Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2940211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 37559
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14070 dnia: 6 Września 2015, 14:20 »
nie zrobi się mini piekarnik...
już kiedyś tak próbowałam robić różne rzeczy...
zjara się od dołu, a na górze nie dopiecze... jakiś efekt jest, ale nie ten co w piekarniku...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14071 dnia: 6 Września 2015, 15:53 »
Dooobra upieklam w piekarniku ;)
Wyszlo identyko jak  w Ukraineczce (szczecinianki) ;)
Dziekuje kolezanki ;)


Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14072 dnia: 7 Września 2015, 12:34 »
Dziewczyny, przepis na ciasto na pizze plisssss



Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14073 dnia: 7 Września 2015, 12:38 »
To do Mai najlepiej. Ona ma dobry przepis(chyba)...ale na pewno dobrą pizze robi :P

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14074 dnia: 7 Września 2015, 13:05 »
Maju, zajrzyj tuuuuuu ☺



Offline beta80
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1857
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14075 dnia: 7 Września 2015, 14:41 »
Daruda my zawsze z tego przepisu robimy..lubimy bardzo cienkie ciasto http://mojekucharzenie.blox.pl/2014/01/Pizza-wg-Gordona-Ramsaya.html



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14076 dnia: 7 Września 2015, 15:01 »
Chcesz proporcje ktore robie w termomixie?

U mnie dzis zurek pkus makaron w sosie smietanowyn z brokulami kurczakiem i pieczarka ;)


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14077 dnia: 7 Września 2015, 17:51 »
Jak robicie (czym przyprawiacia i ile pieczecie) pałki/podudzia z kurczaka?
Okazuje się, że moja córka jest ich miłośnikiem ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 9277
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14078 dnia: 7 Września 2015, 18:00 »
Dziewczyny, przepis na ciasto na pizze plisssss
Bardzo prosty i sprawdzony:

http://www.zajadam.pl/dobre-przepisy/pizza-ciasto


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14079 dnia: 7 Września 2015, 19:27 »
Anusiaaa
Sol pieprz papryka slodka czerwona ociupine ostrej i czosnek granulowany.
Nacieram na blache ociupina oleju i pieke ok 40min w 180st.
Jak chce fit:p to sciagam skore i wrzucam w rekaw a przyprawy tak jak wyzej


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14080 dnia: 7 Września 2015, 19:42 »
dziekuje :-*
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline martusienka
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 37
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14081 dnia: 7 Września 2015, 20:04 »
Czosnek z praski zamiast granulowanego da mega efekt :)

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14082 dnia: 7 Września 2015, 20:05 »
Niekoniecznie jesli nie w rekawie.. bo spalone kawalki czosnku sa gorzkie i bleee


Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14083 dnia: 7 Września 2015, 21:22 »
Kumpela mi dala z drożdży instant i jakoś tak mi nie podeszlo, czułam te drodze, a wyrobione było dobrze przez robota.....wole jednak zwykle. ..dzięki dziewczynki, przejrze i sobie zapisze te od was na zaś 



Offline beta80
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1857
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14084 dnia: 7 Września 2015, 21:28 »
ja - a raczej mąż - czasem w ogóle drożdży nie dodaje i też jest ok :) kiedyś nam zabrakło, a pizzy nam się chciało. ciasto było ok..cieniutkie i smaczne - bez tego specyficznego posmaku drożdży..Sylwia a jak na kamieniu pieczesz to nie czuć drożdży?



Offline anulka 80
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 9277
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14085 dnia: 7 Września 2015, 21:44 »
Anusiaaa
Sol pieprz papryka slodka czerwona ociupine ostrej

No i to jest podstawa. Slodka papryka najwazniejsza  ;)

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14086 dnia: 7 Września 2015, 22:33 »
Hmm  Wiolka wiesz co..
Ja uwielbiam pizze i nie czuje drzdzy w niej nigdy hihi
Na kamieniu nie czuc bo to ciasto mega cienkie podplomykowe


Offline beta80
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1857
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14087 dnia: 8 Września 2015, 08:49 »
to ostatnie zdanie ostatecznie przekonało mnie do kupna kamienia :) właśnie takie ciasto z mężem najbardziej lubimy



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14088 dnia: 8 Września 2015, 10:22 »
Wiola ja bardzo polecam..
Na tyle ze nawet noje ulubiona pizzeria juz niwe jest taka oh i ah a akurat pizzy mi sie nigdy nie chce piec i sie bawic w mace i chetnie zanawialam do tej pory.
Tyle tylko ze..
Ten kamien baaardzo dlugo powinno sie grzac zeby byla petarda.
Ale biore poprawke bo ja mam juz stary piekarnik wiec moze to dlatego..
Pisza ze min godz grzac go..
Ja po godz miakam srednia pizze po 2 za to petarda..


Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14089 dnia: 8 Września 2015, 10:28 »
Lubię ciasto z tego przepisu http://www.ikeafamilylivemagazine.com/gb/en/article/31727, takie podpłomyki jak pisze sylwusia.

I rzeczywiście kamień musi się nagrzać. U nas dopiero 3-4 pizza wychodzi wyśmienita ;)

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14090 dnia: 8 Września 2015, 12:08 »
Sos na pizzę z kwaśnej śmietany? Ciekawe...
malgosiask sos też robisz taki jak ona podaje w tym przepisie z tą kwaśną śmietaną?



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14091 dnia: 8 Września 2015, 12:41 »
Nie, tylko ciasto robię.
Ale pewnie kiedyś spróbuje taki sos. Na razie tylko na pomidorowym lecimy.

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14092 dnia: 8 Września 2015, 13:58 »
Mięso w rękawie
I teraz tak: jakie dodać warzywa bo nie mam wizji? Na pewno nie pieczarki i nie cukinia bo mają za dużo wody
mam paprykę, cebulę, marchewkę
poproszę przykłady warzyw które nie mają wody i będą fajnie pasować z powyższymi :)



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14093 dnia: 8 Września 2015, 14:05 »
Mi pasuje jeszcze brokuł, ale nie wiem czy on dużo wody ma czy nie :P

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14094 dnia: 8 Września 2015, 14:21 »
brokuł, kalafior, fasolka szparagowa
cukinię też daję, bo lubię jak warzywka puszczają taki naturalny "sosik"



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14095 dnia: 8 Września 2015, 15:05 »
Ja ostatnio dawała marchew, cebula, pietruszka ;)
Anusiaaa
Sol pieprz papryka slodka czerwona ociupine ostrej i czosnek granulowany.
Nacieram na blache ociupina oleju i pieke ok 40min w 180st.
Jak chce fit:p to sciagam skore i wrzucam w rekaw a przyprawy tak jak wyzej

Aaaa się robią własnie wg Twojego przepisu....jakby co, będzie na Ciebie 8)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14096 dnia: 8 Września 2015, 20:42 »
mam kilka plastrow schabu na jutro na obiad.. co moge z tego zrobic zamiast standardowego kotleta schabowego?
moze cos z piekarnika? nie mam pomyslu :/ help!

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14097 dnia: 8 Września 2015, 21:23 »
Anusia bedzie pani zadowolona ;)

Lusi z piekarnika pod pierzynka z majonezu pieczarek sera i na to plaster pomidora.
W niedziele robilam- k byl zachwycony ;)
Byle nie przepiec a bedzie sie rozpkywalo w ustach


Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14098 dnia: 8 Września 2015, 21:43 »
Lusi, roladki czasem robię. Rozbijam na max, wykładam na te rozbite kotlety podsmażone pieczarki i tarty ser, zwijam i duszę. Wiem jakie plasty kupujesz ;D



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #14099 dnia: 8 Września 2015, 21:50 »
mam kilka plastrow schabu na jutro na obiad.. co moge z tego zrobic zamiast standardowego kotleta schabowego?
moze cos z piekarnika? nie mam pomyslu :/ help!

Takie coś mi się wczoraj w oko rzuciło http://alaantkoweblw.pl/panierowany-duszony-schab/
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"