Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2932602 razy)

0 użytkowników i 37 Gości przegląda ten wątek.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6932
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 05.07.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13830 dnia: 24 Czerwca 2015, 18:57 »
To bylo chyba do postu:
Od "faceta" to karczek, a od babki "karkówka"  ;D

anusiaa, jedyny przepis na pieczarki faszerowane jaki znam, to ze szpinakiem i serem plesniowym (nie mozemy teraz) i na glebokim oleju chociaz pewnie w piekarniku tez by wyszly.

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13831 dnia: 24 Czerwca 2015, 18:58 »
o tak edziu;-)



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13832 dnia: 24 Czerwca 2015, 19:22 »
A ja jedyny jski znam anusiu to wydrazyc pieczarki.
To co wydrazone polaczyc z miesem mielonym drobno bardzo pokrojona cebula.
Opanierowac i na patelnie.
Mysle ze mozna dodac do farszu ser a pominac panierke i smazenie


Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13833 dnia: 24 Czerwca 2015, 19:49 »
Dziewczyny pierwszy raz zrobiłam koncentrat pomidorowy miałam popakowac w słoiki ale wyszedł tak dobry ze nie zdążyłam. Dziś ostatki wylądowały w pomidorowce

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13834 dnia: 24 Czerwca 2015, 20:50 »
To bylo chyba do postu:
Od "faceta" to karczek, a od babki "karkówka"  ;D

anusiaa, jedyny przepis na pieczarki faszerowane jaki znam, to ze szpinakiem i serem plesniowym (nie mozemy teraz) i na glebokim oleju chociaz pewnie w piekarniku tez by wyszly.

Edzia, możemy ale pasteryzowany taki kłamany. W  PL Turek taki robi i się szczyci tym,ze moga go jeść cięzarne ;) Aczkolwiek, ja średnio przepadam więc nie jem :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13835 dnia: 24 Czerwca 2015, 20:53 »
Dziewczyny pierwszy raz zrobiłam koncentrat pomidorowy miałam popakowac w słoiki ale wyszedł tak dobry ze nie zdążyłam. Dziś ostatki wylądowały w pomidorowce
daj przepis  ;D



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6932
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 05.07.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13836 dnia: 24 Czerwca 2015, 21:02 »
anusiaaa czyli Ci nie posmakuja takie pieczarki ;)
Ale w sumie mozesz nadziac czym chcesz. Szpinak, czosnek i jakis inny ser. Mysle, ze jak wlozysz do naczyna zaroodpornego z odrobina wody na dnie, to pieczarki beda soczyste i sie nie wysusza tak podczas pieczenia.

Offline justyna85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8439
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13837 dnia: 25 Czerwca 2015, 10:25 »
a robiłyście kiedyś tuńczyka w sosie pomidorowym z makaronem?



Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13838 dnia: 25 Czerwca 2015, 10:52 »
Oczywiście, u nas tzw. spaghetti rybne :)
Na olej cebula i czosnek, tymianek, następnie 2 puszki tuńczyka (w sosie własnym i w oleju), odparować i dodać passatę, cukier i doprawić.

Offline masumi85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2503
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13839 dnia: 25 Czerwca 2015, 13:04 »
u mnie spaghetti rybne by nie przeszło - mąż by nie zjadł.
Sama jestem ciekawa smaku takiej potrawy, ale dla mnie jednej robić to się nie opłaca, może będzie mi dane gdzieś w jakiejś restauracji spróbować :-)
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline agu-s

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7420
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13840 dnia: 25 Czerwca 2015, 14:06 »
malgosiask tego tuńczyka dajesz z całą zawartością puszki? W sensie, cały sos własny i cały olej? Nie jest za tłuste?
Przymierzałam się kiedyś do takiego spaghetti ale nigdy w końcu nie zrobiłam  ::)

U mnie wczoraj było spaghetti pełnoziarniste z zielonym pesto z tygodnia włoskiego z Lidla, do tego czosnek i cebulka posiekane, uduszone, cycki z kury, cukinia i papryka czerwona. Pychota!  ;D

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13841 dnia: 25 Czerwca 2015, 14:27 »
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13842 dnia: 25 Czerwca 2015, 14:47 »
malgosiask tego tuńczyka dajesz z całą zawartością puszki?
Sos własny wylewam, a olej zostawiam. Na 700ml pomidorów jest w sam raz.

Można dorzucić jeszcze kapary, a na wierzch tarty parmezan. Przyznam, że wolę taki sos do makaronu niż z mięsem.

Offline agu-s

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7420
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13843 dnia: 25 Czerwca 2015, 15:03 »
A to dobrze że zapytałam bo pewnie wszystko bym wlała  ;D
Trzeba będzie wypróbować  :)

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13844 dnia: 26 Czerwca 2015, 12:50 »
Dziewczyny, moge to zrobic dziś i jutro będzie do podania ok

http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-z-beza

Nie zdąże jutro upiec ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13845 dnia: 26 Czerwca 2015, 13:21 »
Przepisuj szukam na pieczarki faszerowane ale z piekarnika...nie z grilla.
Ma ktoś cos?

ze szpinakiem mogą być?

http://kuchnialidla.pl/product/Pieczarki-faszerowane-ze-szpinakiem


Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13846 dnia: 26 Czerwca 2015, 13:57 »
dziś zrobiłam "gulasz" z ciecierzycy, marchewki, selera naciowego i pomidorów- pyszny- do tego rybka z patelni



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13847 dnia: 26 Czerwca 2015, 14:01 »
Przepisuj szukam na pieczarki faszerowane ale z piekarnika...nie z grilla.
Ma ktoś cos?

ze szpinakiem mogą być?

http://kuchnialidla.pl/product/Pieczarki-faszerowane-ze-szpinakiem

O dzieki Maja. Wyglądają całkiem fajnie :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13848 dnia: 26 Czerwca 2015, 15:18 »
Anusiaaa kazde ciasto wole upiec dzien wczesniej bo lepiej smakuje jak swoje odstoi :)


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13849 dnia: 26 Czerwca 2015, 15:20 »
Mówisz? Nic się z tą bezą nie stanie?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline elisabeth81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7820
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13850 dnia: 26 Czerwca 2015, 16:52 »
Nic się nie stanie ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13851 dnia: 26 Czerwca 2015, 17:15 »
Dzięki laski.
Własnie zagniotłam ciasto na spód ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13852 dnia: 29 Czerwca 2015, 19:03 »
Elisabeth czy to ty kiedys pisalas tu o mace do pizzy? :)
Sorki ze post pod postem..
Pochwale sie tutaj..
kupilam sobie kamien do pizzy!
Jutro proba generalna :)
Bawi sie ktoras z was pieczeniem na kamieniu?
Mysle tu o pizzy, chlebie, czy mini grillowaniu na stole :p

Najlepsze jest to ze to trafiejka roku bo wszedzie ten kamien jest za 99zl a ja go mam za 49.99zl :p


Offline beta80
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1857
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13853 dnia: 29 Czerwca 2015, 21:39 »
Sylwia to daj znać jak wrażenia bo ja id jakiegoś roku myślę o takim kamieniu i zawsze mi "nie po drodze" :)



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13854 dnia: 1 Lipca 2015, 18:35 »
Beta nie zastanawiaj sie nad kamieniem..
Kupuj bo jest wart naprawde wiele..
Pizza zupelnie inna niz z blachy..
Smsk jakby byla pieczona w piecu weglowym..ciasto jsk papier cienkie i trzyma sie w rekach.. gesler bylaby zadowolona! :)


Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13855 dnia: 1 Lipca 2015, 18:48 »
Już znalazłam mój post o kamieniu do pizzy ;D Zawieruszył się trochę, więc się powtórzę - też polecam taki kamień. Ciasto zupełnie inne niż z blachy, fajne bąble się robią (chociaż to też zależy od przepisu). Właśnie będziemy konsumować  8)

Offline beta80
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1857
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13856 dnia: 1 Lipca 2015, 20:07 »
Przekonalyscie mnie :)



Offline masumi85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2503
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13857 dnia: 1 Lipca 2015, 23:24 »
U mnie d is byl barszczyk czerwony z krokietami, ktore sama zrobilam :-). Na jutro tez zostaly
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline beta80
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1857
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13858 dnia: 2 Lipca 2015, 10:53 »
pycha Masumi! zjadłabym takie krokieciki :)a u mnie chłodnik, bigos z młodej kapusty i ciasto jogurtowe z truskawkami się piecze :) mam nadzieje, ze mi zakalec nie wyjdzie :P



Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13859 dnia: 2 Lipca 2015, 10:57 »
U mnie chińszczyzna z kurczakiem i makaronem ryżowym bo dzisiejsze popołudnie spędzamy z córką u manicurzystki  ;D
Obiadokolacja musi być szybka