Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 645006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Jasne. Na szafot Panią ...  ::) dziewczyny wiecej rozsądku ... Może rzeczywiście Pani nieudolnie przekazała to jako „ciekawostkę „. Ja bym tylko z dzieckiem pogadała. Z panią tylko jeśli podobne kwiatki miałyby ponownie miejsce.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Anusia może rozróżniaj przeciąg od strzelaniny? Właśnie litości...
Loona serio? życzyłaś byś sobie takie "ciekawostki" dla swojej 4 latki?

W Londynie od początku roku na ulicach w wyniku strzelanin (wyłącznie broń palna, nie wypadki czy broń biała) zginęło 50 osób. Nikt tym nie epatuje w szkołach. Dziwne nie?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
anulla - przeczytaj dokładnie o czym opowiadała Pani to raz. A po drugie recenzje z tego zdało dziecko.....wiec nie wiesz dokładnie, co Pani powiedziała.
Na pewno to nie jest powod do zglaszania sprawy do kuratorium.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Też sobie przeczytaj dokładnie. Akurat moja ma w szkole w tej chwili podobny materiał, o różnych krajach na świecie. Informacja o strzelaninie była tam doskonale zbędna. Sama własnie widzisz jaką informację przekazało dziecko. Przy wybiórczej pamięci dzieci mama usłyszała o "największej atrakcji" USA. Jak nic tylko się pakować i lecieć :ok:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline loona
  • Chuck Norris
Jasne, ze bym nie chciała, to jasne, ale nie jest to powód aby od razu lecieć do kogoś na skargę... gdy Ty chodziłaś do szkoły to czy Twoi rodzice także biegali z byle powodu na skargę na nauczycieli ???

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Z panią rozmowa była i pani potwierdziła wersję dziecka, że tak powiedziała. Nie widzi w tym nic złego, bo uważa, że dziecko powinno wiedzieć o zagrożeniach.... ::) pozostawię bez komentarza. Na skargi sił już nie mam, bo to nie pierwszy raz, i nie raz byłam u dyrektorki w temacie tej pani. Zostało nam kilka miesięcy do szkoły, więc odpuszczę tym razem.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
gdy Ty chodziłaś do szkoły to czy Twoi rodzice także biegali z byle powodu na skargę na nauczycieli ???
Nie pamiętam, dzieckiem byłam ;D Ciekawe czy będziesz taka wyrozumiała jak mała pójdzie Ci do szkoły ;)

Podobają wam się Ci panowie? Świetni są! Zwłaszcza jak jadą w metrem a ciekawska (wówczas) 5 latka zaczyna z nimi rozmowę dlaczego są tak ubrani, co to za broń i dokąd jadą. Oni miło odpowiadają (stosownie do jej wieku), uśmiechają się wzbudzają zaufanie i pytają o szkołę, gdzie ona jedzie i czy smakuje jej ten banan którego akurat je. Utopia? Nie, nie utopia a policja w Londynie po atakach terrorystycznych.  O wiele bardziej popieram taką przypadkową lekcję z prawdziwą policją, która pokazała jeszcze radio, kajdanki i google niż panią która tak naprawdę nie wie o czym mówi.
ps. w metro nie mieli założonych masek ani rękawiczek ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Juz wiem dlaczego nie kreci mnie zagranica  ;D
Ja największy cykor jakbym ich zobaczyla w tramwaju to dostalabym zawalu i juz zegnala z bliskimi   ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
anula ależ oczywiście, że mi się podobają Ci panowie.

Dzięki nim czuje się bezpiecznie.
Jak byłam w Paryżu dzięki temu, że widziałam ich co krok wiedziałam, że jednak ktoś co,ś robvi w kierunku bezpieczeństwa.

Ja mojej Zuzi dokładnie opowiedziałam kim jest terrorysta jak zapytała bo usłyszala w TV. Nie rozumiem, co w tym złego uświadamiać dzieci.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
A jak Pani w przedszkolu będzie opowiadać o Afryce i wspomni o murzynach to na bank rasistka...

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Jak o murzynach to tak. Jak o Afroamerykanach to nie  8)

Albo o ciapatych...
Jak tak można w ogóle nazywać?

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
Ostatnio sie zastanawialismy z P. czy Lena w ogole odroznia kolory skory. Kiedy, ktos lub cos, ja uswiadomi o podziale rasowym ::) jak narazie to jest to dla niej tak normalne, ze nawet powieka jej nie drgnie jak widzi czarnych, azjatow czy bialych. Mam nadzieje, ze jej tak zostanie ;)

Niedlugo to w szkole beda uczyc, o bialej mniejszosci :P

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
A jak Pani w przedszkolu będzie opowiadać o Afryce i wspomni o murzynach to na bank rasistka...

Czy tylko ja widzę różnicę pomiedzy opowiadaniem o "murzynach", a o tym, że w szkole się strzela do dzieci? Dla mnie to inny kaliber.

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
Podobają wam się Ci panowie?

Miewałam podobnych w domu, a w pracy mijałam na korytarzu:P

Moim zdaniem trochę robienie góry z kretowiska...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris

Czy tylko ja widzę różnicę pomiedzy opowiadaniem o "murzynach", a o tym, że w szkole się strzela do dzieci? Dla mnie to inny kaliber.

A nie strzelają?
Strzelają!
A nawet zabijają!
Na pewno Pani nie kłamała.
Fakt, powinna trochę inaczej to powiedzieć, ale to na pewno nie powód aby nasyłać na nią kuratorium.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Wiem  temat  wałkowany ale ja mam nie lada  problem
Muszę  kupić  plecak /tornister 7 latkowi który  wygląda  jak 4 latek
Nie mam pojęcia jak to ogarnąć  :'(
Znacie coś  mniejszego nuż standard  i lekkiego ?

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6406 dnia: 10 Kwietnia 2018, 14:23 »
Justyna wejdź na wątek szkolny,  w zeszłym roku dziewczyny rozmawiały nt plecaków

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6407 dnia: 10 Kwietnia 2018, 19:14 »
Dzięki, myślałam że tam napisałam  :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #6408 dnia: 13 Kwietnia 2018, 06:56 »
Justyna, jak my kupowalismy plecak do szkoły Alan miał 5 lat, wcześniejszy był ogromny, więc zdecydowaliśmy się na plecak z 4f mały i zgrabny, dużo mniejszy niż standarty ze sklepów szkolnych. Ma go do dziś i jeszcze jest ok.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6409 dnia: 17 Kwietnia 2018, 08:39 »
Mój Tymoluś dostał się do przedszkola :D

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6410 dnia: 17 Kwietnia 2018, 08:41 »
Gratulacje.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #6411 dnia: 17 Kwietnia 2018, 09:32 »
Gratuluję! A mój w czerwcu żegna się z dotychczasowym...  :'( Od września szkoła...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6412 dnia: 17 Kwietnia 2018, 09:40 »
Moja Iga tez się dostała :)

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #6413 dnia: 17 Kwietnia 2018, 13:06 »
A ja czekam i czekam i czekać się nie mogę  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Właśnie dostałam telefon z przedszkola że Franio ma wysypkę na twarzy i rączkach, bez gorączki. Pani zwróciła uwagę że w ich grupie były już 3 przypadki rumienia zakaźnego i rodzice podawali właśnie takie objawy.
Miałyście z tym styczność? Do lekarza pójdziemy jutro dopiero

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
U nas w przedszkolu było z tydzien temu, tez kilka dzieciakow mialo. podobno sie tego nie leczy tylko siedzi z dzieckiem w domu.

Offline skulim
  • nowicjusz
  • *
Polecam oleje LINK USUNIETY

Olej tłoczony jest na zamówienie więc przychodzi świeży i bez obaw podaje go moim maluchom. Lniany do potraw czasami czarnuszka na łyżeczkę i do buzi :)
« Ostatnia zmiana: 9 Lipca 2018, 18:33 wysłana przez ~Ania~ »

Offline konefqa

• Chuck Norris
Nadia we wrześniu też rusza do przedszkola :) gdzie mozna zamówić fajne worki na kapcie itd?:)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Zamawiałam u Szy Szy worek dla córki. Z imieniem. Znajdziesz na fejsie. Kumpela też szyje. Mogę podać namiar.

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
dziewczyny czy wasze dzieci też wracają z przedszkola głodne? już od wejścia krzyczą że chcą jeść i robią spustoszenie w lodówce..:-)