Autor Wątek: m_lena odlicza do 21-08-2010  (Przeczytany 61170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Odp: m_lena odlicza do 21-08-2010
« Odpowiedź #360 dnia: 4 Lutego 2010, 10:18 »
Jak to?Nie może zapomnieć o obrączkach... ;) ;) ;)

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #361 dnia: 4 Lutego 2010, 15:13 »
tez tuptam o fotke :)
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #362 dnia: 4 Lutego 2010, 15:18 »
i ja, i ja  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #363 dnia: 4 Lutego 2010, 15:19 »
Miło, że o mnie pamiętacie Dziewczynki  :-*

Ojjjj to się natuptacie :D O ile J. nie zapomni, to może je przywiezie, a jak nie, to dopiero za tydzień/dwa je zobaczę/zobaczymy :(

Dalej sie nei dodzwoniłam do kancelarii parafialnej  >:( No i trzymajcie kciukasy by pogoda pozwoliła nam w sobotę odwiedzić salę weselną, to wstawię fotki ;)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #364 dnia: 4 Lutego 2010, 15:23 »
Ooo jedziecie do Maszewa?A coś ustalać czy popatrzeć? Kancelarie mają przecież czynną tylko w pt i soboty..może dlatego :D :D :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #365 dnia: 4 Lutego 2010, 18:42 »
Musi je przywieźć i już, no ! :P

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #366 dnia: 5 Lutego 2010, 09:47 »
mko nieszkodzi, że kancelaria czynna kiedy indziej, bo ksiądz i gosposia tam mieszkają i nie robili nam probleów, jak przyjechaliśmy niz  tego ni z owego ;) My 2 razy odwiedzaliśmy księdza "nie w czasie przyjęć kancelarii", bo niestety nie mamy innej możliwości.
Chcemy obejżeć salę, zapytać o dekorację i pokoje, tzn jakie są, czy nie zabraknie dla wszystkich naszych gości i w jakich godzinach będzie im pokój udostępniany, tzn kiedy mogą się zakwaterować i kiedy mają zdać pokój (przy rozdawaniu zaproszeń chcemy dać też info o pokojach). Przy okazji chcę sprawdzić ilość ławek w kościele, bo wciąż myślę nad dekoracją ;) no i upewnić się co do tego, ze ksiądz przepisal nas ze starego kalendarza i potwierdza godzinę :)

madzia_n prosiłam, ale to facet... nie wiem, czy zapamiętaj i zabrał ;)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #367 dnia: 5 Lutego 2010, 10:59 »
Aaaa to ja znam odp na niektóre pytania!!Ale jeszcze potwierdź ;D ;D ;D

Odnośnie pokoi nam powiedziała babka tak...w dniu ślubu czyli od soboty goście mogą przyjeżdzać i każdy dostanie klucz nie ważne o której dojedzie (ale i tak myślę, że większość na bank będzie dobrze po 12 bo wiadomo, że obiad weselny bedzie dużo później). Co do zdania pokoi to nie ma problemu poprawiny i tak trwają cały dzień więc goście do 19 spokojnie opuszczają hotel..jakoś tak babka nam tłumaczyła :D

Co do dekoracji sali..to zapytaj się czy mają pokrowce na krzesła? (sorki, że tak się wtrącam ale pewnie też będziesz pytać). No i z tego co wiem w skł. dekoracji wchodzą kwiaty, balony...no i nie wiem co jeszcze ;) ;)

Ławek jest chyba po 13 po każdej stronie, tak na 90% jestem pewna ;) ;)

No ale jak już będziesz wszystko wiedziała to ja baaardzo prosze o szczegóły ;D ;D ;D

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #368 dnia: 5 Lutego 2010, 11:14 »
U nas są pokrowce, ale trzeba zapłacić 2.50 zł, za sztukę :P
Mi jednak się to niezbyt podoba :-\ tzn. te pokrowce białe na krzesła, wole bez ;D

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #369 dnia: 5 Lutego 2010, 12:54 »
nie chcę pokrowców na wszystkie krzesła, bo mi się to nie podoba i widziałam już tą salę, gdy krzesła były ubrane w pokrowce - dla mnie ochyda ;) jakoś tak bardzo to wizualnei zmniejszało pomieszczenie  ::) Jedynie mogłyby być na naszych krzesłach i ewentualnie rodziców, by ich uchonorować ;)

Ja o te rzeczy pytałam,a le wiesz... wtedy nie do końca konkretnie mi w sprawie pokoi odpowiedziano. I chcę wiedzieć jakie pokoje mają: 1,2,3,4 osobowe ;) Bo gosci tez trzeba rozlokowac bedzie, nie chcęby sie okazało, że mamy dodatkowo dopłacać za wolne łózka w pokojach, bo np jakaś para leży w 3 osobowym pokoju i nikt już tam do nich nie dołączył ;/

No i oczywiscie że napsizę , co się dowiem ;) i jak zrobię fotki, to też wrzucę :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 5 Lutego 2010, 15:11 »
U nas pokrowce na nasze krzesła były normalnie w cene, to był standard taki na sali. Czekamy na fotki które mam nadzieję zrobisz :P

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #371 dnia: 5 Lutego 2010, 19:18 »
My też na swoich tylko będziemy mieli ;D

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #372 dnia: 8 Lutego 2010, 11:06 »
A więc pojechaliśmy w piątek popołudniu do Maszewa. Niestety dojechaliśmy na miejsce 10 minut po czasie przyjmowania Kancelarii i ksiądz już zdąrzył gdzieś wyjść, więc jednak muszę próbować się dodzwonić :(

Na salę także zajżeliśmy :taktak:
Fotek nie robiłam, bo w sumie nic się nie zmieniło, tylko filar jest wyłożony taką gładką masą, tworząc niby marmurek. Poza tym siedzieli jacyś balowicze w rogu sali i głupio mi było latać z aparatem ;) Dostaliśmy listę z łóżkami w pokojach, by rozlokować gości, zarezerwowaliśmy miejsca dla naszych 50-60 osób, przy czym Pani mnie troszę zniesmaczyła, podkreślając 3 razy, że musimy się zmieścić z drugim weselem, które będzie AŻ na 150 osób!  >:( A co mnie to??? :o Jak ja rezerwowałam salę, to nikogo poza nami nie było tego dnia, duża sala była w planach i miałam niby i tak mieć pierwszeństwo w pokojach, a teraz co? Jakbym nie pojechała i nie zaklepała, to by się okazalo, że nie mam gdzie ludzi położyć? ??? ::)
Ale pomyślałam sobie : Nie denerwuj się m_lena, złość piękności szkodzi ;)

Pani potwierdziła, że nie ma określonej godz. przybycia i opuszczenia pokoi przez gości, no chyba, że jakaś duża grupa się im trafi i nie będzie już innych wolnych pokoi, to wtedy poprosi nas, by goście się po mału z pokoi wynosili, co akurat ejst zrozumiałe i cieszy mnie i tak, że nie musimy się na siłę z pokojów np do 13 wynieść :)

Co do dekoracji, to robią, jak robili, czyli ten łuk kwiatowy i kwiaty po bokach, na małej sali są darmowo pokrowce na wszystkie krzesła, a PM siedzi na "tronach", czy czymś takim. Można to z nimi obgadać ;)

Jedzenie, liczbę gości, noclegów, dekorację.... ustala się w poniedziałek przed ślubem, wtedy też dostaje się klucz do schowka, by schować wódkę, itd..

Najgorsza z kwestii.... J. oczywiście nie wziął obrączek  :'( :protestuje: Więc i Wy i co gorsza ja, musimy czekać do przyszłego tygodnia, by je zobaczyć  :mdleje: :pogrzeb:

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 8 Lutego 2010, 11:23 »
Aaaaaaaaaaaa no widzisz!!! I dlatego ja mam w umowie....ile mam gości (przewidzianych) ale dla tylu ma być miejce noclegowe i koniec- właśnie dlatego chciałam podpisać umowę!! Z tym, że ja już wiedziałam, że będzie 2 wesele- ale to miao Nas zabezpieczyć..ale zasada jest jedna..nic nie robić na gębę ::) ::) ::) I tak mamy 70 miejsc zapewnionych...

Co do kancelarii to niestety tak jestl..lepiej zadzwonić i się "zapowiedzieć" ;) ;) ;)

Ja nie rozumiem jak Twój PM mógł zappomnieć? ::)  Ja bym mu chyba na telefonie wisiała żeby na pewno zabrał :D :D

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #374 dnia: 8 Lutego 2010, 11:50 »
No to troszkę poczekamy :D
Mam nadzieję, że wszyscy goście się zmieszczą :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #375 dnia: 8 Lutego 2010, 12:31 »
mko mam to zapisane na potwierdzeniu wpłaty ;) może przesadziłam, bo Pani nic takiego nie powiedziała i miejsca dla nas zapewne będą, no ale w tamtej chwili sytuacja mnie poddenerwowała ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 8 Lutego 2010, 14:51 »
Pewnie, mnie też by taka sytuacja wkurzyła! Ale będzie dobrze :) :) :)
A za obrączki to PM ma u nas wszystkich dużego minusa :P ;) ;) ;) Żeby tylko w dniu ślubu ich nie zapomniał! :P

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 8 Lutego 2010, 15:01 »
Szkoda, że nie ma fotek obrączek, no ale poczekamy :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #378 dnia: 8 Lutego 2010, 18:35 »
Madziu Ty wypluj te słowa :D chyba mu je zabiorę do siebie ;) przynajmniej będą na miejscu :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 8 Lutego 2010, 21:23 »
No tak... Ja tak właśnie zrobiłam ;D Obrączki były cały czas u mnie, na poduszeczce leżały obok akcesoriów do błogosławieństwa ;) Wyszło super, na kamerze mamy to fajnie ujęte, i nikt niczego nie zapomniał! Tylko teściowa marudziła, że tak nie można, że to wbrew tradycji, że będziemy mieli pecha... :P A ja... mam gdzieś pecha i wszelkie przesądy :P

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #380 dnia: 9 Lutego 2010, 12:19 »
Jakbyśmy mieli słuchać i przestrzegać wszystkich zabobonów i teradycji, to dawno bym oszalała ;)

Nie chce mi się dziś wybitnie pracować :( jeszcze 3 godziny!

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #381 dnia: 9 Lutego 2010, 19:56 »
Byłam w zeszłym tygodniu u dermatologa, mam strasznie suchą skórę buzi. Dał mi jakieś tam mazidło, ale średnio pomaga :( W sumie w chwili smarowania i chwilę po jest ok, a potem się wchłania i znów to samo  ::) Za 3 tygodnie do kontroli  :(

Jutro dla odmiany czeka mnie wizyta u dentystki, bo mnie coś ząb zaczyna boleć. Ohhh jak ja nie lubię wizyt u dentysty!!! No ale idę, bo będzie gorzej, więc lepiej to załatwić od razu, nie? ;)

No i do ginekologa trzeba by się przejść, bo i na cytologię już czas i kontorlę. No i chcę się po mału przygotowywać do dzidziusiowa ;)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 10 Lutego 2010, 19:40 »
Noo to widzę, że szykuje ci się przegląd techniczny ::) ::) ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 11 Lutego 2010, 16:08 »
Przegląd techniczny ;D - dobre :skacza:
Też mnie takowy czeka w marcu :P

Kochana na suchą skórę polecam krem IWOSTIN Sensita, do wrażliwej i suchej skóry. Ja też mam suchą skórę, ale ten krem jest rewelacyjny, pomógł mi i utrzymuje nawilżenie twarzyczki przez cały dzień :) Do kupienia w aptekach, do tego są jeż tonik i żel do mycia twarzy, używam całego kompletu i jestem zadowolona :) Kosmetyczka mi poleciła :) I powiem szczerze że jeśli chodzi o dermatologów to się bardzo zraziłam, tylko mnóstwo kasy wydane wyrzucone w błoto a zero jakichkolwiek rezultatów ::)

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #384 dnia: 11 Lutego 2010, 16:12 »
 Współczuję tego dentysty, nie lubię, wręcz mam fobię :P >:(
Przegląd techniczny- he he, dobre ;D
U mnie też się przydał by przegląd techniczny u ginekologa, bo ostatni termin przespałam.  :P
Pozdrawiam

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #385 dnia: 12 Lutego 2010, 10:02 »
Ja też przespałam przegląd...  ::)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #386 dnia: 12 Lutego 2010, 13:19 »
Jadę dzis do Tż, więc zrobię foteczki obrączek ;) O ile wogóle przeżyję jazdę przy dzisiejszych warunkach pogodowych  :o

No przegląd raz na jakiś czas trzeba robić niestety :D Jeszcze do ogólnego musze się wybrać, ale nie mam czasu stać w takich gigant kolejkach!  >:(

madzia_n psozukam tego, co polecasz, ale raczej jak skończe specyfik od dermatologa, bo troszkę za tą butelkę zapłaciłam :)

Pozdrawiam wszystkie weekendowo  :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 12 Lutego 2010, 15:11 »
Super, że będą foty obrączek!  :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #388 dnia: 12 Lutego 2010, 15:21 »
Ja dziś poleciłam siostrze, żeby mnie zapisała do ginka na marzec jak będziemy w PL... Okazało się, że nawet prywatnie zapisy dopiero na... Drugą połowę roku! Masakra...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 12 Lutego 2010, 15:33 »
 :o :o  trochę przesada  ::)