnie  ale  te niby firmowe  były daleko na szarym końcu.
 Tańsze  miały   lepszy skład.
Ale niestety   nie ma, jak sie ser samemu zmieli.

Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15748 dnia: 13 Marca 2017, 22:28 »
sa sery i sery... jak zawsze..
z tych w wiaderku jak dla mnie najlepszy jest taki czerwony z piatnicy.. kiedys jeszcze taki inny niebieski byl w polskich sklepach tu u mnie i byl dobry.. tych uzywam i mi smakuja. Ale kiedys jakis w zoltym wiaderku mi maz przywiozl to nie dalo sie tego jesc :/  maka ziemniaczana byla w nim.
nie upieklam tego sernikobrownie.. nastepnym razem.. zrobilam standardowy sernik z brzoskwiniami tylko zmienilam owoce na wisnie a do ciasta dodalam kakao. wyszlo smacznie

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15749 dnia: 16 Marca 2017, 12:50 »
Jezuuuu ale bym cos zjadla!!!!