Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2939384 razy)

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13740 dnia: 11 Czerwca 2015, 12:42 »
i kolejny dzień i znowu trzeba coś wymyślać na ten obiad.

Jako że ja obiad mam o 14 zrobię dla siebie ziemniaki z jajem sadzonym i sałatę ze szczypiorkiem. A dla męża spaghetti bo coś naszła go ochota .
Na deser faworki drożdżowe :)

A na zapiekankę to mi ochoty naroiłyście
[/url]
[/url]

Offline selena

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5874
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13741 dnia: 11 Czerwca 2015, 13:35 »
Czuję się umordowana... Zrobiłam botwinkę po babcinemu, z jajem, do tego młode ziemniaczki z podsmażoną cebulką. Ile to roboty przy tych 'tradycyjnych' potrawach  8)

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13742 dnia: 11 Czerwca 2015, 13:52 »
Makaron razowy z truskawkami juz po raz drugi...mogłabym jeść codziennie - mniam!
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13743 dnia: 12 Czerwca 2015, 18:32 »
Rany mi po wakacjach tez już nikt pod nos nie podtyka jedzonka i samemu trzeba wymyślać... :'( :'( :'( :'( dziś schabowy z ziemniaczkami i sałątką z buraków,jutro spagetti...



Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13744 dnia: 14 Czerwca 2015, 18:06 »
http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/06/bardzo-dobry-sernik-na-zimno-z-kaszy.html?m=1

Gdyby ktoś szukał alternatywy dla sernika na zimno. U nas w wersji - na wodzie z odrobiną masła. A zamiast galaretki polewa czekoladowa. Niebo w gębie. Aż jestem zaskoczona

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13745 dnia: 14 Czerwca 2015, 19:18 »
Wygląda super! Musze zrobic :)

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13746 dnia: 15 Czerwca 2015, 12:22 »
U mnie dzisiaj młode ziemniaki mielone i surówka z młodej kapusty. Na deser oczywiście truskawy  ;)
[/url]
[/url]

Offline selena

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5874
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13747 dnia: 15 Czerwca 2015, 13:30 »
u nas makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym, warzywami i indykiem. Na deser czereśnie!!! 8)

Offline Agnieszka_B

  • Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2691
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13748 dnia: 15 Czerwca 2015, 13:47 »
U nas dzis pulpeciki w sosie koperkowym + frytki z batatow z piekarnika.



Offline beta80
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1857
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13749 dnia: 15 Czerwca 2015, 13:49 »
a u nas bigos z młodej kapustki :)



Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13750 dnia: 15 Czerwca 2015, 15:28 »
U mnie gulasz z wola ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13751 dnia: 15 Czerwca 2015, 15:40 »
u mnie pieczony kurczak z ryzem i warzywami.
chyba podjade jeszcze kupic gdzies truskawek, bo ochoty nabralam...

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13752 dnia: 15 Czerwca 2015, 15:51 »
Ja się tak nażarłam (inaczej tego nie mozna nazwac) truskawek z twarogiem, że obiadu nie tknę.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13753 dnia: 15 Czerwca 2015, 16:37 »
tez kupilam truskawek i czeresnie i dumam co z nich zrobic.
jakis wypiek na pewno.

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13754 dnia: 15 Czerwca 2015, 23:26 »
A my dzis grilowalismy ☺na jutro resztki, tylko dla Alana jakies zapiekanki. ..



Offline Agnieszka_B

  • Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2691
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13755 dnia: 15 Czerwca 2015, 23:43 »
http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/06/bardzo-dobry-sernik-na-zimno-z-kaszy.html?m=1

Gdyby ktoś szukał alternatywy dla sernika na zimno. U nas w wersji - na wodzie z odrobiną masła. A zamiast galaretki polewa czekoladowa. Niebo w gębie. Aż jestem zaskoczona
Wersja oryginalna chłodzi się w lodówce.  Wygląda super. Jutro się ookaże jak smakuje



Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13756 dnia: 16 Czerwca 2015, 07:48 »
U nas kolejna blacha zjedzona w jeden dzień ( wersja bez nabiału) tylko bardzo dużo zależy od kaszy. wczoraj pięknie się ugotowala na miękko, po zblendowaniu była pyszna. Kolejna porcja robiona z kaszy innej firmy wyszła taka ziarnista.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13757 dnia: 16 Czerwca 2015, 09:53 »
A jakiej kaszy uużywasz??? Czaje się na ten sernik tylko. Przepisu Olga smile ( Ma reż wersję na ciepło) i chyba w weekend wkoncu zrobię


Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13758 dnia: 16 Czerwca 2015, 10:32 »
Cenos - wyszło dobre ( tylko ja nie gotuję w woreczkach)
kupiec - nie rozgotowala się i wyszła taka ziarnista z posmakiem mąki

Offline Agnieszka_B

  • Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2691
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13759 dnia: 16 Czerwca 2015, 11:24 »
Ciasto pyyyyycha i musze sie powstrzymac przed kolejnym kawalkiem bo do powrotu meza z pracy nic nie zostanie ;) Tylko musialam dodac wiecej mleka przy gotowaniu kaszy bo by sie przypalila i wcale nie byla miekka (kasza wciagnela cale mleko z przepisu i dalej byla twardawa, koniec koncow dodalam wiecej mleka i wyszlo super).



Offline izulek
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13760 dnia: 16 Czerwca 2015, 11:53 »
Serio takie dobre... Nam cenos w domu :) Marta można uprażyć w garnku ze stali nie rdzewnej??


Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13761 dnia: 16 Czerwca 2015, 14:02 »
jaki macie sprawdzony przepis na ciastka owsiane? albo jakies inne zdrowe najlepiej bezmleczne

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13762 dnia: 16 Czerwca 2015, 16:10 »
Ciastek owsianych nie robiłam ale te są przepyszne http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/chocolate_chip_cookies/przepis.html ja zamiast mąki pszennej daję owsianą, do tego orzechy laskowe, zawsze wychodziły pyszne

ten sernik z kaszy wygląda świetnie!szkoda że nie jem słodyczy ;)

ja właśnie zjadłam pierś kuraka zamarynowaną w suszonych pomidorach z warzywkami na parze ;D



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13763 dnia: 16 Czerwca 2015, 17:41 »
Serio takie dobre... Nam cenos w domu :) Marta można uprażyć w garnku ze stali nie rdzewnej??

Zawsze tak praze :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13764 dnia: 16 Czerwca 2015, 17:43 »
A i ja wody/mleka (robiłam drugi raz na roślinnym waniliowym) też pewnie dałam więcej bo na oko robiłam :)

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13765 dnia: 16 Czerwca 2015, 21:06 »
Gdzie kupie przepiórkę ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13766 dnia: 17 Czerwca 2015, 12:55 »
Dobra, nikt nie wie gdzie kupic przepiórkę, to może ktoś ma przepis na canelloni bez mięsa?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline beta80
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1857
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13767 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:36 »
Anusia a robiłam canelloni ze szpinakiem i jogurtem greckim. taki farsz zrobiłam...cebula, czosnek, papryka, amarantus, jogurt, trochę musztardy i szpinak..doprawiłam i było pyszne. makaron zapiekałam w sosie pomidorowym



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13768 dnia: 17 Czerwca 2015, 14:47 »
Ania moze mikx warzyw podsmazonych typu cebula pieczarki  brokul marchew cukinia do tego np pomidory z puszki?


Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #13769 dnia: 17 Czerwca 2015, 16:05 »
Przepiórkę  widziałam w selgrosie   jak mnie pamięć nie myli

caneloni    bez  mięsiwa  uwielbiam ze szpinakiem (szpinak z czosnkiem cebulką   na masełku  i  feta  lub  biały ser ) zapieczone  pod  beszamelem  na oko  robię   wszystko  do smaku

   wlazłam i kręci mnie ten sernik na jaglance  ;)