Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647052 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
o matko, Ania, lizaki robisz?  :o

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
Też ma zapalenie spojówek?
Ja miałam maść dla siebie ale mi pomogła szybko bo sobie tak naprawdę smarowałam do worka spojówkowego więc trafiała tam gdzie trzeba.
Gorzej, myslalam ze to jeczmien a okazalo sie, ze gradowka. Mamy ta masc uzywac przez 6 tygodni ::)
Zapalenie spojowek przerabialysmy rok temu i miala krople. Na szczescie szybko przeszlo, bo nie bylam w stanie sama jej wkrapiac zalecana dawke 4x dziennie.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
o matko, Ania, lizaki robisz?  :o

Zdarza mi się :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Mój starszy syn sam potrafi upomnieć się o syrop, albo psikacz do nosa...
Franek udaje że kaszle żeby mu syrop dać, ciekawe jak będzie z Basią;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Mój starszy syn sam potrafi upomnieć się o syrop, albo psikacz do nosa...
Franek udaje że kaszle żeby mu syrop dać, ciekawe jak będzie z Basią;)
Haha seba taki sam ;)))
Lekoman.
Filip w sumie tez lubi ..

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
U nas Iga najgorsza do podawania leków. Na szczęście póki co tylko zdarzyło się podawać jej syrop na gorączkę, to jest w 99% na siłę, bo nie chce i koniec. Drze się, ucieka, wyrywa i pluje. Nie była jeszcze poważniej przeziębiona, żeby podawać cokolwiek innego.

Raz miała zapalenie spojówek to też na siłę...

Inhalacje za to lubi :)

« Ostatnia zmiana: 26 Lutego 2018, 20:20 wysłana przez ~Ania~ »

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Moja lekomanka po Cioci (mojej siostrze ;)). Chętnie otwiera dzioba do syropu :)

I apropos syropu. Zrobiłam Liwii  w piątek syrop na kaszel z babcinego i prababcinego przepisu - czyli. cebula zasypana cukrem. Podaje go tą pipetą, która jest w komplecie z nurofenem. Liwia chętnie go wypija, a co najważniejsze - DZIAŁA!!! Po kaszlu już prawie nie ma śladu :) polecam.

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
No to ja robię syrop z czosnku, tyle, że zalewam takie poszatkowane ząbki miodem i wciskam jedną cytrynę - stoi przez noc a już rano można podawać, przechowuję potem w lodówce, choć szybko znika ;-)
Agacie dawałam małą łyżeczkę,  żeby jej brzuch nie bolał, a Dawidowi to już łychą. Jak nie chciał tego na początku spróbować, to mu powiedziałam, że jest guma i nawet jego kuzynka pije, a on nie chce. Uraziłam męską dumę, ale poskutkowało  8)

Natomiast na kaszel, to jako dziecko piłam sok z buraków posypanych cukrem  :)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
A u nas 5 rok i nadal żadnej zmiany...nic doustnie...ostatnio kolejne podejście, tłumaczenie i na język spróbowała syropu i niestety prawie zwymiotowala, strasznie ja targalo...Według mnie blokada psychiczna nic innego....Nawet nie mam nadzieii że się poprawi. Do nosa jej psikam na siłę, inhalacje robi to i tak krok milowy. Na gorączkę tylko czopki, szkoda że antybiotyku w czapkach nie wymyślili  ;) w grudniu 20!!! zastrzykow na angine i stwierdziła że woli zastrzyki niż polknac proszek lub syrop...podejścia były i z tym i z tym po 10....A ja tylko kasę wydaje bo zawsze próbuje....
Natalka 4.11.2012

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Dziewczyny tak z innej beczki. Zbliza sie dzien kobiec czy Wasi synkowie niosa cos paniom do przedszkola z tej okazji?

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
dominik44 jak doskonale Cię rozumiem , u nas po prawie 5 latach się udało ,ale i tak musi się nagadać "a jaki to syrop, a ja musze siku, muszę kichnąć, kaszlnąć, napić się itp"... a ja z tą łyżka stoję i ręka drętwieje :P ale koniec końców łyknie. chociaż teraz też jest chora to już ma sama dość biedna i nawet nie marudzi tylko otwiera buzię i łyka prawie bez popijania :p

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
My się dowiedzieliśmy że w związku z tym, że tylko mała część dzieci z najstarszych grup przenosi się do zerówki, będą przesunięcia dzieci i tym samym mój Franek razem z 5 dzieci ze swojej grupy trafi właśnie do tych dzieci najstarszych, realizujących program przygotowania szkolnego  :-\ dla nas trochę słabo bo trafi do Pani za którą nie przepada...

Offline monijane

• maniak
Agata dostała się do przedszkola  :skacza:
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
Gratulacje! My złożyliśmy dokumenty i czekamy. Zastanawiam się tylko czy już szukać potencjalnych placówek nielicznych...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
mon_ka98 to w sumie dużo plusów :) mójmłody jest ciągle w grupie ze starszakami. Tak, jak na początku byłam przerażona, tak teraz wiem że nie zmieniłabym decyzji.
Teraz chodzi do zerówki w której są 5 i 6 latki. Od września przerobi zerówkę jeszcze raz... Ale teraz pani robi z 5 latkami osobny program, z 6 latkami osobny. chociaż moje dziecko czasem pomaga starszym kolegom :P Myślę że nadgonił z wiedzą i umiejętnościami właśnie dlatego że ciągle chodzi ze starszakami i ulubieni koledzi też starsi....

Entilis - u nas działa. Młody bierze 3 rok, zawsze była poprawa. Teraz po ospie organizm osłabiony, więc podałam entitis, poza tym bierze sanprobi barrier,wit c i tran.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Agata dostała się do przedszkola  :skacza:

Już wiecie?
Wow. U nas wyniki dopiero w maju.

Offline monijane

• maniak
Wyniki ogłoszono w czwartek, do tego czwartku należy złożyć oświadczenie do konkretnej placówki, w przypadku gdy wybrało się ich kilka. Dziś to załatwiłam  :)

Dzieci znajomych się też dostały, więc w tym roku w naszym przedszkolu lepiej z miejscami :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
w grupie Patryka są 5 i 6 latki
w sumie nie wiem jakie mają książki 5-latki ale robią wszystko to co starszaki
w zeszytach literki i cyferki

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
U nas mają być osobne książki dla tej 6-stki dzieciaków z Franka grupy ale nawet gdyby wszyscy robili to samo to się nie martwię bo Franek potrafi czytać i pisać, najbardziej obawiam się zmiany nauczycielek, jednej nie lubi a tą drugą kojarzy tylko że jest

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
Zbieracie wszystkie prace plastyczne dzieci przyniesione do domu?
Moja mama nadal trzyma teczke z rysunkami sprzed 35 lat 8) Ale jest to teczka, a ja juz mam cala szuflade "dzieł" Leny, a co to bedzie po 3 latach ::) Zostawic kilka i reszte bez sentymentow wyrzucic? ???

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Ja nie mam gdzie trzymać dziel mojej całej trójki :D Więc trzymam tylko jakąś część.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Zostawiam tylko jakieś wyjątkowe a to z tego powodu, że moja jest wyjątkowo twórcza i miejsca by mi zbrakło. Tworzy wszędzie i na każdej kartce papieru, chodzi na kółko plastyczne. Rysuje, maluje, lepi, klei, jej prac jest naprawdę OGROM ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline niuniaspadi

• użytkownik
  • **
Anetka, to super, będzie miała wyćwiczoną rączkę do pisania.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Na koniec polrocza dostaje teczkę Mlodego z pracami. Panie wręczając teczkę mowia, ze to darmowa rozpałka do kominka  ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Bez skrupułów wyrzucam. Za każdym razem Michał mówi ze wyrodna matka jestem. Trzymam tylko kilka wyjątkowych prac. Mam na to kartonik.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Kiedyś widziałam fajnego mema.  W kuchni stały trzy wiadra. Na jednym napis szkło, na drugim chyba plastik, a na trzecim "prace dziecka, które kiedyś mama da do oprawy" :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Ja też w pewnym momencie dojrzałam i zaczęłam wszystko wywalać.....mam tylko kilka prac Zuzi z przedszkola, na pamiątke.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
A ja się przyszłam podzielić kreatywna panią z naszego przedszkola. Opowiada dzieciom o różnych krajach (to na plus) i doszła ostatnio do Ameryki. Najistotniejsza informacja wg. pani na temat tego kraju to to, że tam strzelają do dzieci w szkole  ::) Możecie sobie pewnie wyobrazić reakcję co wrażliwszych zerówkowiczów, którzy zaraz mają iść do szkoły...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Maggi, pania to chyba trzeba odstrzelić z waszego przedszkola, choć w sumie mleko już się rozlało to w sumie nie wiem co bym zrobiła z takim babskiem. Skarga do kuratorium?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Maggi, pania to chyba trzeba odstrzelić z waszego przedszkola, choć w sumie mleko już się rozlało to w sumie nie wiem co bym zrobiła z takim babskiem. Skarga do kuratorium?

Bez przesady....od razu skarga do kuratorium....litości.
U nas mamusia z przedszkola poleciala do kuratorium bo "za mocno wietrzą" w przedszkolu i jest przeciąg.

Po prostu trzeba porozmawiać na ten temat i z Panią i z dzieckiem...moze jej się wymsknęło, może nie tak miało to zabrzmieć, może dziecko coś przekręciło.....