Sylwia standardowo zapytam a jak robisz?
nie ukrywam ze dla mnie jestes guru kulinarnym:)
Hehe dzieki Kasia to mile co piszesz;)
Ja teraz idkrywam nowe przepisy kulinarne..
Takie odtluszczone i to jest misja.. jestem zagubiona

A pulpety robie tak
Mieso mielone 0.5kg
Namoczona bulka kajzerka mala
Jajko
Sol pieprz
W garnku gotuje wodę z sola i domowa wegeta.
Jak wrzy to wrzucam uformowane kuleczki miesne (lubie malutkie).
Troche gotuje tak z 15min.
Po tym czasie wylawiam i wode zaklepuje wida z maka.
Nastepnie odlewam ok pol szklanki albo szklanke tego wywaru do tego dodaje ze 2 duze lyzki smietany kesemki. Mieszam trzepaczka. Wlewam do sosu. I sypie duuuuuzo pokrojonego koperku.
Ps. Dodaje make bo nie lubimy sosow jak woda. N8e gotuje tez juz mega gestych wiec tej maki jest nie wiele
Aaa robilam nugetsy w ciescie z piekarnika z ks.
Moga byc choc... brakuje mi tluszczylu w nich. No ale zjadliwe sa.
Maz zjadl z majonezem.i keczupem plus domowe frytki i mu o dziwo smakowalo.. chyba bardziej niż mi ; )