Dzis stary mi będzie calowal stopki

Ugotowalam mu fasolke po bretonsku na kolacje

A na obiadek mlode kuleczki ziemniaka z koprem ale podsmaze je na patelce na klarowanym masle a do tego zgrilluje schab i machne jakas salate z vinegretem i feta

Dzis sie nagotowalam bo robilam babci jedzenie na 80-tke..
Ps. 1
Czy uzywa ktoras z was nakluwacza do mięsa?
Kupilam dzis i delikatnie rozbiłam a nastepnie naklulam..
Ps2.
Nawiazujac do ps 1

Szczecinianki- kto z was zna manufaktorie na rajskiego to bardzo polecsm wam ich nowosc.. schab lub karkowka na grilla. Zawsze bardzo swieze i bardzo dobre jakosciowo mieso. Schab w marynacie curry a karkowka w jakieks paprykowej. Ale oba miesa petarda. O wlasnie oni nakluwaja te mieso i jeszcze nigdy nie udalo mi soe zrobic w domu tak soczystego i lruchego miesa kamie robie z tym z mamufaktorii.
Dlatego dzis kupilam nakluwarke i bede testowac czy to ma faktycznie znaczenie